www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 18 lip 2025 18:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2006 10:43 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Zašto ne. Pa Bogu je sve moguće.

Ivan Meštrović: Šum velikih voda
O. Robert DeGrandis S.S.J: Dar jezika

- ove knjige imaš za kupiti u Teovizijinim knjižarama

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2006 12:15 
Odsutan
Admin

Osobe obično dobivaju dar jezika prilikom krštenja Duhom Svetim. Ili preobračenja. A to obično dolazi kada se osoba više ne uzdaje u svoje snage. Več kad se samo uzda u Boga. Ne vidi više ništa toliko važno na ovome svijetu. Osoba se otvara Bogu, njegovom Duhu, darovima, milostima, krepostima.... Dopušta mu da on djeluje. Obično osobe moraju pasti dosta nisko, da bi se mogle tako otvoriti. Često do samog dna.
Smatram da to ne mora biti nužno na karizmatskim susretima ili prilikom nekih vježbi. Ti susreti nam pomažu da se više otvorimo Božjem djelovanju i Njegovom Duhu Svetom da nas ispuni. Pljeskanje slavljenje nam pomaže da se otvorimo Bogu.
Naš Bog je Ljubav i ako se Njemu otvorimo, sigurno će poteći Rijeke Žive vode, neizrecivi uzdisaji....

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2006 12:50 
Da, taj dan sam se točno tako i osjećala. Svašta sam taj dan doživjela na poslu, praktički sam bila uništena, to se dogodilo u stanu bila sam sama
strah me je ništa ja to ne razumijem.
Onda mislim da sam si to umislila da to proizvodi moja podsvijest...

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 ožu 2006 14:00 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
Bogu je zbilja sve moguće!
Ako te zanima što to izgovaraš, potraži svečenika koji ima dar tumačenja jezika.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2006 15:38 
Bolje bi bilo da po nekim stvarima nisam kopala, sad sam pronašla na internetu da se "glasolagija" odnosno neki nazivaju dar u jezicima događaju umno poremećenim osobama i osobama sklonim depresiji pa sam se malo uplašila, pa jel to moguće i jel to baš isto?!
Tako tvrde psihijatri

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2006 15:49 
Odsutan
Admin

Mislim da to nije isto. Zapravo, veliki je jaz između ta dva pojma. Bolje pročitaj tekst O. John H. Hampsch, C.M.F - Dar jezika, o molitvi u jezicima. Imaš ga na početnoj stranici - Tebe tražim, pod linkom tekstovi. Zli isto može koristiti strane jezike, što može biti slučaj kod opsjednuća. Mislim da je jako bitno tko stoji na prijestolju tvoga srca.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 ožu 2006 16:28 
Odsutan

Anonymous napisao:
Bolje bi bilo da po nekim stvarima nisam kopala, sad sam pronašla na internetu da se "glasolagija" odnosno neki nazivaju dar u jezicima događaju umno poremećenim osobama i osobama sklonim depresiji pa sam se malo uplašila, pa jel to moguće i jel to baš isto?!
Tako tvrde psihijatri

Nemoj se povoditi za mišljenjem ljudi koji ne poznaju Boga, Njegovo djelovanje i Njegove darove! Oni nisu kompetentni da o tom daju ispravne sudove. Tko tražu Duha Svetog neće dobiti zmiju! Riječ Božja iza toga stoji! Ne boj se jer strah dolazi od đavla, a Bog nam nije dao duh straha. :wink:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:16 
Pa ja isto mislim da čovjek koji je u milosti ne bi s tim trebao imati problema ako ideš minimum nedjeljom na misu i akok ti je molitva stalno u srcu bila ona iz srca ili naučena tu mjesta zlu nema, pa nisam ga dobila puteme okultnih praksa nego iz jada tog dana jer više nisam znala što bi sa samom sobom [b]budući da se nekako pridržavam deset zapovijedi i idem na misu ne vidim kako bi se zlo tu moglo umiješati?![/b]

Vrh

Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:21 
Odsutan

Anonymous napisao:
Tako tvrde psihijatri

Psihijatri uvijek govore sa svog profesionalnog stava. Iako naravno postoje ljudi koji su nažalost zastranili i sad samo govore o tome kako imaju ovaj i onaj dar, čim nekome nije dobro, odmah polažu ruku na tebe. Imaš i dar mudrosti pa vjerujem da ih znaš prepoznati.
Btw, nemoj nikada nikome dopustiti da polaže svoje ruke na tvoju glavu. Nikada! Samo svečenik ima pravo polagati ruke na glavu, jer on jedini ima Kristovo pomazanje.

Dobro su ti rekli Vjeko i Aby, vazno je tko kraljuje u tvom srcu.
Zli se također može koristiti darom jezika i iskoristiti ga u svoje svrhe, ali ako je Isus u tvom srcu, On će te zastiti od toga.
Ako te je tako jako strah, moli Boga da ti da osobu koja ima dar tumačenja jezika. Možeš se i meni javiti privatnom porukom (moras se logirati), jer ja znam jednu osobu.

Budi hrabra!
Bog te blagoslovio+

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 15 ožu 2006 08:24 
Odsutan

Anonymous napisao:
Pa ja isto mislim da čovjek koji je u milosti ne bi s tim trebao imati problema ako ideš minimum nedjeljom na misu i akok ti je molitva stalno u srcu bila ona iz srca ili naučena tu mjesta zlu nema, pa nisam ga dobila puteme okultnih praksa nego iz jada tog dana jer više nisam znala što bi sa samom sobom [b]budući da se nekako pridržavam deset zapovijedi i idem na misu ne vidim kako bi se zlo tu moglo umiješati?![/b]

Vidiš da sve znaš. Nemoj se bojati! Ali bilo bi dobro da znaš što govoriš. Tamo gdje je Isus rekao da je nekome dan dar jezika, rekao je i da je netko dobio dar tumačenja jezika. Sigurno da nam to nije dao bez razloga.
Btb+

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]