www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 25 lip 2025 18:51

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 08:54 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
evo ja sam prepisao iz kupljene knjižice 15 molitvava sv. Brigite... malo sam usporedivao sa ovima na Internetu i ima nesto razlika... da ne duljim evo vam link odakle mozete skinuti:

http://www.speedyshare.com/930163684.html

napisano u Wordu i ima 8 stranica...

ja se danas bacam na molitvu jer su me jako privukla obecanja...

BVB i ustrajte u molitvi i nikako ne odustajte ma koliko jake kusnje bile... :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 09:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 4 zahvala
BiTLorD napisao:

O mili Lorde, dušo moja slatka, znam ja da kod tebe nije ovako kako si napisao, no zbog onih koji nas čitaju moram odreagirati.
Nek te na molitvu nikad ne privuče ono što je po toj molitvi obećano, nego neka te vuče iskrena ljubav prema Gospodinu i želja da ga proslavljaš i zahvaljuješ mu za svaki trenutak svog života, za to "što si tako čudesno stvoren" na Njegovu sliku. Samo molitva srcem je ona koja dolazi do Gospodina.
Možemo izmoliti i 5 Krunica dnevno i 10 puta različite litanije i molitve no ako srce ne moli u istinskoj povezanosti i ljubavi, u razgovoru s Bogom onda to nije molitva nego blebetanje.

"Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete. Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! " (MT 6, 7-9).

Sjetih se jedne prispodobe iz života sv. Franje skad je sa svojim bratom redovnikom odlučio moliti cijelu noć. Ujutro su se našli u razgovoru i redovnik priča sv. Franji kako je kroz noć izmolio XY krunica, pa raznih molitava, litanija i sl. i pita sv. Franju koliko je on izmolio. Sveti Franjo reče:" Rekao sam Oče naš i cijelu noć ostao u razmatranju tih riječi"

Ljubim te Lordić, ne zamjeri na ovom jer nije tebi upućeno no ova citirana rečenica nagnala me da napišem.

Pusa i Božiji blagoslov sišao na tebe i uvijek ostao s tobom mili moj anđelčiću smajlic5

P.S. Kad razmislim predložio si da te usvojim, pa mogli bi i tako smajlic18 :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 09:34 
Odsutan

zozy napisao:
BiTLorD napisao:

O mili Lorde, dušo moja slatka, znam ja da kod tebe nije ovako kako si napisao, no zbog onih koji nas čitaju moram odreagirati.
Nek te na molitvu nikad ne privuče ono što je po toj molitvi obećano, nego neka te vuče iskrena ljubav prema Gospodinu i želja da ga proslavljaš i zahvaljuješ mu za svaki trenutak svog života, za to "što si tako čudesno stvoren" na Njegovu sliku. Samo molitva srcem je ona koja dolazi do Gospodina.
Možemo izmoliti i 5 Krunica dnevno i 10 puta različite litanije i molitve no ako srce ne moli u istinskoj povezanosti i ljubavi, u razgovoru s Bogom onda to nije molitva nego blebetanje.

"Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete. Vi, dakle, ovako molite: `Oče naš, koji jesi na nebesima! Sveti se ime tvoje! " (MT 6, 7-9).

Sjetih se jedne prispodobe iz života sv. Franje skad je sa svojim bratom redovnikom odlučio moliti cijelu noć. Ujutro su se našli u razgovoru i redovnik priča sv. Franji kako je kroz noć izmolio XY krunica, pa raznih molitava, litanija i sl. i pita sv. Franju koliko je on izmolio. Sveti Franjo reče:" Rekao sam Oče naš i cijelu noć ostao u razmatranju tih riječi"

Ljubim te Lordić, ne zamjeri na ovom jer nije tebi upućeno no ova citirana rečenica nagnala me da napišem.

Pusa i Božiji blagoslov sišao na tebe i uvijek ostao s tobom mili moj anđelčiću smajlic5

P.S. Kad razmislim predložio si da te usvojim, pa mogli bi i tako smajlic18 :grlim te: :grlim te: :grlim te:

jest istina... ali to sam onako brzopleto napisao... kada sam ih prepisivao privuke su me jako jako jer govore o Njegovoj patnji na jedan detaljan nacin... to me prvo privuklo... tek onda dolaze obecanja... a veselim se najvise ovom obecanju: da će se petnaest dusa obratiti iz okoline... bas me zanima koje :lol: :lol: ... i naravno da moliti bez srca je prazna molitva nikome upucena... naravno da ce biti takvih dana kada cemo jedva moliti ali treba ustrajati i moliti oprost jer smo molili kao pogani...

a sto se tice usvajanja to sam napisao jer sam "puknuo"... lose zavrsio maturu i sad me starci stalno konstantno "maltetiraju" kako sam tako lose polozio... pa sam htio malo "uteci" iz ovog nereda... zato sam i napisao na mjesec dana do upisa na fax pa kad upisem da zavrsi napokon spominjanje neuspjeha na maturi

