www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 22:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 21 pro 2013 18:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Osveta?
Misliš da bi bio miran nakon osvete? Da će ti se život poboljšati?
Ne.
Budeš još više ogorčen i na suprotnoj strani.

I ja smatram da sve nije pravedno i nisam jedina. I meni je nanesena nepravda i tražila sam razloge i postavljala pitanja Bogu i sama sebi. Neke sam odgovore dobila.
I oni koji su mi nanijeli zlo žive i dalje, oni znaju kako im je. Vjerojatno mirno spavaju i ne razmišljajući o tome.
A ja se budim s tim i idem spavati.
Jesam li se svetila? NE.
Jesam li ogorčena? NE.

Zato što vjerujem i dalje. I zato što se ne želim predati.

Tebi se skupilo svega i prije svega probaj se smiriti.
Evo ja ću se moliti za tebe ali tražim da se smiriš! Za svoje dobro.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:06 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
brzi_Heinz napisao:
Nadam se da se uredništvo foruma neće ljutiti, ali čini mi se da je kartuzijancu bog ništa drugo doli ženski spolni organ:
-želi biti blizu njemu (veza)
-ponizan dok ga traži, a čim uđe u komunikaciju njegov ego raste i izjednačava se s "bogom" (poradi te komunikacije)
-dok s njim komunicira, dotle je sretan
-ima kao čovjek potrebu komunicirati s njime
-zahvalan mu je dok ga dariva
-zbog njega će sve napraviti, pa i poniziti se
-gdje je on, tu je i dom
-bez njega života nema i/ili život nema smisla

ali zato, s druge strane:
-ljut je kada ga nema jer svo zlo je povezano s njegovom odsutnošću (čak mu njegova odsutnost pogađa i samu prošlost)
Citat:
Boze hvala ti na kalvariji od zivota, hvala ti sto ne znam sto u praksi znaci rijec sreca, mir, zadovoljstvo, ljubav, pohvala... hvala ti na mnogim verbalnim ponizenjima koje sam dozivio, hvala ti na svim fizickim ponizenjima koje sam dozivio kao dijete, hvala ti na samoci, sto svi bjeze od mene, hvala ti na curi koja mi je unistila zivot s kojom sam toliko dugo bio a ona nije dostojna sada cestitat mi rodendan i Bozic a obratila se, hvala ti na neimastini, hvala ti na bezposlicarenju, hvala ti na depresiji, hvala ti na okretanju leda, hvala ti na pustim klevetama koje se govore po gradu o meni, i na kraju hvala ti sto drugima radis u zivotu cudesa a mene niti pogledati ne zelis...

-bog druge voli a njega je napustio
Citat:
... i na kraju hvala ti sto drugima radis u zivotu cudesa a mene niti pogledati ne zelis...

-shvatio je da nije bog radi njega (a radi koga je uopće takav "bog"?)
Citat:
hvala ti sto si umro za druge ali za mene nisi trebao ako si za mene...

Neka mi, još jednom, uredništvo ovog foruma ne zamjeri, ali kako drugačije reći o ovoj epizodi člana kartuzijanca? Njegov "bog" kojem se molio nije ga poslušao, ali ga je slušao dok je bio u vezi u kojoj je radio smrtni grijeh (ako sam dobro shvatio smrtni grijeh). Sada želi ponovno biti s "bogom" ali se u ovih par mjeseci razočarao - apstinencija je učinila svoje. Nije li simbolično što je pred rođenjem našeg Boga njegov "bog" umro?
Na kraju, iako je rečeno s dozom sarkazma, ipak se tu krije jedna velika istina što se tiče samog kartuzijanca
Citat:
HVALA TI ISUSE, VOLIM TE MNOGO.

Zamijenite "Isusa" (Boga) sa njegovim bogom, i vidit će te da se sve uklapa.

Ispričavam se još jednom uredništvu, nastojao sa što manje vulgarnosti izreći svoju misao.

