www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 14:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 13:40 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Citat:
Nije se moya počela ljutit..hehe
nego..ima ovde i maloljetnih..i tek punoljetnih..i onih malo u zrelim godinama..a neki i nezreli..a bome i oni u poodmakloj dobi..pa da nebi pobisnili....duhovi za čas dolete..i nikako ih otrat...

Negdje sam ovdje u šali napisao da se žene trebaju udavati čim mogu dobaviti kvaku na vratima. Po meni je licemjerno zbog toga razloga ne raspravljati ama baš o svemu što je problematično tim više što djeci danas ovakve stvari dolijeću pred oči svakodnevno s TV ekrana. Osim toga, mislim da se maloljetne osobe nakon mojih upadica mogu samo upitati neke stvari i da možda ovdje čuju ono o čemu im roditelji od stida ne žele pričati. Povrh svega, ja sam iz svega nešto naučio. Ne bi vjerovala.
Lijepo je da se ne ljutiš.
:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 13:46 
Odsutan

Citat:
Da, nisam čitala ono što je bilo prije tvog posta. I nije u ovoj temi. no stoji ono što mislim.

Svakako da stoji iako bih ja imao još niz dodatnih komentara, ali nije tema.
Citat:
Bezveze mi je to kako se razvila ova tema. Nije potrebno ni korisno ići u detalje intimnog odnosa muža i žene, posebno ne ovdje.

Osjećam se osobno odgovoran za skretanje teme baš u ovakvom smjeru. No, tko je kome branio da ju skrene u drugome?
Mislim da najmanje ovdje stoji primjedba da sam odstupao od teme. Činjenica da takva pitanja ljudi postavljaju i da na njih odgovara "Glas koncila" meni govori da nisam pretjerao. To je sve za ljude.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 13:54 
Odsutan

Citat:
a sada kada si mi se već obratio,onako bratski savjet...pokušaj ipak ponekad birati i riječi i način pisanja,a posebno pokušaj biti malo taktičniji i obazriviji prema nekim osobama na ovom forumu..

Hvala na savjetu. O kojim se konkretno osobama radi?

Citat:
slažem se d aforum služi da bi se rasprave podigle na viši stupanj kako bi se bolje podigla"prašina" te forum dobio na živosti,no ipak,ovo je specifičan forum,na kojem nema nadmenosti i izdizanja ratia u odnosu spram drugoga,pa neki nastupi,određene osobe mogu drugačije prihvatiti i drugačije u sebi reagirati...stoga te molim da ubuduće ipak pripaziš malo na to,a vidim da imaš divan smisao za humor,da puno znadeš i barataš bogatim znanjem,pa ipak u poniznosti i ljubavi,nastoj više navješčivati Riječ Gospodnju,negoli stvarati polemičnost,a zabacivati kršćanski dijalog,koji ponekad može odvesti na druge kolosijeke..

Joakime dragi, ovo što pišeš o "nadmenosti i izdizanju ratia u odnosiu spram drugoga" mi govori da me ne možeš prihvatiti ovakvoga.
Hvala ti na savjetu da naviještam u poniznosti i ljubavi, ali ti također nisi onaj kome ja polažem račune o svojoj poniznosti i svojoj ljubavi a niti to tražim od tebe.
Ja sam tebi naveo samo subjektivan stav o načinu tvoga pisanja (nikako o tebi kao osobi), a evo...
Bog te blagoslovio.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 15:21 
Odsutan

10 Bozjih Zapovijedi
i koja nas zapovijed upucuje u ovu teologiju tjela?
namjerno je necu napisati da bi vas potakla da svi uzmete KKC u ruke i malo proucite pa cete manje suvisnih komentara pisati na ovu temu ;-) naravno da to vrijedi i za mene a i trebali bi svi prouciti.. a druge komentare bih kometirala tek kad se naspavam jer sam jako neispavana u zadnje vrijeme :-(
BVB
:twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 15:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kleofa napisao:

Joakime dragi, ovo što pišeš o "nadmenosti i izdizanju ratia u odnosiu spram drugoga" mi govori da me ne možeš prihvatiti ovakvoga.
Hvala ti na savjetu da naviještam u poniznosti i ljubavi, ali ti također nisi onaj kome ja polažem račune o svojoj poniznosti i svojoj ljubavi a niti to tražim od tebe.
Ja sam tebi naveo samo subjektivan stav o načinu tvoga pisanja (nikako o tebi kao osobi), a evo...
Bog te blagoslovio.

