www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 20:23

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 lip 2006 22:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
jana napisao:
Iskreno...sinoć sam poslušala dar jezika sa prevodom u kojem svećenik iz Tolise govori ,a cura prevodi! Ne mogu vjerovati - nemojte se sad iuvrijediti - Da ona prevodi rečenice u kojima je evidentno da svećenik izgovara riječi kao da ih sam Krist izgovara...

Da :D to je inače moj najdraži katolički svećenik (bar od onih koje sam do sad čula i vidjela). Nije ništa krivoga u tome što je učinio jer postoje jezici koji nas izgrađuju, a postoje i jezici koji se dobiju za poruku za crkvu i onda svakako treba tumač i to onda bude kao proroštvo. Jer to onda nije za osobnu izgradnju, već za izgradnju crkve.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lip 2006 00:14 
Odsutan

Rebeka - pisanje velikim štampanim slovima po forumu je izraz deranja :D

Ne moraš vikati :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lip 2006 00:17 
Odsutan

Aby napisao:
jana napisao:
Iskreno...sinoć sam poslušala dar jezika sa prevodom u kojem svećenik iz Tolise govori ,a cura prevodi! Ne mogu vjerovati - nemojte se sad iuvrijediti - Da ona prevodi rečenice u kojima je evidentno da svećenik izgovara riječi kao da ih sam Krist izgovara...

Da :D to je inače moj najdraži katolički svećenik (bar od onih koje sam do sad čula i vidjela). Nije ništa krivoga u tome što je učinio jer postoje jezici koji nas izgrađuju, a postoje i jezici koji se dobiju za poruku za crkvu i onda svakako treba tumač i to onda bude kao proroštvo. Jer to onda nije za osobnu izgradnju, već za izgradnju crkve.

Ja ti više volim ovu drugu vrstu svećenika - ove što svakodnevno rade u Gospodinovom vinogradu,a nitko ih i ne vidi doli Otac.

Od njih ti ja volim učiti o Kristu.

A svaki ovaj svećenik će ti reći da te Isus ljubi...za to ti netreba tumač jezika...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 lip 2006 14:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Oprosti draga Jano do sada me nitko nije opomenuo ,ni nikome nije smetala.Ja koliko znam VIKANJE je zabranjeno ako je cijeli tekst napisam sa velikim slovima,a moj ni jedan cijeli tekst nije tako napisan,ali ako tebi toliko smeta Vrlo rado (sefice) Hvala Gospodinu Isusu Kristu ,da ima tako dobrih ljudi pa se toliko brinu za ostale,ipak mislim da to nije grijeh,
oprosti.....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2006 00:34 
Odsutan

rebeka napisao:
Oprosti draga Jano do sada me nitko nije opomenuo ,ni nikome nije smetala.Ja koliko znam VIKANJE je zabranjeno ako je cijeli tekst napisam sa velikim slovima,a moj ni jedan cijeli tekst nije tako napisan,ali ako tebi toliko smeta Vrlo rado (sefice) Hvala Gospodinu Isusu Kristu ,da ima tako dobrih ljudi pa se toliko brinu za ostale,ipak mislim da to nije grijeh,
oprosti.....

Velika slova - su zaista izraz vikanja. Ni ovo nije bilo osobno ...boojim se da vam više nije bitno šta pišem - već tko piše :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 lis 2006 16:45 
Odsutan

vjeko napisao:
Stavio sam na stranicu ( http://www.tebe-trazim.com/ )- pod linkom DOWNLOAD - mp3 file ''Molitva u jezicima'' tako da možete čuti kako to izgleda, ako do sada niste čuli!

Što vi mislite o tome? Kakva su vaša iskustva?

Božji blagoslov!

:lol:

Kad zanijemim na hrvatskom, onda počnem "mucati na stranom jeziku".
Kad se ne mogu izraziti na maternjem, same strane riječi mi nadolaze. Ne volim da me drugi cuju, jer većim dijelom tako molim dok sam sam u kuci, stanu, na nekim poznatim svetištima gdje sam kao malen znao biti na bogostovlju; Gospodin - Životvorac mi je poklonio taj predivan dar poslije obračenja, tj. nakon 7 god. Pokatkad kad se prepadnem i tada se sluzim tim darom; kada molim za ozdravljenje bolesnog covjeka, ali sam molio i prije dvije veceri dok sam gledao odlican film na RAI UNO: Albino Luciani (papa Ivan Pavao I). Ako ostanem vjeran do kraja, volio bih tog svetog covjeka, ako je takav bio kao na filmu (ponizan i jednostavan), imati uza se cijelu vjecnost.
Tada mi neće biti potrebni tuđi jezici, jer ostaje LJUBAV.

Bratski pozdrav iz Paradisa.
Smjerno u Kristu brat Ćubela :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 09 stu 2006 14:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Treća stvar je ta da je čovjek na putu molitve kao mekano tijesto, kao nešto što Bog mijesi. Na tom putu molitve Bog ima pravo čovjeka upotrijebiti do kraja. To znači da vas počinje upotrebljavati tako da vas mijenja. A mijenja vas tako da vas posvećuje, preobražava vas. To čini na svoj poseban, božanski način, svakoj osobi vlastit. Počinje vam davati određene darove. Jednostavno vidite da je Bog na djelu. Te tri stvari su bitne na putu molitve.
Htio bih sada reći par zabluda. Neki poistovjećuju molitvu sa karizmatskim darovima. To je krivo. Ima osoba koje nemaju nijednog Karizmatskog dara, a ipak su na duhovnom putu jako napredni. Darovi Duha, psihički darovi, mistični, koliko god ih čovjek imao nisu uopće znak ni svetosti ni naprednog duhovnog života. Baš suprotno može biti. Ukoliko je netko navezan na te darove, postaju kočnica, sprečavaju čovjeka da duhovno napreduje.

Zlatko Sudac

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 09 stu 2006 14:42 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Osobno, nemam niti jedan jedini karizmatski dar.... pričao sam jednom s dvoje ljudi koji su u katoličkom karizmatskom pokretu i koji imaju dar jezika... međutim, oni su zbog tih darova bili toliko oholi i puni sebe da mi je nakon pet minuta razgovora s njima bilo doslovno muka, jedva sam čekao da se maknem od njih... nisu imali skoro niti trunke ljubavi u sebi... a, ljubav je najveća karizma, karizma koja beskrajno nadilazi sve ostale karizme...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2006 17:30 
Odsutan

ne sviđa mi se ovo nimalo,i mislim da je to nepotrebno,
Bog će razumjeti one koji ga mole na bilo kojem jeziku,
tako da ću se držati hrvatskog.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]