www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 03:18

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: 16 lis 2013 15:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 1 zahvala
Zahvaljeno je: 7 zahvala
Mata napisao:
kod mene se desilo to da je moja cura iz mene izvukla tu pravu muškost koja je negde čučala i bojala se izać van. Naravno mogla je to zato jer je ona na puno vecoj duhovnoj razini od mene, zato jer je od Isusa dobila tu milost, koja se kasnije prelila na mene. Mada je ona željela muškarca koji će nju duhovno voditi (sama mi priznala). Zapravo zavela me na krščanski način :) :)

mislim da žene griješe kad pomisle da mi zbog svojih "urođenih" seksualnih skolonosti, ne možemo biti vjerni, ili da ne možemo bez seksa prije braka. Vaša dužnost bi bila nama to ukazati, a na nama je da tu dužnost prepoznamo kao vrlinu kod vas, koja nas snažno privlači k vama.

danas nije na cijeni trud i žrtva u odnosu muškarac žena, čim se spomene riječ suzdržavanje, odmah si zaostali, zatucan ili neznaš uživati u životu.

kužim te što želiš reći, i to je jedan put, iako po mom mišljenju ne idealan (ja sam idealist, ne zamjeri) ali ok život i ljudi nisu/nismo idealni.
Osobno ne želim s nikime stupiti u vezu dok sama ne budem potpuno ukorijenjena u Njemu, a isto tražim i od druge osobe. Ne želim biti ničiji duhovni vođa, već bi voljela osobu koja je kompletna i sebe je samu pronašla i spoznala u Bogu. No dobro, ostaje za vidjeti što Bog ima za reći. Možda mi je predvidio drugačiji put.

Malo mi se ne sviđa muška pasivnost. Zašto bi druga osoba iz vas izvlačila ono najbolje? mislite da niste u stanju sami se pronaći...? takav mi je stav oduvijek bio dosta odbijajući. I mislim da nije NAŠA dužnost ukazivati muškarcima na bilo što, već ste sami dužni se samoispravljati kroz molitvu i osoban odnos s Bogom. Vi ste jednako dužni kao i mi da se izgrađujete u svetosti. Definitivno ne želim nikome ukazivati na važnost toga. Ali ima nas svakakvih, sa svakakvim razmišljanjima.
Tebi Mata čestitam jer si našao osobu po svom srcu. :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2013 16:02 
Odsutan

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
courage napisao:
Zašto bi druga osoba iz vas izvlačila ono najbolje?

Istina. Nisu muškarci plastelin da ih se oblikuje po želji. Iako, s druge strane, pomoć drugih (općenito govorim) jako puno znači.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 lis 2013 16:37 
Odsutan

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 8 zahvala
courage napisao:

Malo mi se ne sviđa muška pasivnost. Zašto bi druga osoba iz vas izvlačila ono najbolje? mislite da niste u stanju sami se pronaći...? takav mi je stav oduvijek bio dosta odbijajući. I mislim da nije NAŠA dužnost ukazivati muškarcima na bilo što, već ste sami dužni se samoispravljati kroz molitvu i osoban odnos s Bogom. Vi ste jednako dužni kao i mi da se izgrađujete u svetosti. Definitivno ne želim nikome ukazivati na važnost toga. Ali ima nas svakakvih, sa svakakvim razmišljanjima.
Tebi Mata čestitam jer si našao osobu po svom srcu. :)

ma jasno, al ne poznam nikoga ko je do kraja izgrađen, bilo da se radi o svecenickom pozivu, bilo da se radi o bračnom pozivu. Kroz svoje skolovanje i pripravu đakon uči (teoretski i praktično) kako postati dobar svecenik, a i tokom same svecenicke sluzbe izgrađuje sebe, te ga i sama zupa (ovisi kakva je) izgrađuje, te on moze postati dobar ili manje dobar svecenik. Isto tak muškarac tokom svojeg samačkog života, te kasnije u vezi uči biti pravi muškarac i pravi muž u braku. I zato treba žena mrdnuti i ukazivati na njegove dobre i loše strane, a ne da čeka da joj priđe gotov muškarac, točno onakvi kakvi si je ona zamislila. Zato i dolazi do ratova između spolova, jer žena oče to, to i to, a muškarac zauzvrat traži seks, a mislim da to nikak ne funkcionira.

Citat:
Vi ste jednako dužni kao i mi da se izgrađujete u svetosti.
tako je, i baš zato jer je nama muškima puno teže seksualno suzdržavanje, te zbog lažnog muškog ponosa, zato nam vi u tome možete pomoći, naravno ako želite. To je i cilj uzajamno pomaganje.

