www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 23:10

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 87  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 10:26 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
Dragi moji svi, hvala na utjehi. Na kraju ova tema se i zove : vapim za utjehom.
Ali ovo je previše, stvarno previše.
Sve je Jeronima lijepo napisala, kao da je film prepričala ali ovo je ŽIVOT.
Neće meni dijete ništa predbacivati eventualno može njemu jednog dana.
Dugo sam se nadala, vjerovala, pa i oprostila bih ali ne da nema nade nego me doslovno gura od sebe svakim svojim postupkom vezanim za tu ženu, tuđu ženu.
Mislite vi da je njih briga šta su obadvoje u braku?
I za čim i za kim da ja plačem? Nije prošlo puno vremena, ali za neko "spuštanje" na zemlju i otrežnjenje životnim činjenicama je već pomalo i kasno.

Meni svaki dan traje kao tjedan, nikako da završi, iscrpljena sam fizički ali daleko više psihički.
Iskreno, niti ne molim kako bi trebala.

Jednostavno sam sve pustila da ode do kraja sve kako drugi odluče.

ne mogu više, jer se sve obilo na meni. baš na meni.

Oprostite možda sam patetična, takav je dan, ali noćas nisam ni spavala jer sam preopterećena.
Nitko više ne zove. nitko. dijete ima 6 godina, uvijek su svi nekoliko puta dnevno zvali, pričali s menom i maleckim. sada je jeziva tišina.

Njima svima na dušu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 10:26 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ovu molitvu molim za tebe draga "tugo"

SVETA RITA - svetica nemogućeg, zaštitnica bespomoćnih i beznadnih slučajeva

Čudesna molitva sv. Riti

O uzvišena sv. Rito, u poslušnosti prema svojim roditeljima ti si sklopila brak.
Prikazala si sebe kao pravi primjer kršćanske žene.
Klečim pred tobom i otvaram ti svoje srce
i molim da mi Bog kroz tebe udijeli pomoć i zaštitu.
Mnogo godina si u svome braku patila, iako si bila pravedna.
Moli Gospodina da mi da dovoljno snage da ostanem vjerna
Njemu i svome mužu.
Preuzmi sve nas, posveti naš rad,
blagoslovi sve naše poslove
da budemo dostojni slave Božje
i da dobijemo zajednički blagoslov.
O, sveta Rito, neka ništa ne ometa naš brak i naš dom,
neka bude sretan i anđeli mira nek' nas štite.
Otkloni, molimo te, svaku svađu od nas.
Neka nad nama i u nama vlada radost
i da naša srca budu u ljubavi uzdržana.

Prenesi ovu molitvu, o sveta Rito, pred našeg Gospodina
i moli ga da nas čuje i usliša,
da moj muž i ja budemo u nebu kako bismo mogli zajedno
slaviti Gospodina.

Sveta Rito, molim te milost za obitelj naše sestrice "tuge" i s ufanjem išćekujem najveću slavu Božju za njihovo istinsko dobro. Moli Gospodina da njihovo djete raste u ljubavi i u svojoj obitelji. Neka ih blagoslovi naš predobri Otac

Amen

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 10:44 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Draga tugo, žao mi je da tako razmišljaš.
Ja nisam ispričala film jer nam nikome nije brak pun ruža ali od njega svojom ljubalju pokušavamo uz Božju pomoć, molitvu, vjeru i darivanje samih sebe učiniti najbolje, najljepše za sebe i dječicu koja nas okružuju i svakodnevo vezuju u zajedništvo još više. Ako se to tebi čini kao film onda je meni to kompliment. Jer brak može biti idiličan film i sa mukom, trpljenjem, plačem, ranama, suzama i bolima. Jer kad nekog dragog izgubiš, kad te silno rane, kad padneš u blato mislim da je teško ali čovjek pronađe spas u križu da se po njemu podigne i krene dalje.
Ni ISUS nije ostao ležati ispod kirža već ga je dalje nosio da nama pokaže bit trpljenja, kalvarije i križnog puta. Nije plakao, jecao več je sam tješio Jeruzalemske žene.
Ti misliš da svima oko tebe cijetaju ruže?
Tu se varaš, svi mi imamo problema od zdrastvenih, financijskih, obiteljskih,

Tužna si da nitko nije nazvao, pitao i pričao na telefon.
Da tužno je, jer tvoj križ nitko neće ponjeti za tebe.
A znaš draga tugo moji roditelji nisu 16 g pitali ni nazvali da samo pitaju kako si dijete?
zato ja nazovem njih i pitam kako ste dragi roditelji.

U Bogu je mir dušo moja, u Bogu je moje spasenje.
Bog će ti dati snage, ljubavi da možeš ponjeti križ vašeg braka.
Samo ti se sada čini da je pretežak, sigurno ga ne želiš ni pogledati no preko križa se ide k Uskrsu.
Samo je sada pitanje tvoje odluke što želiš.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Draga sestrice poslusaj ovo....

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 145&ref=ts

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:25 
Odsutan

Moj otac nije nikada pitao za mene i brata, otišao je, prodao pola kuće (prodao bi i cijelu da nije bilo dvojno vlasništvo) kad sam imala 5 godina, nikad nije platio alimentaciju niti zvao.
Mama se razbolila usred tog svega, da bi moj otac došao ove godine k meni u kuću i pitao da li želim da novi stan koji ima u drugoj državi prepiše na nas... pod uvjetom da ga mi uzdržavamo do smrti, naravno financijski.

