www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 22:52

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Joga
PostPostano: 29 ruj 2014 12:54 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Samuel napisao:
Slušajte gospon Mekota, nemoš ni ti protiv novca, jel??

Slusajte gospodine Anonimni, ne znam koje je pravilo na ovom forumu, ali na vecini iole ozbiljnih se za otkrivanje privatnih podataka koje forumas sam nije iznio dobiva ban po kratkom postupku ;)

To sto sam dao dovoljno naznaka da je lako otkriti, posebno modovima koji vide mail registracije, je moja stvar, buduci nisam nigdje napisao puno ime niti ti na to nemas pravo.

Nemam nista posebno protiv novca. Ali nije glavni motiv. Ako mislis na jogu sa njom sam u minusu, odnosno jos uvijek daleko vise potrosio (tisuce eura samo na zadnji od hrpe odlazaka u Indiju) nego zaradio, a zarada je takodjer manja nego sto ju mogu imati u obiteljskom poslu iz kojeg sam zbog ovoga izasao. Dakle, nije primarni motiv osim sto jest cilj moci zivjeti od onoga sto najvise i volim radit. No ne vidim kakve veze ima sa temom, a odmah negdje na pocecima rasprave sam napisao cime se bavim pa nije da si bas otkrio ameriku.

Citat:
Pogotovo kada je u pitanju vlastiti biznis, pa ideš po internetu uklanjati opasnosti protiv vlastitog biznisa.

Ajd molim te. Bas je katolicki forum mjesto gdje cu traziti poslovni interes.

Nego imam jedan prijedlog, ako si tako uvjeren. Nekome sveprisutnom na internetlju u hrvata (poput naggara :D ) da dam svoje nickove na svim forumima na kojima postojim (a znam ga sa barem dva "opca"). na nekima od kad forumi uopce postoje, na nekima bio koju god i moderator, a neki od njih namjenjeni alternativi, za razliku od opcih, ne samo da ne brane vec cak i poticu osobnu promociju.

Ako uspijes naci igdje jedan jedini primjer samoreklame (osobne ili udruge) bilo direktne bilo indirektne te ako nadjes jednog jedinog klijenta od kojeg sam ista zaradio na bilo kojem forumu prestat cu se baviti jogom i poceti redovno odlaziti u crkvu.

Ako medjutim ne uspijes ti ces preci recimo na islam.

Jel moze? :D

Uglavnom na forumima jako stitim anonimnost upravo zato sto mjesanje poslovnih i i privatnih aktivnosti nije dobro, odnosno pocne se pisati drugacije i sa interesima u vidu. Soga cak i na forumima koji su posveceni alternativi i dozvoljavaju reklamiranje to ne radim. U iznimnim slucajevima kada netko sa njih zavrsi kod mene radi se o osobama koje godinama poznam, PM-am i gdje je to prijateljski i bez naplacivanja, dakle opet nisu kijenti. A cak i tada se cesce desi da odbijem iz navedenih razloga. Sve skupa dvije osobe, jednu nakon vise prethodnih dbijanja, koje dugo poznajem, bez naplacivanja i uz obavezu da drze to za sebe i ne reklamiraju po forumu.

Kako ovdje nema takve "opasnosti" niti nekog smisla trazenja klijenata u toj sacici uvijek istih forumasa jasno pozicioniranih prema jogi onda je to valjda jedini forum ikada na koji sam se registrirao sa pravim imenom, sa sluzbenom adresom i prakticki biografiju stavio na njega.

Da sam zelio nesto muljat ispod stola sigurno ne bih to ucinio.

Bilo bi dobro da se netko jednom bavi malo i sa argumentima, a ne ovakvim zakulisnim igrama.

Citat:
A kako ćeš to raditi, tako što ćeš ovdje ljudima prosipati svoju pamet i pljuvati po onima koji znaju, ne imati petlje ući s njima u raspravu (J.Blažević).

Pa tko brani Blazevicu da dodje na forum i raspravlja? Ovo je vec par puta spomenuto. Ne znam kako too zamisljas, da mu provalim u kucu, vezem ga za stolicu i natjeram na raspravu? Da krenem propovjedat ko kakav fanatik po ulicama dok ne privucem paznju crkve ili medija? Sto tocno? :D

Doduse jednom sam tokom ovih nasih diskusija i visestrukog prozivanja poput citiranogpomislio da bare probam sa otvorenim pismom u kakvom javnom mediju ako je zainteresiran. o malo je to nezgodno iz vise razloga. S jedne strane takva povrsna javna reklama koja nema veze sa kvalitetom samog rada nije nesto uz sto zelim da nas se veze, a sa druge bolja polovica koja je akgtivni vjernik (ne samo osobno nego sudjeluje i u dosta crkvenih aktivnosti) vec ima problema ponekad sa svojom uglavnom vjernickom obitelji i ponekad sirom okolinom, a i samom sobom, sto je u vezi sa "okultistom". Nekakvo nepotrebno javno eksponiranje bi joj moglo dovesti do dodatnih neugodnosti.

