Božja ovčica napisao:
Nekada se uhvatim kako sam zločesta i kako razmišljam da mi je ljepše dok idem preko tjedna na Sv. Mise kada vlada mir, nego nedjeljom kada mi je potrebna i više nego koncentracija da doživim što i preko tjedna.

poriluk napisao:
slažem se u potpunosti
a di je granica baš???
ja sam mlad ali sam više ljubitelj tišine i mira u Crkvi a ne nekakvih sintisajzera, bubnjeva, gitara čega li sve već...
orgulje i to je to...
za mene je to reko bi izet par ekselans...

Jučer sam s Mise opet nehotimice pokupila par dojmova (oš-neš ne možeš izbjeć osobu koja stoji ispred tebe udaljena 20cm). Pa kad počnu veselice, pjesmice... primijetim kako ljudi (nesvjesno većinom, ali ne možeš izbjeć stanje opuštenosti i razdraganosti u kojem se nalaziš, jer glazba ima taj učinak i upravo je TO problem) gibaju tijelom u jednom molto alegre ritmu, da ne velim da plešu kad počnu ti pjesmuljci. Jer to nije blago i gotovo neprimjetno njihanje tijela s jedne strane na drugu što svi možda katkad napravimo, to je doslovce miješanje ramenima lijevo-desno-plesanje. Ne remeti to mene osobno, tuđa stvar kako tko doživljava Misu, samo svaki put kad pokupim te neverbalne znakove vidim kakav efekt glazba ima na ljude....
upravo onaj koji ne bi trebala imat dok smo na sv.Misi... efekt ushita. A ne sabranosti.
Jadno mi je da se na taj način "privlači" ljude u crkvu i pretvara ju u nekakav oblik jeftine zabave.
Volim pjesme slavljenja, Boga treba slaviti, ali način na koji se to radi na Misi mi je degutantan i nedostojanstven. Zašto se moramo u svemu "modernizirati"....

mada gajim nadu da će i tome doći kraj, sve više ljudi shvaća da im to smeta, jučer vidim da gotovo nitko ne pjeva te pjesme, jer gubi se smisao...