www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 17:39

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 87  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 08:30 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
ma ne živi on s njom, nego on zna da ja na to planem. NE DAM DIJETE SAD, kad još ni ne razumije što se događa.
Mislim da nije ni NORMALNO niti moralno upoznavati sad dijete s njom.
ali kako da tražim moral od osobe koja ne zna šta to je.
Ozbiljno vam kažem da mislim da bi njemu dobro došla stručna pomoć.

Ma posao mi zlata vrijedi sad, koliko god da je i stresno, opet maknem se iz kuće, imam neku kunu i zaokupljena sam stvarno od do sa svim i svačim.

Dok me nitko od njegovih ne nazove dobro je, ali kad krenem njih slušati kako su jadni, kako im je teško, kako ovo i ono to me baca unatrag.
I to sve baš MENI kažu kao da se meni sve u životu posložilo pa im ja sad imam nešto pametno za savjetovati.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 11:43 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Kada se iz tvoje čaše odlije voda u neku nižu nečistu posudu,da bi je vratila,moraš svoju čašu niže od nje postaviti i mudro izazvati prelijevanje svoje vode natrag,ali se moraš pobrinuti i za to kako bi najbolje svoju vodu procijedila,da te ne otruje onako zamučena!!!Što to znaći?Dok tvome mužu lažnu nježnost iskazuje zavodnica,ti prema njemu u nježnosti budi iskrenija od nje,budi savršena u ljubavi.Svladaj bol i ne uzvrati mu zlo za zlo,nego se nad njega ljubavlju uzvisi i nedaj mu nikakava argumenata protiv sebe.Zavodnica nema istinsku ljubav,već za njom već plaču razorene obitelji.Ona brzo pokazuje svoje pravo lice.Čim ulovi plijen,prestaje zavođenje i ispod blijede krinke ljupkosti,pojavljuje se surovo lice zla što u grešnikovu srcu boravi.U susretu s tim drugim,trajnim licem,morat će se tvoj muž razočarati i zažaliti za svime što je ugaađajući vragu,izgubio.Lakše će mu to biti i prije će to učinit ako u svom siječanju ne nađe manu ženi koju je napustio,ne manu u vanjštini,već u dobroti!Zato nemoj dati povoda Sotoni da ga uveri u pomisao"Eto vidiš kakava je!Imao sam pravo što sam je ostavio"!Ne nađe li u tvom ponašanju opravdanje za svoj grijeh,ostat će sam u grijehu i gorijeti u njemu.Bog mu je dao savijest,ne može ju iščupati iz sebe!Ali sada,kada jest to što jest,ne opsjedaj se uzaludnim mislima na njegov grijeh da ne podlegneš duhu tužitelju,nego radije promatraj sebe u odnosu nad njega kroz svu vašu prošlost,da vidiš ima li čega u tvome ponašanju što nije bilo ljubav,što je đavlu moglo dati povoda da oslabi njegovu privrženost prema tebi.Ako si se slučajni uzdala da će ti ostati vjeran zbog tvoje tjelesne privlačnosti,a ne zbog tvoje svete vjere i Božanskih krijeposti,osobito bračne čistoće i vjernosti,tijelo ti je bilo idol i morala si doživjeti propast zbog bezbožnog uzdanja.Ako si se oslonila na bilo što drugo,osim Boga i njegovu ljubav,na slabost si se oslonila i zato te je propast snašla.Samo ljubav vječno ostaje i u njoj onaj tko joj je u svako doba vjeran.......Moli Duha Svetoga da ti otkrije uzrok tvoje nevolje,i otkrit će ti!Vidjet ćeš da nije krivica brakolomstva samo na jednoj osobi,nego je ona najčešće plod dvostruke bezbožnosti.Kad se pokaješ za svoj grijeh,lakše ćeš oprostiti mužu i tek tada moći moliti za njegov povratak i moći češ ga iskreno opet primiti u svoj život!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Obnovi i izvrši rijeći na koje si se zaklela u činu vjenčanja,da ćeš ga ljubiti i poštivati u dobru i u zlu,u zdravlju i u bolesti u sve dane života svoga..Sad ispuni to obečanje što si ga izrekla pred Bogom.Sad su ti dani njegovoga zla i njegove duhovne bolesti-to jest grijeha!Sad su dani kad se tvoja ljubav provjerava na nebu.Jer strašnije je izgubiti ljubav nego muža.Velika je bol ostati bez muža!Ali je kao sama smrt ostati bez ljubavi.Dok god ti ne predaš sotoni vaš brak neće ga moći uništiti,makar sada izgleda kao da je zauvijek sve propalo..Bog će tvojoj vjernosti priteći u pomoć i porazit će Sotonu koji se drznuo dirnuti u srce njegovoga svetoga djeteta.No shvati da je i Krist morao strpljivo čekati čas svoga uskrsnuća,i On je morao biti patnjom prokušan da bude dostojan Božje slave.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 13:32 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Samuel svaka ti čast na ovim riječima i ovom postu.
Lijepo je to čitati, vidiš s te neke strane i nisam razmišljala.

