www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 17:07

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2009 08:14 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 2 zahvala
ajtera napisao:
Draga Rebeka, hvala ti na molitvi i podršci koju si mi pružila u ovoj mojoj krizi...kad pogledam...doista me sram moje vlastite malodušnosti i kako sam lako pokleknula...s druge strane užasava me snaga nečastivog koji samo vreba kada će mo pokleknuti...Bog mi je svjedok da su mi svakakve grešne i nečasne misli u proteklom razdoblju bile u glavi

Nemas se zasto sramit, dobro dosla u klub normalnih ljudi. Samo uvijek imaj na pameti da samo s vjerom u Boga mozes proci kroz ta razdoblja i pristedit ces si puno muke. A kriza je, triba stedit. ;) I nikad nemoj zaboravit da na ovom forumu ima toliko ljudi koji sa srcem dolaze i pomazu drugim ljudima, molitvom i rijecju utjehe. Bog blagoslovio nasu rebeku i ajetru.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2009 18:46 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
18. lipanj 2009.
fra Miroslav Bustruc
Otvoreno srce
Meditacija preuzeta sa www.katolici.org

Isus je sijač, sije svoju riječ. Traži srce koje će biti otvoreno da primi tu riječ.
Srce koje će biti pripremljeno obraćenjem, kajanjem, praštanjem, otvorenošću za ponude Neba. I zatvorenošću za ponude zla.
To sijanje uključuje, pretpostavlja i traži suradnju. Suradnja se sastoji najprije u tome da pripravimo tlo.
Znači da budemo otvoreni za Božji pohod, da se za njega pripravljamo molitvom.
Da ne dopustimo da nam vremenite brige, zavodljivost bogatstva, utjecaj i zavođenje zloga poremete Božji plan s nama.

Nego da srce, barem za početak četvrtina srca dokraja pripadne Bogu, i da nam se srce ne prepadne darovati Bogu i preostale tri svoje četvrtine.
Prispodoba kaže da svako četvrto zrno pada na plodno tlo.
.

Zato barem četvrtinu srca potpuno rezervirajmo za Boga kako bi se iz te četvrtine zdravim rastom moglo proširivati područje naše spašenosti i usrećenosti smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8 smajlic8

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 lip 2009 10:54 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Draga Ajtera,

molim za tebe - sve će biti dobro! I ja sam se pitala često zašto mi Gospodin dopušta tolike muke, više nisam mogla ni jesti, ni disati, ni razmišljati od svega - same nepravde sa svih strana. Bila sam ljuta na Njega! Iznemogla od pustog klecanja pod teretom križa.... bilo je preteško ...

ja sam mislila da neću moći izdržati - On je znao da hoću.....
ja nisam vidila smisla u mojoj patnji - On ga je vidio
ja nisam vjerovala u sebe - On je vjerovao
ja sam gledala sa svoga zemaljskog stajališta - On je gledao sa svog nebeskog
odozdo sam malo vidjela - za razliku, On odozgo je puno vidio - sve

sada vidim i ja da je htio mene dovesti k sebi; ali ne samo mene već i mog muža, djecu, moje roditelje, moje prijatelje... kad gledam unazad ... razumjem i shvaćam... da je sve to bilo za naše dobro....Gospodin je izlio velike milosti svima, a najveća je vjera u Krista i ljubav!!!

Budi bolja od mene i već sada kad ti je teško vjeruj da ti Gospodin sprema nešto prekrasno! Ne može biti ništa drugo jer je On tvoj otac i ti si njegovo ljubljeno dijete i ne može ti ništa drugo dati nego najbolje. Kao što bi i ti svom djetetu dala samo najbolje. Pravi otac će svoje dijete nekada i ukoriti i kazniti da ga vrati na pravi put. Dijete to tek vidi kad odraste, a do onda ne razumije i ljuti se na roditelja. I NEMOJ SE OSVRTATI NA SVOJE GRIJEHE! ISPOVIJEDI IH I TOČKA! OPROSTI SEBI! Ako ti se vraćaju u misli - budi svjesna da ti to "onaj" baca udice - trudi se da se odupreš i ne hvataš na njih! Biti će teško, ali će bivati sve lakše i lakše i na kraju će odustati od tebe, jer će te izgubiti zauvijek, a Krist će te dobiti kompletnu!