Citat:
Ali ima nas svakakvih, sa svakakvim razmišljanjima.
tu se u potpunosti slažem, ne moramo imati isto razmišljanje :)

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 11:11 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
vezano uz to ko koga vodi, don Damir Stojić je o tome govorio da je muškarac svećenik, prorok i kralj a žena negeba (šta god to značilo) tj.ona koja prima ljubav. Kaže da je kod židova doslovno svaki muškarac bio svećenik, prorok i kralj. Prenosim samo dio o ženi jer o muškarcima ima malo više teksta pa koga zanima može pročitati na donjem linku sve.

Citat:
ŽENA

Sada ćemo promotriti položaj žene. Ona je negeba i ona bi trebala biti otvorena prema Božjoj ljubavi i prema muževljevoj ljubavi. Vidim ogroman problem kod nekih djevojaka - one odbijaju pravu ljubav, ne dopuštaju da ih dečki vole! Cure koje imaju fantastične dečke koji će sve za njih napraviti, učinit će sve da ih ostave! Zašto? Svaka se cura dubinski boji da će je on povrijediti, ako se otvori, ako bude prava negeba. Vjerojatno joj se to već i dogodilo. I tako ona govori svakom: “E, nećeš i ti mene povrijediti!” I odbija ga! I kad naiđe dobar mladić, onda ga ona gazi. To se zove sukob spolova što je vrlo, vrlo prisutno u naše mladeži. Djevojka koja je već povrijeđena kaže: “E, nećeš i ti mene povrijediti!” - pa ga pusti da se malo zainteresira i kad se zagrije onda ga ona zgazi, pa se onda on tako povrijeđen osvećuje onoj sljedećoj i tako dalje... To je katastrofa! O ovoj temi mogao bih cijeli dan govoriti jer svaki dan to slušam. Radi se o jako teškoj situaciji. Dakle, identitet žene je taj da je otvorena za Božju ljubav, a u čemu je njezin grijeh? Zatvorila se Božjoj ljubavi i umjesto primanja dara, ona otima, ona grabi u Edenskom vrtu. Ivan Pavao II. išao je dotle da je rekao kako je u duhovnom boju postojao jedan lezbijski čin - jer - što je Eva radila? Ona je davala! A u svakom odnosu je muškarac onaj koji treba davati, a žena primati. Eva grabi i to je protuprirodno. Govorim, naravno, samo u duhovnom smislu - jer Eva je išla protiv svoje prirode, ona je grabila i davala, a nije primala.

A što se danas događa? Cure otimaju, grabe. Ja mislim i vjerujem da nije staromodno da je, prema muškim i ženskim ulogama, muškarac taj koji treba prići, a ne djevojka muškarcu. A danas se događa upravo suprotno. Zašto se to događa? Jer sotona upravo želi to pobrkati - čini naše muškarce feminiziranima, (postoji čak i izraz - metroseksualci). Ovo nije bezazleno. Brkanje uloga u ovom području je pogubno!

Zastrašio sam cure na studentskom vjeronauku kad sam rekao kako Eva, kako svaka cura nadomješta svoj pad. Može biti totalno frigidna, hladna, odbija svakog muškarca i, nažalost, u krilu crkve vadi se na lažno djevičanstvo. Imamo jako puno djevojaka koje žive djevičanstvo, ali ono je posljedica toga što ne vole muškarce. To ne znači da su lezbijke, nego kad osjete muški dodir - zaziru. Ne mogu podnijeti muškarce, nažalost. Drugi ekstrem je cura koja je otvorena svima, ali na krivi način. Petak, subota navečer provod... Nećemo nikoga suditi jer takva djevojka, ustvari, pati. Evo, to se događa kad muškarac pati i kad žena pati. Koja je savršena žena? Gospa! Što je Gospa rekla anđelu Gabrielu? “Neka mi bude!” Ona je bila otvorena, negeba. “Neka mi bude po tvojoj riječi.” Savršena komplementarnost!

