www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 10:56

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 22:34 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Nije nas naš Izak zaboravio, navrati kad može, kad je doma a nadam se da će nas se sjetiti i jednog dana kad postane svečenik-ako Bog da.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 29 lis 2007 22:41 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
znaci nisu mu tek slucajno zlatni kalezi u avataru? :D
kako mi je drago! :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 13:17 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 7 zahvala
Zahvaljeno je: 39 zahvala
Nezadovoljna sam svojim načinom moljenja 15 molitvi sv. Brigite - često ih molim prije spavanja, umorna i ne mogu se dovoljno uživjeti.

Recite mi, možete li kroz vrijeme te molitve onako intenzivno razmišljati o Isusuvoj muci, može li vas to jako dirnuti, tj. tugujete li zajedno s Isusom kroz svaku molitvu?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 14:51 
Odsutan

Draga ela ja sam molila petnaest molitava Sv.Brigite godinu dana ,znalo se isto desiti i meni da misli odlutaju dalje od mene, ali moli ne prekidaj i vidjet ces da ces i plakati i zalosna biti sto je ISUS toliko za nas morao trpjeti.
Ja sada molim sedam molitava Svete Brigite i veruj mi da znam vise puta plakati kada molm.Razmisljaj o ISUSOVOJ MUCI dok molis i tako ce ti misli manje lutati isve ces vise biti bliz ISUSU.
BOG TE BLAGOSLOVIO:

VJERU IMAJTE VJERU:
BOG JE LIJEK I LIJECNIK

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 20:44 
Odsutan

ela bredi napisao:
Nezadovoljna sam svojim načinom moljenja 15 molitvi sv. Brigite - često ih molim prije spavanja, umorna i ne mogu se dovoljno uživjeti.

Recite mi, možete li kroz vrijeme te molitve onako intenzivno razmišljati o Isusuvoj muci, može li vas to jako dirnuti, tj. tugujete li zajedno s Isusom kroz svaku molitvu?
draga ela, dan prije nego sam odlucila moliti cinilo mi se da cu ih ovaj put moliti s velikim zarom. ali...od toga dana prije par mjeseci pa sve od danas mogla bih na prste jedne ruke izbrojati koliko puta sam nesto osjetila dok sam molila. ne znam zasto, jadna sam zbog toga... ne razmisljam o odustajanju, ali stalno mislim kako takve moje molitve ne vrijede nista...eto posebno u zadnje vrijeme sam sva neka zdvojna, jer sve izgleda kako molim samo da nesto odradim :(

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 21:27 
Odsutan

Podijelio: 64 zahvala
Zahvaljeno je: 40 zahvala
Evo ja imam još dva mjeseca, molim 15 molitava sv. Brigite 10 mjeseci... :)
U početku je bilo prekrasno, svaki put kad bi molila bi se rasplakala, trebalo mi je puno više vremena, proživljavala sam sve jako intenzivno...
A onda je došlo vrijeme kad jednostavno nisam osjećala ništa, izmolila bi čisto iz "obaveze" (ma koliko to ružno zvučalo :oops: )
A sada... malo je ovako, malo onako.

Molim Isusa da mi da ljubavi, vjere, da mogu zaista proći s njim sve muke, da mogu klečati kraj njega, poput Marije Magdalene pružiti mu rubac, sresti Njegov pogled, Njegovu Ljubav...zagrliti križ na kojem je raspet... ispod toga križa isplakati sve suze, pustiti da Njegova krv spere sve moje grijehe i propuste, da ozdravi sve rane, da ostane samo ljubav... biti s Njim do kraja... Ljubiti ga svakim danom sve više...

Često mi se dogodilo da bi najradije odustala, ali onda bi se uvijek sjetila vaših postova sa TT-a, i to bi mi dalo snage da nastavim... da to shvatim samo kao napast... kojoj nikako ne želim popustiti...

Sve vas :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 21:47 
Odsutan

U tom,molitvenom času mislim prije na sve drugo nego na Isusa! Ja razmišljam o mom sićušnom trpljenju, neugodnostima, brigama i mukama,razmišljam o nepravdi meni nanesenoj, a pri tom mi se srce puni težnjom za osvetom. Dopuštam, da teče predragocjena krv Isusova iz svih rana, a i ne mislim pri tom, da je za mene prolivena, te da se njome poslužim za posvećenje moje duše i time si privrijedim neizrecivo blago milosti od beskrajnih Njegovih zasluga.Ali,On opet kaže...ja te ipak volim i takvog(u)!

U tom času i ne mislim, da se zahvalim Spasitelju, što je posljednju kap presvete krvi za me prolio...Osjećam se praznih ruku, prazna srca...Često sam puta duhom kojekuda rastresen, kada se molim. Dapače i moje vanjsko držanje pokazuje lijenost i neveselost. Spasitelj bi mi rado dao mnoge kreposti..a ja, tako bijedan kako jesam, ne znam ni da molim za njih... nisam primio ni najneznatniji djelić milosti...udaljujem se od Isusa,dakle i opet praznih ruku! Zaista! Isus bi mogao imati mnogo razloga da se, razgnjevi pravednim gnjevom na me, ali On se predaje mojoj mlitavosti i ravnodušnosti i opetuje... ja te ipak volim i takvog(u)!

Molim se, ali se ne borim protiv rastresenosti, molim se, ali dopuštam da mi oči svugdje naokolo kruže,molim se, a srce moje spava, no to su samo mehaničke kretnje i ništa drugo....Kada bih imao dosta živu vjeru,vidio bih, kako svoj pogled pun odricanja upire prema meni...čuo bih, kako njegove usne šapuću: ja te ipak volim i takvog(u)!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 11 stu 2007 23:15 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Kada sam počela sa 15 molitvi, bilo je sve u redu, nekad sam i plakala. A onda je ubrzo došlo i to da mi se ne da, da sam odsutna, misli mi lutaju, to je trajalo oko dva mjeseca....razmišljala sam i da odustanem, jer sam mislila da mi ne vrijedi tako moliti i sve je bila samo obaveza..ali nisam si dozvolila da odustanem, da zli bude zadovoljan..nastavila sam pa kako bude..i sada, zadnjih nekoliko dana mi je puno lakše moliti i nastojim se što više uživiti i ne razmišljati o nečem drugom, polako ali sigurno. Drago mi je što sam nastavila, što nisam prekinila i, iako imam još puno vremena, rekla sam da, kada završim ću moliti i 7 molitvi.. Znam da će i dalje biti dana kada ću biti rastresena u molitvi, kada mi se možda neće dati, to su sve napasti, ali isto tako znam da će biti i onih lijepih dana i vjerujem da će ići sve lakše i lakše..

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2007 22:43 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Imam jedno pitanje u vezi molitava vezanih uz 7 Marijinih žalosti.Da li se na kraju svake žalosti izmoli Zdravo Marija i Slava Ocu ili samo Zdravo Marija?
Znam da ako na svaku žalost dodam i Slava Ocu ne činim ništa mimo propisa,ali opet piše u molitvama na kraju svake žalosti da se moli samo Zdravo Marija.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 pro 2007 23:17 
Odsutan

Kod mene u knjizicama -molitve sv.BRIGITE- ima i molitva sedam Marijini zalosti .Tu stoji iza svake Marijine zalosti da se moli Zdravo Marija .
Znaci netreba Slava Ocu moliti . BTB.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 854 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 86  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]