www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 21:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1634 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 164  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 24 pro 2011 11:57 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
I rodi se Bog koji stvori Nebesa i zvijezde od Bezgrešne Djevice kao nemoćno dijete koji je hranio svoj narod u pustinji nebeskom Manom, sada pije Majčino mlijeko, o nedokučiva Mudrosti, o neshvatljivi paradoksu:

http://www.youtube.com/watch?v=MvjiVam2 ... re=related

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 pro 2011 02:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
''Bog se počovječio, da se čovjek može pobožanstveniti''
sv. Avgustin

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2011 10:53 
Odsutan

[i]Niste zreli, naraštaju! A ako i vjerujete da ste zreli, vi niste sazrijevali u mojim dvorima! Vi ste sazrijevali na drugom tlu! Nebrojeno je blago mojih ruku koje vam bezrezervno dajem, pa ipak mnogi od vas, čim su ga primili, promijenili su ga, drugi su ga razmijenili za patvorenu imitaciju, skrenuvši od istine.

U početku ove moje plemenite teme moj je Otac s velikim nezadovoljstvom pogledao na zemlju koja je bila u pobuni i rekao: "Hiroviti ste postali, naraštaju…".
Danas ja kažem: "Niste sazreli u meni, jedva odrasli, grane su vam iskidane, plod vam je neupotrebljiv, nezreo i gorak, nije ni za što, izdajstvo zavodi vašu ludost…".
Zora je bila s vama, ali vi ste olako uzeli ono što je sveto! Opčinjenost zlim bacila je dobre stvari u sjenu i vihor želje pokvario je jednostavno srce.
Je li vam ikad palo na pamet, zli naraštaju, da milost i milosrđe čekaju izabranike Gospodnje? Jeste li ikad shvatili da sam vas ja zvao? Jesu li moje blagoslovljene riječi prošle kao prolazno govorkanje? Je li moja nazočnost prošla poput sjene?
Čini se da vam ukradene vode više gode i da kruh, pojeden u tajnosti, ima bolji okus u vašim ustima, ludi naraštaju! Eto zašto ste svoja usta dragovoljno predali zlu!
Sada ja opet iznosim Svoje Presveto Srce! O, naraštaju! Kad biste samo shvatili milost svojega vremena, milost mojega milosrđa! Milost koja nadilazi čovjekovo znanje!
I premda znam za vaše tako zle nakane i prezir koji ću primiti od mnogih od vas koje ljubim, s neizmjernom ljubavi ja provodim svoje naume. I poput prosjaka, lišena ljubavi, vi me osuđujete, ponašate se prema meni kao prema zločincu. Prvaci u nevjeri, oslanjate se na svoje svjetovno blago, a ne na moje Božansko blago, koje vam može donijeti spasenje.
O, Gospodine, je li ijedan dobar čovjek ostao? Pa makar jedan jedini?

Nitko nije dobar, osim Boga… Ali samo vas Bog može pobožanstveniti, dovesti vas na stazu krjeposti. Pobožanstveniti vas tako da budete kost njegove kosti, meso njegova mesa i da budete prepoznati kao njegovo vlastito sjeme…

Moj se Duh žalosti, jer ne želim nikoga izopćiti od svoje vječne nazočnosti. U svojoj velikoj nježnosti pripravan sam izbrisati vaše pogrješke ako se vi, hramovi Božji, ponizite i pokajete, premda riječi bogohulnika nikad ne opraštam.

Pokajte se, jer moj Duh Sveti ne ostaje u tijelu koje je u grijehu. Ne žalostite mojega Duha Svetoga osuđujući ono što dolazi od Boga, nazivajući dobro zlim! Jer to će biti presudno za vašu dušu.

Duh mi je žalostan zbog svega što vidim odozgo! Grješnik se ne može sakriti od mojih očiju, niti čovjek koji dan i noć svomu bratu trubi 'osveta' iz dubine gluhe noći…
[/i]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2011 12:58 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
Moje milosrđe tako je veliko, da ga u cijeloj vječnosti ne može proniknuti nijedan razum, ni ljudski niti anđeoski. Sve, što postoji, dolazi iz nutrine Moga milosrđa. Svaka duša razmišljati će cijelu vječnost Mojoj ljubavi i o Mojem milosrđu.
(dnevnik sv.Faustine Kowalske)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2011 14:28 
Odsutan

ANTE KATOLIK napisao:
[i]Niste zreli, naraštaju! A ako i vjerujete da ste zreli, vi niste sazrijevali u mojim dvorima! Vi ste sazrijevali na drugom tlu! Nebrojeno je blago mojih ruku koje vam bezrezervno dajem, pa ipak mnogi od vas, čim su ga primili, promijenili su ga, drugi su ga razmijenili za patvorenu imitaciju, skrenuvši od istine.

