www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 23 lip 2025 08:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 14 ruj 2013 07:27 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Melek napisao:
(...)Na ranijoj sam ispovijedi na Taboru koja je trajala veoma kratko ispovjedio ono najgore. Don Stepan je samo oćistio one ostatke koje tada nisam imao snage reći...

Očito nisi trebao ići, jer ako netko mora iz tebe izvlačiti ono što NISI prije rekao, zar zbilja NISI HTIO, ili si to zaboravio?
Ako NISI želio reći, tamo na Taboru, valja li ti ta ispovijed?
BB!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 09:08 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
jooj, nemojte se molim vas početi raspravljati... :( :twisted: radije onda na pp. samo sam htjela da podijele lijepo iskustvo i potaknu nekog koji se možda premišlja. naravno ne detalje ispovijedi, nego doživljaj općenito!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 09:19 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Melek napisao:
zdrave napisao:
Očito nisi trebao ići, jer ako netko mora iz tebe izvlačiti ono što NISI prije rekao, zar zbilja NISI HTIO, ili si to zaboravio?
Ako NISI želio reći, tamo na Taboru, valja li ti ta ispovijed?
BB!

Ajme koliko predrasuda u tako malom postu.

Ti kao prvo, ne poznaješ mene, a drugo, ne razumiješ način na koji don. Stepan ispovijeda i zadnje što imam na umu je stobom raspravljat o svojoj ispovijedi. I ovo tvoje "BB" sa uskličnikom(!) na kraju posta je teže licemjerje. Možda je tebi vrijeme da se ispovjediš.

BB!

Ajd sad objasni šta je čovjek tebi napravio da se ovako odnosiš prema njemu, samo te je upitao lpgočna dva pitanja koja se tiću valjanosti Ispovijedi, ništa više.
Mogao si bez ikakvih problema odgovorit, ali ne ti se ponašaš kao jež. Čim ti netko priđe, sklupčaš se i izbaciš naoštrene bodlje i bodeš sve okolo.
Nevjerovatno koji ti imaš sustav za obranu, kod tebe nisu izgleda problem veliki grijesi, nego ovi mali!!
Kažeš da on ne poznaje tebe, ali izgleda da ti njega savršeno poznaješ kad znaš da je licemjer, i sada tko je tu licemjer, stvarno ne znam!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 11:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
ispovijed je bila bas super, naime sve mi je rekel kaj sam zgrešil kroz celi zivot s tim da neke stvari kaj mi je rekel nisu išle pod ruku odnosno ne bi se setil određenih stvari nema šanse , al na putu do posla nakon ispovijedi sam se sjetil jer sam si malo razmišljal o celom dogođaju i svemu rečenom , jer teško se nekih događaja, stvari , riječi sjetit od prije npr 20 godina.
:D
BVB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 11:46 
Odsutan

Citat:
Mislim da se podrazumijeva da se nisam sjetio svega od napetosti i svega doživljenog tada tamo. Pa nisam toliko naopak da bi išao uopće na ispovijed, a da nemam namjeru da kažem sve.

Pazi što pišeš gore!!
A pazi što si napisao prije!
Kod:
Na ranijoj sam ispovijedi na Taboru koja je trajala veoma kratko ispovjedio ono najgore. Don Stepan je samo oćistio one ostatke koje tada nisam imao snage reći...

Odluči se, jer si se sam zapetljao pa ti Zdrave kriv!!

To što Zdrave unaprijed meni imputira da sam ja namjerno nešto izostavio i da nisam trebao ić na ispovjed jer nije valjana, to je čista predrasuda i nekakvo lovljenje mene u neku krivovjernu formu što veze nema sa stvarnošću.. Ja nikad nikom ne bih tako nešto ovdje napisao u vezi njegove ispovjedi.

Gdje piše da tebi Zdrave imputira da si ti nešto namjerno izostavio??
Pogledaj Zdravetov post, i vidjet ćeš da te je lijepo pitao?? Ili si trebao napisati da te nitko ne smije ništa pitati u svezi tvoje ispovijedi kad več stavljaš javno na forum. Šta je to tu tako strašno da čovjeka naziveš licemjerom, a kao što sam tvrdiš ne poznaš ga. I što je tu licemjerno ako te netko nešt pita, ne kužim? Čudna neka teorija!!

Citat:
Druga stvar koju mi imputira u svom neznanju je ta da je netko nešto MORAO izvlačiti iz mene.
Don. Stepan je takav čovjek i tako ispovijeda da ja nisam ni imao vremena nešto reći osim potvrditi ono što mi je on rekao. Nije me prisiljavao da nešto kažem, a ja se tobož odupirao, nego je izrekao prije mene ono što sam imao namjeru reći, a imao sam namjeru reć i više od toga.

