www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 21:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 87  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 15:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
vox napisao:
draga sestrice

meni se čini kako bi se najprije trebala stabilizirati
to nipošto ne znači stvoriti zid u sebi da te uvrede manje bole
nego jednostavno razumski osjećati da se nalaziš u nezahvalnom razdoblju iz kojeg se tek trebaš iskobeljati

kao tunel
kad si negdje na sredini, a on sav mračan..ne vidiš ništa dugo nego mrak
ali, ako li si daš priliku i kreneš pomalo koračati nekim zamuckujućim koacima...malo po malo ćeš doći do kraja tunela..do druge strane..do svijetla..

sestro, normalno je da boli...
ja nisam za to da popustiš u vidu tih zakonski ispunjavanja skrbi oko djetea, imovine..
ali de lijepo nađi nekog odvjetnika il neš
i nek se on "sukobljava" oko toga
a ti lijepo korak po korak...
i možda ak imaš neku prijateljicu, rodbinu ..nek budu uz tebe svaki put kad će muž doć i sl
da ne moraš trpiti to sve sama
a možda se onda i neće baš tako usuditi vikati derati i sl
...

:grlim te:
Otac sam i nemogu zamisliti,dokle je došao,nadam se da ja neću nikada ni blizu tome,ali neću se hvaliti,da me Bog ne ponizi!!!Ima li kakve šanse da u miru pričate ili bi možda pristao da otiđete kod nekog svećenika ili duhovnika!Misliš li da bi pristao.Kako stoji sa vjerom i s tim stvarima.Znači li mu bar malo išta???Nemoj nikaa dizati ruke od svog braka,ma kako izgubljen izgledao!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 17:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Rekao je da će doći da normalno razgovaramo i da bude malo s djetetom ali ga nema a dobro zna da kupam dijete oko 6 i da dijete ne može biti dugo budno jer se sutra rano dižemo. Naravno nema ga, ima valjda važnijeg posla.

Teško je s njim mirno nešto riješiti jer jedino njegovo oružje sad je zastrašivanje i deranje s ciljem da ja puknem i odem.

Ali to se ne bude sigurno dogodilo, ako sam izdržala dosad onda je ovo sad još samo jedan period agonije i onda je kraj.

Samuel, ne bi on išao sa mnom nikuda, a pogotovo se ne bi dao svećeniku ili nekom savjetniku. On kaže da radi ono što je najbolje za njega, i da želi da me se što prije RIJEŠI. Naravno, dijete ne spominje, jer u tom bijesu i mržnji vidi samo mene.

Na dijete izgleda da su svi zaboravili pa i njegovi roditelji koji su mi poručili:

MOŽEŠ BIRATI DOBAR NAČIN ILI DA IDEMO PO ZLU.

Pa kad baka i djeda tako kažu, onda znate da ga podupiru u svemu i šta su sve u stanju napraviti.

On je digao ruke od svega, ne samo braka, tko sam ja da tu nešto ispravim, mene niti tko šta pita a kamoli išta drugo.

O meni ništa više ne ovisi, oni misle da oni vode igru i da će oni sve okončati.
Ali postoje institucije koje će dati svoju zadnju riječ.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 20:37 
Odsutan

