Hvala Bogu na našem Selletu. Tvoj djetinji optimizam i ljubav prema Bogu me uvijek oraspolože i svaki puta se nasmiješim kada čitam tvoje postove.
Postali su mi teški postovi gdje se previše racionalizira, mudruje i objašnjava uz paste-copy biblijske citate i citate drugih, a ne osobni. Neka se ne ljute oni koji to čine, ali to je moje mišljenje, jer ovaj forum i služi za to. Trebalo bi pisati svojim riječima i na svoj način. Mislim da je tako puno lakše i razumljivije-jednostavnije.
Bitno je srce i ono što imaš u srcu i da se zaista spustiš na razinu djeteta. Da budeš lud za Isusom, da zaboraviš dosadašnji život i dosadašnja razmišljanja, racionaliziranje i kreneš za Isusom kao početnik, malo dijete i onda i ispravno koristiš darove duha svetoga.
Iz mog vlastitog iskustva jako je bitno razvijati dar jezika, dar govora u jezicima, molitva u jezicima, pjevanje u jezicima, jer služi za tvoju vlastiti izgradnju, napredak ka ostalim darovima duha svetoga. To sam čak čula na nekoliko duhovnih obnova od različitih svećenika. Na jednoj obnovi je svećenik priupitao koliko se od nas nazočnik moli u jezicima barem 5 min. dnevno, od nas možda 100 diglo je ruku oko 5, te je rekao da to nije dobro, dar jezika služi za tvolju izgradnju i za ostale darove. I to se kod mene potvrdilo.
Ja sam taj dar zapostavila, imala sam samo jednu riječ, ali nakon toga počela sam slušati svećenika malo bolje šta priča i molila duha svetoga da me vodi u ovome daru i počele su dolaziti druge riječi. Same od sebe. Bitno je da koristiš taj dar i s vremenom pronađeš tumača da ti točno objasni što izgovaraš.
S obzirom da nam je duh nerazvijen, jer ne govorimo dovoljno u jezicima, tako su i zvukovi i riječi, dva slova ili jedno slovo, a nakon određenog vremena dolaze čiste i određene riječi, na nekim drugim postojećim i ne postojećim jezicima.
Neki koji imaju taj dar koriste ga u svakodnevnici, ispod tuša, u autu dok se voze u sebi itd. itd. i to je dobro. Neki čak i pjevaju u jezicima, pa bih baš voljela to doživjeti-pjevanje u jezicima-prekrasno.
Znam da postoje nekoliko načina molitvi u jezicima, odnosno da se ti moliš Bogu i obratno da se Bog tebi obraća, odnosno prenosi ti osobnu poruku, a može biti govor javni koji se kod nekoga aktivira u grupi u zajednici, a najčešće je opiminjanje ili upozorenja od Boga za tu zajednicu ili grupaciju ljudi.
A opet bez tumača ništa. A i tumač dobije dar od Boga, tako da ne znam kako tumači funkcioniraju na koji način. Voljela bih da se na forum javi tumač, pa da nam objasni kako to funkcionira.
Negdje sam pročitala da se ekipa sastala kod Sudca i da su počeli moliti u jezicima, i da je tumač bio šokiran radilo se o proklinjanju, zato oni koji imaju te darove požurite se tumačima da ne budete u zabludi. Ne čakajete previše i ne gubite vrijeme u zabludama. Jer se zli obožava, napominjem obožava petljati ljudima koji doboju darove duha svetoga da ih spetlja, zbuni i odvrati od toga, pa je onda on poslije sretan. Zli je najsretniji kada si ti u stanju zbunjenosti.
Mislim da je za sve one koji imaju darove duha svetoga jako bitno da su uključeni u molitvenu zajednicu, da razgovaraju sa svećenicima ili iskusnim i odobrenim laicima, po mogućnosti imaju duhovnika, da im se darovi kroz zajednicu provjeravaju i da darove mogu koristiti tek kada im duhovnik dozvoli.
Ništa na svoju ruku, jer se zlo kao što rekoh obožava petljat, pogotovo u darove proroštva i vizije. Pričali su mi neki sa tim darovima da su bili zbunjeni, jer je vizija izgledala dobronamjerna, a u biti je bila kriva, jer zlo to obožava složi ti viziju dobronamjernosti, pa ti misliš joj gle super, moram toj osobi reći što sam vidjela u njenoj budućnosti, a ono ispade živa glupost. Pa ti misliš da imaš darove, a zapravo nemaš ništ. Mlatiš praznu slamu.
Potreban je oprez, vodstvo iskusnih laika i svećenika, nikako biti sam bez savjetovanja.
Rekli su mi neki koji imaju te darove da su prošli sve i svašta dok se nisu izgradili, jer se zli poigrava sa tvojim mislima, NAROČITO MISLIMA NAGLAŠAVAM TU JEDVA ČEKA DA TI USKOČI, pa ako si labilan i nedovoljno sa Bogom, nedovoljno predan, možda umišljen, zapravo misliš da sve znaš, eto zločestoga i dovede ti viziju.
BITNA JE PONIZNOST općenito u životu, a zlo bježi od ponizne osobe, koja je sa bogom kroz poniznosti poslušnost. A nama ljudima biti ponizan je najteže, najčešće smo bahati i mislimo da sve znamo, pa se to dešava i sa osobama koje dobiju duhovne darove. Kada sam se našla u takvoj zajednici ispali su mi takve osobe poprilično umišljenje i među njima vlada natjecateljski duh, a ne poniznost, a poslije je svećenik rekao da ako imaš darove duha svetoga to ne znači automatski da si bolja osoba i bio je u pravu.
Iz mog vlastitog iskustva bilo je bitno to djetinje predanje, stopostotna predaja Isusu i molitva predanja. MOLITVA PREDANJA, NEKA GOSPODIN UPRAVLJA SA MNOM, neka misli Gospodin za mene, jer to što se dešava s tobom su božije i duhovne stvari, ne tjelesne, o kojima Bog odlučuje, sve je na kraju njegova odluka i njegova volja, mi smo tu prekrhki i slabi, nejaki, ali neće Bog dozvoliti da te previše zli petlja, štitit će te i vodit će te kroz lokuciju na siguran put. Predati se u cijelosti da te Gospodin vodi na svoj način, ne na tvoj, na njegov način i sve će krenuti od sebe. Kod mene je to bilo presudno. Kada sam pustila sebe i ostavila se tamo negdje, došlo je sve ostalo samo od sebe.
Ali ohladim ja sebe tu i tamo i spustim se kada poletim, držim se opreza i preispitujem se stalno dok ne naučim.
Kada sam počela racionalizirati izgubila sam se i to nije dobro, jer se Bog ne može objasniti isključivo racionaliziranjem.
Baš ta djetinja radost koju naš Selle ima i naš Selle je na dobrom putu.
MOŽE LI MI NETKO OBJASNITI ŠTO JE TO BABLANJE?
Isuse ja se uzdam u te