P.S.
Dok sam ovo pisao, došlo je još par postova. Sve što je rekao gledajte kroz tu prizmu, i vidit će te da se sve uklapa. :wink:

Hahahah oprosti plitak si nevjerovatno da u pravu si ja sam utjelovljena sotona i klanjam se komadu smrdljivog mesa ( ženskom spolnom organu ) Mozes li nesto bolje? Da li ti vidis koliko si nebuloza napisao? Da li te tome uci tvoj Bog? Isus Krist? Majka Crkva?
Tko je tvoj Bog? ZNaci dok sam bio ok i uz Boga onda si mi pisao lijepe i fine stvari sada kad sam se udaljio od Boa indirektno me nazivas utjelovljenom sotonom...? Uci li te to tvoj Bog? :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Kartuzijanac napisao:

Ma kakvi ljudi?! Pa ja sam vec mjesecima vuk samotnjak... tu i tamo bi popricao s ljudima iz crkve... licemjeri s fasadama na facama...

Par mjeseci, ja sam jedno 4 godine zujao solo, jer sam prestao visit s ekipom s kojom sam visio a nisam si našao drugo društvo. I šta sad, i to se preživi i ideš dalje. Nije ugodno al preživi se.

Kartuzijanac napisao:
Hvala ti ali nema smisla... nemam nista... a da zahvalim?! Mogu samo zahvaliti ovako jer je to sve sto imam...
Boze hvala ti na kalvariji od zivota, hvala ti sto ne znam sto u praksi znaci rijec sreca, mir, zadovoljstvo, ljubav, pohvala... hvala ti na mnogim verbalnim ponizenjima koje sam dozivio, hvala ti na svim fizickim ponizenjima koje sam dozivio kao dijete, hvala ti na samoci, sto svi bjeze od mene, hvala ti na curi koja mi je unistila zivot s kojom sam toliko dugo bio a ona nije dostojna sada cestitat mi rodendan i Bozic a obratila se, hvala ti na neimastini, hvala ti na bezposlicarenju, hvala ti na depresiji, hvala ti na okretanju leda, hvala ti na pustim klevetama koje se govore po gradu o meni, i na kraju hvala ti sto drugima radis u zivotu cudesa a mene niti pogledati ne zelis... i hvala ti sto si me priblizio sebi da ti mogu pljunuti u facu i otici u pakao i jos... hvala ti sto si umro za druge ali za mene nisi trebao ako si za mene... e pa onda umro si uzaud. HVALA TI ISUSE, VOLIM TE MNOGO.
Jeli ovako dobro?

Sjećam se da si već pisao o toj curi i kak je ti nagovaraš da trebate bit zajedno, možda ti zato i nije čestitala jer si ti zapeo da morate bit skupa. Šta bi ti od nje, da te nazove i kaže volim te, ajmo bit zajedno??? Jel se moš pomirit s tim da si ju izgubio, pusti ju, blagoslovi ju, pomoli se za nju i smiri se.

Kartuzijanac napisao:
Nista ja ne zelim od Boga vise, ni od ljudi... samo zelim da bude mir i pravda kako i treba biti... cekao sam Boga da okrene sve na dobro nije okrenuo ne zamjeram mu, grijesio sam puno... ne treba me niti pogledati, nista mu ne bi zamjerio da me jedinog kroz cijelu povijest napusti zasluzio sam, jesam... ali pravdu cu istjerati sam... nakon toga cu biti miran spokojan i u blagostanju.

Kolko si čekao??? Dva, tri mjeseca???
A koja te to nepravda muči, šta neke priče koje kolaju okolo???I šta misliš poduzet u vezi toga???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:12 
Odsutan

tuga napisao:
Osveta?
Ne.

I ja smatram da sve nije pravedno i nisam jedina. I meni je nanesena nepravda i tražila sam razloge i postavljala pitanja Bogu i sama sebi. Neke sam odgovore dobila.
I oni koji su mi nanijeli zlo žive i dalje, oni znaju kako im je. Vjerojatno mirno spavaju i ne razmišljajući o tome.
Jesam li se svetila? NE.
Jesam li ogorčena? NE.