17 Gospodine, kako ti to sve možeš gledatiđ
Otmi moj život toj nevolji
i moju osobu tim lavovima.
18 Ja ću ti zahvaljivati u velikom saboru,
u sred mnoštva, ja ću te hvaliti.
19 Da ne čim radosti onima koji me nepravedno mrze,
nek' ne migaju okom, oni koji me se gnušaju bez povoda!
20 Oni nikad nemaju ni riječ mira;
protiv mirnih domaćih ljudi,
oni smišljaju klevete.
21 Na sva usta protiv mene:
oni govore: ” Ah, ah! naše ga je oko vidjelo. “
22 Ti si vidio, GOSPODE! Ne budi gluh!
Gospodine, ne udaljuj se od mene!
23 Probudi se i digni se za obraniti moje pravo
i moju parbu, o moj Bože i moj Gospodine!
24 Prema svojoj pravdi, brani moje pravo, GOSPODE moj Bože,
i da im ja ne učinim radosti!
25 Nek' oni ne kažu:
” Ah, ah! Nema ga ni za jedan zalogaj.“
Nek' oni ne kažu: ” Progutali smo ga.“
26 Nek' zajedno oni rumene od stida,
oni koji se raduju mojoj nesreći!
Nek' budu ogrnuti sramom i beščašćem,
oni koji likuju nada mnom!
27 Oni koji hoće pravdu za mene vriskat će od radosti,
oni će govoriti bez prekida: ” GOSPOD pobjeđuje,
on koji je htio sreću sluge svojega.“
28 Tada će moj jezik prepričavati tvoju pravdu
hvaleći te svakog dana.................................Evo iz psalma 35.,moli česti i psalme!!!!Ja neznam što bih ti rekao,jer i sam poludim kad ćujem ovako što.I umeni tinja agresija,ja neznam kako bih postupio da mi netko ovako prijeti preko dijeteta.Pokušaj ostati hladne glave ali vruća srca,za sve!!!Tiha voda brijege dere!!!!!!Ne daji im razloga za napade,jer spetljat će se u svoje spletke,pa posramit kao nikad!!!!!!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 21:08 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
to htjedoh i reći brate
di je granica do koju bi jedna žena majka trebala trpjeti pokušavajući "spasiti" brak??, dok ju sa druge strane bičuju...??
mislim da je ponekad jednostavno bolje maknuti sebe i djete
što svakako ne znači odustati od molitve i propisa Gospodnjih u vidu ne imanja drugih partnera i sl...

Tugo, Bog s vama

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 21:58 
Odsutan

vox napisao:
to htjedoh i reći brate
di je granica do koju bi jedna žena majka trebala trpjeti pokušavajući "spasiti" brak??, dok ju sa druge strane bičuju...??
mislim da je ponekad jednostavno bolje maknuti sebe i djete
što svakako ne znači odustati od molitve i propisa Gospodnjih u vidu ne imanja drugih partnera i sl...

Tugo, Bog s vama

to i mene zanima..
Nema tu spasa, brak je gotov.
Ja moram razmišljati prvenstveno o djetetu.
Bio je tu 3 sata, do maloprije i ajmo reći da je bio miran, bilo je malo podizanja glasa ali dijete se pobunilo i samo reklo NE DERI SE TATA, i hvala dragom Bogu stišao se.

Nešto smo uspjeli dogovoriti oko rastave i imovine ali naravno, razmimoilazimo se oko nekih stvari ali generalno smo nešto uspjeli.

Žalosno je to što on stalno govori:
koliko ti hoćeš?
šta bi ti još htjela i slično.

Kao da djeteta u toj priči nema, nego samo ja, kao da sam neka sponzoruša koja izvlači lovu, nikako da mu objasnim da sam i ja doprinosila u ovih 7 godina i da postoji bračna stečevina.
I da ne mogu na cestu s minusom i vlastitom odjećom. Napominjem da iz kuće uzimam samo par stvari.
Ma strašno kako se sakrament svede na novac i međusobna optuživanja i prepucavanja i trgovanje.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 13:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
a što sestro možeš??
ak je došo dotle...

onda biraj situacije u kojima se nećeš morati vikati, derati..trošiti i uništavati sebe..ipak te i dijete treba

a on nek zna da si ti za vas uvijek spremna za dobrobit braka
što ne uključuje psihičko maltretiranje
nek zna to ..

a sad..ko zna...možda zaista jest bolje da se odmaknete jedno od drugoga :l30:

a ti onda moli za njeg, za vas...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 13:42 
Odsutan