:lol: :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 09:44 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
Hehehheh može na mjesec dana, dobit ćeš i svoju sobu - full oprema mnoštvo knjiga, naravno Biblija, udoban krevet, dobra kuhinja (kuharica mrak kuha :lol: - usta moja hvalite me), prvi susjed učenik, sljedeći tjedan u našoj župi molitveni susret Dobrog pastira, međugorje 15 min udaljeno (u srijedu godišnjica ukazanja u Međugorju) pa sad reci imal li gdje bolje hheheheh.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 lip 2008 09:53 
Odsutan

zozy napisao:
Hehehheh može na mjesec dana, dobit ćeš i svoju sobu - full oprema mnoštvo knjiga, naravno Biblija, udoban krevet, dobra kuhinja (kuharica mrak kuha :lol: - usta moja hvalite me), prvi susjed učenik, sljedeći tjedan u našoj župi molitveni susret Dobrog pastira, međugorje 15 min udaljeno (u srijedu godišnjica ukazanja u Međugorju) pa sad reci imal li gdje bolje hheheheh.

haha nisam ni znao da sam pokucao na prava vrata :grlim te: :grlim te: :grlim te: ...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2008 02:00 
Odsutan

Dragi moji... imam jedno pitanje :D

molim ove molitvice već 7 mj... i nadam se da ću ih uspjet izmoliti do kraja... Često mi se dogodi u zadnje vrijeme da jedan dan preskočim... pa onda sutra moram izmoliti dvije... Ponekad mi je čak lakše moliti dvije... jednu za drugom... nego samo jednu :shock:

Ono što mene zanima je to... mogu li se ove molitvice izmoliti npr za tjedan dana unaprijed... :D uskoro idem u međugorje na tjedan dana... na festival mladih... i tada imamo sve izorganizirano... i nikako ne znam gdje bih uklopila molitvice, a da ne izostanem s nečeg drugog.... a u hotel se vraćamo uvijek iza ponoći... i tada uvijek ima nekoga u sobi... a pošto ja njih uvijek molim na glas to bi mi bilo nezgodno :oops:

ja sam mislila moliti tjedan dana dnevno po dvije molitvice do polaska... ali ne znam smije li se to tako :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2008 06:29 
Odsutan

-anna- napisao:
Dragi moji... imam jedno pitanje :D

molim ove molitvice već 7 mj... i nadam se da ću ih uspjet izmoliti do kraja... Često mi se dogodi u zadnje vrijeme da jedan dan preskočim... pa onda sutra moram izmoliti dvije... Ponekad mi je čak lakše moliti dvije... jednu za drugom... nego samo jednu :shock:

Ono što mene zanima je to... mogu li se ove molitvice izmoliti npr za tjedan dana unaprijed... :D uskoro idem u međugorje na tjedan dana... na festival mladih... i tada imamo sve izorganizirano... i nikako ne znam gdje bih uklopila molitvice, a da ne izostanem s nečeg drugog.... a u hotel se vraćamo uvijek iza ponoći... i tada uvijek ima nekoga u sobi... a pošto ja njih uvijek molim na glas to bi mi bilo nezgodno :oops:

ja sam mislila moliti tjedan dana dnevno po dvije molitvice do polaska... ali ne znam smije li se to tako :(

bas se i meni javlja isti problem jer za pola mjeseca idem tjedan dana na more a lutat cemo po cijele dane okolo tako da ce sigurno biti tesko naci vremena za brigitu...

pa me zanima ista stvar: Jel se moze tjedandana unapred izmoliti??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2008 12:29 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
hmm, pa imam i ja sličan problem...
mislim da to nije cilj molitve, da se samo izmoli, nego da se unese u sre ta molitva i da se svaki dan u to srce iznova utiskuje.... no, milim da bi to bilo bilo u redu, razumijet će Isus, jer ipak se u ovim molitvama radi čašćenje broja Isusovih rana, tako da, ako izmolimo jedan dan dvije, drugi dan nijednu, onda ispadne na isto, tako da smo na kraj godine počastili svaku od Isusovih rana.
prema meni - to je ok. :D :D BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2008 13:06 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mogu se molitve izmoliti unaprijed...ako već znaš da će ti u tih tjedan dana biti teško naći vremena i mira za molitvu, zašto da ih ne izmoliš ranije?!! Svejedno ćeš onda kasnije...nadoknađivati..

..ja sam na žalost prekinila sa molitvama, nakon osam mjeseci....iz nekih razloga...a jednog dana ću ponovo započeti..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 srp 2008 14:07 
Odsutan

Probat ću ih onda izmoliti ranije... nadam se da se Isus neće ljutiti :cry: kad idem na taj festival svaka minuta nam je skoro izorganizirana... a meni treba barem pola sata da ih izmolim... i volim ih moliti na miru i u tišini... a ne da sama sebe požurujem jer sam ograničena vremenom :(

ja ću ih izmooliti ranije za svaki slučaj... pa ako mi se i tamo pruži prilika da ih molim... izmolit ću ih ponovo :D

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]