Oprosti, ali tako izgleda! Dobro je napisao, jer si sam napisao da nisi imao snage, onda je to nevaljana Ispovijed, i čovjek te je dobro pitao, što je tu loše!!
Ti si znao kakav je Don.Stepan čovjek i da tako ispovijeda?? I kako da Zdrave zna kako to Stepan ispovijeda! Jer inače svečenici tako ne ispovijedaju!!

Citat:
Treća stvar je jasna k'o dan. Ako mi netko, očigledno tek probuđen i nesvjestan što piše, imputira nešto što uopće veze nema sa stvarnošću, a nakon toga mi zaželi Božji Blagoslov, ja jedino mogu konstatirat da je licemjer. Prvo me iskritizira bez ikavog povoda, pa mi onda zaželi BB! Smiješno.

Aha, krasno. Sad ne samo da znaš da je Zdrave licemjer, nego znaš kad se probudio, i da je nesvjestan što piše.
Kao što rekoh, Zdravetov post ima i te kako smisla, jer si napisao da nisi imao snage za izreči, što je nevaljana Ispovijed i bila bi i svetogrdan Pričest. Čovjek te je dobro pitao i iz toga si mogao išćitati upozorenje, a ne licemjerje.
Ali pošto nedaš da ti bilo tko što kaže, jer to odmah shvatiš kao napad na svoju svetost, naravno da bi svatko ispao licemjer, i vjerujem da je dobro i prošao ako je samo licemjer.
Dakle ako ti netko uputi kritiku, pa Božji blagoslov je licemjer!! E pa prijatelju, kritika ne mora značiti da te netko mrzi ako ti uputi kritiku, čak je to puno vrijednije ako je kritika na mjestu, a u ovom slučaju jest! I ti to dobro znaš, samo nemoš preko ponosa!!
Dakle Zdrave ti je uputio ispravnu kritiku, koja bi te mogla spasiti od svetogrdne Pričesti, i zaželi ti Božji blagoslov, i ti njega nazoveš licemjerom. Stvarno zanimljivo, trebao bi se dobro zamisliti nad ovim postupkom!!

Citat:
I zadnje, nema to veze sam mojom "obranom" nego ima veze s nečijom očitom predrasudom utemeljenoj vjerovatno na nečijoj očitoj sumnji i moje "pravovjerje". Takvi automatski idu na ignor.

Ko o ćemu Melek o predrasudama.
Ovdje nije bitno tvoje pravojerje nego u pravovjerje opčenito, jer ovo je javni katolički forum koji mnogi čitaju, i na sve nepravilnosti koje se tiću vjere i sakramenata je dobro upozoriti, jer to nije mala stvar. A ako to ti smatraš nekom strašnom kritikom, licemjerjem, nesvjesnošću, smiješnim, tek probuđenim ili kako još si ga nazvao, ne znam, to je tvoj problem i probaj se nositi s time.
A ko nisi spreman podnijeti ispravnu kritiku, nemoj ni pisati!
A sad ti želim Božji blagoslov, ma što god ti mislio!! :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 12:11 
Odsutan

Citat:
Eto, ispada da sam sve zajebo i da trebam ponovo na ispovijed, a Samuele, za tu tvoju formu i pravovjerje me zaboli đon, pa eto, baniraj me ako možeš.

Ne mora značiti a si zajebo, ako nisi znao za to, a ako si jučer sve ispovijedao bez da nisi htije reči bilo koji grijeh iz bilo kojeg razloga onda je ispovijed valjana Dakle uvijek reči sve grijehe za koje se sjetiš, ali s tim da se i pripremiš za ispovijed, jer neki svecu su se znali po tri dana pripremati za ispovijed, što nije razlog da moraju svi!
Usput ja te ne mogu banirati, niti bih želio, slobodne i bez ustručavanja piši ali si dozvoli da nekad pogiješiš u tome, ne budi tako okrutan prema sebi, pa čovjek si!!

Citat:
Biće mi zadovoljstvo ako ti budeš toliko uticajan da me skineš odavde. Dotada ću pisat što god želim.

Ne bih te nikad skinuo odavde kao što rekoh, niti to ima smisla! I piši što god želiš, dok moderatori ne odluče što će s tim, ne ja! Ali dopusti i da na tvoje upise ide dobronamjerna kritika, toliko valjda možeš!!

