www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 13:43

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 pro 2013 20:42 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
perokvrzica napisao:
Kartuzijanac napisao:
Dobro shvacam... sto zelis da kazes?

Ako misliš da ću ti dat instant riješenje za mir i sreću - onda jelte možemo reći da krivo misliš.

Potraga je tvoja.
Imaš ti svakakvih oružja da se boriš.

Imaš i razum.

Ako boga ima...a ajde pretpostavimo da ga ima... i ako si tražio i molio i ništa...a Bog je rekao da će pomoći ako tražiš..onda tu nešto nije u redu.

Ili Bog laže ili ti negdje griješiš.

Šta je veća vjerojatnoća?

Mani se okrivljavanja samog sebe.
Mani se toga.

Reci, postoji li itko u tvojoj blizini tko te istinski voli - kome je stalo do tebe, a tko je uz to još i vjernik?

Vjerovatno ja grijesim ali ne znam gdje, mozda i znam ali ne shvacam dovoljno ili ne zelim da shvatim.
Majka mi je vjernica ali nju ne zelim i necu opterecivati dodatno... drugoga nikog nemam :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 20:48 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 38 zahvala
Kartuzijanac napisao:
perokvrzica napisao:
Kartuzijanac napisao:
Dobro shvacam... sto zelis da kazes?

Ako misliš da ću ti dat instant riješenje za mir i sreću - onda jelte možemo reći da krivo misliš.

Potraga je tvoja.
Imaš ti svakakvih oružja da se boriš.

Imaš i razum.

Ako boga ima...a ajde pretpostavimo da ga ima... i ako si tražio i molio i ništa...a Bog je rekao da će pomoći ako tražiš..onda tu nešto nije u redu.

Ili Bog laže ili ti negdje griješiš.

Šta je veća vjerojatnoća?

Mani se okrivljavanja samog sebe.
Mani se toga.

Reci, postoji li itko u tvojoj blizini tko te istinski voli - kome je stalo do tebe, a tko je uz to još i vjernik?

Vjerovatno ja grijesim ali ne znam gdje, mozda i znam ali ne shvacam dovoljno ili ne zelim da shvatim.
Majka mi je vjernica ali nju ne zelim i necu opterecivati dodatno... drugoga nikog nemam :)

OK.
Onda ćemo ovako.
Naredna tri mjeseca ja ću postiti i moliti za tebe.
Nisam neki vjernik - al eto - probat ćemo.
Dajem ti časnu riječ.

Za uzvrat - ti se nikome nećeš osvećivati i pokušat ćeš shvatiti zašto ti se događa to što ti se događa.
I čitat ćeš Sveto pismo.

Je li to pošten deal??

I mislim da uistinu trebaš pomoć psihološke naravi.
Gdje živiš?
Možeš li ikako doći do nekog hagioterapijskog centra?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 20:53 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
[

OK.
Onda ćemo ovako.
Naredna tri mjeseca ja ću postiti i moliti za tebe.
Nisam neki vjernik - al eto - probat ćemo.
Dajem ti časnu riječ.

Za uzvrat - ti se nikome nećeš osvećivati i pokušat ćeš shvatiti zašto ti se događa to što ti se događa.
I čitat ćeš Sveto pismo.

Je li to pošten deal??

I mislim da uistinu trebaš pomoć psihološke naravi.
Gdje živiš?
Možeš li ikako doći do nekog hagioterapijskog centra?[/quote]
Hmmm... ajde moze da se mi prebacimo na pp...
Malo je te prevelika zrtva od bilo koga da bi je trazio i prihvatio...
Jos nesto stvarno ali stvarno nije mi potrebna nikakva psiholoska pomoc... jer kad sam ulazio u samostan bio sam kod 4 ili 5 razlicitih psihijatara... i rezultat je kod svih iznadprosjecna intelegencija bez ikakvih tragova psiholoskih ostecenja...
Tu se radi o godinam i godinama proklinjanja mene i zlo mi jednostavno ne da mira...
Vratit cu se za pola sata idem do zupe, za pola sata sam tu... pa ako mozes cujemo se.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
O Boze,neka tebe lijepo Bog blagoslovi :) Vjerujem da ti je jako tesko u situaciji u kakvoj jesi.Na neki te nacin mogu razumijeti..Sta god prolazio Bog je tu.Sigurno si cuo milijun puta vec ali potrebno je vjerovati i moliti pa makar se svijet rusio na tebe.Ne znam zasto,ne poznajem te ali od srca suosjecam s tobom.Neka ti Duh Sveti daruje mir :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:29 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
molim sve na ovoj temi da budu pažljivi u svojim postovima, da ne vrijeđaju i omalovažavaju jedni druge. u suprotnom bit će sankcionirani.

