www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 20 lip 2025 00:38

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 svi 2010 22:27 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Mario23 napisao:
Selle Btb. :grlim te:

Ali nebi trebao izbjegavati takve osobe. Isus ih nikada nije izbjegavao, naprotiv, on je s njima sjedio za stolom. Jer ne trebaju zdravi liječnika već bolesni. Tebi se neće ništa desiti ako se približiš, nisu od kuge i ništa se tebi neće desiti.

Problem je što bi oni mislili da smo mi bolesni!!! :D :D :D :D :D :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 svi 2010 13:32 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Mario23 napisao:
Baš bi te volio upoznati prijatelju mali. Tek imaš 14 godina a tako pričaš lijepo. :)
Kradeš mi riči iz usta

:grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Selle
PostPostano: 13 svi 2010 15:34 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Hvala Bogu na našem Selletu. Tvoj djetinji optimizam i ljubav prema Bogu me uvijek oraspolože i svaki puta se nasmiješim kada čitam tvoje postove.

Postali su mi teški postovi gdje se previše racionalizira, mudruje i objašnjava uz paste-copy biblijske citate i citate drugih, a ne osobni. Neka se ne ljute oni koji to čine, ali to je moje mišljenje, jer ovaj forum i služi za to. Trebalo bi pisati svojim riječima i na svoj način. Mislim da je tako puno lakše i razumljivije-jednostavnije.

Bitno je srce i ono što imaš u srcu i da se zaista spustiš na razinu djeteta. Da budeš lud za Isusom, da zaboraviš dosadašnji život i dosadašnja razmišljanja, racionaliziranje i kreneš za Isusom kao početnik, malo dijete i onda i ispravno koristiš darove duha svetoga.

Iz mog vlastitog iskustva jako je bitno razvijati dar jezika, dar govora u jezicima, molitva u jezicima, pjevanje u jezicima, jer služi za tvoju vlastiti izgradnju, napredak ka ostalim darovima duha svetoga. To sam čak čula na nekoliko duhovnih obnova od različitih svećenika. Na jednoj obnovi je svećenik priupitao koliko se od nas nazočnik moli u jezicima barem 5 min. dnevno, od nas možda 100 diglo je ruku oko 5, te je rekao da to nije dobro, dar jezika služi za tvolju izgradnju i za ostale darove. I to se kod mene potvrdilo.

Ja sam taj dar zapostavila, imala sam samo jednu riječ, ali nakon toga počela sam slušati svećenika malo bolje šta priča i molila duha svetoga da me vodi u ovome daru i počele su dolaziti druge riječi. Same od sebe. Bitno je da koristiš taj dar i s vremenom pronađeš tumača da ti točno objasni što izgovaraš.

S obzirom da nam je duh nerazvijen, jer ne govorimo dovoljno u jezicima, tako su i zvukovi i riječi, dva slova ili jedno slovo, a nakon određenog vremena dolaze čiste i određene riječi, na nekim drugim postojećim i ne postojećim jezicima.

Neki koji imaju taj dar koriste ga u svakodnevnici, ispod tuša, u autu dok se voze u sebi itd. itd. i to je dobro. Neki čak i pjevaju u jezicima, pa bih baš voljela to doživjeti-pjevanje u jezicima-prekrasno.

Znam da postoje nekoliko načina molitvi u jezicima, odnosno da se ti moliš Bogu i obratno da se Bog tebi obraća, odnosno prenosi ti osobnu poruku, a može biti govor javni koji se kod nekoga aktivira u grupi u zajednici, a najčešće je opiminjanje ili upozorenja od Boga za tu zajednicu ili grupaciju ljudi.

A opet bez tumača ništa. A i tumač dobije dar od Boga, tako da ne znam kako tumači funkcioniraju na koji način. Voljela bih da se na forum javi tumač, pa da nam objasni kako to funkcionira.

