www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 22:27

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 29 stu 2011 20:08 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
courage napisao:
I slažem se, to doista postane dio svakog dana..čudno se osjećam bez svakodnevne Euharistije.

a zamislite si samo koliko vise Bog zudi da mu dodjemo kad je nama obicnim smrtnicima tesko ne otic kod Gospodina :wink: :wink: ... kad na to pomislim radost me obuzme sto imamo nekoga tko nas toliko voli :D

courage napisao:
A kad se sjetim glupe glavurde prije.... :roll: kad je i nedjeljna misa znala biti "problem". :roll: :roll: :oops:

isto misljenje djelim s tobom... nismo ni znali sto propustamo i mozemo zaliti sto ljudi oko nas propustaju tu gozbu ljubavi kao sto smo i mi u svoje vrijeme i moliti za njih

isto tako kao i ostali mogu posvjedociti velike plodove ovih molitava... moram priznat da ih cesto i ne primjecujem jer smatram "normalnim hodom krscanina" redovitim odlaskom na sv.misu i redovitim odlaskom na ispovijed... moram priznati da mi zivot se okrene u urnebes u zivotu kada padnem u teski grijeh a nemam gdje otic na ispovijed (pogotovo za ljetnih vremena kad tjedan-dva sam svjestan teskog grijeha i nemas kako otic)

plod svega toga su sigurno i ove molitve i hvala Gospodinu sto je i mene i vas potakao da ih molimo na Njegovu slavu, a nama i bliznjima na spasenje :wink: :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 11:15 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
BiTLorD napisao:
a zamislite si samo koliko vise Bog zudi da mu dodjemo kad je nama obicnim smrtnicima tesko otic kod Gospodina :wink: :wink: ... kad na to pomislim radost me obuzme sto imamo nekoga tko nas toliko voli :D

:D
sad me to podsjetilo na moje jutarnje svađanje sa sobom, hoću li se dić na zornicu...hoću li, neću li..
Bila je borba jedno 15 min između mene i budilice, na život i smrt, otprilike ovako ko' na slici Slika. Ali onda sam se sjetila kakva mi je to žrtva koju činim, ako ju s lakoćom činim? Pa me to razbudilo. Kaže sv. Terezijia Avilska: ako činite bilo kakvu žrtvu s ugodom, lakoćom onda to nije žrtva. Barem ne ona Bogu ugodna.
A svakako je više dana kad idem na misu jer želim ići, a manje je onih kad odem unatoč nevoljnosti. Često mi je slab duh. I ono kao da zaboravljam onu: pa nije Bog taj koji treba moj odlazak na misu, već sam ja ta koja to treba.

BiTLorD napisao:
isto tako kao i ostali mogu posvjedociti velike plodove ovih molitava... moram priznat da ih cesto i ne primjecujem jer smatram "normalnim hodom krscanina" redovitim odlaskom na sv.misu i redovitim odlaskom na ispovijed... moram priznati da mi zivot se okrene u urnebes u zivotu kada padnem u teski grijeh a nemam gdje otic na ispovijed (pogotovo za ljetnih vremena kad tjedan-dva sam svjestan teskog grijeha i nemas kako otic)

plod svega toga su sigurno i ove molitve i hvala Gospodinu sto je i mene i vas potakao da ih molimo na Njegovu slavu, a nama i bliznjima na spasenje :wink: :wink:

Nisam još čula da jedna molitva može tolike plodove donijeti kao ova (osim krunice). Čudesno stvarno.
Eh ti si tjedan dva na moru, ja sam ovo ljeto bila 3 mjeseca... bez ispovijedi. Groza živa. A ne možeš na Pričest. Pa onda se krenem pogađat s Njim.. "a daaj, to je bio laki grijeh, nisam htjela", "navukli me, prevarili" Slika... i slične varijacije na temu.

Ispovijedati se valja što češće, zapravo čim napravimo teži grijeh..no mnogi ne znaju vrijednost koju Ispovijed ima za našu dušu. I tako kroz male grijehe, otvaraju đavlu prostora za veće. Jer ih ne ispovijedaju.
a ja nisam ništa bolja

Jel tko bio na životnoj? i kod koga?

P.S.
Neki navode da su imali/imaju teške kušnje dok su molili ove molitve, a neki nisu nikakve. Pa mi je došla jedna misao na pamet.. Budući da je tu riječ o molitvi u prvom redu za spas i iscjeljenje obiteljskog stabla, može li biti da osobe u čijoj je obitelji bilo puno grijeha, tako imaju i veće kušnje, od onih koji recimo nisu imali pretke s "prošlošću". Što vi mislite?
Nekad mi se čini da su moji bili svi odreda pravi pravcati zlikovci koliko poteškoća imam otkako molim ove molitve. Ne bi se vraćala nazad jer znam da im dobro čini ta molitva i otkupljuje na neki način njihove grijehe.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 13:48 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
courage napisao:

Neki navode da su imali/imaju teške kušnje dok su molili ove molitve, a neki nisu nikakve. Pa mi je došla jedna misao na pamet.. Budući da je tu riječ o molitvi u prvom redu za spas i iscjeljenje obiteljskog stabla, može li biti da osobe u čijoj je obitelji bilo puno grijeha, tako imaju i veće kušnje, od onih koji recimo nisu imali pretke s "prošlošću". Što vi mislite?