Citat:
To što je to tvoj posao i od toga živiš, to je tvoja stvar, ali nemoj ovdje prodavati demagogiju u svoju korist!!

U stvari jos ne zivim od toga, ali nebitno.

Da bi nesto nazvao demagogijom morao bi to dokazati, ovo sto ovdje pises su adhominem napadi koji se uopce ne bave nicime sto sam napisao. Za sve sto sam tvrdio ovdje dao sam i dokaze, a to je upravo suprotno demagogiji. Buducii sa druge strane dobivam konstanta osporavanja na liniji osobnih napada i religijskih osjecaja pri cemu se na argumente i cinjenice uopce ne obazire nisam siguran da je ta primjedba bas pravoj adresi upucena.

Citat:
Mi vjerujemo Crkvi

Ok, rekoh, nemam problema sa time. Nikad niti jednog katolika uvjeravao u suprotno. naprotiv imao sam slucajeve gdje su nesto ka tili vjezbat pa ih odgovarao jer su unutarnji konflikti bili ociti, a to nema nekog smisla niti je previse zabavno raditi sa ljudima koji niti sami nisu sigurni sto zele.

Citat:
ma koliko to boljelo tvod džep i ego, pa ako želiš dubi na trepavicama!!

Djep ne boli uopce niti ce ove rasprave uopce utjecati ni na koji nacin. Ljudi imaju svoje ideoloske podjele koje nisu bazirane na argumentima niti ih oni mjenjaju. Nista sto Blazevic kaze nece nekog newagera uvjerit niti ce ista sto ja kazem uvjerit (takvog)katolika. Sa te strane gledano sve ovo je samo gubljenje vremena.

Citat:
Zeznuta je stvar u zemlji s velikom večinom katolika, kojima je joga nepreporučljiva i da ne kažem zlo!

Ja zivim u "crvenoj" istri gdje je sadasnjem biskupu (kuloarska prica) jedna casna u sali rekla da bi mu bilo bolje da je za moto uzeo "mili oze kud sam zaso" :D
Uopce me ne dotice u tom smislu crkveno misljenje.

Citat:
Imaš svoj život i svoj posao, ali ne muljaj ljudima, i ne odnosi se tako prema Crkvi, jer to smo mi.

Kako tocno muljam?

To je upravo ono sto cijelo vrijeme govorim u ovoj raspravi: imate svoje misljenje o jogi sa kojim nemam problem, ali ne muljajte ljudima i ne sirite lazi u to ime.

Naime dok mi nije probelm ako si netko umislja kako mi para ide iz usju vako okultno opsjednutom svaku put kad zena dodje sa mise (a nije da vrlo slicnih insinuacija zaista nisam cuo :D ).

Medjutim problem mi jest ako me netko neosnovano, neargumentrano usljed svjesnog laganja ili prilicnog neznanja de facto naziva prevarantom.

A to Blazevic radi kada recimo tvrdi kako nema zdravstveno usmjerene joge u indiji i da je to marketinska zapadnjacka izmisljotina.
I sta bi ja sad trebao kad se vratim iz indije sa prakse na institutu iskljucivo terapijske joge koji vodi indijski dr.med, u kojem rade sami indijci, kojima je 98% klijenata lokalnih indijaca, koji nudi akademske obrazovne stupnjeve u suradnji sa kinezioloskim faksom i sa kojime sudjelovah na znanstvenim konferencijama gdje opet gomila indijskih znanstvenika medicinara (koji mahom sami nisu jogicari) prezentira svoja istrazivanja terapijske joge na medicinskim institucijama.

Da je u pravu jer je eto u pitanju Crkva?

Nije to neka zanemariva usputna primjedba jer ju redovno ponavlja.