Negdje sam pročitala da se ekipa sastala kod Sudca i da su počeli moliti u jezicima, i da je tumač bio šokiran radilo se o proklinjanju, zato oni koji imaju te darove požurite se tumačima da ne budete u zabludi. Ne čakajete previše i ne gubite vrijeme u zabludama. Jer se zli obožava, napominjem obožava petljati ljudima koji doboju darove duha svetoga da ih spetlja, zbuni i odvrati od toga, pa je onda on poslije sretan. Zli je najsretniji kada si ti u stanju zbunjenosti.

Mislim da je za sve one koji imaju darove duha svetoga jako bitno da su uključeni u molitvenu zajednicu, da razgovaraju sa svećenicima ili iskusnim i odobrenim laicima, po mogućnosti imaju duhovnika, da im se darovi kroz zajednicu provjeravaju i da darove mogu koristiti tek kada im duhovnik dozvoli.

Ništa na svoju ruku, jer se zlo kao što rekoh obožava petljat, pogotovo u darove proroštva i vizije. Pričali su mi neki sa tim darovima da su bili zbunjeni, jer je vizija izgledala dobronamjerna, a u biti je bila kriva, jer zlo to obožava složi ti viziju dobronamjernosti, pa ti misliš joj gle super, moram toj osobi reći što sam vidjela u njenoj budućnosti, a ono ispade živa glupost. Pa ti misliš da imaš darove, a zapravo nemaš ništ. Mlatiš praznu slamu.

Potreban je oprez, vodstvo iskusnih laika i svećenika, nikako biti sam bez savjetovanja.

Rekli su mi neki koji imaju te darove da su prošli sve i svašta dok se nisu izgradili, jer se zli poigrava sa tvojim mislima, NAROČITO MISLIMA NAGLAŠAVAM TU JEDVA ČEKA DA TI USKOČI, pa ako si labilan i nedovoljno sa Bogom, nedovoljno predan, možda umišljen, zapravo misliš da sve znaš, eto zločestoga i dovede ti viziju.

BITNA JE PONIZNOST općenito u životu, a zlo bježi od ponizne osobe, koja je sa bogom kroz poniznosti poslušnost. A nama ljudima biti ponizan je najteže, najčešće smo bahati i mislimo da sve znamo, pa se to dešava i sa osobama koje dobiju duhovne darove. Kada sam se našla u takvoj zajednici ispali su mi takve osobe poprilično umišljenje i među njima vlada natjecateljski duh, a ne poniznost, a poslije je svećenik rekao da ako imaš darove duha svetoga to ne znači automatski da si bolja osoba i bio je u pravu.

Iz mog vlastitog iskustva bilo je bitno to djetinje predanje, stopostotna predaja Isusu i molitva predanja. MOLITVA PREDANJA, NEKA GOSPODIN UPRAVLJA SA MNOM, neka misli Gospodin za mene, jer to što se dešava s tobom su božije i duhovne stvari, ne tjelesne, o kojima Bog odlučuje, sve je na kraju njegova odluka i njegova volja, mi smo tu prekrhki i slabi, nejaki, ali neće Bog dozvoliti da te previše zli petlja, štitit će te i vodit će te kroz lokuciju na siguran put. Predati se u cijelosti da te Gospodin vodi na svoj način, ne na tvoj, na njegov način i sve će krenuti od sebe. Kod mene je to bilo presudno. Kada sam pustila sebe i ostavila se tamo negdje, došlo je sve ostalo samo od sebe.

Ali ohladim ja sebe tu i tamo i spustim se kada poletim, držim se opreza i preispitujem se stalno dok ne naučim.

Kada sam počela racionalizirati izgubila sam se i to nije dobro, jer se Bog ne može objasniti isključivo racionaliziranjem.

Baš ta djetinja radost koju naš Selle ima i naš Selle je na dobrom putu.

MOŽE LI MI NETKO OBJASNITI ŠTO JE TO BABLANJE?