Previše smo si ružnih stvari izrekli jer me vrijeđao na sve moguće načine, "gađao" je tamo gdje me najviše boli i to još uvijek radi a sve je to vezano uz dijete i takve stvari nisam prešutila.
U afektu sam i ja svašta rekla i tek onda su neki problemi izašli na površinu, ali nije bilo komunikacije i to je velika pogreška.Sada mi je to jasno. Jednostavno smo prepustili sve sudbini, u braku se treba "raditi" i graditi i dalje, mi to nismo.

Što se tiče našeg braka ja sam bila STUP, vjerna sam bila, to i Bog zna, i on to zna i nikad nije morao ni posumnjati, odgajala sam to dijete praktički sama jer je on puno što zbog posla što zbog svojih nekih hobija izbivao, vodila brigu o kući, radila, imamo veliku okućnicu, sve je to bila moja briga i sve sam ja to bez pogovora radila i rijetko kad sam se žalila jer je to normalno.
Jedino što sam mu zamjerala što je provodio malo vremena s djetetom.
A njemu treba puno pažnje jer ima problema s govorom i blagi poremećaj pažnje, tako da s njim dodatno i vježbam, vodim ga logopedu, na kontrole,ma sve...

Zato on i bjesni toliko jer on meni nema što predbaciti što se ovog tiče, jednostavno nije dobivao pažnju koju je očekivao, nije dobivao ljubav koliko je htio ali nije ju ni on davao.
To ne znači da se nismo voljeli nego smo se s vremenom udaljili i došlo je do ovoga.
Ali on i danas zna šta ja osjećam, samo ne mari, krenuo je u taj neki svoj drugi svijet gdje se ja ne mogu uplesti niti želim.

Kad je sve to počelo i kad sam mu rekla da ga volim onda je podivljao, da kako ga mogu voljeti a što je napravio, rekao mi je čak da nisam normalna.
I to zlo se dogodilo i bila sam tu i on je to znao da bi ja oprostila ali nije htio i tu pomoći nema.
Evo sad ga nema par dana i smirenija sam i staloženija, vjerujem da je i on, jedino me boli to što ni ne nazove dijete, tjera taj neki inat, a zna da se ne bi ja javila nego maleni.

