www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 10:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 09 ruj 2008 12:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
dolac napisao:
Mene samo zanima,da li 15 molitvi moramo izmoliti jednu za drugom,ili ih možemo moliti kroz dan,npr. ujtro 3,popodne7,uvečer5!
BVB

najbolje bi bilo ako možemo odvojiti oko pola sata (ili nešto više) za našeg Gospodina i skupa sa njim meditativno proć kroz njegovu muku.... ali ipak mislim da se previše opterećujemo sitnicama...
samo ti moli kako god tebi paše... nijedna molitva nemože propast bitno je srce...naše je da molimo više, a milost je molit bolje... našem Gospodinu je draga svaka molitva...
zato brate dolac samo ti moli i neoprerećuj se formom :D

BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 ruj 2008 16:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Citat:
neko će možda reći da to nevrijedi ali ja ih jednostavno neželim prestat molit pa kako god...
...
mislim da netreba odustat i ako koji put preskočiš nadoknadiš kasnije ...

i ja sam rekla sebi da ću još malo počekat da mi se sve smiri od prošlog puta kad sam ih molila, da ih postanem željna ili što već da sam mislila - ali jednostavno nisam mogla odoljeti, pa sam ih naprosto jednom samo uzela i počela moliti. :D
sad, koliko sam u zaostatku, o tome nećemo xD, ali daju mi snagu, a već su nekako postale neko moje "mjerilo" kakva mi je vjera taj dan, jesam li jaka, jesam li ustrajna, kako napreduje obraćenje i sl. :D

a za daljnja pitanja: mislim da se mogu moliti kako got hoćeš. :lol: ja ponekad i nemam vremena... previše..., pa izmolim, recimo, najprije 15 očenaša pa onda molitve...
jel se tako smije radit?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 ruj 2008 09:25 
Odsutan

a jesmo mi ljudi baš smiješni.....

svakako ćemo ih molit samo ne onako kako piše :lol:

a da piše da ih molimo "rascjepkano" sigurno bi ih molili u komadu.... :D

Svejedno... mislim da Isus VIDI naše srce dok molimo i da Mu je to najvažnije.... :grlim te: a ne način...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 ruj 2008 17:53 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Najteze je moliti ih i nista ne pitat. Pokusajte svom snagom koju imate ne rascjepkati ove molitve, no ne postoji covjek koji vam ima pravo reci kakvu pogrdu radi nacina na koji molite 15 molitvi svete Brigite.
Dobro je sto ste iznova pokrenuli ovu temu, jer nakon toga clanovi TT-a dobiju snage Bozje.
Tih 365 dana dok sam ih molio, bio mi je prioritet pronaci vrijeme za njih i to bih uspjevao miloscu Boga. Jedan sam dan preskocio pa nadoknadio i nekoliko sam puta polupijan ih molio. Kada je proslo tocno godinu dana nisam ni iz daleka bio zadovoljan svojim moljenjem pa sam nastavio jos dva mjeseca. Ni sada nisam zadovoljan nacinom na koji sam ih molio, niti sam zadovoljan nacinom na koji sada molim. Nitko od nas ne moze znati koliko je nase moljenje korisno Bogu, pa znaci da to nije toliko bitno pored onoga hocemo li se boriti do kraja. Hocemo li izdrzati..., hocete li vi koji molite izdrzati do kraja, trudeci se u svijesti imati kome se obracate i sto se s tim darom događa.
Bog nam je dao milosti da ih molimo, malo je kome dao takve milosti, a nije nam dao nesto sto ne mozemo izdrzati. Bog tako ljudima ne daje. Bog je doista sve ucinio, pruzio je ruku a u ruci Njegovoj molitve. U molitvama nas zove da Mu pomognemo da se svijet spasi. Koje li casti za nas siromasne duse. Gospodar vremena trazi tren naseg vremena da skupa cinimo cuda. Cak i razum govori da ne smije biti vaznije stvari nego posvetiti to malo vremena i sudjelovati.
Bog vam svoje snage podao da izdrzite do kraja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ruj 2008 07:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Sto se tice tih molitvi -ja ih molim trecu godinu sa malim pauzama izmedu njih,ali nekako me uvijek nesto povuklo da ih opet pocnem moliti-kao da mi netko sapuce-pocni opet moliti jer ui njima su prikazane sve Isusove muke,pa ako se mole sa razmatranjem i u sabranosti(sto nije uvijek moguce) ipak se puno toga po njima dogada i u nasim obiteljima i u nama samima.Ja ih dozivljavam jako uspjesnima i nekako sam smirenija kada ih izmolim.Vjerujem u prisutnost Isusa i Marije dok ih molim i kao da mi Oni cesto nesto poslje njih govore u dnu duse.Te molitve treba moliti bas u razmatranju Isusovih muka i patnji da bi one mogle biti djelotvorne,a sada dali ih molis ujutro ,u podne ili uvecer tvoja je odluka,meni je najbolje izmoliti ih odmah izjutra,jer tada nisam umorna i dozivljaji su drugaciji,ono kada mislim ah moram ih sada izmoliti,zato jer moram-to mi onda vise lici na blebetanje.Zato molite ih sa voljom i vjerom uz razmatranje. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ruj 2008 08:24 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Već 11 dana je prošlo od mojih molitava sv. Brigite..I mogu vam reći da mi jako nedostaju... Znam da je svaka molitva vrijedna, ali ja mislim da su na me najveći trag ostavile upravo molitve sv. Brigite...
Mislim da forma uistinu nije važna...Ali također sma sigurna da svatko u svom srcu zna da bi bilo najljepše da ih izmolimo "u komadu"..Da se tih 45 minuta preselimo s Isusom u Getsemanski vrt..a kasnije budemo uz Njega na križnom putu i u trenutku Njegove smrti..Mislim da tih 45 minuta sve oko nas treba stati... I da tad postojimo samo mi i Isus..i Marija...
..Te su molitve odlično sredstvo da se čovjek sve lakše rješava grijeha...Jer kad iz dana u dan razmatraš Njegovu muku...Kad se ta muka svaki dan iznova posvješćuje u našim srcima...Ne možeš ostati hladan, kamena srca...bešćutan...ne možeš se jednakim žarom žaliti na svoje probleme koji postaju tako mali i ništavni...Nekako se razvija i drugačiji stav prema vlastitom trpljenju...Nekako u svemu počinješ vidjeti dah Boga..Njegovu sliku...Trudiš se vidjeti Ga i u onima koji su ti pomalo antipatični..
Te molitve su me ovih godinu dana stvarno "držale pod kontrolom".
Često su me sprečavale da počinim neke grijehe, a i učvršćivale su način moje molitve. Bile su, uz sv. Misu, okosnica mog molitvenog života.
A sve one milosti koje su obećane - o tome ni ne trebam pisati...To su tako dragocjeni darovi da mislim da ih nikad neću do kraja biti ni svjesna. Vjerojatno tek u Nebu...