U početku ove moje plemenite teme moj je Otac s velikim nezadovoljstvom pogledao na zemlju koja je bila u pobuni i rekao: "Hiroviti ste postali, naraštaju…".
Danas ja kažem: "Niste sazreli u meni, jedva odrasli, grane su vam iskidane, plod vam je neupotrebljiv, nezreo i gorak, nije ni za što, izdajstvo zavodi vašu ludost…".
Zora je bila s vama, ali vi ste olako uzeli ono što je sveto! Opčinjenost zlim bacila je dobre stvari u sjenu i vihor želje pokvario je jednostavno srce.
Je li vam ikad palo na pamet, zli naraštaju, da milost i milosrđe čekaju izabranike Gospodnje? Jeste li ikad shvatili da sam vas ja zvao? Jesu li moje blagoslovljene riječi prošle kao prolazno govorkanje? Je li moja nazočnost prošla poput sjene?
Čini se da vam ukradene vode više gode i da kruh, pojeden u tajnosti, ima bolji okus u vašim ustima, ludi naraštaju! Eto zašto ste svoja usta dragovoljno predali zlu!
Sada ja opet iznosim Svoje Presveto Srce! O, naraštaju! Kad biste samo shvatili milost svojega vremena, milost mojega milosrđa! Milost koja nadilazi čovjekovo znanje!
I premda znam za vaše tako zle nakane i prezir koji ću primiti od mnogih od vas koje ljubim, s neizmjernom ljubavi ja provodim svoje naume. I poput prosjaka, lišena ljubavi, vi me osuđujete, ponašate se prema meni kao prema zločincu. Prvaci u nevjeri, oslanjate se na svoje svjetovno blago, a ne na moje Božansko blago, koje vam može donijeti spasenje.
O, Gospodine, je li ijedan dobar čovjek ostao? Pa makar jedan jedini?

Nitko nije dobar, osim Boga… Ali samo vas Bog može pobožanstveniti, dovesti vas na stazu krjeposti. Pobožanstveniti vas tako da budete kost njegove kosti, meso njegova mesa i da budete prepoznati kao njegovo vlastito sjeme…

Moj se Duh žalosti, jer ne želim nikoga izopćiti od svoje vječne nazočnosti. U svojoj velikoj nježnosti pripravan sam izbrisati vaše pogrješke ako se vi, hramovi Božji, ponizite i pokajete, premda riječi bogohulnika nikad ne opraštam.

Pokajte se, jer moj Duh Sveti ne ostaje u tijelu koje je u grijehu. Ne žalostite mojega Duha Svetoga osuđujući ono što dolazi od Boga, nazivajući dobro zlim! Jer to će biti presudno za vašu dušu.

Duh mi je žalostan zbog svega što vidim odozgo! Grješnik se ne može sakriti od mojih očiju, niti čovjek koji dan i noć svomu bratu trubi 'osveta' iz dubine gluhe noći…
[/i]

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 pro 2011 22:52 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
Rijeke žive vode
Napoji se na Kristu,
jer je on Pećina iz koje teku vode.
Napoji se na Kristu,
jer je on izvor života.
Napoji se na Kristu
jer je on Rijeka
čija bujica razveseljuje Božji grad.
Napoji se na Kristu,
jer je on Mir.
Napoji se na Kristu,
jer rijeke žive vode
teku iz njegove nutrine.
Sv. Ambrozije

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 pro 2011 13:29 
Odsutan

Moj Trojedini Bog zasjao je u mojemu srcu!

Živi Bog dao je meni, bijednom stvoru, duhovno uskrsnuće.

I ja, koji sam poput Mojsija bio obavijen oblakom,

ja sam obavijen mističnim poučavanjem koje dolazi od Svete mudrosti.

I kao što Sunce svojim sjajem preplavljuje stvorenje

Tako je moj Gospodin i moj Bog,

preplavio moju dušu svojim poučavanjima

i na mene izlio bujice Božanske ljubavi.

On mi je dao pouke i znanje,

opet po Svetoj mudrosti,

da razumijem njegovu slavu

i da shvatim da je on Božanski Zaručnik svega stvorenja svojega.

Njegova raskošna Ljubav povukla je moju dušu u ložnicu,

gdje Ljubljeni drži sve blago svoje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 pro 2011 14:23 
Odsutan

Uzdižem svoju dušu Gospodinu, da prodre u dubine Očeve i kuša njegovu slast. Premda je moje srce premaleno da potpuno shvati Boga koji opasuje sva bića, i još manje kad pokušavam shvatiti kako On, koji nadvisuje vrijeme i sve što postoji, On koji je zapečaćen i nedokučiv, meni postaje otpečaćen i dokučiv, do koga mogu prodrijeti. U svojoj savršenoj milostivosti On mi dopušta da osjetim njegovu slast, isijavajući u moju dušu svoju nazočnost.

Veličanstveni Kralju Čudesa, ljubim Te. Molim Te, govori mi…

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 pro 2011 12:51 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Gospodin traži istinu, a ne igrice. Napose ne religiozne igrice. I On želi vaše pravo srce, koje je slomljeno, siromašno i nije savršeno.
To je sve što Gospodinu možete donijeti.
Stoga se nemojte bojati.
On će vas osloboditi i do kraja života nećete imati što braniti.
Disat ćete.
Nećete imati ništa više za braniti! Živjet ćete.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 pro 2011 09:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Razvij zanimanje za život kakvim ga vidiš;
za ljude, stvari, književnost, glazbu -
svijet je tako bogat,
jednostavno treperi od silnih blaga,
predivnih duša i zanimljivih ljudi.
Ne brini za sebe.
Henry Miller.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1634 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 164  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]