www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 01 stu 2024 02:04

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2009 20:24 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
draga anjsiv (visnja! :D) jesi li ikada dobila poticaj da odes na misu kako bi se tvoja dusa sjedinila sa Onim koji tolikom ljubavlju zudi i cezne da se sjedini... a za to je ipak potreban misa! :wink: :wink: ... da vidis samo kako bi se onda jos i vise zivot preobrazio i ispunio kada bi to dvoje spojila... i molitva i misa ... neka te prati Bozji blagoslovi i dalje :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 04 srp 2009 20:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
BiTLorD napisao:
draga anjsiv (visnja! :D) jesi li ikada dobila poticaj da odes na misu kako bi se tvoja dusa sjedinila sa Onim koji tolikom ljubavlju zudi i cezne da se sjedini... a za to je ipak potreban misa! :wink: :wink: ... da vidis samo kako bi se onda jos i vise zivot preobrazio i ispunio kada bi to dvoje spojila... i molitva i misa ... neka te prati Bozji blagoslovi i dalje :grlim te: :grlim te:

...dragi BiTLorD...ooo pa naravno da i idem na mise....trenutno molim krunicu...i hvala ti na tebi .....upravo ,da ,jesam ,danas ,sada .....imam neopisivi poticaj za sutrasnju nedjeljnju misu i jedva cekam jutro....osobito sto ovdje na moru misa pocinje u 9h...ooo da slazem da je misa izrazito potrebna ....uvijek se s tim lagano patim..... bas sam isla precitavati djece moje molitvenik i promisljati ...molila sam puno malih molitvica ...i evo me....hvala Bogu pa je sutra nedjelja.......inace odem ja na razne nacine i u raznim prigodama i danima na mise,nije da ne odem ali smatram to uvijek nekako malo i nedosljedno jer i preskacem s vremena na vrijeme....tipicna moja ogoljena samokriticnost kada pokusavam izraziti sto mislim..... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 05 srp 2009 11:20 
Odsutan

Zahvaljeno je: 2 zahvala
anjsiv napisao:
...nisam nikakva svetica...cak stovise da se predstavim u Medjugorju sam bila samo dva puta za svojih 41 godinu zivota....u crkvu na misu odem sramotno rijetko....grijesnica sam dokazana i pokazana cijelim svojim zivotom i djelovanjem....nepismena u duhovnoj literaturi...no,molitva mi je uvijek na usnama...

anjsiv nasa druga visnjo, procitao sam tvoje postove na ovoj temi i htio bih ti skrenuti pozornost na tvoje recenice koje sam citirao. Neznam jesi li ovo losije srocila i napisala ili je nesto drugo u pitanju no zelim ti reci sljedece, pa mozda i nekom drugom bude na izgradnju.

Covjek je stvoren na sliku Bozju. Stvoren je kao duh, dusa i tijelo. Duh covjecji prianja uz druge duhove. Bozji Duh je izvor zivota nama Njegovoj djeci. Samo taj i nijedan drugi duh moze dati zivot nama Bozjoj djeci. A sa Bozji duhom se sjedinjujemo u uvijek u molitvi i posebno na svetoj misi pri pricesti. Samo kad smo prozeti Bozjim Duhom mi zivimo zivotom dostojnim Bozjeg djeteta. To je ono sto bi se moglo pribliziti izrazom "svet". No covjek nemoze stremit svjesno tome da bude svet, pogotovo imajuci na umu svetost kao nesto sto mu nedostaje. Zelja za svetoscu se ocituje jedino kroz duboki vapaj nase duse za Bogom jer smo svjesni gresnosti svoga zivota po drugim, zlim, duhovima i po tijelu. Zelja za svetoscu kao stanjem u kojem se mi smatramo neporocnim pred Bogom je oholost. Sjetimo se Evanđelja po Mateju, 25.poglavlje:

