www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 11:24

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 27 vel 2012 22:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
fiduciia napisao:
Gdje ispovjeda taj don Stepan? I kako obavljate životnu ispovjed, da li se za to posebno najavite kod svećenika?

Legenda od čovjeka. :b112: Čita te ko knjigu! :lol: Bila sam nedavno kod njega na životnoj ispovijedi. Preporučila bih svima. Iako se živ.ispovijed radi na nekim važnijim životnim prekretnicama tipa prije vjenčanja, nakon obraćenja i sl. Ja sam odlučila promijeniti neke stvari u svom životu koje nisu ispravne, i osjećala sam potrebu za živ.ispovijedi...Bilo mi je posebno iskustvo! I zbog Božje milosti i samog don Stepana... :D Htjela sam se naravno temeljito spremiti, pokušala se sjetiti svih grijeha i svih grešnih situacija svog relativno kratkog života, ali jednu sam zaboravila....i baš mi je tu situaciju on spomenuo... :a1250:
Don Stepan mi je skoro pa doslovce preko puta tako da sam nastavila njemu na ispovijed..Salezijanac je i u župi je Marije Pomoćnice Knežija. Preporučam ga dalje svakome! Tko je zainteresiran neka zove na br. 01 3688 116 (javi se njegov tajnik ili ko mu je to već), PRVI dan u mjesecu od 8-9h...Zovite odmah u 8:00 jer u tih sat vremena zovu svi koji žele taj mjesec na ispovijed tako da se relativno brzo popune mjesta a i termini koji bi vama odgovarali.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 vel 2012 22:43 
Odsutan

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
Hvala :D !

Iako ja ne zivim u Zg lijepo je znat :) !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 vel 2012 23:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
fiduciia napisao:
Hvala :D !

Iako ja ne zivim u Zg lijepo je znat :) !

Lako je biti vjernik u Zagrebu!! :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2012 10:14 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
Discipula Domini napisao:
sluga napisao:
A sto je sa lakim grijesima koje ni neznamo da smo napravili?ako su oprosteni zasto onda nebi bili i ovi koje slucajno zaboravimo?

Ako se neki grijeh zaboravi reći, treba ga obavezno reći na idućoj ispovijedi.
I koliko je važno pokajanje, toliko je važno i odrješenje...
tako da, prema tome, grijeh se mora reći na ispovijedi :)
Što jasnije, što preciznije i tomu slično.

Zato valja nositi papir ispisan grijesima u ispovjedaonicu :D

Ispit savjesti...meni je nekako najtemeljitija metoda da se pokušaju uvidjeti grijesi učinjeni:
a) prema Bogu
b) prema bližnjemu
c) prema samome sebi
Mislim...generalno, svi su grijesi protiv Boga, ali ovako se može savjest detaljnije ispitati.

"- Što treba reći?Sve teške grijehe prema broju i vrsti. To znači: ako sam počinio teški grijeh, pitam se za njihov broj i za sve okolnosti koje mijenjaju (olakšavaju ili otežavaju) vrstu grijeha (nije isto jesam li ubio jednog čovjeka ili desetero ljudi, iz osvete ili prekoračivši granicu nužne obrane; nije isto jesam li ukrao 5 kuna ili sto tisuća, jednom ili deset puta, bogatašu ili siromahu /i jedno i drugo je zlo i ne smije se, ali ovo posljednje - teži je grijeh; preljub je u sebi teška povreda dostojanstva ženidbe, ali je još teži grijeh ako je učinjen s oženjenom osobom; masturbacija je u sebi 'teški moralni nered', 'teško izopačenje', ali je manja moralna odgovornost ako je grijeh učinjen u čuvstvenoj nezrelosti, snagom stečenih navika, u stanju tjeskobe ili drugih psihičkih ili društvenih činilaca koji umanjuju ili svode na minimum moralnu krivnju /usp. KKC 2352/). Ako ne znam točno broja, reći ću barem, koliko sam puta koji grijeh počinio prosječno na dan, na tjedan, na mjesec ili na godinu. Priznajem također i lake grijehe koliko ih se sjećam (Ne uzimaj olako grijehe koje nazivamo 'lakim'. Ako ih uzimaš olako kad ih važeš, boj se kada ih brojiš /sv. Augustin/. Radije bih podnio sve muke ovoga svijeta nego li svjesno Boga uvrijedio malim grijehom (sv. Toma Akvinski/)"

"Kad mi svećenik daje odrješenje, siguran sam da mi je u tom času Otac nebeski sve oprostio (Iv 20,23). Sve što sam valjano ispovjedio i u skrušenoj pokori zadovoljio Božjoj pravdi - Isus me to više neće pitati na Posljednjem sudu (usp. Iz 43,25; Jr 31,34). Zato je jako važno da se iskreno ispovjedim i pokajem, da budem iskren prema sebi i Bogu.
- Ako sam nenamjerno zaboravio neki teški grijeh - ostajem miran (Ispovijed je valjana), ali to što sam zaboravio, trebam ispovjediti na prvoj slijedećoj Ispovijedi. Bog jedino ne oprašta onome, tko svjesno sakrije ili zataji koji grijeh; njemu onda nije ništa oprošteno, pa ni ono što je iskreno ispovjedio, jer nebeskog Oca želi prevariti... Ispovjedaonica je za grješnike, a ne za one koji 'glume svece' (Isus traži grješnike, a ne 'pravednike')…
Poslije Ispovijedi: što prije izvršavam pokoru i u radosti slavim Gospodina koji mi je iskazao toliko milosrđe"

Laki grijesi se oprastaju:na pocetku mise,u pricesti,dobrim djelima.....

