www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 09:49

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 vel 2012 20:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
hvala i ja sam uz sve vas...

:a1163:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2012 21:16 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Inćun napisao:
Ako nisi spreman jos za ove molitve moli nesto drugo, ima tako divnih molitvi...a kad dode vrijeme za molitve Sv. Brigite onda ces vjerujem ustrajati do kraja....

Slažem se s ovime..mislim da su ove molitve nešto posebno i da je potrebna posebna volja da ih se moli, odnosno izmoli do kraja.
Samo ću reći da ih nisam godinama željela moliti (stajale su mi sigurno 5,6 godina u ladici) i uvijek sam ih zaobilazila jer nisam osjećala neku želju za njima niti snagu da bi ih mogla izmoliti.

Sve dok se nije desilo nešto... ajmo reći jedna teška situacija u kojoj sam potpuno onemoćala, i prvo što sam napravila, instinktivno, je bilo da sam otvorila tu ladicu s Brigitinim molitvama i počela ih moliti.
Znači nije bilo na silu, došlo je iskreno. I prošlo je 7mj otkako ih molim i nemam kušnji u smislu da mi se neda.
Jednostavno me one drže na životu, iako nikad nisam imala toliko poteškoća i kušnji kao sada.
Zato mislim da se ne bi nitko trebao na njih siliti,samo zbog 'plodova' koji se njima dobivaju.

Bolje da se Bogu izmoli jedan gorući i iskreni Očenaš (kako današnje Evanđelje savjetuje) nego da blebećete ko pogani, a glava vam je negdje drugdje. Već će doći vrijeme za Brigitine molitve. Doista mislim da čovjek sam osjeti potrebu kad je spreman za njih.
Uglavnom, mislim da sve što je Bogu doneseno s ljubavlju koliko god sitno bilo, donosi više ploda nego kad činimo i govorimo tobože velike stvari, a bez srca koje Ga ljubi.

Čini mi se da je Dugi u jednoj krizi u kojoj mu puno riječi i djela ne pomaže, već baš suprotno, radi veću štetu.. pa mislim da jedino što možeš i trebaš učiniti je povući se u sebe i vapiti Ocu s svega par riječi, ali iskrenih. I čekati da te On pomiluje svojim dodirom. :grlim te:
Proći će i ovo, iskoristi svoj pad da se približiš Bogu.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 00:02 
Sat vremena ? Meni treba duplo manje, kaj onda nekaj ne štima?

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 29 vel 2012 00:08 
Prenosim s jednog foruma:

Za obećanja objavljena u nekim knjižicama uz 15 molitava sv. Brigite, Sveta je Stolica ustanovila da nisu pouzdana i savjetovala mjesnim ordinarijima da ne autoriziraju tiskovine koje sadrže ova obećanja, već samo molitve (Acta Apostolicae Sedis, 1954. godine).

Prema:

http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=264
http://en.allexperts.com/q/Catholics-95 ... rayers.htm

Molitve su znači dio objava sv. Brigite, ali obećanja nisu. Ništa nas stoga ne treba vezivati u savjesti da molimo točno godinu dana i da ponavljamo za dane koje smo zaboravili, ali korisno ih je moliti, osobito sada u korizmi – jer razmatraju Muku, ako netko ne može svaki dan, može ih izmoliti barem petkom ili umjesto Križnog puta. Kroz korizmeno vrijeme se inače preporuča više moliti, pa bi bilo dobro za vas koji ste započeli i nastaviti s time (bez ikakvog straha od mogućeg propuštanja), a za one koji ih nisu još molili da za promjenu pokušaju doživjeti ova potresna svjedočanstva Muke Gospodinove.

Za život s Isusom je uistinu bitno svakodnevno, dosljedno, redovito i s posebnom ljubavlju moliti, zato shvatite onaj pobožan zahtjev za nepropuštanjem molitvi kao poziv na veću vjeru i ljubav. Makar ona ispisana obećanja vjerojatno doslovno ne vrijede, ali osjetit ćete plodove i poticaje Duha, kako je Isus obećao još dok je živio među svojim učenicima.

Vrh

Citiraj  
PostPostano: 03 ožu 2012 20:01 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Molim molitve već mjesec dana,svaki put kad molim poslije toga osjećam neopisiv mir....

:a1250: :a1250:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2012 09:57 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Jakov napisao:
Prenosim s jednog foruma:

Za obećanja objavljena u nekim knjižicama uz 15 molitava sv. Brigite, Sveta je Stolica ustanovila da nisu pouzdana i savjetovala mjesnim ordinarijima da ne autoriziraju tiskovine koje sadrže ova obećanja, već samo molitve (Acta Apostolicae Sedis, 1954. godine).

