www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 22:12

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 22 pro 2013 20:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Evo judi moji gotovo je dobio sam odgovor... nakon svega nisam zasluzio od nje normalan rastanak nego me ostavila preko facebooka nakon 4 godine veze...
I sto sada... Božić a ja morambiti ovako satrven?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 20:17 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nije li ta veza odavno gotova.Pitaj to sam sebe iskreno.To sto ti je ona potvrdila nisi li vec sam znao odavno?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 20:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Evo judi moji gotovo je dobio sam odgovor... nakon svega nisam zasluzio od nje normalan rastanak nego me ostavila preko facebooka nakon 4 godine veze...
I sto sada... Božić a ja morambiti ovako satrven?

Rekao si daš prihvatit kakav god ishod bude, al ipak si se nadao nečem drugom. Sve je to ljudski, razumljivo. Gle, ti si sad u komi i banani al si bio napisao da se ona obratila. Idealno bi bilo kad bi ti onda za nju mogao molit nešto ovakvo:"Bože molim te da nađe nekog ko će bit dobar prema njoj i s kim će živjeti u vjeri makar to ne bio ja. Čuvaj ju Bože od zloga i od budala ovoga svijeta i blagoslovi je."

Jasno mi je da sad to ne možeš, al ako si ju volio, možda ćeš s vremenom i moći molit na taj način. Reci svom župniku svoje jade i nek on moli za tebe i kad si na ispovijedi reci svećeniku da moli za tebe. Ajde bit ćeš ti dobro. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 20:45 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Dobri i svemogući Oče, molimo te za ovog momka. Pošalji mu Duha Svetoga, Duha Utješitelja, rasvijetli sve tamne kuteve njegova srca i zaliječi sve njegove rane. Pomozi mu da Ti se u potpunosti preda i u svemu, pa i u ovoj velikoj nevolji, traži Tvoju volju. Smiluj mu se i usliši naš vapaj da, nakon ovako goleme tjeskobe i kušnje izađe obraćen, sjedinjen s Tvojim Sinom koji je također gledao licemjerje, koji je bio kušan, kojeg su ponižavali, koji je sve podnosio i za neprijatelje molio, kojeg su ostavili samog u smrtnom času, ali koji je pobijedio Sotonu.
Isuse dragi, budi svijetlo ovom momku, budi mu primjer u kušnjama i malodušnosti koja ga obuzima. Ne dozvoli da u njegovu životu prevlada tama. Usliši njegove i naše molitve, pokaži mu put u životu, vodi ga svojim stazama. Privuci ga k sebi i ne napuštaj.
Ti, Bože, najbolje poznaješ svoga sina Kartuzijanca, znaš što sada prolazi, znaš sve razloge, utjecaje, njegove boli i rane. Oslobodi ga od svake navezanosti za osobe i zemaljske stvari, od opasnosti i od odvajanja od Tebe. Ti, koji si jedino dobro i ljubav ovoga svijeta, ljubi ga da osjeti tvoje milosrđe danas i cijeloga života. Hvala Ti!

Dragi Kartuzijanac, mnogi psalmi opisuju stanje duše kakva je tvoja sada, u progonstvu, pogibelji, zbog klevetnika, patnje... Iščitavaj ih. Možda neće donijeti utjehu, ali znaš i sam koliko je svetaca živjelo u tami i kušnji i koliko su rijetko dobivali utjehu, a opet su joj se radovali jer su znali da će doći. Ako ne možeš moliti, čitaj psalme, a mi ćemo moliti za tebe..

Tvoje priznanje grijeha i bijede, svijest da si ništa i malen je tvoja snaga.

smajlic22

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:00 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Samuel napisao:
Kartuzijanac napisao:
Da definitivno sad sam procitao vlastitu molitvu... ni sam je ne razumijem sada, ni sam sada ne znam u kakvom stanju sam je napisao...

Tražiš Boga??
Eno GA, raspet je u tvojoj fizički i duhovno bolesnoj majci!!
Eno Ga, raspet je u tvome duhovno i grijesima opterečenom bolesnom ocu!!
En Ga, rapet je u tvome psihički i duhovno bolesnom bratu!!
Eno Ga, rapet je u tvome malom potrebitome bratu za utjehom!!