http://ribariljudi.com/content/view/472/

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 11:27 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
Peltrasius napisao:
Svaka cast jos 1puta svima koji su u tome..ne samo mata.
nema goreg od duha masturbacije i zivotinjske pozude..pa te vodi dalje..u preljub i mjenjanje partnerica.
a to ide do 24satnog razmisljanja o seksu..i na kraju u ovisnost o istom.
Ovo je Blagoslov..dar od Boga..odrediti cistocu do braka.
Iako se i to razlikuju koji su zaista nevini i oni koji su imali nekoga..iskustva..
:-| :-|

da, razlikuju se. No poanta hodanja u čistoći je da se dečko i djevojka prepoznaju, da kasnije u braku ne bi mislili kako su pogriješili kod izbora bračnog druga i zbog toga upadali u napast da se razvedu jer je to pogrešna osoba a "prava ljubav je negdje vani" ili da se razočaraju pa nemaju volje ulagati u taj brak nego se zalijepe za djecu svako sa svoje strane a ne grade zajedništvo koje je temelj jedne obitelji. Dalje, druga stvar je da se bludnošću međusobno ranjavaju, ranjavaju svoj odnos i ne izgrade onu bezuvjetnu ljubav a to kasnije zna praviti probleme. Mislim da su ovo glavne stvari a za to ko je što prije veze radio, rane od toga liječit će duže vremena ali iz mog iskustva to mi ne utječe bitno na odnos s ženom, možda zna biti dana kad nisam od najbolje volje ali je tada ona ok pa nemamo nekih ozbiljnijih nesuglasica

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 14:12 
Odsutan

običan momak napisao:
da, razlikuju se. No poanta hodanja u čistoći je da se dečko i djevojka prepoznaju, da kasnije u braku ne bi mislili kako su pogriješili kod izbora bračnog druga i zbog toga upadali u napast da se razvedu jer je to pogrešna osoba a "prava ljubav je negdje vani" ili da se razočaraju pa nemaju volje ulagati u taj brak nego se zalijepe za djecu svako sa svoje strane a ne grade zajedništvo koje je temelj jedne obitelji.

ovo je odlično rečeno, od svih mojih prijatelja koje bolje poznam, a koji su imali odnose prije braka, a rastali (prekinuli) su se tokom veze, su prekinuli ne zbog seksa več zbog vlastitih nesuglasica i nerazumijevanja ili zbog novca. Ko da ih je taj seksualni odnos zaslijepio pa nisu mogli prepoznat te kvalitete kod partnera.

naravno ne mora značiti da par neće uspjeti.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 14:16 
Odsutan

Mata napisao:
Ko da ih je taj seksualni odnos zaslijepio pa nisu mogli prepoznat te kvalitete kod partnera.

Jedanput sam bio upitan "a kako misliš da će brak valjati ako ga ne misliš isprobati?" Mislim da i je ova gore rečenica odgovor na to pitanje, jer kako onda objasniti da sada kada se brak isprobava najviše brakova i puca.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 14:52 
Odsutan

Podijelio: 22 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
običan momak napisao:
Zatvorila se Božjoj ljubavi i umjesto primanja dara, ona otima, ona grabi u Edenskom vrtu. Ivan Pavao II. išao je dotle da je rekao kako je u duhovnom boju postojao jedan lezbijski čin - jer - što je Eva radila? Ona je davala! A u svakom odnosu je muškarac onaj koji treba davati, a žena primati. Eva grabi i to je protuprirodno. Govorim, naravno, samo u duhovnom smislu - jer Eva je išla protiv svoje prirode, ona je grabila i davala, a nije primala.

Jel mi moze netko ovo objasniti? ja ne vidim kako je to lezbijski cin. nemam sad vremena duljiti,a li ak covjek razmisli, to nikako ne moze biti lezbijski cin - homosex. - da, reversed genders - da, ali ja nikako ne mogu doci do lezbijstva. Jel ima tko da kuzi? ajd molim vas, inace cu opet morati pisat don Damiru, a jadan, na glavu sam mu se popela sa svojim pitanjima, protupitanjima, zakljucima i slicno :D

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 17:07 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Fraxinus napisao:
Nešto me tišti pa ću to i napisati i objasniti. Imam ljubavne probleme i više ne znam kako dalje. Katolik sam, ozbiljno shvaćam vjeru i Božje zapovijedi, stoga nikada nisam imao spolne odnose. Imam 27 godina, vrijeme odmiče, a situacija je loša. U zadnje 4 godine, bio sam u tri kratke veze. Sve tri cure su bile vjernice, jedna radi u biskupijskom uredu, druga studira na KBF-u, treća je aktivna vjernica, no sve tri su imale spolna iskustva.

Danas većina ljudi (i mladi i stariji), smatraju da su spolni odnosi prije braka nešto normalno i prirodno, kao i korištenje kontracepcije. Ako netko osjeti spolnu privlačnost i u vezi je s osobom koju voli, upustit će se u spolni odnos i prije braka i mislit će da je to dobro i normalno.

