www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 21:44

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 srp 2009 19:12 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
abandonnee napisao:
A joj ja zapostavio skroz ovu molitvu,i ne samo nju nego i mnoge ostale."Nemam vremena" nije opravdanje,ali dodjem doma u o1h-o2h s posla zaspim,tako cijeli tjedan,sub.radim i nedjelju,radim po 10-12 sati..I tako mi se nakupilo 6 dana prosli misec da nisam molio.Jedan dan odmarao i uzmem svih 6 izmolim i to je trajalo 4 ipo ure.Sada mi se nakupilo od 10.7. i nemam volje stvarno.I kad molim idem samo da sto brze zavrsim,ko ce stat 6 uri sad za ove od 10-og ,nemam volje a zao mi je jer sam presao vise od pola.Odustacu najvjerovatnije. :cry:

nemoj odustati..pa uzmi po dvije svaki dan..ili barem svaki drugi...dok ne nadoknadiš...pa ne moraš sve u jednom danu nadoknaditi...ja isto malo kaskam...slično kao ti..ali valjda ću i ja nadoknaditi...samo nemoj odustati...polako.. :p59:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 srp 2009 20:51 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 46 zahvala
anapaula napisao:
I.ZAKLJUČNA MOLITVA
Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć!
Svega me obrati k Sebi da Ti moje srce bude vječitim stanom, da Ti se moje vladanje svidi i da Ti kraj mojega života toliko omili da me poslije moje smrti primiš u nebo da Te zauvijek slavim sa svim svetima! Amen!

Pomolimo se! Gospodine Bože, koji si blaženoj Brigiti objavio po svom Sinu nebeske tajne, daj nama, svojim slugama, po njezinu pobožnom zagovoru, da se veselo radujemo pri objavi Tvoje vječne slave! Po istom Kristu Gospodinu našemu! Amen!

Sveta Brigito, moli za nas!

Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć.....
Da li ste kada razmisljali o ovoj recenici..?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 19 srp 2009 21:39 
Odsutan

rebeka napisao:
anapaula napisao:
I.ZAKLJUČNA MOLITVA
Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć!
Svega me obrati k Sebi da Ti moje srce bude vječitim stanom, da Ti se moje vladanje svidi i da Ti kraj mojega života toliko omili da me poslije moje smrti primiš u nebo da Te zauvijek slavim sa svim svetima! Amen!

Pomolimo se! Gospodine Bože, koji si blaženoj Brigiti objavio po svom Sinu nebeske tajne, daj nama, svojim slugama, po njezinu pobožnom zagovoru, da se veselo radujemo pri objavi Tvoje vječne slave! Po istom Kristu Gospodinu našemu! Amen!

Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć.....

što želiš time reći? :?: :?:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 17:50 
Odsutan

anapaula napisao:
rebeka napisao:
anapaula napisao:
I.ZAKLJUČNA MOLITVA

što želiš time reći? :?: :?:

Draga Anapaula,nisam imala namjeru uputiti tebi ovo pitanje nego clanovima..Sta vi razmisljate o ovoj recenici dok ju molite?
(Ne ti Anapaula) nego mi svi...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 18:13 
Odsutan

rebeka napisao:
Draga Anapaula,nisam imala namjeru uputiti tebi ovo pitanje nego clanovima..Sta vi razmisljate o ovoj recenici dok ju molite?

ma razumijem to draga Rebeka,vidim da je pitanje u množini...ali ja sam te pitala zašto si istaknula baš to,bilo je kasno i ionako nisam bila sigurna da je to pravi prijevod molitava (a što ako ne molim prave :!: :?: ) pa me tvoje pitanje malo zbunilo?zanima me zašto si baš to istaknula?misliš da nešto nije u redu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 18:17 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
na nama je da molimo... a Bog ce udjeliti ono sto po svojoj Mudrosti zeli dati... ja sam izmolio 15 i sad molim 7 molitava... i lijepo mi ih je molit :wink: :wink: ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 18:40 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Ja ću skoro početi 7 molitvi Sv. Brigite. :))

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 srp 2009 23:53 
Odsutan

anapaula napisao:
rebeka napisao:

ma razumijem to draga Rebeka,vidim da je pitanje u množini...ali ja sam te pitala zašto si istaknula baš to,bilo je kasno i ionako nisam bila sigurna da je to pravi prijevod molitava (a što ako ne molim prave :!: :?: ) pa me tvoje pitanje malo zbunilo?zanima me zašto si baš to istaknula?misliš da nešto nije u redu?

Ma ne,sve je u redu :)
Rebeka je jednostavno postavila pitanje jesmo li razmisljali o tom tekstu jer nije posve jednostavan i ako jesmo do kakvih spoznaja smo dosli pojedinacno svaki od nas.

