NA GRANICI
Oče, moj razum osijeća da si me doveo do kraja puta mog razumskog spoznanja, kao da dalje ja nisam u mogućnosti dokućivati Tvoje spoznaje.
Oče,je li granica moje ljudske spoznaje doista došla do samoga kraja?
Hoće li to biti kraj mog naukovanja u vjeri koja nema kraja, bar ne ovdje na zemlji, ili ćeš me sad Ti Oče prenijeti preko granice u beskonačnost?
Ako tražiš moju slobodnu volju, ja spremno biram da nastavim dalje spoznavati Tvoje tajne,ali vjerom,jer razum dalje ne može.
Da oče,želim i dalje ostati s Tobom jer se ne bojim biti u Tvojim sigurnim rukama i letjeti do onih visina koje mi Ti sam želiš pokazati i darovati.S obzirom da je razum došao do svojih krajnih granica, sada svom svojom dušom, voljom i svim svojim srcem želim i dalje nastaviti svoje životno putovanje, još jače, još čvršće i još sigurnije zajedno sa svojim Nebeskim Ocem.
Oče, ovu si dušu otesao i doveo do grubog sjaja...sada Te molim dobri Oče, iskristaliziraj je i dovrši onako kako si je zamislio kada si je stvarao.
Daj da ova duša od sada bude potpuno mirna u Tvojim rukama, kako bi Ti od nje mogao činiti ono što Ti želiš i što god želiš.
Nauči me služiti onako kako je služila moja Nebeska Majka, Bogu i ljudima.
ISUS: Ne boj se, JA SAM...
To što sada osjećaš uistinu je tako i to zato što si do sada ulazila u vlastitu nutrinu, duboko, duboko, spoznavajući sebe u svojoj ljudskoj naravi. Onda kada se potpuno spoznaš, tada dođeš do granica svojih mogućnosti spoznavanja, jer stvorenja se mogu spoznati razumom,a Bog samo vjerom i srcem. Prijeći granicu i zakoračiti u beskonačnost znači početi uočavati i spoznavati Božju ljubav. Ona doista jest nedokučiva, ali neki ljudi imaju milost da je gledaju svojim duhovnim očima.
Premda se ne može opisati i ne nalaze se riječi koje bi mogle dočarati predodžbu koju duhovne oči vide, duša jasno vidi ljubav Božju koja nema ni početak ni kraj. Bog tada otkriva duši onoliko ljubavi koliko to duša može podnijeti.
JA: O baci se dušo moja u zagrljaj te ljubavi, baci se poput malog pera što ga nježni lahor nosi na svojim krilima.Sad kad si mi pokazao samo dio svoje ljepote, ranio si me još jačom čežnjom za Tobom Oče.
Samo si mi na dijelić sekunde dopustio vidjeti bezgraničnost i beskonačnost svoje ljubavi, a moja duša već čezne da bude što prije s Tobom.
O slatka smrti, sestrice mila, ti koja ćeš mi donijeti tu ljubav da beskonačno uronim u nju.
|