Meni se nikada nije dogodila ljubav samo tako. Puno puta sam se krvavo trudio, a u samo malom broju situacija sam i prohodao s curom u koju sam se zaljubio. I gotovo svaki put je to izgledalo slično. U početku dosta dobro i dalje neko vrijeme. S curama sam se ljubio, ali u krevet nismo išli. Ja sam se ponašao najbolje što sam znao i umio, no veze bi potrajale par mjeseci i onda je bilo gotovo. Tužno je što je predzadnja cura par dana nakon prekida već imala avanturu s nekim drugim dečkom, a zadnja cura je tjedan dana nakon prekida, već prohodala s drugim dečkom.

Predzadnja cura je smatrala da sam čudan što ne želim imati spolne odnose. Sumnjala je da sam homoseksualac ili da sam impotentan, nijedno ni drugo nije točno. Mene privlače cure jednako kao i druge dečke, imam i ja seksualne nagone i želju za seksom, ali to potiskujem i suzdržavam se zbog 6. Božje zapovijedi.

Ne znam više kako dalje. Izgubio sam volju za upoznavanjem novih cura, strepim da ću ostati sam do kraja života. Ne znam koja bi cura željela čekati do braka. Pokušao sam s curama, koje su vjernice pa nije išlo. Kako bi tek bilo s curama, koje nisu vjernice. Cure prema meni teško osjećaju kemiju, jer potiskujem nagone, često puta i osjećaje.

Ne sviđa mi se, kada netko kaže, da će se ljubav dogoditi sama od sebe, kada se meni to nikada nije dogodilo. Uvijek sam morao preuzeti inicijativu (što mi nije bilo teško). Više nemam volje preuzeti inicijativu, jer se bojim ponovnih neuspjeha i ne znam koliko to više ima smisla. Lani sam imao odličan posao, sad nemam ni to, pa mi je teško.

