www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 20:15

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 28 sij 2011 08:58 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
CETVRTA MOLITVA

ISUSOVA MOLITVA ZA SVOJE MUCITELJE

Isuse, nebeski lijecnice, na Kriz pridignut, da svojim Ranam izlijecis nase rane, sjeti se boli i ozlijeda sto si ih pretrpio na svim svojim udovima, od od kojih niti jedno nije ostalo na svom mjestu, tako da nije bilo boli slicne tvojoj boli. Od pete do vrha glave nio jedan dio tvojega Tijela nije bio bez muka.
Ali, uza sve to trpljenje, Ti nisi propustio moliti svojega Oca za svoje neprijatelje: "Oce, oprosti im, jer ne znaju sto cine!"
Po tom svojem velikom milosrdu i po zaslugama tih svojih boli, daj nam milost da spomen na Tvoju pregorku Muku probudi u nama savrseno pokajanje, da zadobijemo oprostenje svih svojih grijeha! Amen!
Oce nas, Zdravo Marijo...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:04 
Odsutan

PETA MOLITVA

ISUSOVO MILOSRDE ZA RASKAJANE GRESNIKE

Isuse, ogledalo vjecnog sjaja, sjeti se kako si u svijetlu svojeg Bozanstva promatrao predodredenje onih sto ce se spasiti po zaslugama tvoje svete Muke, ali si istodobno osjecao i zalost i gorko zalio propast i ocaj velikog mnostva onih nesretnih gresnika sto ce biti osudeni zbog svojih grijeha!
po tom bezdanu svoje sucuti i milosrda, a osobito po dobroti sto si je pokazao prema raskajanom razbojniku kada si mu rekao: "Jos danas ces biti sa mnom u Raju!", molim te blagi Isuse, smiluj se i meni u casu moje smrti! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:19 
Odsutan

SESTA MOLITVA

ISUSOVA OPORUKA NA KRIZU

Isuse, preljubljeni i zivo zudenji Kralju, sjeti se boli sto si je pretrpio kada su Te svukli do gola, kao bijednika, pribili Te i uzdigli na Kriz. Svi su te Tvoji rodaci i prijatelji ostavili na Krizu, osim Tvoje ljubljene Majke, koja je vjerno stajala uz tebe u tvojoj smrtnoj borbi.
Nju si predao svom vjernom uceniku rekavsi: "Zeno, evo ti sina!", a svetom Ivanu: "Evo ti Majke!".
Spasitelju dobri, molim Te da se po macu boli, sto je tada probo dusu Tvoje Presvete, prezalosne Majke, smilujes meni u svim mojim zalostima i nevoljama, tjelesnim i dusevinim, i da budes uza me u svim kusnjama, a osobito u casu moje smrti! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:22 
Odsutan

SEDMA MOLITVA

ISUSOVA ZED

Isuse, neiscrpni izvore milosrda, s dubokim osjecajem ljubavi rekao si na Krizu:"Zedan sam!". To je bila Tvoja zed za spasenjem ljudskog roda.
Premili Spasitelju, raspali nasa srca zeljom da tezimo za savrsenstvom u svim svojim djelima! Potpuno ugasi u nama tjelesnu pozudu i zar svjetovnih zelja! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:26 
Odsutan

OSMA MOLITVA

ISUSOV NAPITAK NA KRIZU

Isuse, slasti srdaca, naslado duhova, po gorcini zuci i octa, sto si ih kusao na Krizu iz ljubavi prema nama, daj nama milosti da dostojno primamo Tvoje Presveto Tijelo i Tvoju Predragocijenu Krv za zivota i u casu svoje smrti, da budu lijek i utijeha nasim dusama!
Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:32 
Odsutan

DEVETA MOLITVA

ISUSOV TJESKOBNI VAPAJ NA KRIZU

Isuse, svesilni Kralju, najvisa duhovna radosti, sjeti se boli sto si je pretrpio kada si uronjen u gorcinu blizu smrti, napadan i vrijedan od Zidova, glasno zavapio da si ostavljen od svog Oca, pa si mu se potuzio:"Boze moj, Boze moj, zasto si me ostavio?"
Spasitelju moj, usrdno Te molim da me, po zaslugama svoje smrtne tjeskobe, ne ostavis u gorkim bolima moje smrti! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:37 
Odsutan

DESETA MOLITVA

ISUSOVE VELIKE RANE NA KRIZU

Isuse, pocetnice i posljednji cilju svih stvari, zivotvorna silo, sjeti se kako si uronio u bezdan boli od pete do glave. Po zaslugama svojih velikih Rana nauci me da s iskrenom ljubavlju vrsim Tvoje zapovijedi kojih je put sirok i lagan onima koji Te ljube! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:43 
Odsutan

JEDANAESTA MOLITVA

ISUSOVE DUBOKE RANE NA KRIZU

Isuse, duboki bezdane milosrda, molim Te po zaslugama Tvojih Rana, sto su prodrle do srzi tvojih kosti i tvoje utrobe, izvuci iz grijeha mene bijednika, svega ogrezla u opacinama i sakriji me pred svojim rasrdenim Licem u svoje Rane, dok me mine Tvoja srdzba i pravedna zlovolja! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:51 
Odsutan

DVANAESTA MOLITVA

ISUSOVE KRVAVE RANE NA KRIZU

Isuse, ogledalo istine, pecate jedinstva, svezao ljubavi sjeti se mnogih rana kojima si bio izranjen od glave do pete, sav rastragan i crven od prolivene Predragocijene Krvi. O, volike boli, sto si je pretrpio iz ljubavi prema nama na svom citavom nevinom Tijelu! Blagi Isuse, sto si za nas jos mogao uciniti, a da to nisi vec i ucinio?
Spasitelju predragi, usrdno Te molim, utisni svojom Predrogocijenom Krvlju sve svoje rane u moje srce da u njima neprestano citam Tvoje boli i Tvoju ljubav!
Daj da se vjerno spominjem tvoje Muke i da se tako u mojoj dusi obavlja plod tvojih patnji i da se svakog dana sve vise umnozi moja ljubav prema Tebi, sve dok ne stignem k tebi, dobri Spasitelju, koji si riznica svih dobara i radosti, za koje Te molik da mi ih podaris u vjecnom zivotu! Amen!

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 28 sij 2011 09:56 
Odsutan

TRINAESTA MOLITVA

ISUSOVA SMRTNA TJESKOBA NA KRIZU

Isuse, jaki lave, besmrtni i nepobjedivi Kralju, sjeti se boli sto si je pretrpio dok su se sve Tvoje sile i Srca i Tijela potpuno iscrpile, pa si onda priklonio glavu i rekao: "Svrseno je!"
Po zaslugama Tvoje tjeskobe i boli, molim Te, Gospodine Isuse, smiluj mi se u posljednjem casu moga zivota, kada moja dusa bude u tjeskobi i duh moj uznemiren! Amen!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]