www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 15:35

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: 16 lis 2012 12:57 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Odrasla sam u ono vrijeme kad je biti vijernik bilo nepoženjno ,nazadno .....
Još kao mlada imala sam prijateljicu kod koje sam se uvijek dobro osijećaja, njeni su svi išli u crkvu i ja sam poželjela ići na vjeronauk...Rekla sam ocu i on je zabranio....
Udala sam se vrlo mlada za dragog momka koji je htio da se vjenčamo u crkvi.
Prošla sam pripravu za vjenčanje i bila presretna da se mogu udati u crkvi. Moj otac je bilo ispred crkve..
Svećenik je rekao da sam obavila sve potrebno za crkveno vjenčanje...
Pet godina sam čekala , s božjim zagovorom napokon dolazi prvo dijete, pa drugo, prolaze godine...
Pozvana sam da budem krzmena kuma jednoj curici, prihvatim... nitko me nije pitao za ništa....
Prošao je rat, u mjestu mog vjenčanja crkvene knjige izmješane.. Poslje mnogo godina ponovno sam pozvana da budem krizmena kuma.Potrebno je bilo donjeti potvrdu...
Odem kod svećenika u mjestu mog vjenčanja, on me pita kad sam se vjenčala ,da li sam pričešćena i krizmana, kažem da jesam i vjerujem da jesam na dan vjenčanja jer mi je tako rekao svećenik koji me vijenčao....
I tako ja donesem potvrdu i ponovno budem kuma na krizmi.
Tokom svih ovih godina idem u crkvu ,ispovidam se, pričešćivam...
I onda kao grom iz vedra neba moja prijateljica kaže da to što mi je rekao svećenik nije moguće jer me je mogao krizmati samo biskup.??? A to je bilo prije trideset godina , i šta sad-..?? :

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2012 13:22 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Nemirna duša napisao:
.
Prošla sam pripravu za vjenčanje i bila presretna da se mogu udati u crkvi.
Svećenik je rekao da sam obavila sve potrebno za crkveno vjenčanje...
I onda kao grom iz vedra neba moja prijateljica kaže da to što mi je rekao svećenik nije moguće jer me je mogao krizmati samo biskup.??? A to je bilo prije trideset godina , i šta sad-..?? :

To je moguce...Ukoli si isla na vjeronauk ,prije vjencanja ...bila si pripravita za krizmu...i vjencanje..
Zupnik je trazio dozvolu od Biskupa da on moze Krizmati / jer se samo o tebi radilo/..Uz dozvolu od Biskupa to je valjano primiti sakramenat Potvrda..
To vrijedi i danas ...Ukoliko si bila krstena u KC...
Sto se tice potvrde..
To nebi smjelo biti problem,jer na potvrdi za krizmanu kumu ,ili kumu na krstenju i vjencanju,pise ti isti datum..datum krizme,i datum vjencanja...

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC [LJV]