www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 08:16

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 27 pro 2013 14:23 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
johnny 5 napisao:

Gle nije tvoja životna priča lagana, al par stvari mi pada u oko. Pišeš da te ta cura izdala, šta nisi prije pisao da si živio s njom, trošio njene pare(tj. od njenih staraca) i kockao i ponašao se kao totalni kreten. Nekak mi je to u sjećanju. Jesi ti baš jadna nevina žrtvica u svemu tome il ima tvoje krivice???
Poslije pišeš imao si djevojke koje drugi mogu sanajti, u zadnje vrijeme sam čitao knjige od Marina Restrepa i kaže čovjek da je kroz svoje mistično iskustvo vidio kako mu je Sotona podvali sve žene s kojima je bludničio, i kako je u duhovnom smislu vidio sve te veze kao seriju najprljavijih duhova povezanih jednih s drugima. Dakle nešto preodvratno.
Zato ako si s tim curama bludničio nemoj se hvalit s tim kako si ti bio s njima, jer ti je Sotona postavio nagaznu minu na koji si ti nagazio, i na tome ti nitko ne treba zavidit.

Kad te zanimaju životne priče pročitaj ovo, nick forumaša je gringo :http://www.tebe-trazim.com/forum/viewtopic.php?f=43&t=2263&p=133681#p133681

johnny5 lako je reći šta nisi ovo šta nisi ono. Pa da mi znamo kakvi jad nas čega kad sagriješimo, onda nikad nebi sagriješili. Mislim da Kartuzijanac sam treba shvatiti da od jadikovanja nema ništa (barem ovdje na forumu) jer svak od nas ima svoj križni put. Najbolja adresa za jadikovke i za sav naš čemer jest Isus. Zato jer Isus jedini istinski može razumjeti ono kaj se nalazi u nutrini našega srca, i On jedini može izlječiti nastale rane i popraviti štetu. Ono kaj neznamo, je trenutak kad će se to zbiti (mjesec dva, godina dve ili tri).

tu bi sad išla ona krilatica Strpljen - Spašen. a tu i sam često padam, jer tak mi je teško biti strpljiv. Isto ko i Kartuzijancu, a i mnogima drugima....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 15:32 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
E pa ja zaista ne poznajem težu životnu priču! Vjerojatno postoji (nedavno je vlč. Zlatko spomenuo ženu koju je silovalo 19 muškaraca, to je sigurno još gore....), ali ja je nisam čula...

Molim vas da se svi zajedno u svojoj molitvi udružimo za Kartuzijanca!
Ne znam kakav je vaš dojam, ali ja vidim da on traži pomoć svim srcem i da je dobronamjeran!
Ja ne bih izdržala ni 5% onoga što je on izdržao.

Što je sad dobro? Dobro je da je veelika većina toga - prošla. Ti si sad odrastao, snažan i tijelom i psihom muškarac. Duh još moraš jačati, ali to moramo svi, svaki dan dok smo živi u ovoj suznoj dolini.

Najviše me ipak brinu one stvari gdje su uključeni vračari, nadam se da si to sve ispovijedio. Jesi li ikad išao svećeniku koji bi izmolio nad tobom molitve otklinjanja?
Molim te, nemoj se opterećivati pričama o prokletstvu. To svećenik čak ne bi smio ni reći osobi, sve ako je uistinu i tako (ako je netko zaista prokleo tu osobu). To sam čula od jednog egzorcista, da se čak ni opsjednutoj osobi ne smije reći da je opsjednuta.
Pokušaj naći nekog pouzdanog svećenika, samo da izmoli te molitve nad tobom.

Nekako sam sigurna da je najgore prošlo, sad su tu samo posljedice koje treba liječiti. A to si već počeo. Ma koliko teško ide i koliko se i sam nekad predomisliš u vezi Boga i svog povratka na pravi put - vidi se da se boriš!
Pokušaj biti ustrajan...koliko možeš.