(31) "Kad Sin Čovječji dođe u slavi i svi anđeli njegovi s njime, sjest će na prijestolje slave svoje. (32) I sabrat će se pred njim svi narodi, a on će ih jedne od drugih razlučiti kao što pastir razlučuje ovce od jaraca. (33) Postavit će ovce sebi zdesna, a jarce slijeva." (34) "Tada će kralj reći onima sebi zdesna: 'Dođite, blagoslovljeni Oca mojega! Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas od postanka svijeta! (35) Jer ogladnjeh i dadoste mi jesti; ožednjeh i napojiste me; stranac bijah i primiste me; (36) gol i zaogrnuste me; oboljeh i pohodiste me; u tamnici bijah i dođoste k meni.'" (37) "Tada će mu pravednici odgovoriti: 'Gospodine, kada te to vidjesmo gladna i nahranismo te; ili žedna i napojismo te? (38) Kada te vidjesmo kao stranca i primismo; ili gola i zaogrnusmo te? (39) Kada te vidjesmo bolesna ili u tamnici i dođosmo k tebi?' (40) A kralj će im odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!'" (41) "Zatim će reći i onima slijeva: 'Odlazite od mene, prokleti, u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovim! (42) Jer ogladnjeh i ne dadoste mi jesti; ožednjeh i ne dadoste mi piti; (43) stranac bijah i ne primiste me; gol i ne zaogrnuste me; bolestan i u tamnici i ne pohodiste me!'" (44) "Tada će mu i oni odgovoriti: 'Gospodine, a kada te to vidjesmo gladna, ili žedna, ili stranca, ili gola, ili bolesna, ili u tamnici, i ne poslužismo te?' (45) Tada će im on odgovoriti: 'Zaista, kažem vam, što god ne učiniste jednomu od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste.'" (46) "I otići će ovi u muku vječnu, a pravednici u život vječni."

Iz ovog ulomka Evanđelja se može vidjeti koji su to kriteriji po kojima će nas Bog rasuđivati. To nisu kriteriji molitve, hodočašća ili koječega drugog.. Molitva, hodočašće i sl. je sredstvo nama da osnažimo Duh Božji koji u nama prebiva a umrtvimo požude našeg tijela (u se, na se i poda se) kao i da očistimo naše srce od zloduha kojima robujemo, opet milošću Božjom tj. molitvenim, sakramentalnim životom kojim napajamo naše srce. Dapače, ovi drugi iz ovog ulomka po svojoj reakciji su u najmanju ruku iznenađeni Isusvom odlukom. Oni su smatrali sebe dovoljno dobrima, "svetima", jer nisu imali sebi vidljivih poroka. Vjerojatno u ovo nase danasnje vrijem se u tu skupinu mogu staviti i neki koji idu na misu, mole izvanjski ali nikad nisu zivjeli svoju molitvu i sv. misu. Nikad nisu vidjeli druge potrebne oko sebe vec su hvatali "svetost" kao stanje neporocnosti pred Bogom. A pred Bogom smo svi gresni, i samo On po zrtvi svoga jedinorđenoga Sina nam daje sredstvo čišćenja svoje grešnosti pred Njegovim licem.

Sad sam puno toga ovdje napisao i zbrda zdola je sve to. Zakljucio bih da samo nas zivot prozet svijescu o nasem Ocu nebeskom i nama njegovoj djeci na ovoj zemlji je ono s cime mozemo doci pred Boga i reci mu da smo Njegovi. Nikakve nase definicije pripadnosti Bogu ili sl. nece uciniti pred Bogom razliku.