Kartuzijanac shvaćam da ti je jako teško i očito ti ništa ne pomaže, no ima toliko primjera oko sebe pa i na samom tt-u, ako bolje promotriš, kojima je isto ako ne i puno teže od tvojeg slučaja. Samo polako brate...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 31 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Svaka čast pero kvržica.
Vidim da od srca želiš pomoći Kartuzijancu, postom molitvom i iskrenim suosjećanjem. Žao mi je što courage ima onako grubo mišljenje al eto...
Nikakav psihijatar ti ne može pomoći već jedino dragi Bog u kojeg si trenutno izgubio povjerenje. Razumijem tebe i tvoje boli koje su bacile u veliku kaljužu.
Svi mi nekad dođemo u situaciju kad Križ postane nesnošljiv.
Evo, predlažem da svi sa ovog foruma izmolimo večeras i sutra bar jedan iskreni Očenaš za Kartuzijanca pošto on trenutno u ovakvom stanju očaja i udaljenosti od Boga nije trenutno sposoban!
A ti, Kartuzijanac, javi nam se u ponedjeljak i vidit ćeš da će ti Bog dati nadu i izlaz iz ovog blata u koeg si upao. Mislim da na ovom forumu ima dosta ljudi čije se molitve uslišavaju. Pomozimo bratu!!!!!
I molim te nemoj biti kukavica, pokušaj očistiti svoje srce i primiti Boga pa ćeš moći ponijeti sve Križeve svog života. To ti govorim iz svog iskustva iz svoje životne havarije u koju sam upao. (bolest u obitelji, smrt bračnog druga....)
DRŽI SE !!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:40 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
E Kartuzijanac, što god se dogodilo ili ne dogodilo, ti ćeš morati živjeti dalje. Bilo to sa Bogom ili bez njega.
Nema smisla govoriti ti da trebaš poduzeti ovo ili ono. Ali što god poduzeo, opet ćeš teverati svoj život dalje i dalje.
Pazi da ne napraviš nešto što će ti izazvati posljedice u nekom daljnjem tijeku.
Bog će doći, htio ti to ili ne.
Da li ćeš ga prepoznati. Neznam.
Iz mog iskustva, Bog se objavljivao kad sam ga najmanje tražio, ali, kad sam pao dosta nisko.
Možda kad padneš do dna skroz, kad odustaneš od svega i kad više ne budeš znao šta i kako. Odnosno, kad se ne budeš više hvatao niti za jedan korak, niti za ljude, niti za bilo koga. Kad jednostavno padneš do dna dna.
Onda ti je jedina nada u Bogu. Samo to ti ostaje.
Tad će te Bog dignuti i voditi putevima svojim.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Hvala ti ali nema smisla... nemam nista... a da zahvalim?! Mogu samo zahvaliti ovako jer je to sve sto imam...
Boze hvala ti na kalvariji od zivota, hvala ti sto ne znam sto u praksi znaci rijec sreca, mir, zadovoljstvo, ljubav, pohvala... hvala ti na mnogim verbalnim ponizenjima koje sam dozivio, hvala ti na svim fizickim ponizenjima koje sam dozivio kao dijete, hvala ti na samoci, sto svi bjeze od mene, hvala ti na curi koja mi je unistila zivot s kojom sam toliko dugo bio a ona nije dostojna sada cestitat mi rodendan i Bozic a obratila se, hvala ti na neimastini, hvala ti na bezposlicarenju, hvala ti na depresiji, hvala ti na okretanju leda, hvala ti na pustim klevetama koje se govore po gradu o meni, i na kraju hvala ti sto drugima radis u zivotu cudesa a mene niti pogledati ne zelis... i hvala ti sto si me priblizio sebi da ti mogu pljunuti u facu i otici u pakao i jos... hvala ti sto si umro za druge ali za mene nisi trebao ako si za mene... e pa onda umro si uzaud. HVALA TI ISUSE, VOLIM TE MNOGO.
Jeli ovako dobro?

Pa tebi je netko poturio sotonu umjesto Boga. Ovim hvalama kojima ga castis jos ga vise hranis i cinis snaznijim i djelotvornijim u svom slijepilu, nemoci, ropstvu i patnji. Oko tebe sve prsti od zloduha. U Ime Isusovo potjeraj tu gamad oko sebe pa ces upoznati pravoga Boga, a ako to ne mozes i ne znas sam onda potrazi pomoc i sigurno ces je dobiti ako je zelis.
A zasigurno nicega nisi niti svjestan te ne bi bilo lose da se za tebe moli pa evo pozivam forumase da mole za tebe umjesto da ubjedjuju slijepca u ljepotu svjetla koju on ne moze vidjeti. Mi mu oci otvoriti ne mozemo ali moze Onaj u kojega vjerujemo.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:46 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Da, Katuzijanac tone u odvratnu samospoznaju tj, umiranja sebi i što on hoće.

Bolno je to. I potreban je molitve jer je um zamračen svojom kaljužom i ranama.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 21:49 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Bogu ima ljudi koji ce moliti za njega :) ja bi se prikljucila isto ali u stanju kakvom jesam nebi pomogla.Mogu probati svakako.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]