Evo još jedan text preko sluge Božjeg Rajka,nadam se da ćeš si uzeti njegovu knjigu koju sam ti preporućio,pa ću ti prepisati text koji je nekima već jako pomogao u shvaćanju.(Malo sam si dao truda jer je teško sve prepisati,ima puno o ovoj temi,mislio sam skračeno ali nije to to)!!!!!!!!!!!!!!!!!!Utakvim nevoljama svaki čovjek je nemočan,ali Božanskoj mudrosti moguće je sve.Isus veli"Ljudima je nemoguće ali je Bogu sve moguće"(Mt 19,25-26).On je stvoritelj,OBNOVITELJ i gospodar svega što postoji.Ovako govori po proroku Jeremiji:Proklet čovjek koji se uzdaje u čovjeka i slabo tjelo smatra svojom mišicom i čije se srce od Jahve odvraća"(Jer 17,5).Zašto proklet?To nije osuda koja se Božjom silom izvršuje,nego takav čovijek,bez Božje pomoći,sam živi među zlim duhovima pa lako postaje lak plijen.U svemu biva poražen i propada mu sve najmilije!!!Osobno sam iskusio svemoć Božju nad razorenim brakom.Kad je sve po ljudsku izgledalo gotovo,nisam htjeo odustati.Zazivao sam u svoju nevolju milosrdnog Isusa i Bog mi je,radi ustrajnostiU vjeri te želje da se naš brak spasi i djeca ne ostanu siročad,dao sveti brak sa istom osobom.Sada se ne ljubimo kao strasni ljudi,nego se ljubimo postojanom Božjom ljubavlju!!!!!!!!!Ne pristani na to da vam zloduh uništi brak,bez obzira što ga je tako ljuto ranio.Razlikuj osobu od njegova zla,razlikuj svoga muža od od njegove slabosti i grijeha.Zlo osudi,a grešnu dušu svim bolima srca i naporima vjere nastoj spasiti.Moguće je obraćenje grešnika!IMaš puno primjera!Tvoj muž nije Bog nego čovjek i zato što nije bio čvrsto u Bogu,nije imao snage oprijeti se navali bludnoga duha koji ga je napao svladao i okovao.Budi kršćanka u pravom smislu rijeći.Budi slična Spasitelju našemu.Uloži svoju bol i ljubav,a ne u zlo,pa će ti prići u pomoć Raspeta ljubav i podariti mu otkupljenje!!!!!!!!!!!!Začas prođu slasti svih tih veza.Začas se kao mjehurići po slapom,rasplinu nade preljubnika i mirna rijeka istine ispuni im daljnji tok u kojoj više ne mogu živjeti kako im se htjelo.Začas se pokažu vragovi tih grešnih veza pa se ,nesretnici,iz njih posramljeni vračaju,ako se imaju kome vratiti.Ti uvijek budi netko kome se može vratiti.Po milosrdnoj i postojanoj ljubavi,budi slična Bogu.Samo tako češ steći pobjedu i sačuvati čast.Mnogo ćeš boli podnijeti,ali će ti se sve u Kristu pretvoriti u pobjedu i dobitak!!!!!Najveći darovi što ih čovjek čovjeku može dati su darovi strpljenja,opraštanja i ponovne bračne ljubavi.Takav dar mogu dati samo velike duše,samo ponizna srca.Upravo tako,i to dnevno u sve vijeke,živi Bog sa svakim od nas.To je stvarnost Božanskog Srca Isusova.........Tko u sakramentalnom braku trpi,sudjeluje u njeovoj Božanskoj boli.Razumjeti te može jedino On koji u svome braku sa čovječanstvom dnevno doživljava i više nego tvoju sadašnju bol.Ali kako je Gospodar svih srdaca,ima život svačiji i znade ćekati.Taj život je u ljubavi.Svojim čekanjem pobjeđuje!!!Dovoljno je da jedno srce zauvijek ljubi pa da zauvijek među dvoma ostane Ljubav.Napasna se zloća takvoj vjernosti ne može oprijeti jer je svako zlo za vremena.Zato mudro sestro.Neka ti bol i poniženje ne izopače dušu.Ludost bi htjela upropastiti i tvoj život.Nije preljub največe zlo.Iz njega ima izlaza.Pakao je najveće zlo,iz njega nema izlaza.Po krepostima krščanske vjere,prihvati povratak svoga muža.Dokle god djeca postoje,vi niste razdvojeni.Djeca-to ste vas dvoje!Tko bi vas htio razdvojiti morao bi vaše djete presječi po pola svega što djetetu duh,dušu i tjelo sačinjava.A to nitko,osim Boga koji takvo zlo ne dopušta,ne može učiniti!Djeca zaista, doživljavaju rastavu roditelja kao pucanje posred srca,posred uma, posred snage i posred pameti svoje.I premda bi od boli mogli gotovo svisnuti,još uvjek ostaju čitavi,nalik drugim ljudima sposobni za život.Prema tome nije se raspao vaš brak,nego je grijehom ranjen,duboko ranjen u samu bit čovještva,u Božansku ljubav u vama.Ne daj zlu da uspije protiv Ljubav.