www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 03:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ISPOVIJED
PostPostano: 01 svi 2012 23:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Luki napisao:
Dorothea napisao:
fiduciia napisao:
Gdje ispovjeda taj don Stepan? I kako obavljate životnu ispovjed, da li se za to posebno najavite kod svećenika?

Legenda od čovjeka. :b112: Čita te ko knjigu! :lol: Bila sam nedavno kod njega na životnoj ispovijedi. Preporučila bih svima. Iako se živ.ispovijed radi na nekim važnijim životnim prekretnicama tipa prije vjenčanja, nakon obraćenja i sl. Ja sam odlučila promijeniti neke stvari u svom životu koje nisu ispravne, i osjećala sam potrebu za živ.ispovijedi...Bilo mi je posebno iskustvo! I zbog Božje milosti i samog don Stepana... :D Htjela sam se naravno temeljito spremiti, pokušala se sjetiti svih grijeha i svih grešnih situacija svog relativno kratkog života, ali jednu sam zaboravila....i baš mi je tu situaciju on spomenuo... :a1250:
Don Stepan mi je skoro pa doslovce preko puta tako da sam nastavila njemu na ispovijed..Salezijanac je i u župi je Marije Pomoćnice Knežija. Preporučam ga dalje svakome! Tko je zainteresiran neka zove na br. 01 3688 116 (javi se njegov tajnik ili ko mu je to već), PRVI dan u mjesecu od 8-9h...Zovite odmah u 8:00 jer u tih sat vremena zovu svi koji žele taj mjesec na ispovijed tako da se relativno brzo popune mjesta a i termini koji bi vama odgovarali.

Prije 20 - ak minuta uspio sam se naručiti za životnu ispovijed kod don Stepana, zvao sam barem 50-ak puta. Treba samo biti uporan :D
Baš sam sretan što sam se uspio naručiti, Bogu hvala dragome :D :D :D

:b112: Onda ni ne znam kolko sam sreće imala kad sam dobila nakon 3,4 zauzeta poziva :D Nemoj imati prevelika očekivanja, bolje ići bez njih da se na kraju možda ne razočaraš previše. Nek ti je s Božjim blagoslovom. Javi dojmove ako želiš! smajlic28

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2012 12:49 
Odsutan

A kako se pripremiti za životnu ispovijed???

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2012 13:50 
Odsutan

Zahvaljeno je: 5 zahvala
bbrigita napisao:
A kako se pripremiti za životnu ispovijed???

Nađes ispit savjesti npr ovaj: http://www.duhovni-centar-dramalj.com/ispovijed.html#zi

Zamolis i pomolis se Duhu Svetome da ti pomogne sjetiti se svih grijeha i sto bolje se ispovjediti.

Uzmes papir i na njega pises sve grijehe kojih se budes sjecala dok citas ispit savjeti.
Mozes napisati i grijehe koje se sjetis bez ispita savjesti.
Kada dobro razmislis o svom zivotu i grijesima to je to.

rekao sam da pises na papir da ne zaboravis koji slucajno reci grijeh u ispovjedaonici.
Taj papir smije vidjeti samo svecenik,zasto? ne znam ali tako je.

Evo ovako ti je najjednostavnije,tako sam i ja....samo sam imao drugi ispit savjesti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 svi 2012 19:09 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Dodala bih da je na neki nacin za mene bilo veliko olaksanje ispovijediti, reci i tudji grijeh, kad sam se bila spomenula mozda svojih PROPUSTA. A pogotovo ako je u pitanju nesto sto osoba ne zeli ispovijedati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 svi 2012 20:54 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Dragi moji javljam vam da sam danas bio na životnoj ispovijedi kod don Stepana, nisam imao pojma koliko će to trajati :D
Uglavnom, bilo nas je 5-ero, bili smo kod njega od 08:00 - 14:00 sati.
Šta da kažem osim da je bilo vrlo milosno i da se od danas osjećam nanovo rođen.
Svima bi preporučio ispovijed kod ovog svetog svećenika, nećete požaliti ako odete :b112:

Zahvaljujem Gospodinu što je bio milostiv prema meni i omogućio mi da doživim ovakvo nešto. Slava Isusu!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 08 svi 2012 21:44 
Odsutan

Luki napisao:
Šta da kažem osim da je bilo vrlo milosno i da se od danas osjećam nanovo rođen.

To je to, tako sam se i ja osjećala! :D Svi koji se premišljate, zovite i odite, požaliti nećete nikako. :wink:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 svi 2012 19:05 
Odsutan

Podijelio: 320 zahvala
Zahvaljeno je: 103 zahvala
Luki napisao:
Dragi moji javljam vam da sam danas bio na životnoj ispovijedi kod don Stepana, nisam imao pojma koliko će to trajati :D
Uglavnom, bilo nas je 5-ero, bili smo kod njega od 08:00 - 14:00 sati.
Svima bi preporučio ispovijed kod ovog svetog svećenika, nećete požaliti ako odete :b112:

Zahvaljujem Gospodinu što je bio milostiv prema meni i omogućio mi da doživim ovakvo nešto. Slava Isusu!