:D
Isuse ja se uzdam u te :D

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Re: Selle
PostPostano: 13 svi 2010 18:50 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

muma napisao:
Voljela bih da se na forum javi tumač, pa da nam objasni kako to funkcionira.

evo opet ja...hihih...ja sam nedavno dobio dar tumačenja jezika...
molili smo kod našeg susjeda....bilo na s je točno 7....jednostavno sam taj cjeli dan bio u iščekivanju...neznam znao sam da me nešto čeka...došli smo na molitvu...poslije molitava zaštite...čiatli smo sv. Pismo,govorili što nam dolazi po Duhu....bilo je tu puno proroštava...i majka moga prijatelja rekla je ovako: "Gospodin je dao što si tražio" ...nismo znali na koga se to odnosi...ali osjetio sam da mi je srce zaigralo kad je to rekla....vatra me obuzela...bio sam sretan...
poslije smo spontano molili u jezicima....nakon velikog pomazanja jednostavno sam ušutio...ostao je moliti samo moj prijatelj....kako je on molio,tako je meni dolazila molitva na hrvatskom...nisam znao da je to-to..
bio sam zbunjen...počmem ja to govorit na glas....a moj prijatelj počme plakati...tada smo znali da nam se poklapa...kada tumačiš...srce ti toliko lupa,pleše,sav si pod silom Božjom....jednostavno osječš mir...zanimljivo je da istovremeno dišeš kao i osoba kojoj tumačiš,jednostavno se stopiš s tom osobom....ali naposve s Duhom Svetim....poslije na jednoj duhovnoj obnovi sam našao osobu kojoj je to provjereno...a i ja sam želio da mi se tpo provjeri...nisam htjeo govoriti razumom...uhvatio me strah ako ja to nemam,ako krivo govorim...sjećam se ta je žena počela moliti u jezicima...meni je molitva dolazila a bilo me je strah izreći ju na glas...i kada sam skupio hrabrosti...molitva je samo izlazila...bila je tako radosna....nasmješila se i rekla mi je to je to...a ja sam sretan: "šta se poklapa,šta se poklapa...jel to-to...??" bio sam tako sretan...u paketu s tim sam dobio i dar proroštva...fora je govorit proroštva u jezicima...poseban osjećaj
ljubim vas u Gospodinu :grlim te: :grlim te: :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 svi 2010 19:35 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Selle napisao:
muma napisao:
Voljela bih da se na forum javi tumač, pa da nam objasni kako to funkcionira.

evo opet ja...hihih...ja sam nedavno dobio dar tumačenja jezika...
molili smo kod našeg susjeda....bilo na s je točno 7....jednostavno sam taj cjeli dan bio u iščekivanju...neznam znao sam da me nešto čeka...došli smo na molitvu...poslije molitava zaštite...čiatli smo sv. Pismo,govorili što nam dolazi po Duhu....bilo je tu puno proroštava...i majka moga prijatelja rekla je ovako: "Gospodin je dao što si tražio" ...nismo znali na koga se to odnosi...ali osjetio sam da mi je srce zaigralo kad je to rekla....vatra me obuzela...bio sam sretan...
poslije smo spontano molili u jezicima....nakon velikog pomazanja jednostavno sam ušutio...ostao je moliti samo moj prijatelj....kako je on molio,tako je meni dolazila molitva na hrvatskom...nisam znao da je to-to..
bio sam zbunjen...počmem ja to govorit na glas....a moj prijatelj počme plakati...tada smo znali da nam se poklapa...kada tumačiš...srce ti toliko lupa,pleše,sav si pod silom Božjom....jednostavno osječš mir...zanimljivo je da istovremeno dišeš kao i osoba kojoj tumačiš,jednostavno se stopiš s tom osobom....ali naposve s Duhom Svetim....poslije na jednoj duhovnoj obnovi sam našao osobu kojoj je to provjereno...a i ja sam želio da mi se tpo provjeri...nisam htjeo govoriti razumom...uhvatio me strah ako ja to nemam,ako krivo govorim...sjećam se ta je žena počela moliti u jezicima...meni je molitva dolazila a bilo me je strah izreći ju na glas...i kada sam skupio hrabrosti...molitva je samo izlazila...bila je tako radosna....nasmješila se i rekla mi je to je to...a ja sam sretan: "šta se poklapa,šta se poklapa...jel to-to...??" bio sam tako sretan...u paketu s tim sam dobio i dar proroštva...fora je govorit proroštva u jezicima...poseban osjećaj
ljubim vas u Gospodinu :grlim te: :grlim te: :grlim te:

A ja s 14 nisam silazio s igralšta,a u crkvu sam morao poslijr prijetnji,a kamoli molit.
Jel ti stvarno imaš 14????

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 svi 2010 21:27 
Odsutan

Samuel napisao:

A ja s 14 nisam silazio s igralšta,a u crkvu sam morao poslijr prijetnji,a kamoli molit.

daa...bio sam ja još gori...dok se nije od tog tjeranja u crkvu jednom nešto dogodilo što mi je promjenilo cjeli život...bio sam ti ja prije toga u svemu i svačemu....od opijanja svaki dan do trave pa nadalje...a kad Gospodin kaže "DOSTA POĐI SADA ZA MNOM" nema hoću-neću...kad vidiš kako je ON pre kull....meni je moj Isus jedini kull frajer....On je moj najbolji prijatelj...i jedina faca mog života... ja sam Njegov i ON me ljubi...
Btb :grlim te:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 13 svi 2010 21:59 
Odsutan

Selle napisao:
Samuel napisao:

daa...bio sam ja još gori...dok se nije od tog tjeranja u crkvu jednom nešto dogodilo što mi je promjenilo cjeli život...bio sam ti ja prije toga u svemu i svačemu....od opijanja svaki dan do trave pa nadalje...a kad Gospodin kaže "DOSTA POĐI SADA ZA MNOM" nema hoću-neću...kad vidiš kako je ON pre kull....meni je moj Isus jedini kull frajer....On je moj najbolji prijatelj...i jedina faca mog života... ja sam Njegov i ON me ljubi...
Btb :grlim te:

do trave pa nadalje sa manje od 14 godina?! :roll:
onda si bio "frajer", al sad s Isusom si frajerčina...heheh.. :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: Selle
PostPostano: 14 svi 2010 07:35 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Selle prekrasno kako te Gospodin izabrao i kako te vodi. Tko zna što bi bilo danas sa tobom da si nastavio sa onim načinom života. Hvala ti što si nam opisao kako dar tumačenja funkcionira, hvala ti što to nisi zadržao za sebe i što si to s nama podijelio, pa se nadam da će se i drugi javiti da nam bez srama i ustručavanja objasne svoja iskustva da bi nama ostalima pomogli, odnosno pribiližili gospodina kroz te darove.

Evo sinoć sam dobila točniji odgovor što je to bablanje, eto odgovaram sama sebi, a nadam se da ću biti na pomoći i drugima koji možda ni neznaju da imaju taj dar.

Eto da se vratim na moj prethodni post u kojem sam pisala da je potrebno biti sa Bogom na djetinjoj razini, razvijati se tako i veseliti baš kao malo dijete, pa da odgovorim sama na svoje postavljeno pitanje što je bablanje, jer sam dobila sinoć točan odgovor i potvrdu i u sebi.