Uskoro se vraćam tim dragim molitvama...Uskoro... :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 11:27 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Ja sam počeo moliti 7 molitava sv. Brigite, neopisivo je koliko su to snažne molitve, nadam se da ću ustrajati u molitvi.
Ljut sam na sebe jer nikako nisam mogao do kraja izmoliti 15 molitvi sv. Brigite, nekoliko sam puta pokušao, molio mjesec, dva i onda prestao. Ne mogu ih nikako izmoliti, jer sabrano ih moliti godinu dana je dosta teško.
Sada sam čvrsto odlučio moliti 7 molitvi sv. Brigite, počeo sam prije par dana i nadam se da ću uspjeti. Jako se dobro osjećam od kako ih molim. Puno su kraće od 15 molitvi ali imam osjećaj da su nekako još snažnije.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lis 2008 11:45 
Odsutan

Pozdravljam Luki tvoju odluku i ma kako tesko bilo ustraj-izmoli prije no sto pocnes moliti molitvu u Ime Isusovo-zazovi Duha Svetoga da bude uz tebe dok molis i bit ce dobro...Bog te blagoslovio... :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Ja molim vec cetvrtu godinu 15 molitvi a petu godinu 7 molitvi i vise nema prepreka.Bogu hvala,ali me te molitve snaze i daju mi sigurnost i mir...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2008 12:47 
Odsutan

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
O, sv. Brigitice - nedostaju mi tvoje molitve i odlučila sam ih danas opet početi moliti...
Molim te, podari mi snage i izmoli blagoslov da i ovaj put izdržim godinu dana u toj divnoj molitvi...Ti znaš kako sam često i lijena i neorganizirana i nedovoljno koncentrirana...Ali ipak imam u srcu veeeliku želju opet se vratiti tim molitvama...
..Ova godina u kojoj sam molila te molitve je bila čudesna...
..Otkad sam prestala - molitva mi je osiromašila..Idem i na Mise, i molim druge molitve...Ali nešto nedostaje...Nijedna me molitva nije više približavala Bogu od tih 15 molitava...
..E da, mislim da vidim tragove prvog obraćenja u svojoj obitelji - moja teta (tatina sestra) je najednom, tek tako, kaže da ni sama ne zna zašto - počela svake nedjelje ići na Misu, i to ranu - a inače je velika spavalica i uopće nije nikad išla na Misu iako je i ona vjernica...Već mjesecima redovito ide na Misu!! :D
Brat David je također sve zainteresiraniji za vjeru...Još samo treba dovoljno moje volje i ljubavi da mu sve objasnim i prenosim...I onda je - gotov!! :D

Evo, mila sveta Brigito - mislim da se od večeras opet susrećemo u svakodnevnoj molitvi! Uh, nadam se da me ništa neće omesti u tome i da neću odustati!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lis 2008 13:01 
Odsutan

Pozdravljam i tvoju nakanu draga Elice,neka ti Gospodin ucvrsti vjeru i da snagu za pocetak,a dalje ce samo krenuti.Velik je nas Gospodin i vjeruj nista nije slucajno....Jake su to molitve ali vrlo korisne i mnoga se cuda dogadaju po njima...Sv. Brigito moli za nas i podrzi nas u molitvi.BtB.Elice. smajlic13

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]