www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 28 lip 2025 19:46

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1634 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 164  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 25 ožu 2013 22:29 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 75 zahvala
Zahvaljeno je: 31 zahvala
cirenac napisao:
CVIJETNICA U ŽIVOTU

Slika

Sedamdesetogodišnja Sue Jhonston iz Hustona podijelila je sa čitateljima časopisa “Hipervokal” svoju ljubavnu priču, koja je zahvaljujući sheranju na Twitteru oduševila svijet.

- Moj dragi suprug John i ja bili smo u braku 46 godina. Svakog Dana zaljubljenih on bi mi poslao buket najljepšeg cvijeća uz koji bi stigla i poruka od pet jednostavnih riječi:

“Moja ljubav za tebe raste”. Četvero djece, 46 buketa i život prepun ljubavi bili su njegova ostavština u trenutku kada je prije dvije godine preminuo – napisala je gospođa Sue.

Na prvi Dan zaljubljenih koji je trebala provesti sama, 10 mjeseci nakon što je izgubila supruga, Sue je bila šokirana kada joj je stigao prekrasan buket.
- Bio je od Johna. Ljuta i slomljenog srca nazvala sam cvjećarnu kako bih im objasnila da je došlo do greške. Oni su mi objasnili: “Ne, gospođo. Nije u pitanju greška. Prije nego što je preminuo, vaš je suprug platio dosta godina unaprijed i tražio da mu garantiramo da ćete vi i dalje dobivati cvijeće na Dan zaljubljenih. Sa srcem u grlu poklopila sam slušalicu i pročitala poruku koja je bila zakačena za buket. Na njoj je pisalo:

“Moja ljubav za tebe je vječna”- objavila je Sue.

:twisted: :twisted: :twisted:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 26 ožu 2013 01:36 
Odsutan

Podijelio: 75 zahvala
ČETIRI STVARI KOJE DONOSE VELIKI MIR
1.Sinko, sada ću te poučiti o putu mira i prave slobode.
2.– Učini, Gospodine, što kažeš, jer drago mi je o tome slušati.
3.Trudi se, sinko, više ispuniti tuđu volju nego svoju.
4.Uvijek radije imaj manje nego više.
5.Potraži uvijek niže mjesto i budi svima podložan.
6.Svagda želi i moli da se Božja volja potpuno ispuni na tebi.
7.Evo, takav će čovjek ući u krajeve mira i spokoja.
8.– Gospodine, ovaj tvoj kratak govor nosi u sebi obilje savršenosti.
9.Škrt je riječima, ali pun smisla i bogat plodom.
10.Kad bih ga se mogao vjerno držati, ne bih se tako lako uznemirivao.
11.Ta kad god u sebi osjećam nemir i potištenost, otkrijem da sam odstupio od te pouke.
12.Ali ti, koji sve možeš i želiš duši napredak, udijeli mi još više milosti da bih mogao ispuniti ono što si govorio i ostvariti svoje spasenje.

Nasljeduj Krista
Toma Kempenac

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 ožu 2013 08:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 185 zahvala
Zahvaljeno je: 171 zahvala
O Duše Sveti,
Daruj mi darove potrebne u mome trudu.
Daruj mi razum uvijek željan tražiti istinu.
Revnost za razumijevanje i
snagu za prihvaćanje.
Volju gorljivu i smionu u činjenju.
Kad vapaj moj čuješ, pohiti mi u pomoć.
Rasvijetli tmine, poravnaj putove neravne.
Otkrij mi stvari nepoznate i zaboravljene.
Objavi mi riječi koje sam uzalud tražim.

Sv. Toma Akvinski

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 ožu 2013 21:25 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Slika

Na Veliki četvrtak je Isus sa svojim učenicima proslavio posljednji put židovski blagdan Pashe i to jedan dan prije samog blagdana, te ustanovio svetu misu, po kojoj se kršćani osobito prepoznaju. Danas je on ostavio Crkvi i svijetu znak svoje prisutnosti u kruhu i vinu, predao tako Crkvi i čovječanstvu svoje ljudsko tijelo i svoju krv, kao polog i garanciju pobjede nad patnjom, smrću i krivicom, te nad zlom i katastrofama. Danas je Isus izrekao najhumanije riječi apostolima i svijetu, danas je čudesno molio za nas, danas je obećao svog Duha protiv duha zloće, nehumanosti i razaranja. Danas je bio izdan, uhićen i cijelu noć sudski ispitivan. Danas se mrak čovjekove duše pokazao najgušćim, danas je čovjek nepovratno pao u bezdan zavisti i mržnje na Boga. No, danas je nebo najbliže zemlji, danas je milosrđe jače od krivice, danas je dobrota pobijedila zloću, danas je pakost čovjeka pretvorena u pokajanje, danas je mrak ranjen zrakom nade.