Dar bablanja je isto dar govora u jezicima, ali kao što sam rekla postoji nekoliko vrsta , a ovaj ulazi u onu gdje se gospodin kroz tebe moli za druge, ti nemaš nad tim govorom nikakvu kontrolu (iznenadilo me, jer sam skužila da sam drugačija i da su riječi drugačije, ali da nemam kontrolu nad tim), jednostavno ti dolaze riječi, a ti ni neznaš što ćeš izgovarati, dolaze ubrzano i što je najbitnije naglasiti aktivira se također tada kada Gospodin hoće u bilo koje vrijeme i kada se najmanje nadaš, može to biti čak dok se i voziš bilo gdje kada gospodin odluči da je potrebno moliti za nekoga. Rečeno mi je da u većini slučajeva ti zaista i ne znaš za koga se moliš, ali da neki s vremenom dobiju spoznaju za koga se točno mole. Opet treba proći neko određeno vrijeme da skužiš kako funkcionira taj dar i da dobiješ nekakvo iskustvo. J sam na početku početaka, pa kud stignem uz Gospodina, negdje će me odvesti gdje mu volja, a ja se puštam toj volji. Za sada mi se nije aktivirala kada sam bila sama.

Čudni su putovi Gospodini, ali najljepši.

Bitan je onaj mir koji dobiješ u srcu nakon svakog govora u jezicima.

Hej Selle samo ti nama piši o svojim iskustvima, jer nam pomažeš. Mislim da su ljudi dosta zatvoreni što se tiče te teme, ali ti nas potičeš. :D :D smajlic22

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2010 08:44 
Odsutan

Podijelio: 15 zahvala
Zahvaljeno je: 32 zahvala
Fran26 napisao:
Tebi vjerujem napisao:
Dar govorenja u jezicima mi je nepoznanica. U Bibliji pise da ce one ljude koji budu govorili u jezicima ostali cuti na svom materinjem jeziku. Govorenje u jezicima koje sam ja cula bilo je nerazumljivo. Pitanje je bi li to itko od stranaca razumio. Jel to isto govorenje koje spominje Biblija? Nekako sam nepovjerljiva prema tome. A opet vidim da ljudi koji tako mole oko mene djeluju zadovoljni i u zanosu. Ne vidim nista negativno u tome.
Moze li netko kome je to jasnije malo pojasniti?
:?:

1 Kor 14,6-13 A sada, braćo, kad bih došao k vama govoreći drugim jezicima, što bi vam koristilo kad vam ne bih priopćio bilo otkrivenje, bilo spoznanje, bilo proroštvo, bilo nauk? Ako neživa glazbala, svirala ili citra, ne daju razgovijetna glasa, kako će se razabrati što se to izvodi na svirali ili citri? Ili ako trublja daje nejasan glas, tko će se spremiti na boj? Tako i vi, ako jezikom ne budete jasno zborili, kako će se razabrati što se govori? Govorit ćete u vjetar. Toliko, recimo, ima na svijetu vrsta glasova i - nijedan bez značenja. Ako dakle ne znam značenja glasa, bit ću sugovorniku tuđinac, a sugovornik tuđinac meni. Tako i vi, budući da čeznete za darima Duha, nastojte njima obilovati radi izgrađivanja Crkve. Stoga tko govori drugim jezikom, neka se moli da može protumačiti.

Citirat ću našeg Frana,i htjela sam nešto pitati,
kada je velika zanesenest u duhu,kako prepoznajete
da to je glas Božji (ukoliko nemate dar tumačenja),jer se
i onaj drugi zna tako lijepo približiti i ponuditi osjećaj
uzvišenosti nudeći možda plodove naše imaginacije?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 svi 2010 09:06 
Odsutan

Hvala vam svima na odgovorima :grlim te: .
Muma i Selle, drago mi je da pisete neka svoja iskustva koja su korisna za cuti nama koji zelimo, a jos nemamo ta iskustva. Vjerujem ako iskreno zelimo Bogu sluziti da ce nas On ocuvati od krivog govorenja u jezicima, onog u koji se rogonja mijesa, a poniznost, oprez i provjeravanje ce nam u tome pomoci (kako Muma rece).
Nisam znala da postoji vise oblika govorenja u jezicima...ja sam cula to bablanje i nisam nista razumjela. Ponavljam da sam vidjela da su ljudi opusteni, sretni i u zanosu, no pitala sam se kao i Magda kako znaju sta mole kad nemaju tumaca.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 202 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]