On nije u idealnoj vezi i ovozemaljskoj sreći s nekim da im bude lijepo, On najprije raspet krvari otkupljujući ljude pomoću svoje Žrtve i Krvi onih koji Ga takvog slave u svome životu, navješčjući da postoji život poslije ove doline suza. Treba te da budeš utjeha potrebitima u ovome životu, da Mu pomogneš spasiti trenutno svoje najbilže koji su najpotrebitiji u ovome trenutku. Jer nije te stvoro samo zbog samog sebe da uživaš u ovozemaljskoj ljubavi s nekim. Vjerujem da se nisi slučajno rodio baš u toj obitelji, jer svaka obitelj i svako pokoljenje treba nekog da ih otkupljuje i da se moli za svoje pretke i one koji dolaze poslije njih, da se raskinu lanci tlačenja i grijeha koji vas pritišću.
Tvoje poslanje nije ovozemaljska sreća, nego imaš daleko veči cilj kao brat i sin, kao sluga Raspetoga da sudjeluješ u otkupljenju duša koje idu putem zla i nesreće!!
Možda te sam Sotona prepoznaje kao nekog tko je u svome pokoljenju poslan da raskine te lance, možda te toliko i napada, baš preko neke djevojke da i sam postaneš otpad, možda mu "smrdiš" na posvečenje za svoje bližnje!!
Mnogo se moj prjatelju toga valja iz ovoga svega i puno su tu veči ulozi od tvoje ovozemaljske srće sa nekom dijevojkom.

:b112: , istinito, možda teško prihvatljivo....
svaka čast forumašici "perokvrzica", svaka tvoja na ovoj temi dolazi iz "žive vode". od Duha Svetoga, možda baš tvoja molitva bude ruka spasa i putokaz ovom mladiću :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:05 
Odsutan

Nema veze Bog dao Bog oduzeo blagoslovljeno bilo ime Jahvino, ako sam toliko zla prezivio prezivit cu i ovo...
Ako je Jahvi mila ova patnja i muka, ako mu se sviđa rado je podnosim za Njega... da je tesko jeste, da bih najrađe umro jesete... ali sad znam da vise nista nemam da mi je Jahve sve u životu...
A ona ipak je nekako došla da prekinemo kako spada, dosla je na par minuta sva jadna u strahu od mene... i to me slomilo... kad sam se rastao od nje kad je otisla slomio sam se kao šibica...
Ali nema veze molit cu Boga da joj dadne momka koji je vise zasluzuje od mene... i koji ce je voljeti kako treba, i neka joj blagoslovi život da bude sretna i zadovoljna.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:28 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Prvi put cujem da ce se netko moliti za nekoga tko mu slomi srce,Bogu hvala,to ce ti olaksati bol..Isus ce te nositi na tom putu,o kakav blagoslov imas..koliko ti dobra i ljubavi ovdje ljudi zele..I u tvojim epizodama gorcine i ljutnje tjese te i razumiju..vidis nisi sam.A ako te covjek moze utjesiti zamisli tek Oca naseg kako to cini savrseno. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Odabrao bi ovo zadnje... jer ne treba mi ta djevojka ako nije od Boga, ako nije ona uz Boga, ne treba mi ta djevojka ako ce mi je Bog vratiti samo radi mene da budem sretan i zadovoljan a On i ona budu na nekin nacin tuzni zbog toga, ne treba mi ta djevojka ako cu je makar na jednu sekundu staviti ispred Boga u svom zivotu, ne treba mi ta djevojka ako ce nas odnos vrijedati Boga...
Pregrmit cu to, pojest cu sam sebe ali ako se Bogu to ne svida prihvatit cu...
I kakav god bio odovor Jahve... nakon svega kad dobijem odgovor dat cu mu zavjet da vise nikada svojom voljom necu zgrijesiti onim grijehom koji unistava mene i moj odnos s Njim koji Njega razapinje ponovno svaki puta... do ce biti jedna cvrsta odluka toliko cvrsta da cu biti spreman sam sebi povadit oci prije nego da s pozdom pogledam na bilo koju djevojku, bit cu spreman prije sebi odsjeci onu stvar nego ponovo zgrijesiti... jer sto mi vrijedi da spasim zivot svoj ako sam izgubio Njega? Sto mi vrijedi nasladivati se na ovom svijetu ako cu time zauvijek izgubiti Njega?Ma sto mi i ta djevojka vrijedi ako je necu ljubiti raspetom ljubavlju, ljubavlju kojom Krist ljubi Crkvu?