U mojim si molitvama i mislima

Bog te blagoslovio :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2009 07:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga Ajtera, kako si? :a1250: :b206:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2009 10:31 
Odsutan

hvala ti što si me se sjetila, iskreno nisam dobro ...ali...borim se
često upadam u krizu...hulim...psujem...i već u trenutku dok to činim stišće me u prsima jer znam da to što činim nije uredu
...tako u istoj minuti divljam i molim za oprost, pa ponovo divljam
...pa se razveselim kad vidim da barem nešto krene na bolje i onda me za nekoliko sati ponovo poklopi nešto loše...
...nešto je Bog naumio samnom a ja ne znam i ne vidim što to...izmolim krunicu božanskog milosrđa a potom kai da svi vragovvi ovog ili nekog drugog svijeta mlate samnom kud god žele...
...jučer sam vikala na svoje vlastito dijete, ružnim, jako ružnim riječima, i znala sam da to nije u redu a kad malo bolje razmislim ni razlog nije baš neki...ali je valjda bio trenutak...
...eto ti me upita a ja istresoh toliko toga...oprosti mi...i moli samnom

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2009 11:04 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Draga moja Ajtera, svi ponekad reagiramo kako ne treba.
Prisjeti se šta sveti Pavle kaže u poslanici Rimljanima, glava 7, redak 15:
"Zbilja ne razumijem što radim: ta ne činim ono što bih htio, nego što mrzim - to činim."

Jedan stari svećenik mi je rekao:
Ne očekujte da budete bezgrješni, ta i sveci dnevno 7 puta pogriješe, i tako će biti sve do smrti.
Važno je da se molite i trudite, vašu iskrenu molitvu i trud Bog vidi.
Kad nešto gunđam, uvijek se sjetim svete Majke pod križem razapetog, nevinog, jedinog sina.

Molim se zajedno s tobom draga i ljubim te.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 23 lip 2009 14:45 
Odsutan

Draga ajtera ,ne brini i ne okrivljuj se previše jer Gospodin bolje poznaje nas nego mi sami .Važna je tvoja spoznaja što nije dobro i da se želiš promijeniti a drugo sve Njemu prepusti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 24 lip 2009 22:25 
Odsutan

pomozi mi gospodine ... pomozi mi da shvatim i razumijem, dozvoli mi da barem naslutim što si mi to namijenio...nekako mi je teško povjerovati da me mučiš kako bi mi pokazao koliko si velik u izbavljenju...ili mi baciš mrvicu kako bi me umirio pa me pottom opet ne gledaš danima a meni tlo izmiče pod nogama...ne vidim izlaza ... čak ga niti ne nazirem
oprosti mi grijehe moje i zle misli, laži i djela bez kontrole...oprosti mi iskreno te molim iako ne bi mogla reći da baš uvijek nisam znala što činim...vrati mi gospodine toliko željeni...mir...taj mir za kojeg već polako zaboravljam kako u stvarnosti izgleda
...molim te daj mi snage ... i ne dopusti da me povuče zlo što me vreba...nedaj mi gospodine da posrnem jer meni se čini ne da ću posrnuti već pasti...toliko jako da mi neće biti povratka...otkloni iz moga srca tu želju da se prestanem boriti ...
...Bože...pa kako to da tako jasno vidim ono što mi je na dohvat ruke i ako za tim posegnem sve bi mi zapreke bile rješene...mislim na zapreke ovozemaljskih problema ... ne dopusti molim te da moje srce otvrdne i ozebe, da postane neosjetljivo i da se u njega uvuče pohlepa i lakomost...daj mi molim te da ponovo progledam i vidim...daj mi da radim i stvaram bez da ikoga iskorištavam ili komu zlo nanosim...ukloni molim te iz moje blizine napast droge, krađe i blagodati ovozemaljskih...molim te ...jako i iz svega srca...ja znam da ti znaš bolje od mene... ali gospodine...zar ne osjećaš da mi koljena klecaju a snaga me izdaje...um da mi je omaglio i da ne razabirem već da tapkap...nedaj mi gospodine da u tom tapkanju pronađem oslonac u onom što mi se čini lošim i nepravednim
...sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti premilostivi Bože, smiluj se meni...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2009 08:27 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Draga ajtera,

u mojim si molitvama.Molit ćemo svi da ti Bog dragi vrati mir,i radost.Budi otvorenog srca za Božje nakane,samo On zna zašto.Ljubi svoj križ koji ti je dao,jer on će te dovesti bliže k njemu a onda kud veće radosti i sreće za tebe.
Smiri se sestrice,i prepusti Bogu puteve svoje.

:b206:

HVALJEN BUDI GOSPODINE MOJ U VIJEKE VIJEKOVA

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 25 lip 2009 22:03 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ti Gospodine izdignuti možeš ovu našu sestru iz svih zamki koje kao "ričući lav obilazi koga da proždre". 1 Pet 5, 8...
sve su to draga sestro kušnje i opet kušnje... no Bog uvijek sprema silne stvari kroz njih - za naše dobro... :b206:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 148 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]