Nisi jedini ima puno momaka, a i djevojaka koji su u sličnim situacijama. Poznajem i puno ljudi koji pored svoga bluda idu u crkvu i pričešćuju se jer ne smatraju to što čine grijehom. Nije da se žalim ali iznijeti ću svoja životna iskustva koja nisu baš nešto u duhu uspijeha. Kada sam bio 1 razred srednje škole upoznao sam jednu djevojku koja je bila starija godinu dana od mene ona je muslimanka, nakon par susreta i druženja poljubili smo se i počeli smo izlaziti i družiti se češće. Ona je volila satima da se ljubi. A sugurno joj nebi trebalo puno pa bi me nagovarala i na seks, jer za nju je hvatanje, pipanje i ljubljenje bilo potpuno normalno. Ja sam tada bio premlad ali sam razmišljao odgovorno i nije mi bilo svejedno stupiti u seksualne odnose sa tom djevojkom jer smo bili djeca. Bio sam djelomično svjestan da seksualni odnosi u tim godinama mogu imati puno posljedica pogotovo jer nismo niti jedno niti drugo bili potpuno upoznati šta je zapravo seks. Ali hvala Bogu pa sam dobro odlučio da se ne upustim u to nego sam se jednostavno udaljio od nje bez objašnjenja. Nismo se više viđali niti zabavljali. Druga djevojka je bila mlađa od mene 2 godine i išla je redovitije nego ja u crkvu. Bila je ludo zaljubljena u mene čak je urezala moje ime na svoje tijelo. Zabavljala se prije toga se jednim momkom koji je bio u susjednom selu, ta joj veza nije bila uspiješna patila je zbog toga. Gledala je više moj vanjski izgled i ljepotu moga tijela nije joj ni bilo bitno kakav sam ja karakterno. Vjerovatno je imala seksualne odnose u toj prethodnoj vezi. Meni se nije sviđala jer mi je puno dosađivala i nije bila ozbiljna. Niti sa njom nisam imao seksualne odnose jer to nisam želio. U tom vremenu je još jedna djevojka bila žarko zainteresirana za mene ali niti u njoj nisam vidio onu djevojku sa kojom bi mogao imati kvalitetnu ljubavnu vezu. Četvrta djevojka mi se jako sviđala sa njom sam pokušao približio sam joj se lagano ušao sam u njen život počeli smo se družiti i izlaziti. Rekao sam joj da mi se sviđa i prihvatila je to primila me je u svoje društvo ali je ona pila alkohol i opijala se, ni to mi nije prestavljalo problem jer sam i ja se u to vrijeme počeo opijati. Naša veza nije išla dalje od poljubaca. Sa njom bi možda i stupio u seksualne odnose ali nije se ukazala prilika i hvala Bogu na tome, jer niti ona nije djevojka sa kojom bi mogao živjeti. Polako sam se udaljio i od nje ne viđam je više tako često ostali smo samo na pozdravima, nisam više zainteresovan za nju niti zaljubljen. U tom slučaju sa četvrtom djevojkom bila je prisutna zaljubljenost ali ne i ljubav. Poslije toga nisam imao ozbiljnijih prilika, a ni te prilike prije nisu bile nešto ozbiljno. Sramio sam se bilo kome reći da nisam imao seksualnih odnosa sa djevojkama. Ali kasnije sam shvatio da imam velike koristi od toga, jer ne rađa se ljubav zbog fizičkog kontakta i seksualnih odnosa, nego počinje upoznavanjem, konstantnom komunikacijom i događajima koji se dešavaju između dvoje ljudi, a nakraju je kruna svega toga i seks. Zato živim u potpunoj čistoći. A prije više od godinu dana sam pronašao jednu molitvu u jednoj knjizi svidjela mi se jer se u molitvi opisane sve karakteristike djevojke sa kojom bi mogao imati kvalitetan život. Molio sam tu molitvu 3 puta dnevno oko mjesec i pol pa sam prekinuo za od prilike 3 ili 4 mjeseca sam preko jednog kršćanskog portala stupio u komunikaciju sa jednom djevojkom koja je mlađa od mene 6 godina. Počeli smo se upoznavati i maksimalno iskren sam bio prema njoj i ona prema meni. Ona je rekla da želi da hoda sa momkom u čistoći prije braka i meni se to svidjelo, ja sam njoj rekao da nisam imao seksualnih odnosa niti sa jednom djevojkom i da mi se sviđaju djevojke, prihvatila je to dobro ali sa sumnjom, jer joj nije jasno kako zgodan i lijep momak može biti nevin da nije spavao niti sa jednom djevojkom. Za sada smo jako dobri prijatelji. Viđamo se često preko skajpa i komuniciramo putem poruka. Nismo se vidjeli još uživo licem u lice zbog toga što ona živi u Hrvatskoj, a ja u Bosni i Hercegovini. Ali imamo želju obadvoje da se vidimo i sretnemo uživo. Ne žalim niti malo zbog bilo koje odluke koju sam donio u prošlosti niti žalim zbog života koji je iza mene i zbog prilika koje sam imao. Sve je to iza mene i ostalo je samo blijedo sjećanje kojeg ću se sjetiti malo življe i snažnije kada bude moja duša izlazila iz tijela u času moje smrti. Živim za to da ne propustim one prilike koje mi Bog bude pružao u budućnosti, a koje su dio njegove Svete Volje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 17 lis 2013 17:22 
Odsutan

Pia napisao:
običan momak napisao:
Zatvorila se Božjoj ljubavi i umjesto primanja dara, ona otima, ona grabi u Edenskom vrtu. Ivan Pavao II. išao je dotle da je rekao kako je u duhovnom boju postojao jedan lezbijski čin - jer - što je Eva radila? Ona je davala! A u svakom odnosu je muškarac onaj koji treba davati, a žena primati. Eva grabi i to je protuprirodno. Govorim, naravno, samo u duhovnom smislu - jer Eva je išla protiv svoje prirode, ona je grabila i davala, a nije primala.

Jel mi moze netko ovo objasniti? ja ne vidim kako je to lezbijski cin. nemam sad vremena duljiti,a li ak covjek razmisli, to nikako ne moze biti lezbijski cin - homosex. - da, reversed genders - da, ali ja nikako ne mogu doci do lezbijstva. Jel ima tko da kuzi? ajd molim vas, inace cu opet morati pisat don Damiru, a jadan, na glavu sam mu se popela sa svojim pitanjima, protupitanjima, zakljucima i slicno :D

probal budem ja :) don Damir je govoril u svojem predavanju Teologija tijela (mislim da 2 dio) kako je svaki muškarac (židov) osim što je bio i muž, bio i svecenik (u duhovnom smislu) svojoj ženi. A kako su samo svecenici u ono vrijeme smjeli ulazit u šator, i to samo jedan svecenik (zakar - hebrejski muškarac) otuda se povlači poveznica za lezbijski čin. Znači žena umjesto da bude otvorena (negeba) i da prima, onda otima i grabi i želi zauzeti mjesto koje pripada muškarcu, i zapravo ona želi ulaziti u šator umjesto muškarca, i tako čini lezbijski čin. U duhovnom smislu.

jel jasnije ;)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 134 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]