Prijatelju moj bio bih doista sretan da srcem stanes iza ovih rijeci. Dao Bog da sam u krivu ali mislim da iza ovoga stoji razum i tvoja nemoc. Jedna toliko ranjena i zbunjena dusa ne moze istinski i pravo razlucivati i rasudjivati te me ne bi cudilo da tvoj izbor izmedju te djevojke i Boga ne bude potpuno kriv. S toga ne zuri, ne daji nikakav zavjet. Zamoli Isusa da zajedno s tobom udje u tvoje rane, pokida te okove i lance kojima si vezan, izlijeci te i oslobodi pa tek onda daji zavjete. Isusu ne trebaju tvoji krizevi. On te zeli zdravog, slobodnog, veselog, snaznog, mirnog i povjerljivog za neke zadatke. Dosao je da tvoje krizeve uzme a ne da po tvojim krizevima vrsi volju svoga Nebeskog Oca. To je laz koja nam se svakodnevno plasira. Isto je tako i laz kada neki opravdavaju tvoje hulenje i optuzivanje Boga tvojom iskrenoscu. Ma to nije istina. Ne radi se tu o tvojoj iskrenosti nego o tvojoj tami, nemoci, tvojim ranama po kojima zlo cacka i zadaje ti bol. Jeli Isus bio iskren ili lazac. Sta je i On trebao da vristi i optuzuje svoga Oca kada je patio na krizu pa da Ga onda volimo sto je bio na taj nacin iskren. Ne prijatelju, u takvom stanju ti ne mozes da volis Boga. Ti Ga sada samo trebas. Mnogi od nas vole Isusa zato sto nam skida krizeve a ne zbog onoga sto nam daje po tim krizevima. Ljubices Boga onog trenutka kada budes prizeljkivao krizeve i naslucivao njihovu ljepotu i u njima radost
koja nam se daje. Evo ovdje se moze govoriti o iskrenosti ili lazima kojima svakodnevno zapljuskujemo i Mariju i Isusa i Boga. Ono sto sam sebi svakodnevno govorim jeste, suti,,, moli,,, i trpi a sve Bogu prikazuj i PREDAJI. Bog te zeli zdrava, slobodna i radosna, dopusti mu da te svoje zelje i ostvari!!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:44 
Odsutan

tina89 napisao:
Prvi put cujem da ce se netko moliti za nekoga tko mu slomi srce,Bogu hvala,to ce ti olaksati bol..Isus ce te nositi na tom putu,o kakav blagoslov imas..koliko ti dobra i ljubavi ovdje ljudi zele..I u tvojim epizodama gorcine i ljutnje tjese te i razumiju..vidis nisi sam.A ako te covjek moze utjesiti zamisli tek Oca naseg kako to cini savrseno. :)

Ne dolazi to od mene vec od Krista koji je u meni... ja sam ne bi mogao moliti za nju vec suprotno... ali ne znam drugacije nego da je blagoslivljam, da joj poželim najboljeg decka nasvijetu, da je zamolim za oprost ako sam je povrijedio, i da molim za nju svakodnevno, da cu moliti Boga da teret zajednickog grijeha prebaci na mene u potpunosti a da nju postedi i oslobodi i da joj je Jahve uvijek pred očima i da nosi u sebi umiranje Kristovo...
Sve to sam joj lijepo i napisao maloprije...
Lako za mene ja imam Boga koji ce vec sve izvuci na dobro i koji ce mi dati i vise nego li sam ikada sanjao, a imam i vas koji molite za mene... kad dodem sebi uzvratit cu vam molitvama... :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2013 21:49 
Odsutan

Jesam ranjen i zbunjen ali svjestan sam Boga da nisam reagirao bi sasvim drugacije :)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]