A te djevojke....ah.....potpuno povjerenje pokušaj dati samo svojoj zakonitoj ženi. Nemoj se ni s jednom djevojkom ponašati kao da ti je žena! To mi je jednom rekao jedan divan ispovjednik - nemoj se s dečkom ponašati kao s mužem, ne pouzdaj se tako u njega, niti mu se toliko otvaraj!
Znam da jako boli izdaja, ali nemoj to ni gledati kao izdaju....one jednostavno nisu bile za tebe i jednog dana ćeš, kad ćeš biti sretan u mirnom braku sa svojom suprugom, zahvaljivatu Bogu što su te djevojke otišle i pustile te. Zna Bog zašto su one morale otići. Vjerujem da su bile iskreno zaljubljene, ali očito nisu bile za tebe niti ti za njih, pa čak ni ova zadnja koja ti je bila toliki oslonac.
Primijeni sad naučeno - nemoj se više jako vezati ni za jednu djevojku tako dugo dok malo ne očvrsneš, ne dođeš k sebi od svega ovog. Nemoj da ti padne na pamet živjeti s ijednom! Pa to je prava kopija braka i naravno da to krvavo boli kad pukne.
Uh, požuda.... E, tu ćeš zaista morati moliti Boga da ti se smiluje, teško je nakon takvog života odjednom živjeti život bez žene u tom smislu, ali - Bogu je sve moguće!!

Pokušaj korak po korak.....za početak samo izvršavaj obične ljudske potrebe - spavaj...jedi...prošeći...pogledaj malo za neki posao, pa makar i u inozemstvu...ako se možeš odvažiti, otiđi na misu.... Ipak će ti svaka misa biti silno dragocjena i pribavit će ti mnoge milosti kojih ćeš tek kasnije postati svjestan.

Zaista računaj na nas!
Na naše molitve.
Jest, ovo je kao neki virtualni svijet, ali evo - ja sam ovdje pronašla životnu prijateljicu i još nekoliko divnih prijatelja. Ali ova jedna mi je toliko dragocjena da mi je teško i povjerovati da mi ju je Bog poslao u život te 2007. preko ovog Foruma. Ima nas barem petero koji kao da poznajemo duše jedni drugima...i kad mi je najteže - ovo je također moja luka.
Ovaj TEBE TRAŽIM je često moje utočište.
Puno si mi dali divni ljudi ovdje. Mnoge sam osobno upoznala, i mnogi su mi pomogli više nego prijatelji koje znam od djetinjstva!

Bit će sve u redu! Kako je netko lijepo rekao: Ako nešto nije dobro, to samo znači da još nije završilo! :D
Jer ako imaš dobru namjeru - na kraju sve ispadne dobro! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 16:40 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Mata napisao:
johnny5 lako je reći šta nisi ovo šta nisi ono. Pa da mi znamo kakvi jad nas čega kad sagriješimo, onda nikad nebi sagriješili. Mislim da Kartuzijanac sam treba shvatiti da od jadikovanja nema ništa (barem ovdje na forumu) jer svak od nas ima svoj križni put. Najbolja adresa za jadikovke i za sav naš čemer jest Isus. Zato jer Isus jedini istinski može razumjeti ono kaj se nalazi u nutrini našega srca, i On jedini može izlječiti nastale rane i popraviti štetu. Ono kaj neznamo, je trenutak kad će se to zbiti (mjesec dva, godina dve ili tri).

tu bi sad išla ona krilatica Strpljen - Spašen. a tu i sam često padam, jer tak mi je teško biti strpljiv. Isto ko i Kartuzijancu, a i mnogima drugima....

Ne pišem ja to njemu da mu popujem šta je sagriješio. Već mu pišem da ne ispada da su mu sve te cure zabile nož u leđa a on je bio med i mlijeko. Meni je u sjećanju da je čovjek pisao da je živio s tom curom kockao i pio i trošio pare njenih staraca. I onda je ona njemu zabila nož u leđa. :roll: :roll:

Ne mreš se mijenjat ako si mišljenja da ti za ništa nisi odgovoran već su ti drugi krivi za sve. Onda radiš lažnu sliku od sebe žrtvice i sam sebe sažalijevaš. Naravno sve ovo pišem po sjećanju jer mi se ne da secirat i tražit kad je šta pisao.

A isto mi je upalo ovo u oko da je on rođen za vođu, imao je velike objave, natprosječno je inteligentan, bio je strah i trepet u gradu, svi su maltene padali u nesvijest kad je on izašao van, cure su se trgale koje će bit za njim. I da je to stvarno tako, što sumnjam, sve su to Sotonske zamke, a ne nešto na šta treba bit ponosan.
Primjer Marina Restrepa mi odmah pada na pamet jer on kaže u svom mističnom iskustvu da je Sotona unaprijed njemu podvalio sve žene s kojima je bludničio, e al Marino preuzima odgovornost za to, on ne piše nisam ja kriv, Sotona je kriv. I ne hvali se s kolko žena je bio, jer je vidio odvratnost svih tih bludničenja.