Svi ste petero bili od 8 do 14 zajedno na ispovjedi? Kako to?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 svi 2012 21:26 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
fiduciia napisao:
Svi ste petero bili od 8 do 14 zajedno na ispovjedi? Kako to?

Tek sam sad vidio ovaj upit pa evo odgovora:

- na ispovijed smo išli jedno po jedno, a prije ispovijedi smo imali pripravu, molili smo krunicu.
Don Stepan nas je odveo u jednu kapelicu, pa onda u jednu sobu gdje smo molili krunicu i nakon toga smo čekali red za ispovijed.
Poslije ispovijedi smo imali još molitve za oslobođenje i ozdravljenje, ma ne da se to opisati, to treba otići i doživjeti.

Eto preksutra je prvi u mjesecu pa pozivam sve koji mogu i žele promijeniti svoj život na bolje da zovu i odu na ispovijed.

Bog vas sve blagoslovio! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 srp 2012 20:53 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
Nakon iskrene ispovijedi - pogotovo ako je pri njoj i koji teški grijeh - čovjek mora imati osjećaj olakšanja...jer je tu i spoznaja: "Bog mi je oprostio, nema više krivnje...Nema ni straha od smrti u grijehu"!
A životna ispovijed...to je poznato, ali...valjalo bi ju obaviti barem svakih 10-ak godina.
I nakon redovite ispovijedi (mislim na one svaki tjedan...dva ili mjesec dana - ukoliko u međuvremenu ne "padnemo"), mnogi se znaju, doista, osjećati kao je sve postalo nekakva rutina. I meni se to dešavalo, a i drugima - što sam pročitao u prethodnim postovima, Ali je itekako bitna ona završna: "neću više"
.
Riječi onog svećenika da se umjesto toga može reći kako ćemo POKUŠATI ne griješiti, one odražavaju NEODLUČNOST, nije li tako?(moj osvrt na post Zlatice od sri sij 05, 2011 1:36 pm- str.(1)) .
Dakako da smo slabi...Stoga sam i započeo onu temu "Razlike u nijansama ili..." (pa ubacio i tri kralja, Adama, Judu, jer me to sve zanimalo (postano: ned srp 22, 2012 3:51 pm).
Kako reče taj svećenik: «svi ljudi su grješni i slabi, i da ćemo takvi i ostati, ali Bog je milostiv i vidi i naše pokušaje, pa i kad pokleknemo".(Zlatica u istom postu).
.
Ja kajanje završim riječima, "...mrzim na sve svoje grijehe i čvrsto odlučujem da s BOŽJOM POMOĆI neću više griješiti"!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 24 srp 2012 20:54 
Odsutan

Podijelio: 60 zahvala
Zahvaljeno je: 14 zahvala
"Govorimo li mi to o teškim grijesima ili o lakim? "... neću više griješiti" se odnosi na teške grijehe.(Vedra)
Joooj, Vedra, ma odakle ti to? Grijeh je uvijek grijeh, bilo laki bilo teški! Protiv svakakvih se grijeha moramo boriti (kod nekih prvenstveno onih zbog propusta npr.?)!!! (:
.
"...Teški grijesi i jesu najveći problem, pogotovo što se nakupinom lakih dođe do teškog!!!"(Samuel: )
U zabludi si, Samuele, velikoj! Učinio ti i 5000 lakih grijeha oni su uvijek laki. Druga je stvar što ti "kalkuliraš", pa...npr: danas s nekog gradilišta ukradeš 3 crijepa ili opeke/cigle. Sutra opet, kasnije s trećeg gradilišta opet...I tako "funkcioniraš" mjesec-dva.
Svaki put si počinio mali grijeh...nešto poput kleptomana(što je ovdje neprikladno), ali...
Samuele, ako si u takvu "akciju" krenuo s PREDUMIŠLJAJEM, da bi na takav način, činjenjem nalih krađa i malih grijeha došao do VELIKE KOLIČINE crjepova da si pokriješ cijelu kuću - e, to je teški grijeh!
I to bi mogao biti već pri krađi prvog crijepa!
-
Pravilo je: Pokora se MORA izmoliti do naredne ispovijedi!
.
Ovo bi bilo važno, kao neka pravila (iz knjige Ž. Bezića):
-Ispovijedati se kod uvijek istog svećenika - Kobno je mijenjati ispovjednika, što često čine baš osobe koje u ispovijedi ponavljaju iste grijehe.
-Crkva preporuča da ispovjednik bude ujedno i duhovni vođa/voditelj
-Ako nam je savjest opterećena teškim grijehom ispovijedati se što prije-
-nikada ne razgovarati o svojim ili tuđim grijesima ispovjednicima
I samo još nešto: Nije dovršen početak...završen smisao/problem čime je i započeta ova tema...Ono s č. sestrama ispovjednicima...Sorry ako mi je promaklo.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 46  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]