nećeš vjerovati ali do identičnog zaključka sam nedavno i ja došla. Meni je najveća kušnja što mi se jednostavno neda moliti ovu molitvu, ne razumijem zašto, i tako si napravim zaostatak, ali ovaj put sam odlučila nadoknađivati, koliko god bude trebalo i nadati se da će ih On ipak uvažiti :wink:
i stvarno vjerujem da zli zna naše slabe točke i da nas baš na njima hvata pogotovo u obiteljima kojima je potrebno obraćenje, a to je i moja. a možda su to obitelji u kojima je puno članova u čistilištu pa mu ne odgovara molitva za njih! ili su te molitve jako važne za nečije osobno obraćenje; kako god bilo teške kušnje uvijek uvećavaju zasluge i imaju svoj dobar razlog!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 14:08 
Odsutan

lyra1 napisao:

nećeš vjerovati ali do identičnog zaključka sam nedavno i ja došla. Meni je najveća kušnja što mi se jednostavno neda moliti ovu molitvu, ne razumijem zašto, i tako si napravim zaostatak, ali ovaj put sam odlučila nadoknađivati, koliko god bude trebalo i nadati se da će ih On ipak uvažiti :wink:
i stvarno vjerujem da zli zna naše slabe točke i da nas baš na njima hvata pogotovo u obiteljima kojima je potrebno obraćenje, a to je i moja. a možda su to obitelji u kojima je puno članova u čistilištu pa mu ne odgovara molitva za njih! ili su te molitve jako važne za nečije osobno obraćenje; kako god bilo teške kušnje uvijek uvećavaju zasluge i imaju svoj dobar razlog!

Vjerujem. :)
ja sam uvjerena da su svi moji u čistilištu... :lol: :lol: :? pa otud i tolike kušnje. Sotona bi ih rado zadržao tamo.
Ne znam, šalu na stranu.. sve su ovo pretpostavke, al nešto mi govori da bi to mogao biti odgovor.
Kako bilo, bez velikih patnji nema ni velikih plodova.... :) :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 stu 2011 20:02 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
A meni je taaaako tesko postalo moliti ih! Nikad mi se nisu cinile duge ka sad pri kraju(ostalo mi manje od 2mj)! Kad molim neke druge nista mi nije i mogu se skoncentrirati a kad molim Sv.Brigitu bude mi uzasno. O svemu razmisljam samo ne o molitvi. Ka da uden u neku loptu, maglu ne znan kako da docaran i jednostavno nikako doci sebi smajlic25 smajlic25 smajlic25 . I onda kazen razmisljaj o tome sto molis i bude ok jednu dvi recenice i onda opet. Pa se pitan oce li ih Isus prihvatiti takve???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 12:35 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
mala alex napisao:
A meni je taaaako tesko postalo moliti ih! Nikad mi se nisu cinile duge ka sad pri kraju(ostalo mi manje od 2mj)! Kad molim neke druge nista mi nije i mogu se skoncentrirati a kad molim Sv.Brigitu bude mi uzasno. O svemu razmisljam samo ne o molitvi. Ka da uden u neku loptu, maglu ne znan kako da docaran i jednostavno nikako doci sebi smajlic25 smajlic25 smajlic25 . I onda kazen razmisljaj o tome sto molis i bude ok jednu dvi recenice i onda opet. Pa se pitan oce li ih Isus prihvatiti takve???? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

ne kompliciraj si zivot tamo gdje ne moras... ovo boldano je po mome misljenju pogresan stav

hvala ;)

Bog te blagoslovio!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 12:53 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Ja molim 7 molitvi Sv. Brigite i jedno vrijeme me stalno san lovio kad bi ih počeo molit, a nije bilo kasno navečer. Jedanput mi se toliko počelo spavat da sam počeo šetat po stanu i molit, svakih par minuta bi si opalio šamar tek toliko da dođem sebi, ali sam svejedno uspio zaspat na nogama...probudio sam se kad sam osjetio da padam glavom ravno na rub stola. :shock: :lol: :lol:
sada ide glatko....

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 14:40 
Odsutan

ANTE KATOLIK napisao:
Ja molim 7 molitvi Sv. Brigite i jedno vrijeme me stalno san lovio kad bi ih počeo molit, a nije bilo kasno navečer. Jedanput mi se toliko počelo spavat da sam počeo šetat po stanu i molit, svakih par minuta bi si opalio šamar tek toliko da dođem sebi, ali sam svejedno uspio zaspat na nogama...probudio sam se kad sam osjetio da padam glavom ravno na rub stola. :shock: :lol: :lol:
sada ide glatko....

A znaš li da postoji zloduh spavanja?
Hmm to objašnjava zašto nam se mnogima počne spavat BAŠ kad se primimo molitve...
mučko đ...... :a1407: :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 14:51 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Postoji, postoji, nego šta! :a1407:
Ali kao što reče Haris Đinović: ne može nam niko ništaaaa - jači smo od sudbineeeee. :r086: smajlic1 smajlic2 smajlic3 smajlic4

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 pro 2011 15:09 
Odsutan

ha ha.. :b101:
Taaako je!! :b112:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]