Nije niti mala greska koja nema veze sa necijim predstavljanjem "strucnjakom". Ako u je promakao cjelokupan razvoj joge u indiji u posljednjih sto godina koliko postoji formalizirana terapijska joga (a uvijek se smatralo da ima veze sa zdravljem i takve tvrdnje mozes naci cak i u starim spisima) i uopce moderni oblik sekularnih instituta onda je to usporedivo sa nekime tko se naziva strucnjakom za evropsku povijest dvadesetog stoljeca, a promakao mu je drugi svjetski rat. To znaci da ili svjesno laze ili nema pojma o cemu govori jer se ne radi o par usputnih pojava nego stoljetnom razvoju koji ukljucuje ne samo jogcare vec i gomilu znnstvenih istrazivanja, drzavne i akademske institucije itd.

Ili kad fantazira kako se uvijek radi o hinduizmu, kako vodi prihvacanju hinduizma itd, vec smo dovoljno puta sve te teme prolazili.

Citat:
Mogao bi biti baniran. Odi na svoj joga forum i tamo reklamiraj tu glupost!!

Normalno da mogu biti baniran. U stvari nije niti potrebno, ako modovi/admini smatraju da ovo pisanje nije primjereno forumu dovoljno da napisu tako u PM-u :)

Nemam svoj joga forum, taman posla :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 13:02 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Billy napisao:
Kaj on dela ovdje među nama?
Zar je moguće da nema neki forum "jogera" da bude svoj na svome?
Da je joga od vraga je on sam dokaz jer je došao ovdje rasplamsavat pomutnju među ljudima koje ne zanima joga.
Mi imamo Tabernakul pred kojim klekneš i moliš.
Imamo krunicu koju prebiremo i molimo.
Imamo Svetu Misu gdje lomimo riječ Božju i Njegovo Tijelo i Krv, jer je Krist rekao činite ovo Meni u spomen.

Jesam li ja otvorio ovu temu?

Ako vas ne zanima joga kako to da ona postoji na forumu?

Zanima vas, medjutim samo dok se ne morate suociti sa orgumentima vec si medjusobno povladjujete :)

Je, vrag me zel sam tako jer zauzimam svako jutro neke cudne i nepocudne polozaje :P

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 13:03 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Rori, nije li Crkva narod a crkva (sa malim c) institucija? Da li je Isus pod tim sto pises mislio na to da je on narod ili institucija (sto je po meni sinonim za Vatikan)?jer sjecam se da su nas jos u osnovnoj skoli svecenici opominjali da ne brkamo to dvoje. Ovo sto pises za odgoj djece sa usporedbom na Boga i nas kao njegovu djecu sa tim se slazem,i ne vidim kakve bi to veze trebalo imati sa yogom ciji sam dugogodisnji praktikant.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 13:45 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
lilijana napisao:
Jesam li zbog toga krnji krscanin ne znam i nije mi stalo.

Eto, sami ste rekli - u tom je ogromna razlika izmedju (vjerujem) vecine na ovom forumu i vas - NAMA JE STALO! Zbog toga ne znam zasto itko diskutira s vama o ovoj temi. Vi nastavite sjediti na 2 stolice, izmaknut ce se jedna kad-tad; ali mozda za vase dobro. I vama mi trebalo biti stalo (valjda se ovako kaze) :) ali to je vec samo vasa stvar. Nez cemu "prodavanje" joge - ako ste vec upozoreni da je to grijeh, pa nastavite to ciniti - problem. ALi ako nagovarate i druge i tvrdoglavo ustrajete, to je jos veci problem - kako o tome ne razmisljate? Ah da, vama "nije stalo" - ponavljam, nama jest stalo; ne znam sto radite ovdje!!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 13:50 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
Pia napisao:
lilijana napisao:

Eto, sami ste rekli - u tom je ogromna razlika izmedju (vjerujem) vjecine na ovom forumu i vas - NAMA JE STALO! Zbog toga ne znam zasto itko diskutira s vama o ovoj temi. Vi nastavite sjediti na 2 stolice, izmaknut ce se jedna kad-tad; ali mozda za vase dobro. I vama mi trebalo biti stalo (valjda se ovako kaze) :) ali to je vec samo vasa stvar. Nez cemu "prodavanje" joge - ako ste vec upozoreni da je to grijeh, pa nastavite to ciniti - problem. ALi ako nagovarate i druge i tvrdoglavo ustrajete, to je jos veci problem - kako o tome ne razmisljate? Ah da, vama "nije stalo" - ponavljam, nama jest stalo; ne znam sto radite ovdje!!

