www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 27 lip 2025 00:41

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 87  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 17:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Sotona je sazvao svjetsku skupštinu palih anđela. U uvodnom izlaganju je rekao sljedeće:

"Ne možemo zabraniti kršćanima odlaziti u crkvu. Ne možemo im uzeti Bibliju i zabraniti da upoznaju istinu. Ne možemo ih odvojiti od biblijskih vrijednosti, kojima su generacije kršćana odane, zato moramo učiniti nešto drugo. Moramo ih zaustaviti u izgradnji osobnog i trajnog odnosa s Isusom Kristom. Kada imaju iskren i pouzdan odnos s Kristom, onda je naša moć slomljena. Zato, pustimo ih da odlaze u crkvu, ne uzimajmo im njihov konzervativni stil života, ali se usmjerimo na njihovo vrijeme, da nemaju vremena za blizak i iskren odnos s Isusom Kristom. Svoj cilj ćemo najbolje ostvariti tako što ćemo im praviti prepreke u njihovim težnjama za iskrenim odnosom sa svojim Spasiteljem u samoći. Moramo po čitav dan biti u njihovoj blizini kako bi im onemogućili ostvarenje tog i takvog odnosa."

"Kako ćemo to učiniti?" pitali su demoni. "Zabavite ih životnim sitnicama, koristeći različite efektne trikove, kako bi okupirali njihove misli." odgovorio je sotona. "Učinite im primamljivim trošenje, trošenje, trošenje, a zatim pozajmljivanje, pozajmljivanje, pozajmljivanje. Preplavite njihove poštanske sandučiće reklamnim materijalima, letcima, narudžbenicama i ponudama različitih besplatnih materijala, nudite im razne usluge i lažne nade. Neka je u njihovom životu novac uvijek na prvom mjestu. Uvjerite žene kako je bolje ne imati djece, kako bi imale vremena za puno radno vrijeme i izgrađivanje svoje karijere, koja je važnija od obitelji. Neka muževi rade šest, bolje sedam dana u tjednu, deset a možda i dvanaest sati, kako bi mogli zadovoljiti svoj životni stil. Zabranite roditeljima provoditi vrijeme s djecom. Tako će se njihove obitelji početi raspadati. Dom neće više biti oaza usred stresa od svakodnevnih briga.

Razdražujte njihova osjetila, kako ne bi mogli čuti tihi Božji glas i razmišljati o Božjoj Riječi. Navikavajte ih na stalno uključen radio, slušanje glazb kad god su u automobilu. Uvjerite ljude kako treba imati stalno uključen televizor, video player ili računalo. Neka u svim trgovinama i restoranima svira glasna glazba. To će zaglušiti njihove misli pa neće biti sposobni saslušati jedan drugoga i razbit će njihovo međusobno i njihovo jedinstvo s Isusom. Ne zaboravite njihove noćne ormariće popuniti novinama i časopisima. Bombardirajte njihove misli novostima 24 sata dnevno.

Pobrinite se za njihove vikende. Neka se s posla vraćaju umorni, bezvoljni i nespremni za dane i tjedne koje dolaze. Nemojte im dopustiti otići u prirodu na odmor, kako bi se divili prirodnim ljepotama i Tvorcu te prirode. Dajte im kruha i igara. Pripremite im hranu za oči. Neka im filmovi budu glavna zanimacija, razdražujte njihova osjetila.

I kada budu na odmoru ne dajte im mira. Pošaljite ih na egzotična mjesta, zabavne parkove... samo neka se zabavljaju...
Kada se sastanu, servirajte im malo spletki i svjetskih tračeva, zasvirajte im malo na osjećaje i živce a iznad svega nemojte im dopustiti da svoju snagu crpe iz Božje Riječi. Neka se raziđu s opterećenom savješću i razdraženih osećaja. Ostavite ih da budu dio programa duhovnog nastojanja. Što više, to bolje. Prepunite njihove živote velikim mnoštvom dobrih razloga protiv trošenja vremena na molitvu i prilike da se proučava Božja Riječ. Uskoro će se truditi vlastitom snagom, žrtvovat će i svoje obitelji i zdravlje zbog lažnih razloga."

Pali anđeli otišli su ispunjavati svoje zadatke - djelovati da kršćani trče s jednog mjesta na drugo, s jedne akcije u drugu, s jednog sastanka na drugi, tamo i ovamo. Je li Sotonin plan dobar prosudite sami.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 18:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 4 zahvala
da se zamisliš... :shock:

posvetila sam ovih par sati samo sebi što nisam ne znam otkad...
dijete me zvalo i čujem da je sretan, samo ciči i hoće nešto nabrzinu ispričati što se igra ali ne mogu razumjeti od te vriske, zvao bude opet prije spavanja. :wink:

rasteretila sam misli sa sitnicama koje volim.

e da onaj post sa prijašnje stranice je divan. :)

zanima me zašto ne mogu odgovarati na privatnu poruku.
Zahvalila bi sestri od jutra na divnim riječima, čitala sam razmišljanja s one strane otkako se sve ovo dogodilo, svaka čast svaka mu je na mjestu.
Realno i istinito.

Idemo u novi radni tjedan, bez puno priče i dramatiziranja.

