www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 21:32

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 22 tra 2012 18:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
molim 7 molitava sv.Brigite vec 8 mjeseci i ide lako nije mi problem, a prije 2 mjeseca počela sam 15 molitava sv. Brigite i one idu teze, zaboravim ih, pa onda nadoknadjujem, pa mi se neda, pa duge itd. ali nekako guram, nadam se da cu uspjeti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 20:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

ja molim molitve sv. Brigite skoro 3 mjeseca....i u zadnjih par dana primjetim da se jako gubim dok ih molim....dođem do kraja a da ni ne znam kako....dosta odlutam...počinjem posustajati, a ne želim.....želim izdržati....molim te Bože daj mi snage da izdržim, ne želim i neću odustati..... :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 10:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

15 molitava sv. Brigite molim više od 5 mjeseci i ponekad mi odlutaju misli, ali tada obavezno ponovim molitvu i nastojim se usredotočiti na riječi koje izgovaram.

Primijetio sam da u dane posta o kruhu i vodi imam manje prisilnih misli, te mi se molitva zaista čini kvalitetnijom. :b112:
Ovaj post sa jednim komadom kruha dnevno malo teško pada ali je zato učinkovitiji.:)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 11:44 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
ja sam izgleda izrod :D al evo napisati ću svoje iskustvo s ovim molitvama, jer mislim da će vas ohrabriti. Ne znam zašto vam se dešavaju stvari koje ste naveli (kušnje, gušenja i sl), al ja sam 2 puta već izmolila ovih 15 molitava, nijedan dan nisam preskočila (iskreno, nisam znala da se može preskočiti pa nadoknaditi. da sam znala...hehehe) i ništa mi nikad nije bilo lakše izmoliti nego one molitve. ne sjećam se nekih posebnih milosti (bilo je to prije 2-3 god), ali sumnjam da me Bog nije uslišio. sjećam se jedino da sam imala hrabrosti učiniti neke stvari, što je dovoljno veliko, budući sam inače (poprilično) kukavica :? :roll: toliko... sretno s molitvom :) razmišljam i ja da opletem još jednu godinu :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 11:58 
Odsutan

Kako citam imamo svi od prilike iste kusnje... Ali ne dajte se! Ja bi svaki dan sebi rekla: Eh u tu uru ili tad i tad ides moliti! Nekad bi priskocila,ali bi nadoknadila... Jake su molitve... donose puno milosti i spasa za pokojne... To bi nas tribalo hrabriti... Zavrsila sam u 1mj sa 15 i pocela sa 7, ali me opet nesto vuce da pocnem sa 15 jos godinu dana... Pa se mislim dali da krenem ili ne... Oceli mi biti puno... Opet napasti, koje ti kazu NECES USPITI... Ali ne triba to slusati...
:grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 14:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
počela sam tek neki dan, upravo zato jer imam kušnje. dok molim ove molitve nema ih, ali čime krenem s krunicom :shock:
toliko jake da me je strah moliti krunicu.
tak da sad molim da me te kušnje zaobiđu :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 19:28 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Trenutno sam u razdoblju kušnje. Molim ih tek tjedan dana, ali je užasno teško. Jednostavno se ne mogu natjerati moliti ih. Jučer sam bila umorna, danas me gastritis muči, onda me glava boli... i svaki dan nađem po 1 ispriku. Ali nedam se ja. Natjeram se izmoliti tih pola sata samo zato da ne bih morala nadoknađivati. I onda me nakon molitve sram jer sam opet nepromišljeno molila. Uvijek dok molim osjećam prisutnost nekog pored sebe, i imam snažan osjećaj da me Isus gleda i smješi mi se (kada zažmirim ga čak i vidim, ne očima nego iznutra), ali nakon molitve jedino što osjećam je nezadovoljstvo jer mogu i bolje. Danas mi je bilo najteže, užasno me sve boli od gastritisa, u školi sam se skoro onesvijestila, i jedino što mi pomaže jer to što imam osjećaj da se mi se sve događa jer Isus to želi, jer me gleda i smije mi se dok molim. I nikada neću zaboraviti onaj povjetarac i dlan na čelu koji osjećam po noći kada ne mogu spavati jer mi nije dobro.

Moja poruka:
Iako je teško - ne odustajte! Onda kada je najteže, to je tako jer Isus želi da se malo više namučite za ono za što molite, a milosti će biti brojne!
BVB!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 tra 2012 19:49 
Odsutan

...i ja osjećam nakon molitve taj sram, kad znam da nisam molila onako kako treba i kad sam svugdje osim u molitvi....užasno se osjećam tada nakon molitve...onda pomislim da je bolje da ne molim, nego tako....al onda sama sebi obećam da ću sutra biti koncentriranija....i trudim se, i najčešće uspijevam.... :a1250: :a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2012 10:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Evo jedno pitanje!
Ovih 15 molitava moramo izmoliti "u komadu" ili možemo, naprimjer, pola ujutro - pola navečer?
Za 2 dana će biti mjesec dana što ih molim, na početku je išlo lagano, doslovno kao da sam osjećala Isusa, ali sada nije više. Imam zaostatak od 2 dana koji ću nadoknaditi na kraju (moliti ću dva dana više), ili ako se može, svaki dan bih izmolila po 2-3 molitve više (koliko stignem), pa kroz kroz nekoliko dana nadoknadila.

Trenutno imam problema u obitelji, i dok ih ne molim, stalno, a pogotovo sada osjećam neku slutnju da one ne mogu pomoći nekim osobama iz moje obitelji, i užasno me strah što će biti s njima nakon njihove smrti! A dok se molim, najčešće mislim na one osobe kojima ta molitva pomaže, i zbog toga osjećam radost a u isto vrijeme i tugu zbog Isusovih boli.

I u zadnje vrijeme sam primjetila da dok ih molim (ali samo tada) osjećam mučninu i ne znam kako bih ju protumačila. Možda kao kušnju ili kao suosjećanje prema bolima na križu?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 svi 2012 12:42 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

meni je jučer bilo mj dana kako ih molim... jako mi dugo treba dok ih molim jer kad dođem na pola teško mi se skoncentrirati, pa onda jednu molitvu i po 3 puta moram ponoviti, nekad se rasplačem, stegne mi se grlo, pa kašljem i tako... ali kad vidim kako se brzinom munje mijenjaju stvari oko mene a i u meni a tek je tako malo prošlo to mi je poticaj :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]