Jedino istina čovjek (Marino) je imao pogled s druge strane vela, što nije baš često, pa onda vidiš stvari iz totalno drugačijeg kuta. Na jednom youtube clipu čovjek kaže i have seen the fallen armies, misli na demone, i moram reć ne zavidim mu na tome, jer to nije laka stvar za nosit ni vidjet.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 19:23 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
johnny 5 napisao:
...Nekak mi je to u sjećanju. Jesi ti baš jadna nevina žrtvica u svemu tome il ima tvoje krivice???

Zanimljivo je kako je u jednoj rečenici spomenio da je bio diler, a nije spomenio one kojima je to prodavao. Odnosno, one kojima bi sve prodao. Tu sada traži sažaljenje (u stvari, traži pozornost), a tada je bio spreman vama ili vašem djetetu, bratu, prijatelju ili kome već prodati drogu od koje bi krepavali kao psi!
Bez uvrede i da me se krivo ne shvati:
Kako ga je otac mlatio napisao je cijeli pasus, ali za dilanje droge jednu rečenicu. I to usput, kao nije ni bitno...E pa bitno je!
Nigdje u tih 5-6 mjeseci nije rekao da žali što je bio spreman takvo što učiniti. I opet bi to on učinio da može. Otac mu je "pravedno" završio u zatvoru (priznajem, takve i treba zatvoriti) a on kao diler je šetao po ulici.
Bez uvrede, ponavljam, nije se promijenio! Da je doživio šok i postao "kao mi", sada bi kukao kakvo je džubre bio a oca bi tek usput spomenio! Bio je spreman svakome (pa i djetetu) prodati supstancu koja bi ga ubila ili spalila mozak! To sve je rečeno u jednoj rečenici... Sramota!

Žalim ga! Samo zato što se nije promijenio. A i ova tema je dokaz tome.
Citat:
Kad me ostavila ta prva prava cura u to veijeme sam bio podivljao skroz, tada sam probao i drogu, bio sam kratko i diler, svaki dan fizicki obracuni po gradu... ljudi su me se bojali, svi su znali tko sam i sto sam nazalost...

da...bili su i u pravu.
Nisu sigurno ni životi bili laki onima kojima si drogu dilao...ali nisi vidio niti jedan teži život od svoga. Kakvog li licemjerja!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 21:09 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Dobro jutro.
Oči se polako otvaraju...............
a, štete baš je tak bilo pitko i zanimljivo,
i stvarno smo potrošili puno reči na te(to)šenje...
i ko je sledeći "zanimljiv " lik?
Ovaj je bio dosta atraktivan i maštovit, pa i u perverzijama.....
Ajmo, dalje....
Show time!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 21:59 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube...

I ja vama kažem: Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onome tko kuca, otvorit će se.A koji je to otac među vama: kad ga sin zaište ribu, zar će mu mjesto ribe zmiju dati? Ili kad zaište jaje, zar će mu dati štipavca? Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu!

I sve ostalo... evo ja sam zivuci dokaz da nije tako da je to cista besmislena laz, prodaja magle, lazna nada...

Nakon katastrofe koja me zadesila o kojoj sam vec pricao... poslusao sam puno ljudi, sto na forumu sto neke ljude koji su mi savjetovali... na kraju i unutrasnji govor srca...
Otisao sam k Bogu!

Svakodnevna Misa, klanjanja, cesta ispovjed, zajednica, duhovno stivo, filmovi, sustezanje od grijeha, sustezanje od nocnih izlazaka, sustezanja od uzimanja pravde u svoje ruke...

Da li mi je imalo bilo bolje? NE!
Da li se ista na bolje promjenilo? NIJE !
Sto sam dobio od svega toga? SAMO DALJNJE PONIZENJA OD LJUDI TJ OSOBE DO KOJE MI JE STALO.

Kaze Bog ima nesto bolje za tebe od onoga sto ti mislis da ti je potrebno, ne pozuruj ga strpljivo cekaj i vidjet ces slavu BOZIJU!!

Da a koliko da cekam, koliko godina trebam tpjeti kao pas i cekati laznu nadu, nista i nikoga?!

Bog postoji definitivno, ne znam tuda iskustva ali znam svoje iskustvo a to je da sam dobio od Boga zmiju umjesto ribe, umjesto jaja stipavca sam dobio...

