www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 29 lip 2025 20:59

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 26 ožu 2012 21:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 15 zahvala
dugi napisao:
možda bismo trebali pronać te molitve na izvornom jeziku, pa ih tako moliti... to je najbolje... ovi prijevodi nekad znaju zbuniti

Mislim da je i ovako sasvim u redu! Samo treba izdrzati, a Bog ce udijeliti milosti na kojem god mi jeziku molili! :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 01 tra 2012 22:11 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
Danas je točno godina dana od kako sam počeo moliti 15. molitava sv. Brigite.
Velike milosti sam dobio u zadnjih godinu dana.
Potaknut ovim iskustvom nastavljam moliti 7 molitava sv. Brigite koje se mole 12. godina.

Dragi moji nek vam ne bude teško se moliti, molitva nam je potrebna jednako kao i zrak koji udišemo!
Napisat ću jednom svjedočanstvo o ovih godinu dana što su iza mene, da vidite koja je snaga ovih molitvi.

Blagoslovio vas sve dobri Bog!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 tra 2012 08:27 
Odsutan

Luki napisao:
Danas je točno godina dana od kako sam počeo moliti 15. molitava sv. Brigite.
Velike milosti sam dobio u zadnjih godinu dana.
Potaknut ovim iskustvom nastavljam moliti 7 molitava sv. Brigite koje se mole 12. godina.

Dragi moji nek vam ne bude teško se moliti, molitva nam je potrebna jednako kao i zrak koji udišemo!
Napisat ću jednom svjedočanstvo o ovih godinu dana što su iza mene, da vidite koja je snaga ovih molitvi.

Blagoslovio vas sve dobri Bog!

Hvala dragom Bogu!! :a1250: :a1250: :b112:

BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 21:40 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Luki zanima me kakvo je to svjedočanstvo, ja molim ove Brigitine molitve od sijecnja, i cesto ih molim bez koncentracije uopće ne razmisljam o njima, ima li takva molitva smisla pitam se

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 10 tra 2012 22:37 
Odsutan

Podijelio: 123 zahvala
Zahvaljeno je: 121 zahvala
nada1 napisao:
Luki zanima me kakvo je to svjedočanstvo, ja molim ove Brigitine molitve od sijecnja, i cesto ih molim bez koncentracije uopće ne razmisljam o njima, ima li takva molitva smisla pitam se

Molitva uvijek ima smisla, treba samo biti uporan pa će molitva s vremenom postati radost. Meni je molitva postala poput hrane, čak i važnija od hrane, bez hrane mogu nekoliko dana živjeti, a bez molitve više ne.
Ja sam isto često molio bez koncentracije, no bitno je ustrajati, stvoriti si obavezu od koje ne smijemo odustajati.
Samo moleći možemo ići naprijed.
Trebamo uvijek težiti da budemo potpuno Kristovi, Bog od nas hoće da mu se predamo, da budemo njegovi i kad nam je lijepo i kad nam je manje lijepo.

U mojoj obitelji je velika potreba za molitvom.
Ne poznam nikoga od živih u mojoj obitelji i u ženinoj tko ide npr. redovito na Nedjeljnu sv. Misu.
A kao iz katoličke sam obitelji.......a treća Božja zapovijed je "Spomeni se da svetkuješ Dan Gospodnji".....

Svi oko mene su se počeli sve više i više udaljavati od Boga........ja isto, sve do prošle godine kad sam vidio da bi sve moglo poći znate već gdje ako se ne pokrenem......želio sam spasiti i sebe i ostale u mojoj obitelji....

15 molitvi sv. Brigite sam inače više puta pokušavao moliti, išlo bi mjesec, dva i onda bi redovito odustajao. Tako je bilo par godina.
Tada mi je u ruke došla knjiga "Pogled u krajeve srca" od Rajka Bundala. Vidio sam da je taj čovjek prošao sva ona iskušenja u molitvi koja su se i meni događala. Vidio sam sebe u njegovom primjeru. Ali vidio sam i kako se može moliti....

Onda sam rekao sam sebi sad je dosta, nema više povratka, idem ovaj puta moliti se kako treba.
Bogu hvala uspio sam, a bilo je kušnji. Sjećam se prošlo ljeto sam išao kod svojih u Dubrovnik, krenuo sam dosta kasno i došao u 3 sata u noći. Svi su moji otišli spavati, a ja onako umoran od puta ostadoh sam moliti. To mi je bilo sjajno, tu sam sam sebe testirao koliko sam ustvari ustrajan. Odlučio sam da jednostavno nema opravdanja da bilo koji dan preskočim molitvu.