Oprosti što te pitam,možda misliš da nema veze s ovim,ali kako stojiš s vjerom,odnosno prakticiranjem vjere???Imam osiječaj da ti svi pišemo u katoličkom duhu postove s kojima ti želimo prvo pomoći na ovaj naćin.Pa ako ti je vjera jako važna da te još više i žešće podržimo s ove strane.Bojim se da neprijeđemo na svijetovno razmišljanje u kojima se kriju zamke osuđivanja,mržnje i rata.Ja osobno bi volio da mi tvoj muž bar malo prođe kroz ruke,tek mali batski pozdrav.Teško mi pada ovaj tvoj problem,jer puno nas ovdje ima djecu,ne možemo skroz shvatiti kako ti je ali kad se zamislimo u takvoj situaciji,boli i tad!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 13:52 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
tuga napisao:
...

Na dijete izgleda da su svi zaboravili pa i njegovi roditelji koji su mi poručili:

MOŽEŠ BIRATI DOBAR NAČIN ILI DA IDEMO PO ZLU.

Pa kad baka i djeda tako kažu, onda znate da ga podupiru u svemu i šta su sve u stanju napraviti.

Ajme... :(

Pa koliko se sjećam, ranije si rekla kako tvoja još uvijek svekrva stoji uz tebe?! Dakle, sad je i to kontra tebe?? ...

Mogu li te nešto pitati draga Tugo? Kakvi su tvoji osjećaji prema tvome mužu? Mislim, osim razočarenja, ogorčenja, nevjerice, izdaje i povrijeđenosti... U dubini srca? Jel ga još voliš kao muškarca i muža? ...

Jel moguće da je bez obzira na patnju koju ti je priredio odgovor ipak pozitivan i da ti je zbog toga još nevjerojatnije i još teže?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 14:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
moja Tugo evo i ja sam ovdje nedavno se učlanio,ne boj se Isus i Marija su uz tebe,evo jedna molitva koja je meni pomogla u teškim trenucima nije svako zlo za zlo,mi ljudi nekad mislimo da ono što nam se događa u životu najveće zlo a možda se na kraju okrene u DOBRO,stoga ne boj se evo ti molitve koja je meni pomogla:

Moj Oče u nebu,kako je lijepo znati da si Ti moj Otac i da sam ja Tvoje dijete
Posebno kada je je nebo moje duše oblačno i moj križ izgleda sve teži osjećam potrebu da Ti se obratim:
"Oče,vjerujem u tvoju ljubav prema meni!"
Uči me da se prepustim tebi,kao malo dijete u majčinim rukama.Oče ti znaš sve.Ti sve vidiš.Ti to znaš bolje od mene samoga,Ti sve možeš učiniti,
Ti me voliš,Oče moj,tvoja je želja da se tebi obraćam,dolazim Ti s povjerenjem zajedno s Isusom i Marijom ....(ovdje tražiti milost)... taži te Oče moj za tugu i njezinu obitelj posebice za njezina muža.U ovoj potrebi povezujem se sa njihovim Presvetim Srcima,Oče nebeski darovatelju milosti za sve čovječanstvo,budi upoznat čašćen i voljen od svih ljudi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 sij 2010 14:42 
Odsutan

Meni je jako drago kad čitam kako vi razmišljate i jasno mi je da se sve mora napraviti da se brak spasi ali ako to jedna strana uopće ne želi i kad negira sve u vezi druge strane i to traje skoro 3mj., otvoreno govori o rastavi (sad mu se već i žuri) i nastavku odvojenog života onda je valjda sve jasno.

Bez obzira što ja osjećala i mislila. Negdje duboko u sebi ga još volim jer nas vežu godine i lijepi trenuci ali potrebne su dvije strane da bi se brak spasio.

On se odlučio za drugu ženu, ne želim im zlo, postoji vjerojatno razlog zašto je to tako.

Meni je sad važno da ako ide kraj da to ide u nekom mirnijem tonu i da održavamo kakav takav pristojan i kulturan kontakt zbog djeteta.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 87  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]