www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 22 lip 2025 19:09

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 269 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 19 pro 2009 19:34 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Jednom je na misi jedan svećenik koji je bio u gostima u našoj župi propovijedao o bolesti i kako mu je otac umirao i on se brinuo za njega. Činio se kao ok svećenik al je rekao Čuda se rijetko događaju. Bojim se da je i u Crkvi takav stav i mentalitet pogotovo kod bolesti, čuda se rijetko događaju. Ili ona to je križ od Boga. Čini mi se da smo mi kao ljudi iz Nazareta za koji piše da tamo Isus nije učinio puna čuda zbog njihove nevjere. Ako svećenik ima mentalni sklop da se čuda rijetko događaju, onda nije dobro. Ispada da je to sve nekako kontroverzno kod nas katolika, molitva za zdravlje ko što piše u onom tekstu koji je netko stavio od fra Ive Pavića. Na stranici Jamesa Manjackala ima svjedočanstvo jedne djevojke koje sam prije par godina pročitao ali se sjećam i danas. Kaže da nije nikad molila za zdravlje, mislila je da to nije u redu ili tako nešto tek je na njegovom seminaru ozdravila i shvatila da je normalno moliti za ozdravljenje. Ma to je žalosno i prežalosno. Mi mislimo da moramo bit bolesni, razbijeni, jadni i nikakvi i da ne možemo Boga molit za zdravlje. A zašto onda piše da je Isus liječio svaku bolest i nemoć. Ne piše neke bolesti je liječio već svaku bolest i nemoć. I apostolima je rekao da liječe bolesti između ostalog, a mi mislimo da ne smijemo moliti za zdravlje jer Bog valjda želi da smo bolesni. Tužno, tužno i pretužno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 00:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Nemoj bit tužan Johny5.Ja nisam ni mislio da Bog postoji dok nije ozdravio moju ženu a išao sam na misu.Sve je to farsa dok ne sretneš Gospodina Isusa.Svi bi trebali molit za ozdravljenja i čudesa ne samo svećenici već svaki koji povjeruje reče Isus.Isus ozdravlja a ja samo vapim i svak svoj posao uradi i dešava se.Ako nema tko vapit za to onda Isus nemože ni radit samo čeka dok neko ne zavapi.Mene su plašili sa Bogom kažu pokarat će te dragi Bogo ako neslušaš a ja se išo krit u ormar da me ne nađe.Sad ja NJEGA tražim često.Situacija se promjenila.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 00:23 
Odsutan

"Neki ljudi misle kako je doći u crkvu i ispovjediti se dovoljno za spasenje, da je Isus došao spasiti samo naše duše. Ali što je s našim umom i tijelom? Možemo li odvojiti dušu od uma i tijela? Kako mogu ljubiti svog Isusa ako su moje tijelo i moj um bolesni? Isus je došao ozdraviti moju dušu, moj um i moje tijelo i dati mi potpuno zdravlje. U Mateju 11,2 (A kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike (3) da ga upitaju: "Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?" (4) Isus im odgovori: "Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: (5) Slijepi progledaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje. (6) I blago onom tko se ne sablazni o mene.") vidimo kako je sv. Ivan Krstitelj poslao svoje učenike Isusu. Oni su ga pitali 'Jesu li ti Mesija ili da drugog čekamo?' a znamo da im on nije rekao 'Ja sam Mesija', nego je rekao 'Idite i recite Ivanu što ja činim: otvaram uši onima koji su gluhi i vraćam vid onima koji su slijepi, ozdravljam uzete i gubavce i navještam Evanđelje siromasima.' A to je ono što i ovdje vidite. Ja ozdravljam uzete i gubavce i navještaj Evanđelje siromasima. Isus je dokazivao da je on Mesija - Spasitelj ozdravljajući. Ozdravljanja su bili znakovi dolaska kravljestva Božjega. Isus je rekao kada je ozdavljao opsjednute - 'ako izgonim zloduhe pomoću Duha Svetoga, znajte da dolazi Kraljevstvo Božje'. Da, Kraljevstvo je Božje među nama kada je Isus među nama u Duhu Svetom. A mi znamo da je Isus Bog. A u Mateju 28,18 je rekao 'Sva vlast na nebu i na zemlji je meni dana.' A što to znači? Znamo da je cijeli svijet Gospodnji, da Bog kontrolira cijeli svijet - svakog čovjeka, životinju i biljku Bog je stvorio - a Isus je rekao kako ima ovlast moć nad svima njima. I On ima ovlast nad našim slabostima i našim bolestima. I kada se predamo Njegovoj vlasti, Njegova snaga teče u nama." - objašnjavao je otac James.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 00:33 
Odsutan

Evo jedno friško.Prije 4-5 mjeseci jedna obitelj se najavila doći će u Međugorje i da se nađemo tamo.Ja sam došao i već pred crkvom me odvukli drugi pa opet drugi i napokon se nađemo pored crkve.Majka je dovela kćer jer nema djecu.Prije molitve sam postav io par pitanja jel čula da ih je netko ukleo jel imala predbračne odnose jel se pokajala i ispovjedila i na kraju jel željela imat djecu.Medicina nije mogla ništa učinit ali je Bog učinio.Kad sam završio molitvu rekao sam biće brzo gotovo da me obavjeste kad zatrudni.Prije tjedan dana zove žena i kaže neznam oćeš me se sjetit bili smo nedavno zajedno na moliti a ja kažem TI SI ONA ŽENA ŠTO JE MAMA DOVELA JER NISI IMALA DICU.Kaže ona kako znam a ja čim je nazvala (bio sam na poslu i taman trebao brzo kući)primim glas Duha Svetoga to je ta žena.Kaže ona imam 1 radosnu i 1 žalosnu vijest.Ja kažem trudna si a ona kaže jesam ali žalosna je da imam 7 dana krvarenje.Molio sam za nju i dijete i opet sutra zove i kaže stalo sinoć ali opet večeras malkice počelo.Molili smo opet i mislim da je sve ok ali sam obećao doć molit kući za njih.Naš BOG ON je silan BOG!!!!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 00:49 
Odsutan