Zadnja izmjena: Rora; 28 ožu 2013 07:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
Da imamo i tekst uz ovu prekrasn Posljednju večeru.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 29 ožu 2013 07:11 
Odsutan

Slika

Danas je Veliki petak. Dan kad je poginuo na križu Isus iz Nazareta, Bog i čovjek.
Mrak sramote zahvatio je ovaj dan. Sva zlodjela ljudske povijesti skupila su se u njemu. Ova zemlja nosi zločin nad samim Bogom. Krug zemaljski i ljudska povijest na križu nose uzdignutoga Sina Božjega, kao jezivi znak užasa čovjekovih grijeha, perverznosti, mržnje, nečovječnosti i bijede. Užasavaju nas ratni zločini, ne možemo vjerovati svojim očima kada gledamo masakriranja, silovanja, ubijanja, otimanja, rušenja, sravnjivanja sa zemljom svega što je bilo ljudsko, kulturno i vjersko. Ne možemo vjerovati da je to učinio čovjek. No, otkad ova zemlja u svojoj povijesti nosi Veliki petak, svi zločini su premaleni prema onom koji je čovjek tada učinio. On je ubio svoje vlastito srce, svoju vlastitu životnu silnicu, ubio je samog svog Stvoritelja, Spasitelja, uzdržavatelja, Gospodara neba i zemlje. Možda si još ne možemo pravo predstaviti sav užas ovoga dana, drhtaj čitavog neba i ljudske povijesti i svega što postoji. Možda ćemo to spoznati tek nakon Sudnjeg dana, kad započne vječni život. Isus je uzeo na sebe naše grijehe, naše rane i bolesti, njegove su nas modrice iscijelile. Svi smo mi išli, svaki svojim putem, a Bog je na njega stavio krivicu sviju nas. Bio je poput grožđa koje se gniječi u tijesku, najjadniji čovjek ljudske povijesti, oskvrnjen, izrugan, pogažen, prezren i pribijen na dva balvana - na križ. A bio je jedini čovjek ljudske povijesti koji je bio bez grijeha.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 30 ožu 2013 11:44 
Odsutan

Slika

Velika subota dan je šutnje i ozbiljnosti, slika te šutnje je odsutnost euharistije, ozbiljnosti ogoljeni oltar. Vjernici posjećuju Božji grob i suočavaju se svojom stvarnošću i stvarnošću svijeta, snagom zla i grijeha koji imaju razornu snagu i samoga Boga „usmrtiti“.

Stojeći pred grobom i promatrajući Krista u grobu čovjek promatra ponajprije samoga sebe usmrćena grijehom i zlom, vlastitim nevjerama. U kasnim večernjim satima u crkvama počinje vazmeno bdijenje, majka cijele kršćanske liturgije koja završava svečanom euharistijom koja označava Kristovu pobjedu nad smrću. U kojoj se odražava snaga Božje ljubavi koja od mrtvog čini živa, iz suhe mladice daje da nikne novi život. Bdijenje počinje lucenarijem ili službom svijetla.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 31 ožu 2013 08:50 
Odsutan

Podijelio: 48 zahvala
Slika

Uskrs!
Krist je uskrsnuo.

To je uistinu tako.
Raduj se,
jer život opet ima smisla.
Nama nije suđeno
da završimo u nekoj crnoj rupi.

Uskrs!
Ti si s milijunima drugih ljudi
na putu u sjajnu budućnost
koja se zove nebo.

Uskrs!
Dođi, pođimo zajedno na sunce.

Zar ne osjećaš proljeće u svome srcu?
Sada je vrijeme obnavljanja,
nove nade
u nasmrt umornu svijetu.
Vjerujem u uskrsnuće
jer vjerujem u ljubav,
jer ne mogu prihvatiti
besmisleno bivstvovanje.

Uskrs!
Pođimo zajedno u radost.

/Phil Bosmans/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 02 tra 2013 08:23 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 03 tra 2013 19:36 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
Slika

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 04 tra 2013 11:06 
Odsutan

Podijelio: 137 zahvala
Zahvaljeno je: 64 zahvala
Molitva Svete Male Terezije za svećenike

O Isuse, vječni Veliki Svećeniče, sačuvaj svoje svećenike u svome Presvetom Srcu, gdje im nitko ne može nauditi.
Očuvaj neokaljanim njihove posvećene ruke, koje svakodnevno dodiruju Tvoje Sveto Tijelo.
Očuvaj čistima njihove usne, koje su crvene od Tvoje predragocjene Krvi.
Sačuvaj čisto od svega zemaljskoga njihovo srce, zapečaćeno uzvišenim znakom Tvoga slavnoga svećeništva.
Neka rastu u ljubavi i vjernosti prema Tebi i štiti ih od zaraze ovoga svijeta.
Snagom pretvorbe nad kruhom i vinom, daj im i snagu pretvorbe nad srcima.
Blagoslovi njihov rad bogatim plodovima i podari im krunu vječnoga života.
Amen.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1634 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 164  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]