prihvaćam ja dragi prijatelju i brate u Kristu takovoga kakav jesi,jer ja sam stara kajla koji neće se obazirati na svaku :wink: ..ovo je ..."nadmenosti i izdizanju ratia u odnosiu spram drugoga" napisano u navodnicima,osim ako si se sam našao u tome :D ..niti sam naveo da polažeš meni račune,niti si to tražio od mene...ja samo svjetovah,dah malecki savjet,što nema nikakove veze s polaganjem bilo kakovih "računa"...no,vjerujem da smo dovoljno,pa čak i previše skrenuli s teme,iako bi se moglo reći da je i ovo jedan dio tematike o "teologiji tjela"na domaći način :lol: :lol: pa stoga,svršavam daljni poludijalog,i molim moderatore da očiste ovaj topic od svega što nije u skladu s temom.. :wink:

dragi moj brate u Kristu,želim ti blagoslovljenu ovu svetu nedjelju,kao i svim tvojim najbližim i najmilijim oko tebe,pa i onim dalje! :grlim te:

s poštovanjem,
Ljubi i čini što hoćeš!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2008 23:28 
Odsutan

Opet ja :roll: ... mislim... da bi temi trebalo promijeniti Naslov ili ju prebaciti negdje drugdje, jer ovdje je samo nekoliko ljudi pisalo ključne stvari vezane za temu.... i njima hvala
Vitre s Dinare, nisi još stavio što si po mom mišljenju trebao, jer vjerujem da si temu otvorio da bi prenjeo predavanja vezana za Teologiju tijela s gledišta Moralne teologije?! :?: :!:

BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 stu 2008 17:55 
Odsutan

Teologija tijela zasigurno će biti bomba u 21.stoljeću. Ona bomba koja će vratiti dostojanstvo ljudskoj spolnosti. Ono što je sredinom prošlog stoljeća bila seksualna revolucija koja je skinula oznaku „tajno“ sa spolnosti i pritom je kroz devijacije ogolila, to će biti teologija tijela 21.st., ali u suprotnom smjeru. Kroz povijest Crkve spolnost je bila zazidana šutnjom ili se sve trpalo u 6.Božju zapovijed „Ne sagriješi bludno“. Danas neki žele nastaviti tu tradiciju, pa tako za spolnost i spolni čin imamo seksologe, biologe i sl. Crkva se ne smije miješati u tu temu kad već ionako kroz povijest nije. No Ivan Pavao II prekida tu tradiciju i kaže kako se sve bazira na tome kako jedna kultura ili nacija vrednuje spolne odnose. Bračni čin (seks) izaziva najdublje emocije poput radosti, sreće, ali i mržnje, tuge pa čak i nasilja. Ivan Pavao II još kao svećenik susretao se s mladima koji su mu postavljali pitanja vezana uz spolnost, a on nije imao odgovor. Taj odgovor će uskoro stići. Povijest nastanka teologije tijela počinje kada Ivan XXIII šalje pismo biskupima da se izjasne o problemima unutar biskupija. Karol (Ivan Pavao II) piše baš o problemu spolnosti kroz moralno- filozofsku prizmu. Iste godine stvara se dokument Gaudiem et Spes (Radost i nada). Na II.Vatikanskom saboru pitanje spolnosti (pravo i jedini ispravni teološki naziv je bračni čin) ostaje za budućnost. 1968. godine piše knjigu „Ljubav i odgovornost“ no ta knjiga nije polučila uspjeh već ju je imalo par teologa u Poljskoj. Bila je to revolucionarna knjiga, temelj Teologije tijela. Iste godine na drugom kraju planete pojavljuje se Hugh Hefner sa svojom vizijom spolnosti putem Playboy-a. Nakon pojave kontracepcijeske pilule Pavao VI ipak progovara o spolnosti, no još bez pravog odgovora na seksualnu revoluciju, jedini jasni odgovor Crkve je bio u enciklici Humane Vitae gdje je kontracepcija definirana kao nedopuštena i nemoralna. Do 1978. Crkva nije imala jasnu viziju bračnog čina. Kad Ivan Pavao sjeda na Petrovu stolicu on je od 1979. do 1984.g svake srijede na audijenciji je čitao fragmente svoje knjige o teologiji tijela. Ivan Pavao II je tvrdio kada čovjek traži seks zapravo se radi o najdubljoj čežnji za Bogom. Dakle ili je Bog demagog ili nam govori preko tijela, te spolnost, bračni čin ima veliko značenje i Bog nam preko njega govori.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2008 18:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Kleofa , ponovili smo se . Novi avatar , fali samo da ispod napišeš " mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa". :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2008 22:50 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

kleofa, jel mi možeš, molim te, poslati link ili tu staviti od kud si ovaj dio naveo?

ta njegova knjiga Teologija tijela nije prevedena na hrvatski jezik i ne može se kod nas nabaviti... skoro 5 godina je to svake srijede na audijencijama čitao po 10 min, mislim da ima 129 dijelova...

baš ovih dana to na vjeronauku za studente radimo pa sam se malo zainteresirao... hvala...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2008 13:42 
Odsutan

Citat:
Kleofa , ponovili smo se . Novi avatar , fali samo da ispod napišeš " mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa".

Speranza, vidim ja da ti to čitaš i bez da napišem pa nema potrebe. Reka bi Isus: tko može shvatiti neka shvati! :wink:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 323 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 33  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]