nada1 napisao:
Luki zanima me kakvo je to svjedočanstvo, ja molim ove Brigitine molitve od sijecnja, i cesto ih molim bez koncentracije uopće ne razmisljam o njima, ima li takva molitva smisla pitam se
Molitva uvijek ima smisla, treba samo biti uporan pa će molitva s vremenom postati radost. Meni je molitva postala poput hrane, čak i važnija od hrane, bez hrane mogu nekoliko dana živjeti, a bez molitve više ne.
Ja sam isto često molio bez koncentracije, no bitno je ustrajati, stvoriti si obavezu od koje ne smijemo odustajati.
Samo moleći možemo ići naprijed.
Trebamo uvijek težiti da budemo potpuno Kristovi, Bog od nas hoće da mu se predamo, da budemo njegovi i kad nam je lijepo i kad nam je manje lijepo.
U mojoj obitelji je velika potreba za molitvom.
Ne poznam nikoga od živih u mojoj obitelji i u ženinoj tko ide npr. redovito na Nedjeljnu sv. Misu.
A kao iz katoličke sam obitelji.......a treća Božja zapovijed je "Spomeni se da svetkuješ Dan Gospodnji".....
Svi oko mene su se počeli sve više i više udaljavati od Boga........ja isto, sve do prošle godine kad sam vidio da bi sve moglo poći znate već gdje ako se ne pokrenem......želio sam spasiti i sebe i ostale u mojoj obitelji....
15 molitvi sv. Brigite sam inače više puta pokušavao moliti, išlo bi mjesec, dva i onda bi redovito odustajao. Tako je bilo par godina.
Tada mi je u ruke došla knjiga "Pogled u krajeve srca" od Rajka Bundala. Vidio sam da je taj čovjek prošao sva ona iskušenja u molitvi koja su se i meni događala. Vidio sam sebe u njegovom primjeru. Ali vidio sam i kako se može moliti....
Onda sam rekao sam sebi sad je dosta, nema više povratka, idem ovaj puta moliti se kako treba.
Bogu hvala uspio sam, a bilo je kušnji. Sjećam se prošlo ljeto sam išao kod svojih u Dubrovnik, krenuo sam dosta kasno i došao u 3 sata u noći. Svi su moji otišli spavati, a ja onako umoran od puta ostadoh sam moliti. To mi je bilo sjajno, tu sam sam sebe testirao koliko sam ustvari ustrajan. Odlučio sam da jednostavno nema opravdanja da bilo koji dan preskočim molitvu.
Što se tiče milosti koje sam dobio posredstvom ove molitve zadnjih godinu dana:
- na poslu sam napredovao,
- supruga i ja krenuli smo svake nedjelje na sv. misu (prije nije bio slučaj),
- velike promjene sam vidio na svojim bližnjima, jako puno ljudi je počelo ići sve češće na sv. Misu,
- prošlo ljeto sam poveo dobar dio svoje obitelji u Međugorje,
- prije moljenja ovih molitvi sam bio prekrižio fakultet, a ostala su mi bila 3 ispita do kraja. 5 godina se nisam pojavio na fakultetu. Prošlo ljeto kažem ja Gospodinu, znam da ti nije ništa nemoguće i ja bi želio završiti taj fakultet jer će me to proganjati cijeli život ako ga ne završim ali Gospodine nemam snage ni otići na internet stranice mog fakulteta vidjeti da li imam uopće ikakvih prava više studirati. Za par dana kolegica s posla mi šalje link mailom gdje me potiče da završim fakultet jer je pronašla da imam još pravo studirati. Tada sam znao da je to znak od Gospodina, krenuo sam na fakultet, položio sam dva ispita i sada upravo spremam zadnji ispit. Ostao mi je još onda samo diplomski.
- neki dan me moj otac zove da je bio u Međugorju i da je shvatio zašto ja toliko volim ići tamo. Kaže da je na sv. Misi osjetio nevjerovatan mir i nekakve trnce koji su mu prostrujali kroz cijelo tijelo u Međugorju i da će od sada ići tamo kad god mu se ukaže prilika. Cijelu misu je uspio stajati na nogama što inače ne može jer ima problema s koljenima.
- moja mala kćerkica koja ima 2 godine i 3 mjeseca uživa ići na sv. Misu sa mnom i suprugom. Svi se čude kako je mirna i dobra na sv. Misi

Svako malo me zapitkuje "tata, tata kad ćemo ići u misu"
- u mojoj obitelji se osjeti veliki mir, ljubav, zajedništvo i strah Božji,
- uz ove molitve sam progledao, suprugu gledam drugim očima i volim je više nego što sam je ikad volio i mislio da je moguće
- upoznao sam i zbližio se s predivnim ljudima, ljudima istinske i duboke vjere, pronašao sam prave prijatelje, a izgubio one lažne,
- konačno sam počeo utjecati na druge ljude i to svojim primjerom, uvijek sam želio pomagati drugima ali rijetko sam uspijevao zato što nisam sebe mogao promijeniti.
Ima toga još dragi moji, mogao bi nabrajati do sutra kolike sam milosti dobio.
Neka je u Svemu Slava i hvala našem Gospodinu Isusu Kristu i Presvetoj Djevici Mariji!
Molite molitve sv. Brigite, ustrajte iz ljubavi prema našem Gospodinu Isusu Kristu koji je cijelog sebe iz ljubavi prema nama dao da se razapne na križu i umre mučkom i strašnom smrću. Šta su sve kušnje koje imamo u molitvi prema muci našeg Gospodina!