Cijenim tvoja nastojanja ali da te pitam... da li mirno spavaš znajuci da ti koji su te zgazili vjerovatno u zivaju i nije ih briga za tebe dok se ti mucis i koprcas moleci se Isusu da te izbavi toga svega?
Pa ja ne spavam mirno mjesecima a ta osoba sigurno uziva i lijepo joj je... zasto bi bilo tako? Zasto ni kriv ni duzan moram ispastat? A ona koja je kriva uzivat ce i bit ce joj lijepo?
Zasto kad mogu preko istine koju cu izreci njoj totalno zagorcati zivot, samo da kazem istinu njeznom ocu a imam i dokaze za tu istinu... znaci bez lazi, bez icega ruznoga... samo istina koje je nju panicno strah i zivi u strahu da se ne sazna...
Pa to cak ni nije osveta, ja cu reci istinu a posljedice te istine neka sama snosi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:13 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Brate Kartuzijanac imaš pp
BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:18 
Odsutan

Vidio sam hvala ti :)

Ajde ljudi moji reci te mi... zasto bi i dalje trebao moliti se Bogu... ici na Misu... ispovedat se... kad e sve ostati na istome... zasto b trebao odustati od osvete?
Hoce li mi Bog pomoci u zivotu, hoce li mi pruziti drugu priliku? Dosada mi nije pruzio a bio sam upoan samo On zna koliko sam mu se dnevno molio, koliko sam ljudi stavio na pravi put, koliko sam se trudio suzdrzavati se odzla... poradi Njega i vjerujuci Njemu... zasto mi je okrenuo leđa?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Hahahah oprosti plitak si nevjerovatno...

povrijeđen ego - dakle, napipao sam problem, ili što bi ga rekli: "u sridu"
Citat:
...ja sam utjelovljena sotona i klanjam se komadu smrdljivog mesa ( ženskom spolnom organu )

sarkazmom pokušavaš prikriti istinu, u nadi da ćeš me/nas odvući na krivi trag: ne, ti se više ne klanjaš "komadu smrdljivog mesa"; ti si mu se bio klanjao. Nikada tu vezu koja je vonjala po smrtnom grijehu nisi okarakterizirao kao grijeh, ti si je čak i prizivo ("Bože vrati mi je") ovdje na forumu.
Ti se više ne klanjaš tom svom "bogu", ali si mu se klanjao. Ti si, u stvari, postao antikrist svoga "boga", a ne našega.

Citat:
Mozes li nesto bolje?

sam si sebe diskreditirao kada si rekao "komad smrdljivog mesa". Nije bilo smrdljivo dok je bilo blizu tebe.
Kao dijete cviliš za "glupom" igračkom koja mu je oteta iz ruku...
Citat:
Da li ti vidis koliko si nebuloza napisao? Da li te tome uci tvoj Bog? Isus Krist? Majka Crkva?

povrijeđeni ego hit again.
Citat:
Tko je tvoj Bog?

ovime si priznao nepodudarnost tvoga i "moga" Boga.
Citat:
ZNaci dok sam bio ok i uz Boga onda si mi pisao lijepe i fine stvari...

nisam, dao sam ti samo podršku jer si me doveo u zabludu. Škola si mi za ubuduće - ne vjeruj obraćeniku dok ne ustanoviš u što u stvari vjeruje.
Citat:
...sada kad sam se udaljio od Boa indirektno me nazivas utjelovljenom sotonom...?

ne, nego kada sam shvatio da u našeg Boga nikada nisi ni vjerovao.
Citat:
Uci li te to tvoj Bog?

Da, moj Bog ne želi da volim grijeh. :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:23 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Kartuzijanac napisao:
Vidio sam hvala ti :)

Ajde ljudi moji reci te mi... zasto bi i dalje trebao moliti se Bogu... ici na Misu... ispovedat se... kad e sve ostati na istome... zasto b trebao odustati od osvete?
Hoce li mi Bog pomoci u zivotu, hoce li mi pruziti drugu priliku? Dosada mi nije pruzio a bio sam upoan samo On zna koliko sam mu se dnevno molio, koliko sam ljudi stavio na pravi put, koliko sam se trudio suzdrzavati se odzla... poradi Njega i vjerujuci Njemu... zasto mi je okrenuo leđa?