Vi mene držite i dižete uz Njega naravno. :grlim te: :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 19:08 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..daj malo cendraj..
..interesantnije je.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 19:14 
Odsutan

Draga sestro slusaj ovu pjesmu rijeci.to pjevaju bivsi ovisnici droge.
Nisi sama Isus je uz tebe a i mi :grlim te: :grlim te: :grlim te:

http://www.youtube.com/watch?v=9ZrRBbYS ... re=related

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 20:01 
Odsutan

naggar napisao:
..daj malo cendraj..

kmeeeeeeeeee... :lol:
čekaj, rano je još. dijete me tri puta zvalo, to baka forsira da čujem kak se on zabavlja. :wink:

maria, divno. nedaleko od mene žive ti dečki u samostanu i kupila sam od njih predivan križ koji su izradili.
ma svjesna sam ja da ljudi oko mene imaju daleko većih problema da ne nabrajam, ispadam egocentrična i željna pažnje.
Pogotovo kad me primi histerija, ali lakše mi je kad to "izbacim" iz sebe jer tu sam stvarno iskrena. Nije sad problem u tome da mi je puknuo nokat ili da si ne mogu kupiti nešto jer nemam novaca, život mi se promijenio, doslovce sam mislila načas da sam izgubila tlo pod nogama.

I mislim da sam se malo izmijenila, ne znam.
Toliko je osjećaja u meni, i to jako različitih.
Mislim da kad bi otišla psihijatru da bi ga izludila.

:lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 20:58 
Odsutan

tuga napisao:
naggar napisao:
..daj malo cendraj..

kmeeeeeeeeee... :lol:
čekaj, rano je još. dijete me tri puta zvalo, to baka forsira da čujem kak se on zabavlja. :wink:

Mislim da kad bi otišla psihijatru da bi ga izludila.

:lol:

..ma oni su svi ..malo..onak..poremećeni..
..mogla bi ti njih bolje..slušat neg oni tebe.. :lol:

..ti si pravo zdrava.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 22:24 
Odsutan

Ostani s nama Gospodine
Gospodine, danas sam opet doživio mnogo toga. Ti si i danas bio sa mnom.
Ljubio si me, pratio me, brinuo se za mene. Davao mi zadatke i pružao prilike. Pomogao si mi i ostavljao slobodu. Sada se osvrćem na sve to i zahvaljujem Ti. Zahvaljujem Ti za život, za radost, za ljude na mome putu, za svaki uspjeh. Zahvaljujem Ti za nadu koja me ispunjuje, za povjerenje i ljubav koja me nosi, za sve dobro koje sam primio na dar i iskusio. Ostani sa mnom i daj mi mirnu noć, okrjepljenje u snu i novu snagu za dan koji dolazi sa svojim mogućnostima. Očuvaj u menu radost za ljude i ljubav prema Tebi. Kao što si me danas blagoslovio i zaštitio, tako ćeš me i sutra s ljubavlju pratiti. Zakloni me svojim mirom.

Slika
Nauči važnu lekciju života:
1. Raduj se svemu što imaš i dokle god imaš. Traži sreću
i ostani otvoren za prigode sreće, ali se uvijek sjeti:
ti nisi posjednik, nego samo korisnik.

2. Sve teče. Svi smo na putu prema cilju. Ni jedan radostan
trenutak ne možemo produljiti, ni jedan bolan skratiti:
uvijek živimo u trenutku, sve dok ne postignemo
vječnu sreću dovršenja u Bogu.

3. Konačna radost posjedovanja i uživanja postoji
tek na cilju. " Što oko ne vidje, i uho ne ću, i u srce čovječje
ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube" (1Kor 2,9)

4. Jako se dobro dade živjeti i u sjeni prolaznosti.
Uzmi svaki dan kao jednu cjelinu i iskoristi ga
od jutra do večeri da budeš dobar i veseo - i činiš dobro.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 22:24 
Odsutan

Tak je...psihići ti utuve u glavu svoje mišljenje....opasno je kod njih ići kad si labilan ( a svi idu kad su labilni ), jer te mogu uvjerit u nešto što nije istina, već je samo odraz njihova viđenja...

Prvi sporazum - Neka tvoja riječ bude besprijekorna

Govor neka ti bude čestit. Izgovaraj samo ono što doista misliš. Izbjegavaj iskorištavati riječ kako bi govorio protiv sebe, ili ogovarao druge. Moć svoje riječi usmjeravaj prema istini i ljubavi.

Drugi sporazum - Ništa nemoj shvaćati osobno

Ništa što drugi čine nije zbog tebe. Ono što drugi kažu i čine samo je projekcija njihove vlastite stvarnosti, njihovoga vlastitog sna. Kad te mišljenja i postupci drugih ne mogu dosegnuti, više nećeš biti žrtvom bespotrebnih patnji.

Treći sporazum- Ne pretpostavljaj

Pronađi hrabrost kojom ćeš postavljati pitanja i izražavati ono što doista želiš. Drugima se obraćaj koliko možeš razumljivo, da tako izbjegneš nesporazume, tugu i nevolju. Samo s ovim jednim uvjetom možeš potpuno preobraziti svoj život.

Četvrti sporazum - Uvijek daj sve od sebe

Ono najbolje što daješ mijenjat će se iz trenutka u trenutak; bit će različito u trenucima kad si zdrav, a opet različito kad si bolestan. U svim okolnostima pružaj najbolje od sebe, i izbjeći ćeš prosuđivanje i zloupotrebu samoga sebe, kao i žaljenje.
Don Miguel Ruiz: "Četiri sporazuma sa samim sobom"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 stu 2009 23:17 
Odsutan

..ostavite tugu samo meni.. :lol:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 09 stu 2009 07:05 
Odsutan

e naggar, naggar... :lol:
Ponedjeljak :?

Spavala sam u dnevnoj sobi jer ne bi mogla u prazan krevet. I uz Tv sam klonula.

Prijatelj mi je javio da se to sve skupa s tom ženom razvodnjava ali to meni ništa ne znači. Možda bi bilo dobro da potraje tako da se pomirim sa svim i odem.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 870 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 87  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]