Što se tiče milosti koje sam dobio posredstvom ove molitve zadnjih godinu dana:

- na poslu sam napredovao,
- supruga i ja krenuli smo svake nedjelje na sv. misu (prije nije bio slučaj),
- velike promjene sam vidio na svojim bližnjima, jako puno ljudi je počelo ići sve češće na sv. Misu,
- prošlo ljeto sam poveo dobar dio svoje obitelji u Međugorje,
- prije moljenja ovih molitvi sam bio prekrižio fakultet, a ostala su mi bila 3 ispita do kraja. 5 godina se nisam pojavio na fakultetu. Prošlo ljeto kažem ja Gospodinu, znam da ti nije ništa nemoguće i ja bi želio završiti taj fakultet jer će me to proganjati cijeli život ako ga ne završim ali Gospodine nemam snage ni otići na internet stranice mog fakulteta vidjeti da li imam uopće ikakvih prava više studirati. Za par dana kolegica s posla mi šalje link mailom gdje me potiče da završim fakultet jer je pronašla da imam još pravo studirati. Tada sam znao da je to znak od Gospodina, krenuo sam na fakultet, položio sam dva ispita i sada upravo spremam zadnji ispit. Ostao mi je još onda samo diplomski.
- neki dan me moj otac zove da je bio u Međugorju i da je shvatio zašto ja toliko volim ići tamo. Kaže da je na sv. Misi osjetio nevjerovatan mir i nekakve trnce koji su mu prostrujali kroz cijelo tijelo u Međugorju i da će od sada ići tamo kad god mu se ukaže prilika. Cijelu misu je uspio stajati na nogama što inače ne može jer ima problema s koljenima.
- moja mala kćerkica koja ima 2 godine i 3 mjeseca uživa ići na sv. Misu sa mnom i suprugom. Svi se čude kako je mirna i dobra na sv. Misi :D Svako malo me zapitkuje "tata, tata kad ćemo ići u misu"
- u mojoj obitelji se osjeti veliki mir, ljubav, zajedništvo i strah Božji,
- uz ove molitve sam progledao, suprugu gledam drugim očima i volim je više nego što sam je ikad volio i mislio da je moguće :grlim te:
- upoznao sam i zbližio se s predivnim ljudima, ljudima istinske i duboke vjere, pronašao sam prave prijatelje, a izgubio one lažne,
- konačno sam počeo utjecati na druge ljude i to svojim primjerom, uvijek sam želio pomagati drugima ali rijetko sam uspijevao zato što nisam sebe mogao promijeniti.

Ima toga još dragi moji, mogao bi nabrajati do sutra kolike sam milosti dobio.
Neka je u Svemu Slava i hvala našem Gospodinu Isusu Kristu i Presvetoj Djevici Mariji!
Molite molitve sv. Brigite, ustrajte iz ljubavi prema našem Gospodinu Isusu Kristu koji je cijelog sebe iz ljubavi prema nama dao da se razapne na križu i umre mučkom i strašnom smrću. Šta su sve kušnje koje imamo u molitvi prema muci našeg Gospodina!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 11 tra 2012 08:43 
Odsutan

Podijelio: 2 zahvala
Prekrasno Luki..Bog te blagoslovio :D

Luki napisao:
Molite molitve sv. Brigite, ustrajte iz ljubavi prema našem Gospodinu Isusu Kristu koji je cijelog sebe iz ljubavi prema nama dao da se razapne na križu i umre mučkom i strašnom smrću. Šta su sve kušnje koje imamo u molitvi prema muci našeg Gospodina!

istina, treba to stalno imati na umu...ne samo kad molimo nego i svaki dan u kušnjama u životu...a to je tako lako zaboraviti

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 20 tra 2012 22:25 
Odsutan

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Moleći ove molitve nisam ni postala svjesna koliko se čuda dogodilo u mojoj obitelji.
Netko je možda čitao moje postove kako sam imala velike probleme u obitelji, protivštine. Ma šta protivštine, nisu me mogli vidjet nacrtanu. Neprijatelj broj jedan sam im bila. A roditelji mi kršćani. :wink: :lol:

Nisam mogla psihički izdržati toliku patnju u nekim trenucima i to je karakteristika ovih molitava, kako vidim i po drugima.
Najgore je što mi isprva nijie bilo jasno što se događa i što sam ja tim ljudima učinila da se tako prema meni odnose.
Doslovce sam osjetila kako me vlastita obitelj mrzi, odnosno osjetila sam sav
sotonin bijes preko njih moleći ove moćne molitve.
Jedna osoba s kojom sam imala najgori odnos je doživjela potpunu promjenu naravi što mi je frapantno jer u 22 godine nikad nismo mogli mirno razgovarati, a sada je potpuni mir. :)
Roditelji isto okrenuli ploču...
Ima toga još... ali ovo me najdublje dotaklo i mislim da ću nastaviti moliti ove molitve i po završetku godine dana jer
čine toliko dobra dušama. Slava Gospodinu jer je dobar. :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 09:20 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Ja sam te molitve našla prošle godine u 9. mjesecu nakon povratka iz Međugorje. Put je bio jako naporan i moglo se osjetiti da nam "nešto" ne da da idemo. Dan prije puta mama se skoro sva slomila jer je pala preko jabuke na podu, ali nasreću uz pomoć anđela, samo je dotaknula tlo. Rekla je da je osjetila kako ju je nešto polegnulo na tlo, bez ikakve ogrebotine. Isti dan prije puta, ja sam osjetila da me nešto pogurnulo sa vrha stepenice, ali sam se zaletila u zid i također ga samo dotaknula, bez ogrebotina i boli. Dok smo bili u Međugorju, svakih sat vremena mi je sama od sebe počinjala teći krv iz nosa, ali uspjela sam izdržati i s velikom mukom se popeti na Križevac!!! Na vrhu sam se skoro onesvijestila, ali prevladala je Božja sila koja se tako jako mogla osjetiti, da su mi samo počele teći suze radosnice!

Uglavnom, nakon povratka sam išla pretraživati internet za raznim molitvama, i molitve sv. Brigite su doslovno samo iskočile pred mene. Iz početka nisam bila sigurna bih li ih počela moliti, i nakon nekog vremena sam posve zaboravila na njih.
Sljedeći put sam ih našla prije mjesec dana, kada sam se dogovorila s mamo da ih počnemo moliti, ali odmah slijedeći dan svi u kući, osim mene, su dobili gripu i odlučili smo ih odgoditi do ljeta.

Prije tjedan dana sam također bila na internetu, naišla sam na ovaj forum i opet te molitve, i odlučila sam da je dosta odgađanja. Jednostavno sam imala snažan osjećaj da ih moram početi moliti. Isprintala sam ih sa kompjutora, ali sam papire izgubila.
Slijedeći dan su se stvorili preda mnom, ali još uvijek nisam bila sigurna ako je ispravno da ih počnem moliti. Zamolila sam Boga za znak, pogledala u nebo, a u njemu se vidio obla u obliku prekrasnog, bijelog križa koji je počeo sve jače i jače sjati dok više nisam mogla gledati u njega, tada je nestao.
Sada sam sigurna da je to bio znak koji sam tražila.
Molitve molim tek par dana, ali već osjećam njihov snažan utjecaj. Nitko se u kući više ne svađa, popravila sam odnose sa tatom i bratom, a i mama više nije toliko živčana. Konačno mir koji sam tražila od onog odlaska u Međugorje.

Dok molim te molitve, posebno na Oče našu i Zdravo Mariji osjećam toliku milost da se počinjem smijati toliko da jedva nastavim molitvu, osjećam toplinu unutar srca i po prvi put, Božju ljubav.

Puno hvala svom forumu i BVB.
(Glupo zvuči, ali dok to pišem, teku mi suze niz lice i ne mogu se prestati smijati. I također molim Boga da me nitko ne vidi jer bi me poslali u ludnicu)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 13:16 
Odsutan

Lucija :) napisao:
Dok molim te molitve, posebno na Oče našu i Zdravo Mariji osjećam toliku milost da se počinjem smijati toliko da jedva nastavim molitvu, osjećam toplinu unutar srca i po prvi put, Božju ljubav.

Jako lijepo... Mogu li te nesto zamoliti? Sad si na pocetku i puna elana i euforije i to je fantasticno samo tako nastavi, ali ce isto tako doci trenutci kad ti se nece dati moliti, i raznorazne ostale kusnje i tada dodi na forum i procitaj ovaj svoj post, rijeci koje si napisala i sa novom snagom kreni dalje i ustraj u molitvi!! Neka Svi Sveti budu uz tebe i tvoje nakane!

BTB

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 tra 2012 16:28 
Odsutan

Podijelio: 10 zahvala
Zahvaljeno je: 33 zahvala
Molim ove molitve evo već 3 mjeseca i jako se radujem svakom danu i svakoj molitvi....poslije molitve ma kako mi bilo teško ili se osjećam loše,poslije molitve...mir...apsolutni mir u srcu....preporučam svima koji se dvoume dali moliti ili ne da svakako mole...neće požaliti...BVB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]