Ko kaže da ti je Bog okrenuo leđa. Iz tvog donjeg posta bi rekao da te opet muče neke stvari s tom curom i njenim starim. Ajd napiši šta te to najviše muči, jel to što samuješ, nemaš posao ili je ipak ta cura??? I kom bi se ti osvetio, njoj il nekim drugim ljudima???
A pitaš zašto bi trebao ić na sv. Misu i molit se Bogu. Ne moraš slobodan si, al ak i od tog odustaneš brzo ćeš otić kvragu i to doslovno. Izbor je tvoj.
Kartuzijanac napisao:
Cijenim tvoja nastojanja ali da te pitam... da li mirno spavaš znajuci da ti koji su te zgazili vjerovatno u zivaju i nije ih briga za tebe dok se ti mucis i koprcas moleci se Isusu da te izbavi toga svega?
Pa ja ne spavam mirno mjesecima a ta osoba sigurno uziva i lijepo joj je... zasto bi bilo tako? Zasto ni kriv ni duzan moram ispastat? A ona koja je kriva uzivat ce i bit ce joj lijepo?
Zasto kad mogu preko istine koju cu izreci njoj totalno zagorcati zivot, samo da kazem istinu njeznom ocu a imam i dokaze za tu istinu... znaci bez lazi, bez icega ruznoga... samo istina koje je nju panicno strah i zivi u strahu da se ne sazna...
Pa to cak ni nije osveta, ja cu reci istinu a posljedice te istine neka sama snosi.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:27 
Odsutan

Eto cak nemam kome da se pozalim pa moram na forumu ovdje... zar to nije jadno i tuzno za momka od 27 godina... kamo god se okrenem radi se zlo, gleda se zlo uziva se u zlu... a ja okrecem pogled od tog zla... postajem radi Boga cudak, ma molim vas lijepo ajde koja ce normalna cura npr. od 20 d0 25 godina htjeti momka koji zeli do braka ziviti cisto? Kojemu je Bog sve u zivotu i na prvom mjestu? Koji svaki dan ide u Crkvu? Mislim smjesno je to...
Tesko mi je kad vidim koliko sa zivot predao Bogu, a On apsolutno nista ne radi ma da mi bar naizged izgleda da se nesto pokrenulo... stvarno ne ocekujem cuda ma ne ocekujem niti tu curu nazad... ali boli me kad vidim da se nije udostojila cestitati mi rodendan i Bozic... ok rodendan mi je za 2 dana ali nece se javisiti siguran sam.... a tvrdi da se obratila... evo pustio sam ejavljam jojse nikako mjesec dana nije se udostojila niti ptati kako samo... a proveli smo skupa 4 godine?!
I nije zivotu u stvorenju vec u stvoritelju nije zivot jedna zena sve ja to znam... i Bogu sam se otvorio cak za duhovni poziv... da mi bar dadne kakvu smjernicu... ali toga nema... ima jedino krvave borbe sa samim sobom protiv vlastitih grijeha, zatvoren u vlastitoj sobi po cijele dane jedino izlazeci vani kad moram svako drugi dan na ispovjed... to nije zivot to je pakao... zivm zivot moleci se Bogu a zaravo zivim pakao.
Toliko sam bijesan, ogorčen, razočaran i očajan... da vise ne oskujem apsolutno nista od Boga...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 21 pro 2013 18:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Kartuzijanac napisao:
tuga napisao:
Osveta?
Ne.

Jesam li se svetila? NE.
Jesam li ogorčena? NE.

Da, spavam mirno. Ako uživaju neka uživaju, ja im ne želim zlo i ne prezirem nikoga.
U početku sam bila jako ogorčena, bijesna i proklinjala sam i trovala usput samu sebe.
Onda sam shvatila neke stvari i pomirila se prvo sama sa sobom.
Bog i ovdje dragi ljudi su me maknuli od svega da ne "prljam" ruke osvećujući se i klevetajući.
Mračilo mi se pred očima od ljutnje i želje da im "vratim".
Ma ništa od toga.

A da ti se sad javi i čestita Božić onda joj vjerojatno ne bi to napravio..
Zašto nekome zagorčavati život?

Okreni se oko sebe,nije ni prva ni posljednja. Ti si sad tim krahom veze upropastio na neki način sve ono dobro i ispravno šta si radio.
Opet ponavljam. Smiri se.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 203 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]