Možeš da me voliš, možeš da me mrziš, ali ne možeš da me ignoriraš!! :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 ruj 2013 12:52 
Odsutan

Melek napisao:
Jedini razlog zašto sam bio ovdje je nestao. Ono zbog čega sam došao je da podjelim s vama što imam i određeni ljudi su mi sugerirali da odem na ispovijed. To je odrađeno i mislim da je stvarno vrijeme da idem dalje.
Teme ovdje su ionako dosadne i non stop se ponavljaju, ljudi su dosadni ili zlonamjerni, a glume neke svece(mislim na Samuela).....osim par izuzetaka. Bit će mi zadovoljstvo da me se skine s foruma jer sam zapravo završio s vama. Stoga, molim nadležne da me trajno brišu ili baniraju.
Ne osjećam da pripadam ovdje nit ću se ikada tako osjećat.

Nisi ti htijeo podjeliti, jer ne znaš primiti, a kad se djeli onda se daje i uzima!!
A ako ti je dosadno, idi brate tko te drži!!
A ako je netko zlonamjerna prema tebi, dokaži!! Sve je ovdje pisano i lako možeš nači rečenicu, gdje ti netko želi zlo, pa izvoli to i pokazati. To što si se zaletio natači Zdravetu da je licemjer, pa sam ti dokazao da si u kivu, pa nemoš progutuat da si pogriješi s tim, a kamoli mu se ispričat, to je tvoja stvar!!
Glumi sveca!! Hahaha, standardan floskula, i izlizan klišej, koji ljudi davaju iz očaja, očekujući da će drugu stranu s time povrijediti. Ali prijatelju niti sam ja svetac, niti ga glumim, kažem ono što stoji, ne izmišljam, nego se držim nauka onakvog kakav je, ne krojim ga po sebi, a svoje bljuvotine sam svjestan. A sveci na zamlji ne postoje, oni su na nebu, a ja sam prištekan na zemlji na T-com, gore Mudrinić nije uspio ubaciti pretplatu!!
Ne mora te nitko banirat, malo se ispušeš, kažeš Zdravetu sorry, meni zahvališ što te držima na zemlji i idemo dalje!! :D :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 09:48 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

pozdrav svima,nova sam na forumu.oprostite sto ovako upadam,ali imam problem, a nemam se kome povjeriti ni traziti savjet.
nisam se ispovijedila godinama,pokusavala sam bezbroj puta ali bezuspjesno. zadnji pokusaj je bio u 8 mjesec kad sam isla na hodocasce Velikoj Gospi. cijelu noc sam zazivala Duha Svetog da mi pomogne i molila krunicu. Kad sam stala u red uhvatila me ogromna mucnina,tlo mi se pocelo gubiti pod nogama,mislila sam da cu past u nesvijest. nikad takav strah i paniku nisam osjetila,pobjegla sam glavom bez obzira. imam strasnu griznju savjesti zbog grijeha koje sam pocinila.svakodnevno osjecam nemir,ne sjecam se kad sam zadnji put doista bila mirna i radosna,a toliko to zelim i treba mi ispovijed. jos jedanput se ispricavam ako vas gnjavim i ometam i nadam se da netko ima dobar savjet

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 09:57 
Odsutan

Podijelio: 18 zahvala
Zahvaljeno je: 59 zahvala
dema napisao:
pozdrav svima,nova sam na forumu.oprostite sto ovako upadam,ali imam problem, a nemam se kome povjeriti ni traziti savjet.
nisam se ispovijedila godinama,pokusavala sam bezbroj puta ali bezuspjesno. zadnji pokusaj je bio u 8 mjesec kad sam isla na hodocasce Velikoj Gospi. cijelu noc sam zazivala Duha Svetog da mi pomogne i molila krunicu. Kad sam stala u red uhvatila me ogromna mucnina,tlo mi se pocelo gubiti pod nogama,mislila sam da cu past u nesvijest. nikad takav strah i paniku nisam osjetila,pobjegla sam glavom bez obzira. imam strasnu griznju savjesti zbog grijeha koje sam pocinila.svakodnevno osjecam nemir,ne sjecam se kad sam zadnji put doista bila mirna i radosna,a toliko to zelim i treba mi ispovijed. jos jedanput se ispricavam ako vas gnjavim i ometam i nadam se da netko ima dobar savjet

Pokušaj otići prvo kod svećenika na razgovor. Nazovi ga telefonski.
Ispričaj njemu što ti se dogodilo i koji ti je problem
On će znati što i kako dalje.
Nakon ispovijedi budeš ko nova!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 ruj 2013 10:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

iskreno ne znam ni kojeg bi svecenika nazvala.u zupi gdje pripadam nemam nikakav kontakt sa svecenikom tj.vecina zupljana nema osim jedanput godisnje kada dode blagoslov kuca. pokusala sam jedanput porazgovarat sa njim pa me ispalio da nema vremena,da kasni

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]