Prema:

http://www.catholic.org/saints/saint.php?saint_id=264
http://en.allexperts.com/q/Catholics-95 ... rayers.htm

Molitve su znači dio objava sv. Brigite, ali obećanja nisu. Ništa nas stoga ne treba vezivati u savjesti da molimo točno godinu dana i da ponavljamo za dane koje smo zaboravili, ali korisno ih je moliti, osobito sada u korizmi – jer razmatraju Muku, ako netko ne može svaki dan, može ih izmoliti barem petkom ili umjesto Križnog puta. Kroz korizmeno vrijeme se inače preporuča više moliti, pa bi bilo dobro za vas koji ste započeli i nastaviti s time (bez ikakvog straha od mogućeg propuštanja), a za one koji ih nisu još molili da za promjenu pokušaju doživjeti ova potresna svjedočanstva Muke Gospodinove.

Za život s Isusom je uistinu bitno svakodnevno, dosljedno, redovito i s posebnom ljubavlju moliti, zato shvatite onaj pobožan zahtjev za nepropuštanjem molitvi kao poziv na veću vjeru i ljubav. Makar ona ispisana obećanja vjerojatno doslovno ne vrijede, ali osjetit ćete plodove i poticaje Duha, kako je Isus obećao još dok je živio među svojim učenicima.

Pogledajte si molitvenik Isuse ja se uzdam u te, ujedno ga i toplo preporučujem svima.

Odobrenje Pija IX

Te su molitve s obećanjima objavljene u jednoj knjizi tiskanoj u Toulouse-i g. 1740., a izdao ih je o. Andrien Parvelliers, DI. apostolski misionar u Sv. Zemlji, s odobrenjem i preporukom da ih širi.

Papa je Pijo IX. poznavao te molitve s njihovim predgovorom. ON IH JE ODOBRIO 31.V. 1862. I PRIZNAO IH ISTINITIMA I KORISNIMA ZA DUŠE.

Ta je odluka Pija IX. potvrđena time što su se ta obećanja ostvarila na SVIM osobama koje su molile te molitve, a i po mnogima vrhunaravnim činjenicama kojima je gospodin htio pokazati da one doista dolaze od Njega.

P.S. gore navedeno potvrđuju i naša svjedočanstva, koji smo izmolili Molitve sv. Brigite..

Ne dajte se obeshrabriti Bog je uz Vas..

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2012 13:53 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Ja molim evo skoro 3 tjedna, i na pocetku je sve bilo ok, a sad mi se nakako cini da su napasti vec pocele, i to obicno kad molim Oce nas i Zdravo Marijo misli mi odlutaju :(
I jel mi netko moze rec....dali mogu prvo procitat svih onih 15 molitvi i nakon toga izmolit 15 Oce nasa i 15 Zdravo Marija???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2012 14:17 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Rafaela7 napisao:
I jel mi netko moze rec....dali mogu prvo procitat svih onih 15 molitvi i nakon toga izmolit 15 Oce nasa i 15 Zdravo Marija???

Možeš, imaju inače dvije verzije tih molitvi (ja ih imam obje i to oba dvije su u izdanju Siona) u jednoj se Oče naši i Zdravo Marije mole na početku, a u drugoj na kraju. Svejedno ti je kad ih moliš, bitno da se izmole.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2012 14:21 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Rafaela7 napisao:
Ja molim evo skoro 3 tjedna, i na pocetku je sve bilo ok, a sad mi se nakako cini da su napasti vec pocele, i to obicno kad molim Oce nas i Zdravo Marijo misli mi odlutaju :(

To ti je normalno, bit će i jačih i lukavijih kušnji, samo ustraj.......jer 45 duša spašavaš po tim molitvama.
Kad ti je teško sjeti se da svi koji mole isto to prolaze :grlim te:
BTB!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 ožu 2012 15:14 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Luki napisao:
Rafaela7 napisao:

Možeš, imaju inače dvije verzije tih molitvi (ja ih imam obje i to oba dvije su u izdanju Siona) u jednoj se Oče naši i Zdravo Marije mole na početku, a u drugoj na kraju. Svejedno ti je kad ih moliš, bitno da se izmole.

HVALA!! :D Odsad cu onda tako i molit, i kolike god da su napasti i kusnje velike,ustrajat cu u molitvi :D :grlim te:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]