Jedino teski grijeh ako ga zaboravis treba reci na sljedecoj ispovijedi,ako i laki grijeh namjerno presutis onda mislim da ispovijed nije valjana ali ako ga zaboravis reci onda je.

Nezelim ja tebe razuvjeriti da se ne ispovijedas kako se vec ispovijedas(po ovome sto si napisala zakljucio sam da veoma dobro),nego samo da se nemoraju laki grijesi koje zaboravis govoriti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2012 13:26 
Odsutan

Lako je biti vjernik u Zagrebu!!

Hahahaha :) !

Tek je OVDJE teško biti vjernik!
Možda misliš da je lakše zbog mnogo duhovnoga i vjerskoga sadržaja koji se nudi, ali...
možeš živjeti i u čamcu na rijeci Ganges i biti s Isusom

Slazem se :b112: !

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2012 13:55 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Samuel napisao:

Lako je biti vjernik u Zagrebu!! :twisted: :twisted:

u jednu ruku se i slazem sa Samuelom pogotovo iz razloga sto dolazi iz Slavonije... s obzirom da sam bio zivio godinu dana u Dj imao sam priliku iskusiti kako je Djakovo zapravo "suh grad sto se duhovnih sadrzaja tice"... bar za mene kao studenta je bilo... i mogu reci da sam se preporodio vrativsi se u Zg... i duhovno i tjelesni ;) ;)

ljudi niste ni svjesni koliko Zagreb kao glavni grad ima prednosti sto se dogadjanja tice... mislim da su najvise svjesni oni koji zive daleko od Zagreba.. proud to be purger dalmatinske krvi 8) 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 vel 2012 14:59 
Odsutan

Zagreb, Amerika u malom :lol:

Pa pretpostavljam da smo mi Zagrebčani sretnici što imamo toliko duhovnog sadržaja :wink: ali uzmite si u obzir da imamo najveći prirez u Hrvatskoj tak da nije sve bajka :lol: 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ožu 2012 12:16 
Odsutan

Dorothea napisao:
fiduciia napisao:
Gdje ispovjeda taj don Stepan? I kako obavljate životnu ispovjed, da li se za to posebno najavite kod svećenika?

Legenda od čovjeka. :b112: Čita te ko knjigu! :lol: Bila sam nedavno kod njega na životnoj ispovijedi. Preporučila bih svima. Iako se živ.ispovijed radi na nekim važnijim životnim prekretnicama tipa prije vjenčanja, nakon obraćenja i sl. Ja sam odlučila promijeniti neke stvari u svom životu koje nisu ispravne, i osjećala sam potrebu za živ.ispovijedi...Bilo mi je posebno iskustvo! I zbog Božje milosti i samog don Stepana... :D Htjela sam se naravno temeljito spremiti, pokušala se sjetiti svih grijeha i svih grešnih situacija svog relativno kratkog života, ali jednu sam zaboravila....i baš mi je tu situaciju on spomenuo... :a1250:
Don Stepan mi je skoro pa doslovce preko puta tako da sam nastavila njemu na ispovijed..Salezijanac je i u župi je Marije Pomoćnice Knežija. Preporučam ga dalje svakome! Tko je zainteresiran neka zove na br. 01 3688 116 (javi se njegov tajnik ili ko mu je to već), PRVI dan u mjesecu od 8-9h...Zovite odmah u 8:00 jer u tih sat vremena zovu svi koji žele taj mjesec na ispovijed tako da se relativno brzo popune mjesta a i termini koji bi vama odgovarali.

Ovo nema šanse dobit na telefon :( , i za nazvat treba veza haha.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ožu 2012 15:53 
Odsutan

fiduciia napisao:
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:

Ja sam ti nazvala, upućena savjetom, u 8:00 i bilo je zauzeto...non stop sam prekidala i zvala idućih par minuta (sveukupno neka 4 poziva) i dobila tek onda...
A gužva je za dobiti jer dolaze ljude i iz okolnih mjesta, jedan bračni par je došao čak iz Slavonije...
Ali mislim ta životna ispovijed se može obaviti kod svakog, i tamo na Kaptolu su dobri...don Stepan ima taj dar pa su ljudi valjda zainteresiraniji...(mada se ne bi trebalo gledati po tome, ispovijed je ispovijed)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 ožu 2012 20:09 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:

Ja sam ti nazvala, upućena savjetom, u 8:00 i bilo je zauzeto...non stop sam prekidala i zvala idućih par minuta (sveukupno neka 4 poziva) i dobila tek onda...
A gužva je za dobiti jer dolaze ljude i iz okolnih mjesta, jedan bračni par je došao čak iz Slavonije...
Ali mislim ta životna ispovijed se može obaviti kod svakog, i tamo na Kaptolu su dobri...don Stepan ima taj dar pa su ljudi valjda zainteresiraniji...(mada se ne bi trebalo gledati po tome, ispovijed je ispovijed)

Hm, baš bez veze, da treba veza, da se može vezom uspostavit veza!! :shock: :roll:

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]