Evo, da vidiš da nisam odrasla u ružama.
Sada je mom djetetu namijenjena slična sudbina.
Nisam ja imala lagodan i bezbrižan brak, financijski nije bilo loše ali duhovno smo bili siromašni, kako moj muž kaže: nismo se ni voljeli.
I svakodnevno sam svjedok ružnim stvarima, fizičkom i psihičkom maltretiranju u vezama i brakovima, prevare su postale hit.

Ali se ljudi bore da to spase, ne može se jedan boriti za nešto čega nema.

Imam osjećaj da mislite da sam slaba i da sam se predala, ali htjela bi da odgovorite ZAŠTO JE SVE PALO NA MENE?

Svi naočigled gledaju svoju brigu i nastavljaju dalje a moje dijete i ja smo ni na nebu ni na zemlji.

Tražim neko dobro u svemu, neko rješenje ali ga ne vidim.
Nemojte mi samo ponavljati da je malo vremena prošlo, to je puno vremena za ovo što mi se događa a izgleda da će još i potrajati.

Da imam 3 tisuće kuna sad bi otišla podnijeti tužbu za rastavu braka.
Pa bio to moj poraz ili odustajanje svejedno mi je.
Molim i nadam se a sve je gore, ne iz tjedna u tjedan nego iz dana u dan.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:34 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga Tugo,

normalno je da se osjećaš tako,normalno je da te boli i da sada uzroke tog stanja kopaš iz prošlosti,preispituješ se.Normalno je i da ne možeš prihvatiti situaciju u kojoj se nalaziš jer to je svojevrstan šok svakome.
Znaš samo šta ne smiješ,nemoj budućnost svoga djeteta vezati na tvoje teško djetinjstvo i uspoređivati sa onim što si ti doživjela.
Tvoj sin ima majku koja ga neizmjerno mnogo voli,a kada prođe vrijeme i rane zacijele, i otac će pokazati svoje osjećaje.
Izbaci iz glave negativne misli,one te samo truju.Znam da ne možeš sada gledati svijet drugačije nego što se sada osjećaš,ali upravo zato što to ne možeš učiniti sama,zato ti i treba pomoć,i to ona duhovna.
Odi na duhovnu obnovu,ne znam od kuda si,četvrtkom ti Ivačić ima prekrasne duhovne obnove u Zagrebu,ili ako ti se baš nigdje ne da ići,pronađi na youtube-u,imaš vlč.Zlatka Sudca,Fra Ivu Pavića.Sjedni u miru svoga doma i poslušaj.Bit će ti lakše..vjeruj mi.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:44 
Odsutan

pa imaš li kod koga otići?kod svog nekog?kod majke? vjerojatno bi ti bilo lakše..pogotovo ako ne živiš u svom gradu...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:48 
Odsutan

ma ne da ja to preslikavam na dijete, nego samo ti hoću dokazati da nisam neka razmažena balavica koja je naišla na mali problem (ovo sad karikiram naravno).. I ja sam imala majku koja me beskrajno voljela i danas voli.
Ovo su velike stvari i moje stvari s kojima se ja sada ne znam nositi sama.
evo jedan sada svakodnevan problem: npr. odlazak bilo kamo ti si predložila duhovnu obnovu.

Kad završim s poslom ja sam istu minutu u vrtiću, uzimam dijete i idem doma. Mi smo sad sami u svom svijetu. Ne plačem ja pred njima, ne tugujem, nego me on liječi i ne mogu ga odvesti ni mami niti ostaviti sekundu. On je moj i on je sa mnom.
Vidim i kako se sve više veže za mene, i on to sve osjeća i pokazuje na neki svoj dječji način i kroz igru.

Kad je tata zadnji put bio nekoliko puta mu je ponavljao : ali dođi doma spavati. ovaj odgovori: ne mogu, znaš da spavam kod bake. Dijete opet: dođi sutra doma spavati.

Kamen bi proplakao. ali moj muž je hladan ko led. njemu je to nevažno. niti taj naivan dječji pokušaj vlastitog djeteta ne ostavlja trag na njemu.

Kad maleni zaspi budem proguglala na netu čisto da nađem neki mir jer nemam više živaca a ni emocija.
Sve gledam crno i samo očekujem novo razočarenje i napad i do tada sam napeta jer drugo očekivati ne mogu.

Svjesna sam svojih riječi i znam da to nije u redu ali na žalost život mi drugo ne pruža.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:51 
Odsutan

anapaula napisao:
pa imaš li kod koga otići?kod svog nekog?kod majke? vjerojatno bi ti bilo lakše..pogotovo ako ne živiš u svom gradu...

ne mogu ići mami, niti ću ići mami.
Ona nesvjesno stalno optužuje mog muža, traži sličnosti s mojim ocem ali ja nju razumijem i znam da mi želi najbolje na svijetu ali si pomoći ne može jer je ranjena davno i boli ju to neopisivo. Čujemo se mi svaki dan ali ja k njoj ne mogu ići.
Moj brat se ne zna nositi s tim i njega na neki način "izbjegavam".
Prihvaćam jedino svoju najbolju prijateljicu s kojom satima razgovaram i skoro svaki dan navrati.

Da napomenem da dotična žena živi u ulici (cca km dalje) gdje i moja majka.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 stu 2009 11:55 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Dobro,

hajde onda kada ti sin zaspe,odi na youtube.Imaš divnih duhovnih obnova.Sjedni u miru,i poslušaj.Imaš od vlč.Zlatka Sudca molitve za ozdravljenje sa njegovih duhovnih obnova.Smiri se,bit će sve u redu.

:grlim te: :grlim te: :b206:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 87  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]