Meni je takvog Boga vise puna kapa, Boga kojem je ugodan miris moje muke i nevolje, koji se time zadovoljava...
E pa ja biram drugu stranu... ne treba mi takav BOG... samo neka me vise pusti na miru da mogu zivjeti normalno.
Zar da ja gledam licemjere po Crkvi koji mi govore vjeruj ovo ono... a sveimaju od Boga sta ja iman nista, bas nista!!!
EVO LJUDI MOJI TKO GOD HOCE VOLJAN SAM MU ISPRCATI SVOJ ZIVOT PA KAD CUJE NEKA SE ZAPITA MALO GDJE JE TAJ BOG U ZIVOT TOG MOMKA?!!

Sretan vam Bozic svima, veselite se i radujte ima onih kojima je Bozic muka, depresija, samoca i nista lijepo... kao sto sam ja.

:)

Evo sta kaže moj otac: "Sine možeš se moliti Bogu čitav život da bude rodna godina i dobri uvjeti, sve to Bog može dati, ako nisi uzorao njivu, pofrezao, bacio gnojivo i posijao žito, Bog sigurno neće dati da žito nikne samo iz zemlje uzalud sva molitva, ako ti nisi odradio posao koji moraš sam uraditi, ni Svemogući Bog neće to umjesto tebe uraditi." Potpuno se slažem sa ovim što je moj otac rekao i ako njemu crkvena hijerarhija i crkva ne predstavlja ništa u životu. Za mene je on veći vjernik od većine ljudi koji idu u crkvu, zbog toga što on svoja lična uvjerenja prakticira čitav svoj život, to ja nazivam praktičnom vjerom.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 22:01 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Uopce se vise ne obazirem na vas par tu sto lupetate... samo naprijed... mene uvrijediti necete ni najmanjom recenicom... svatko imalo pametan tko vidi sto je napisano i sto vi pisete vidi da ste jako plitki u svom razmisljanju i pisanju... zato dajte samo slobodno...
Svoju pozornost cu trositi na divne ljude koji si pisali ovdje a i pisu mi u PP...
Da hocete pomoci pomogli bi, samo dolazite lajati ovdje kao psi...
Gdje bi zavrsio kada bi bacao kamen na svakog psa koji zalaje na mene...
Sretan vam Bozic... prepoznat ce te se naravno :*

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 22:47 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
Pročitah tvoju životnu priču.
Teško je išta reć nakon toga.
Kaže se da je svakom njegov križ najteži,a tako i je.
Ne znam šta da ti kažem.Samo znam da ne smiješ odustati.
Vidiš koliko nas ti piše i vjeruje da ćeš uspjeti.
I oni koji te kritiziraju ti žele dobro,sigurno.
Znam iz vlastitog života da me konstruktivna kritika
podigla više puta iz nekih mojih padova i krivih razmišljanja.
Jak si ti i hrabar bez obzira na sve ,samo ustraj i bit će to sve dobro,iako sad tak ne izgleda.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 23:02 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Hvala ti bas gledam... u inbox koliko mi ej ljudi poslalo poruka to je strasno preko 100 poruka imam.. tko god mi je poslao ja mu se ovim putem izvinjavam i sada to sredujem... kasnije cu se zahvaliti kako spada...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2013 23:37 
Odsutan
Moderator
Moderator

Podijelio: 358 zahvala
Zahvaljeno je: 292 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Hvala ti bas gledam... u inbox koliko mi ej ljudi poslalo poruka to je strasno preko 100 poruka imam.. tko god mi je poslao ja mu se ovim putem izvinjavam i sada to sredujem... kasnije cu se zahvaliti kako spada...

E onda znaš šta trebaš.
Ako radi nikog drugog,onda radi svih tih ljudi ,koji ti svatko na svoj način pokušava pomoći,
moraš pobijediti u ovoj borbi,koju trenutno vodiš.
Nek ti svi ti ljudi i njihova potpora budu motivacija da nikad,ali baš nikad ne odustaneš.
A najbolja zahvala za sve njih će biti tvoj napredak i uspjeh u onome što ćeš poduzeti.
Naravno,to se odnosi samo na ono što je dobro i ispravno.
Samo izdrži,jer mi se čini da si dotakao dno,zapravo dno dna svog života u svakom smislu te riječi.
Kad si ovoliko izdržao i iako si lutao,stalno se vraćaš,onda nema odustajanja,nema predaje.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]