Discipula Domini napisao:
Courage,
slažem se s tobom...u potpunosti...
I sjetih se onoga što kaže Sveto pismo...
Možda zapravo ova moja dilema govori o tome kako dovoljno ne poznajem zakon Božji...
i da je uopće smiješno postaviti si ovakvo pitanje...
U cijeloj toj priči ne želim da moja kolegica ostane povrijeđena...
iako način kako živi JEST grijeh...
Ali...tko sam ja da joj govorim "ti živiš u grijehu i ako se ne kaješ zbog toga i ako ne prekineš s tim, ispovijed ti nije valjana"?
Škakljiva situacija...
Ma sestro ne brini se.. razumijem te i prije svega svi mi moramo zaboraviti na onu popularnu rečenicu: "tko sam ja da nekom kažem, da nekog ispravljam". Pa jako smo ništavni, da. Ali uza svu tu ništavnost djeca smo Božja i ne smijemo prešućivati ako netko naočigled čini nešto protivno Božjim zapovijedima. Postoje situacije gdje sam čovjek vidi da ne može reći, da nije vrijeme i okolnost, ali jasno se ukažu situacije gdje baš možeš reći, pogotovo ako druga osoba pita za tvoje mišljenje.
Sama znaš tko ti govori "nisi vrijedna da drugog ispravljaš", "radije šuti umjesto da nekom pametuješ" itd.itd. Znaš čiji je to glas. Njemu odgovara da šutimo, njemu odgovara kad drugom ne kažemo što znači prava Ispovijed jer u njoj gubi ono čime nas je imao u šaci, kad nekom prešutimo da život koji živi vrijeđa Boga. Znaš onu krepost:
blago opomenuti. Naglasak je na blago. Način je jako važan..
Ti da si joj rekla otprilike: "čuj sori ali živiš u grijehu", vjerojatno bi samo pogoršala stvar. Zato trebaš biti politički korektna

i na lijep način popričati s njom, najvažnije da osoba osjeti da ju ne osuđuješ već joj želiš pomoći i iskreno savjetovati.
Ako ni tad ne prihvati tvoje riječi, tvoja savjest je mirna i više se ne trebaš ponavljati.

Imam jednu frendicu, ma poznanicu više, stalno psuje...

rekla sam joj jednom, dvaput, molim te nemoj toliko psovati, grijeh je. Prestala je na kratko vrijeme, drugi put je postalo još gore. Ali nisam više ništa govorila. Not my problem.
Ne grizi se. Stigneš sve popraviti.

Ako ne na njoj, nekom drugom donijeti Svjetlo.