Nadovezacu se na Rebekino pitanje svojim odgovorom kad vec pisem.
U molitvama koje molim nema ovakvog teksta,ali razmisljao sam o ovome navedenom.

Ono sto meni govori ovaj teskt :
Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć

Molimo Isusa da rani nasa srca Njegovom ljubavlju,tj.da razbije nasa kamena srca svojom ljubavlju da bi na osnovu takve savrsene ljubavi mogli da spoznamo sta je prava ljubav prema bliznjemu,ali i to da takvim novim srcem sada mozemo spoznati svoje grijehe koji su Isusovom ljubavlju otkriveni,ogoljeni i vidimo njihovu velicinu koju do sad u ljusturi nasega srca nismo mogli vidjeti - doprijeti svojim umom i svojim snagama.

Pokajnicke suze su rezultat tuge i ciscenja nad spoznajom velicine nasih gijeha.

Isus ne ranjava nase srce bukvalno nego razbija ljusturu oko njega.
To je ono "nase kameno srce".

Kada padne ljustura oko srca zahvaljujuci Gospodinu od kojega to molimo da ucini,oslobadja se velika kolicina ljubavi koja je bila zatvorena u grijesima.Tada tu ljubav zelimo za hranu jer je to Kristova ljubav kojom On nas voli i kroz koju nas Gleda i sa kojom zeli da i mi gledamo jedni druge,i sa kojom bi trebalo da pristupamo bliznjemu i koju ne postizeno bez Njega,zato mu se ovim recenicama obracamo i molimo:

Moj blagi i vjerni Isuse, raspeti Otkupitelju, rani moje srce da mi pokajničke suze boli i ljubavi budu hranom dan i noć

Paralelno ovome,ali skraceno je strelovita molitva-

Isuse blaga i ponizna srca ucini srce moje po Srcu Svome.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 srp 2009 21:24 
Odsutan

anapaula napisao:
rebeka napisao:

Sve je uredu,o tome cak nisam ni razmisljala,ali sam razmisljala o smislu ovih rijeci..?Da li sam svjesna sto izgovaram?

Davno nekada , molila sam stalno Molitvu Sv.Franje...a da pri tome nisam mnogo razmisljala...

Gospodine, učini me oruđem svoga mira:
Gdje je mržnja, da donosim ljubav!
Gdje je uvreda, da donosim praštanje!
Gdje je nesloga, da donosim jedinstvo!
Gdje je zabluda, da donosim istinu!
Gdje je sumnja, da donosim vjeru!
Gdje je očaj, da donosim nadu!
Gdje je tama, da donosim svjetlo!
Gdje je žalost, da donosim radost!

Gospodine, učini da ne tražim:
da me tješe, nego da ja tješim druge;
da ne zahtijevam da me razumiju,
nego da ja razumijem druge;
da ne tražim samo da me ljube,
nego da i ja ljubim druge!

Jer tko se daruje prima;
tko prašta, bit će mu oprošteno;
i tko umire sebi,
rađa se za vječni život.

I tako jednom zapadnem u duboku duhovnu krizu,nisam ni primjetila da mi se ta molitva "ostvarila"Bog mi je uslisao i na moj put su dolazili ljudi,koji su ocekivali i trazili moju pomoc,a ja nisam bila sposobna,ne u ono vrijeme...sve mi je postalo pretesko,i ja sam morala traziti od drugih pomoc,a ni govora da sve ovo ja mogu uciniti za Brata svoga i sestru svoju...
Nedugo poslje isla sam na Hodocasce u Lurd,i Svecenik je naglasio usput,
"Pazite sta molite da vam se ne ostvari"..I zaista,dok molimo dobro je slusati rijeci koje izgovaramo,da budemo svjesni sta trazimo....

abandonnee...hvala na odgovoru,divno...ali me zanima i misljenje drugih...?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 srp 2009 00:27 
Odsutan

Ja sam nekidan počela moliti ove molitve. Predivne su mi. Ne radi obećanja, nego zato da bolje upoznam i osjetim (osjetim je prejaka riječ, ali ne mogu se sjetiti bolje) muku našeg Gospodina.
Da mi misao na Njegovu muku bude izvor poniznosti i ljubavi...
A kad ovo molim, Rebeka, molim baš iz srca tu rečenicu. "Zbog svoje pregorke Muke, rani, molim Te, premili Isuse, moje srce kako bi lilo suze pokajnice iz ljubavi."
(Molim onu verziju s početka ovog topica, je li ova druga bolja?)
Molim ono što još ne znam, ali želim - liti suze pokajanja za sve čime sam ja i drugi ljudi ranila Isusa. Čime Ga ranjavam u bližnjima.. Biti svjesna svoje bijede.. Jednostavno, više ljubiti...
Tako nekako....
smajlic22

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]