Sve to pomalo ide prema kraju, jer više nemam snage za svađe i prepucavanja jer na žalost ne možemo više ni komunicirati normalno.
Tužno ali tako je.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 13:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Kada se iz tvoje čaše odlije voda u neku nižu nečistu posudu,da bi je vratila,moraš svoju čašu niže od nje postaviti i mudro izazvati prelijevanje svoje vode natrag,ali se moraš pobrinuti i za to kako bi najbolje svoju vodu procijedila,da te ne otruje onako zamučena!!!Što to znaći?Dok tvome mužu lažnu nježnost iskazuje zavodnica,ti prema njemu u nježnosti budi iskrenija od nje,budi savršena u ljubavi.Svladaj bol i ne uzvrati mu zlo za zlo,nego se nad njega ljubavlju uzvisi i nedaj mu nikakava argumenata protiv sebe.Zavodnica nema istinsku ljubav,već za njom već plaču razorene obitelji.Ona brzo pokazuje svoje pravo lice.Čim ulovi plijen,prestaje zavođenje i ispod blijede krinke ljupkosti,pojavljuje se surovo lice zla što u grešnikovu srcu boravi.U susretu s tim drugim,trajnim licem,morat će se tvoj muž razočarati i zažaliti za svime što je ugaađajući vragu,izgubio.Lakše će mu to biti i prije će to učinit ako u svom siječanju ne nađe manu ženi koju je napustio,ne manu u vanjštini,već u dobroti!Zato nemoj dati povoda Sotoni da ga uveri u pomisao"Eto vidiš kakava je!Imao sam pravo što sam je ostavio"!Ne nađe li u tvom ponašanju opravdanje za svoj grijeh,ostat će sam u grijehu i gorijeti u njemu.Bog mu je dao savijest,ne može ju iščupati iz sebe!Ali sada,kada jest to što jest,ne opsjedaj se uzaludnim mislima na njegov grijeh da ne podlegneš duhu tužitelju,nego radije promatraj sebe u odnosu nad njega kroz svu vašu prošlost,da vidiš ima li čega u tvome ponašanju što nije bilo ljubav,što je đavlu moglo dati povoda da oslabi njegovu privrženost prema tebi.Ako si se slučajni uzdala da će ti ostati vjeran zbog tvoje tjelesne privlačnosti,a ne zbog tvoje svete vjere i Božanskih krijeposti,osobito bračne čistoće i vjernosti,tijelo ti je bilo idol i morala si doživjeti propast zbog bezbožnog uzdanja.Ako si se oslonila na bilo što drugo,osim Boga i njegovu ljubav,na slabost si se oslonila i zato te je propast snašla.Samo ljubav vječno ostaje i u njoj onaj tko joj je u svako doba vjeran.......Moli Duha Svetoga da ti otkrije uzrok tvoje nevolje,i otkrit će ti!Vidjet ćeš da nije krivica brakolomstva samo na jednoj osobi,nego je ona najčešće plod dvostruke bezbožnosti.Kad se pokaješ za svoj grijeh,lakše ćeš oprostiti mužu i tek tada moći moliti za njegov povratak i moći češ ga iskreno opet primiti u svoj život!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Obnovi i izvrši rijeći na koje si se zaklela u činu vjenčanja,da ćeš ga ljubiti i poštivati u dobru i u zlu,u zdravlju i u bolesti u sve dane života svoga..Sad ispuni to obečanje što si ga izrekla pred Bogom.Sad su ti dani njegovoga zla i njegove duhovne bolesti-to jest grijeha!Sad su dani kad se tvoja ljubav provjerava na nebu.Jer strašnije je izgubiti ljubav nego muža.Velika je bol ostati bez muža!Ali je kao sama smrt ostati bez ljubavi.Dok god ti ne predaš sotoni vaš brak neće ga moći uništiti,makar sada izgleda kao da je zauvijek sve propalo..Bog će tvojoj vjernosti priteći u pomoć i porazit će Sotonu koji se drznuo dirnuti u srce njegovoga svetoga djeteta.No shvati da je i Krist morao strpljivo čekati čas svoga uskrsnuća,i On je morao biti patnjom prokušan da bude dostojan Božje slave.

nedostaju ti navodnici,što se obično koristi kad se citira nekoga..
pa barem sa R.B... ne moraš ni cijelo ime i prezime...ali zbog drugih koji možda ne znaju ,ipak je red :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 72 zahvala
anapaula napisao:
nedostaju ti navodnici,što se obično koristi kad se citira nekoga..pa barem sa R.B... ne moraš ni cijelo ime i prezime...ali zbog drugih koji možda ne znaju ,ipak je red :wink:

Čini se Samuel da su te uhvatili sa prstima u bureku,ups,jesan li rekao u bureku :?: Mislio san na prstima u pekmezu. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
bolje vam je ispecite koji burek :!:

alo Tugo kako vrijeme??

ovdje zapadalo :lol:
a vidim i na temu zapalo malo :P

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:26 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Fran26 napisao:
anapaula napisao:
nedostaju ti navodnici,što se obično koristi kad se citira nekoga..pa barem sa R.B... ne moraš ni cijelo ime i prezime...ali zbog drugih koji možda ne znaju ,ipak je red :wink:

Čini se Samuel da su te uhvatili sa prstima u bureku,ups,jesan li rekao u bureku :?: Mislio san na prstima u pekmezu. :lol:

Nije Samuel kriv,zaboravio navodnike pa što? :D Ima i drugih koji pišu iz knjiga Rajka Bundala bez navodnika.Zaborave,pa što :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:28 
Odsutan

Fran26 napisao:
anapaula napisao:

Već sam bio napisao nekoliko puta i kod knjiga i kod reinkarnacija opet,da često citiram Rajka Bundala i preporučivao sam njegove knjige!!!Tako da sam ja pokazao već odavno svoj pekmez,a anapaula bi isto nešto mogla prepisati pa pomoći sestri u nevolji.i u ovoj temi sam jučer isto napisao o Rajku Bundalu,Katici i dao nejegove brojeve i adrese,jer joj je sigurno potrebno.Ako mislite da pokušavam pobirati nekakvo vrhnje o kititi se tuđim perjem,znate i sami da nema smisla jer me nitko nepozna niti što zna o meni.Možda sam trebao navesti,ime pisca,ali nevolim jer nekad sam doživljavao i osudu da je ovaj pisac prestrog i previše konzervativan.Nemam namjeru skupljati pohvale,jer kad vidim da ove rijeći padaju na plodno tlo,predlažem im njegove knjige i seminare.Što je bio slučaj sa višnjom,koja je mislila da sam svečenik,i bilo mi je drago da je i ona čita Bundala koji mi je svojim knjigama totalno izmjenio život!!!Hvala na razumijevanju i nemojmo ovdije neka svoja prepucavanja iznositi,jer nije mjesto.Anapaula,ako imaš nešto protiv imaš moj pp,ili ako želiš "predsjedničke kandidate"!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:32 
Odsutan

Magda napisao:
Fran26 napisao:
anapaula napisao:

Nije Samuel kriv,zaboravio navodnike pa što? :D Ima i drugih koji pišu iz knjiga Rajka Bundala bez navodnika.Zaborave,pa što :D
Nisam zaboravio nego namjerno nisam htjeo.Jer sammorao čovijeka opravdavati,zbog njegove izravnosti.Nebojte se već sam prodavao njegove knjige na desetke i s njm sam i prijatelj.Ustvar trebali bi pomoći,ovoj sestri.Pa bi bilo lijepo da i anapaula nešto napiše iz njegove knjige!!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 06 sij 2010 14:39 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Samuel napisao:
Nisam zaboravio nego namjerno nisam htjeo.Jer sammorao čovijeka opravdavati,zbog njegove izravnosti.

Kako to misliš? Ja uopće ne shvaćam što ovim želiš reći.

Moraš znati da ne razmišljaju svi ljudi na sličan način, i tvoji misaoni tokovi drugima su Špansko selo, zato je bitno ljepše pisati, da te drugi razumiju. Kakave koristi da pišeš pjesme AG Matoša na tradicionalnom kineskom ovdje na forumu, nitko ih ne razumije. A često je tradicionalni kineski čitljiviji od postova nekolicine korisnika (i ti bi mogao upasti u ovu skupinu). :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 87  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]