Čuvaj zapovijed Božju,da dvoje budu jedno tjelo.............Svakodnevno trpiš,zato svakodnevno pođi na svetu Misu.Predaj Bogu svoju parnicu sa Zlim pa neka se On bori i posramljuje sve neprijatelje vašeg svetoga braka.Neka tvoju vjernost proslavi pobjedom nad neprijareljima njezinim i djeci vašoj srca iscjeli.Djetetova je radost da vas gleda skupa.I na grobu oca i majke raduju se djeca,jer su otac i majka i tu skupa.U slici jedinstva svojih roditelja,djete gleda sebe,svoj izvor i svoj vlastiti život,jer svako je djete,zapravo njih dvoje u sebi....................Moli po prilici ovako::::U tvome Božanskome Srcu,u tvojoj predragocijenoj Krvi na križu za nas prolivenoj,Isuse neka bude opran moj muž od svakoga njegovoga grijeha.I moje ružne misli skini s njega i daj mi svete misli o njemu da ga vjerom mogu spasiti,a ne još više upropastiti.Ja mu u tvoje ime opraštam.Oprosti mu i Ti.Iscjeli mi srce od ove duboke rane,da ga mogu i dalje čista srca ljubiti i primiti ga iz tvoje svete Krvi nanovo čista.Ja vjerujem u oproštenje grijeha i svemoč očišćenja u tvom Svetom Duhu.U Njemu mi uvjek možemo biti u punoj slozi i pravoj ljubavi.Zato,daj nam Duha svoga,Gospodine.Spasi nas jer vjerujem u Te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ne prepuštaj se ružnim mislima jer one su strelice iz pakla protiv tvoga srca.Nemaš nikakve koristi od takvih misli.Nepozvane dolaze,nisu plod molitve.Iskoriščuju nestrpljenje,povrijeđenost i svaku slabost da nas utope u more sablasni te od sebe odgurnemo one do kojih nam je stalo.Tako dok nam se prićinja da smo pravedni,zapravo pomažemo zlu da radi protiv nas.Neka ti Bog koji jedini mudar,koji sve vidi,nanovo prođe kroz sav život i opet postavi sve na svoje mjesto............Budeš li dopustila da ti Božanski mir sačuva duh i čistu ljubav u srcu,zgrnut ćeš ugljevlje na jadnog grešnika,jer u tebi neće moći naći opravdanja za svoj grijeh.Sav oganj gnjeva koje je namjeravao sasuti na tebe da se obrani,postat će besmislen;ne prijeđe li u tvoje srce,ostat će u njemu i od njega će potajno sam gorijeti.Srce će mu razarati vlastita zloća,sve dok se ne obrati i zaište spas od Boga.Zato je važno da sačuvaš dar mira i ljubavi Raspetoga Isusa i da ih ni u jednome susretu s mužem,ni u jednoj misli na njega,ne izgubiš.Brak nije ono što piše kod matičara,brak nije ono što mi o njemu mislimo,nego je to Božje djelo.Ako ga je on predao zlu,ne daj ga ti iz Božje ruke.Ne budi mu,u neprijateljstvu Božanske ljubavi i vjernosti,slična.Tako ćeš poraziti zloču na koju je nerazborito pristao.Ne bori se protiv muža,nego protiv zlog duha jer vaša je nesreća njegovo zlodjelo!!!!!!!!!!!!Sestro,ni u kom slučaju ne idi na sud.Jer sud zemaljski je djelo tužitelja ljudi,kako posljednjim nazivom Biblija naziva sotonu.A gdje je on,tu nitko nema dobitka.Samo je Božji sud pravedan;idi na njega.Idi vjeri i savjesti.Ako hoćeš pobjedu najprije Đavlova nadahnuća iz svoga srca istjeraj.Ne daj mu da vodi parnicu tvoju!Dopusti Bogu da ga porazi.A Bog je u praštanju,dobroti,strpljenju i svakoj kreposnoj ustrajnosti!!!!Samo Božji čovjek može tako činiti.To je onaj koji se ispunio Bogom,jer Bog svojim prijateljima vlastitu snagu daje.Sve su sile Gospodnje na pomoć njima.I anđeli im njegovi služe!!!Sijmo dobrotu da nam,nakon određena vremena,nikne natrag Božjim darom umnožena.Ne prizivajmo Zloga mračnim mislima.Ne priznajmo mu nikakvu pobjedu,i neće se održati među nama.Ipak ne podcjenjujmo mu opaku moć,ali mu zbog vjere u Boga,omalovažavamo značaj,pa će mu se i utjecaj smanjiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Evo sestro nadam se da ćeš ovo više puta proćitati,jer dugo prepisujem a sa tipkovnicom nisam na "TI"..........Mislim da ti je ovdije sve što ti se može reći!!!!!
|