Vrh
Citiraj  
 Naslov: ...
PostPostano: 05 srp 2009 12:45 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

........hvala na njeznom skretanju paznje kroz moje promisljanje ili vrlo vrlo naspretno ...ma uistinu jakoo lose izrazavanje .........hvala ....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 05 srp 2009 12:55 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

...molim da mi oproste svi koji su ovo citali na skrivenim dijelovima mene.....ima mnogo boljih i laksih izraza za moj grubi uvod o samoj sebi.....
...hvala jos jedanput i Nasmjesenom na mudroj pronicljivosti i Evandjelju po Mateju........pozdrav svima .... :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 07 srp 2009 15:16 
Odsutan

evo sad mi je došlo samo da što kraće posvjedočim;
kad sam dobio taj dar..prije nekoliko vremena
a bilo je tih dana ono čitanje o Petru;..ustaj,kolji i jedi..
kako je on govorio Bogu;nipošto..ne jedem nečisto..
u svakom slučaju;Petar Bogu objašnjava..umjesto da sluša..
i sad tu večer sam po prvi puta promolio u nekim slogovima..
a bio sam jako sumnjičav;je li to to?ili sam zabrijao..??
ali koji znak..tu večer..
pazite ovo..
dođem kući legnem..i oko ponoći..poruka na mobitel..
ne piše vrijeme slanja..niti broj pošiljatelja..
nekoliko redova nekih mobitelnih znakova tipa;*&%#$;"..
i sl..
prestrašio sam se bio..
dobio sam koliko se sjećam ukupno 3 takve poruke tu večer..
nikad prije ni poslije više tako..
a i kad sam propitkivao ljude..
nisu mi znali objasnit kako se dobije takva poruka..
neki su rekli;možda ti je netko poslao neki mms ili sliku..a na stari mob.dođe tako..
ali baš tu večer,
cca 3 puta,
bez ikakvog datuma,sata..
bez imena pošiljatelja..
..
stvarno nije slučajno..
čak sam poslije mislio..
kako ću si to objasnit..jer će vjerojatno sad mnogi svašta pomislit..
ali pred Bogom kažem..tako je bilo

onda sam povezao ovo čitanje o Petru+ti slogovi prilikom molitve=
ono što Bog daje On zna šta i znači..a ja nisam tu da prosuđujem

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 08 srp 2009 07:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 3 zahvala
Hvala ti Kresho, razumjela sam poruku za sebe.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 14:55 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Neko mi je reko da je Ignacije Loyolski imao dar jezika, al ne znam jel to istina. Uglavnom kolko vidim o tome se ,čini se, u Crkvi nije puno pričalo prije početka Katoličke karizmatske obnove. Također sam negdje pročito da je pokojni papa Ivan Pavao II imao taj dar odmalena al nisam siguran jel to istina. Pa ak neko ko je upućeniji može odgovoriti bilo bi lijepo.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 15:34 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
johnny 5 napisao:
Neko mi je reko da je Ignacije Loyolski imao dar jezika, al ne znam jel to istina. Uglavnom kolko vidim o tome se ,čini se, u Crkvi nije puno pričalo prije početka Katoličke karizmatske obnove. Također sam negdje pročito da je pokojni papa Ivan Pavao II imao taj dar odmalena al nisam siguran jel to istina. Pa ak neko ko je upućeniji može odgovoriti bilo bi lijepo.

Kada si se predstavio napisao si da nas pratis od samog pocetka
otkako je nastao Forum,pa onda si do sada mogao sve procitati
i upamtiti pa cemu onda ova pitanja ? Naravno da su imali dar jezika.
Malo mi ovo vuce na provokaciju.Oprosti,mozda grjesim.BtB.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 02 ruj 2009 15:43 
Odsutan

Podijelio: 12 zahvala
Zahvaljeno je: 62 zahvala
Ma nije nije provokacija. Za pokojnog papu sam pročito da je imo a poslije neš drugo, pa nisam bio siguran. Za sv. Ignacija mi je reko jedan dečko a nisam baš o njemu puno pročito. A ovo što sam reko je istina, da pratim forum od početka još dok je bili samo adminovo i Vikicino svjedočanstvo. Slušaj, normalno da nisam mogo proći sve teme na forumu tolko ih ima da bi mi trebalo puno vremena. U usporedbi s ona prva dva svjedočanstva fakat je narasla ova "virtualna zajednica".

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]