..tako je...nagovaranje je veći grijeh od vašeg vjerovanja u đogu..
..magla :a1407: :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 14:18 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pia napisao:
lilijana napisao:

Eto, sami ste rekli - u tom je ogromna razlika izmedju (vjerujem) vecine na ovom forumu i vas - NAMA JE STALO! Zbog toga ne znam zasto itko diskutira s vama o ovoj temi. Vi nastavite sjediti na 2 stolice, izmaknut ce se jedna kad-tad; ali mozda za vase dobro. I vama mi trebalo biti stalo (valjda se ovako kaze) :) ali to je vec samo vasa stvar. Nez cemu "prodavanje" joge - ako ste vec upozoreni da je to grijeh, pa nastavite to ciniti - problem. ALi ako nagovarate i druge i tvrdoglavo ustrajete, to je jos veci problem - kako o tome ne razmisljate? Ah da, vama "nije stalo" - ponavljam, nama jest stalo; ne znam sto radite ovdje!!

opet isti nesporazumi. Nikoga ne nagovaram na jogu niti sam ikada nagovarala. Cak sam i pisala da nije toliko bitna da bi se ovdje svadjali.Komentiram temu koja je na ovom portalu i pogresne navode koji su za nju napisani-samo to.to kakav sam vjernik vec sam rekla slobodno kritizirajte,ali ja to za nikog ne volim raditi i nikom ne zelim zlo. Zasto takve rijeci neprijateljstva i netrpeljivosti?cemu ljutnja?u nikome takve osjecaje ne zelim izazvati.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 14:42 
Odsutan

lilijana napisao:
opet isti nesporazumi. Nikoga ne nagovaram na jogu niti sam ikada nagovarala.

Nema tu nikakvih nesporazuma. Napisali ste:

lilijana napisao:
Takodjer sam mislila da bi bilo lijepo osloboditi ih straha od jos jedne "sotone" posto ju oni vide u jednoj tako drevnoj, cistoj i prirodnoj praksi kao sto je yoga

Prestanite nas "oslobadjati"! To sto je vas poklon lijepo upakiran, ne znaci da je on sam lijep, koristan i dobar. Koliko puta vam covjek mora napisati: sto radite ovdje?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 14:47 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Pia napisao:
Koliko puta vam covjek mora napisati: sto radite ovdje?

Jesam ja u to "vi" ukljucen?

Pa rekao sam sto radim ovje. Komentiram otvorene i ocite lazi kod nastojanja da se odredjene pozicije argumentiraju, ne komentiram vjerske stavove prema jogi niti tvrdim da bi se itko sa njome trebao bavit ili promjeniti u tom smislu misljenje (da je nesto okultno, zlo ili sto god).

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 14:49 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
[quote="lilijana.to kakav sam vjernik vec sam rekla slobodno kritizirajte,ali ja to za nikog ne volim raditi i nikom ne zelim zlo. Zasto takve rijeci neprijateljstva i netrpeljivosti?cemu ljutnja?u nikome takve osjecaje ne zelim izazvati.[/quote]
Citat:
Rori, nije li Crkva narod a crkva (sa malim c) institucija? Da li je Isus pod tim sto pises mislio na to da je on narod ili institucija (sto je po meni sinonim za Vatikan)?jer sjecam se da su nas jos u osnovnoj skoli svecenici opominjali da ne brkamo to dvoje. Ovo sto pises za odgoj djece sa usporedbom na Boga i nas kao njegovu djecu sa tim se slazem,i ne vidim kakve bi to veze trebalo imati sa yogom ciji sam dugogodisnji praktikant.

..kako misliš da nikoga ne izazivaš..pa ovaj tvoj post je prepun skrivenih provokacija..
..u stilu došla sam samo da vidim što ima.. u u pozadini..skrivaš trojanskog konja..
..misliš da možeš biti dugogodišnji praktikant đoge..i ostati duhovno normalna.. 8)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ruj 2014 14:54 
Odsutan

GoranM napisao:
Jesam ja u to "vi" ukljucen?

Izravno, ne. Obracala sam se lilijani; vase postove nisam procitala, ne sve, jer su predugi i toliko vremena nemam. S druge strane, ako pisete s pozicije kao i lilijana, postoji razlog zasto ste se pronasli u mom postu.

GoranM napisao:
Pa rekao sam sto radim ovje. Komentiram otvorene i ocite lazi kod nastojanja da se odredjene pozicije argumentiraju, ne komentiram vjerske stavove prema jogi niti tvrdim da bi se itko sa njome trebao bavit ili promjeniti u tom smislu misljenje (da je nesto okultno, zlo ili sto god).

What's the point, onda, vaseg prisustva ovdje - na vjerskom forumu? I vi biste nas "oslobadjali"? Nemojte; hvala. Ostavite nas da robujemo i ovdje zavrsimo.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 396 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]