Još 1 sa bebama.U zagrebu je mladi par ona Mostarka Ivona a on splićanin živjeli van braka zajedno ali nisu imali djece.Čuli su u Splitu da se ja molim i za to i ona me nazove.Ja opet pitanja pa onda u molitvu.Dok sam molio na telefon osjetio sam kako Duh Sveti odlazi njoj i oslobađa je Ona je trebala za 10 dana na operaciju jajnika i maternice i kad se završila molitva ona sva ushićena kaže ŠTA SE OVO DESI KAO DA JE OLUJA DOŠLA I SVE NESTADE.Ja kažem Tsunami je na djelu.Kad dođe muž iz firme nek i on nazove pa da Bog sve to završi.Navečer muž zovne i pomolimo se i ja kažem sad radite posao vi ja sam svoje obavio a i Bog svoje sad samo vi svoje i gotovo.Sljedeći tjedan odlazi Ivona u bolnicu leć da je operiraju i izvade oni nalaze i opet snime i dođu njoj da se raspitaju što je činila nema bolesti a nema ništa ni od operacije a i TRUDNA SI tako da možeš ić kući.Zove Ivona a ja tek zaspo došao sa noćne i pitam sešto je sad.Kad poruka.Ja sam javi se Ivona.Opet nazove i kaže mi kako su njoj rekli NIŠTA OD OPERACIJE A I DA NISI OZDRAVILA NESMIMO TE OPERIRAT TRUDNA SI a ja sav sretan nisam mogao zaspat.Da Bog čini velike stvari pozovu me oni na krštenje i vjenčanje u split i bio sam gost kod njih.Aleluja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 01:03 
Odsutan

Opet bebe.Profesor iz Kaštela koji radi u Splitu na Kineziologiji u braku sa jednom učiteljicom 12 godina nije mogao imat djecu.On je radio u Mostaru na istom faksu i pitaju me dvoje profesora koji kažu da su se obratili na mojim molitvenim susretima Boris i Đurđica da se molim za tog kolegu i njegovu ženu i ja kažem zašto ne samo nek dođu.Dođu oni uskoro zajedno a moram reć da odavno nisam sreo takve osobe da su tako drage i odmah su osvojili moje srce.Molili smo se i oni su otišli kući.Nakon 3 mjeseca Boris zove i kaže NEMOJ NIKOM REĆ DA SAM TI REKO AL MELITA JE TRUDNA 3 MJESECA TOČNO ONAJ DAN SE POKLAPA JAVILI SU MI.Ja kažem dobro.Nazove me muž i kaže evo da javim dobru vijest i kad dođem u Mostar idemo proslavit.Nakon toga su oni još mnogima svjedočili i nakon nekoliko mjeseci nazove Boris i kaže ajde molim te svrati večeras iz Zagreba kod njih ima jedan bračni par isto nemaju djecu čekaju te.Ja trebam doć kući jer ujutro u 5 na posao idem ali kažem dobro svratit ću.Došli smo kod njih oko 23 sata i mladi par Matić poznati fotograf iz splita i žena mu jedva dočekali.Molili smo se 20 minuta za obitelj domaćine i za Matiće da Bog obraduje srca njihova što brže.Prošlo je nekoliko mjeseci i dobijem poruku.TRUDNA SAM I NOSIM DVOJKE ALI IMAM TEGOBE PA MOLIM TE DA SE MOLIŠ ZA MENE.Potpis:Matići.Ja oduševljen zovem Borisa a on kaže kad prije.Naš Bog je silan Bog.Aleluja.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 10:00 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
bebeeeeeeeeee smajlic22
- mi smo svog prvog dobil prek Karola Wojtyle :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 10:22 
Odsutan

eh,da..kad bi svi vjerovali u Isusovu snagu i moć,ne bi bilo umjetnih oplodnja...!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 14:39 
Odsutan

Molim te učeniče a što je psihičkim tegobama?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 20 pro 2009 23:01 
Odsutan

Pisao sam zar nije depresija psihička tegoba.Na nekoliko susreta sam u molitvi kod nas a i drugdje gdje sam molio osjetio kako Gospodin oslobađa nekoliko osoba od prisilnih misli i to sam izgovorio i nakon toga su pojedine osobe posvjedočile da se to desilo tada a nekima nakon nekoliko dana.Postoje psihičke tegobe a i nešto slično njima ZLODUŠNE SMETNJE ILI DJELOVANJA ZLOGA.To se razlučuje u molitvi i onda se djeluje.Pojedine osobe imaju puno problema jer pojedini duhovi ojačaju u njima pa se treba molit molitva otklinjanja ili oslobođenja.Napiši konkretno problem ako nećeš javno onda na PP i vidićemo što je.BTB

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 269 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]