ANTE KATOLIK napisao:
Argument srednjeg vijeka je dobar ateistički argument! Ali pazite sad.
Šta je mrak srednjeg vijeka u odnosu na mrak naprednog, znanstvenog i razumnog 20. stoljeća koje je iznjedrilo 2. svjetska rata i odnijelo par milijuna ljudskih života.

Pa brate mili, srednji vijek je odmor na havajima u odnosu na 20. stoljeće a vjerski progoni - šetnja parkom u odnosu na ateističke progone 20. stoljeća jer su to faktički ateistički progoni obzirom da su potaknuti od bezbožničkih režima nacionalsocijalzima, fašizma i komunizma a sve financirano od strane poganskih masonskih banaka!
Istina jest da su vjernici srednjeg vijeka bili malo zatupljeni, ali je to doba kad se moral držao svetim i nije se dozvoljalalo degenericima da se ismijavaju sa Bogom i vjerom kao što se to danas dozovoljava čime se kvari mladež što dovodi do porasta nasilja i kriminala.
Ajde, ja necu vise spominjat "isfurano" paljenje heretika u ime ljubavi, a vi nemojte povlacit dosadne argumente o nacistima koji su kao bili ateisti (
nisu)
ANTE KATOLIK napisao:
@ Musavi, slažem se ja da ima normalnih, zdravih ateista koji žive po savjesti i koji imaju empatije, ali opet im fali pameti kad ne mogu logički zaključit da iz ničega ne može nastat nešto i misle da za svoj život nikome ne polažu račun osim samom sebi! To je jednostavno život u laži, to je šarada! Bolje je bit vjernik i najprimitivnije i najdebilnije vjere nego nevjernik.

Musavi, apeliram na tebe da malo bolje razmisliš, da se malo vratiš u djetinstvo i sjetiš se ko je taj ko ti je rekao da Boga nema i da mu ovih dana dođeš, opališ plesku i kažeš: evo ti na đubre lažljivo!

Ako stvarno logicki iz nicega ne moze nastati nesto (a vec sam pisao o tome da postoje neke naznake u kvantnoj fizici da moze), onda je netko morao stvoriti i boga.
Al ajde mi objasni malo ovo za polaganje racuna samom sebi. Da, polazem racun samom sebi, i time je moja odgovornost veca (jer nema nikog da ispravlja moje greske). Ne kuzim zasto je to kao lose, niti zasto je bolje polagati racune nekom drugom - opet to s nagradom i kaznom!
Ne radim stvari zato sto cu nekome "polagat racune", nego zato sta mislim da su ispravne, neovisno o racunima.
Sto bi reko Marko Aurelije:
Zivi dobar zivot. Ako ima bogova i ako su pravedni, nece ih biti briga koliko si pobozan bio, nego ce te primiti prema vrlinama po kojima si zivio. Ako ima bogova, a nepravedni su, onda ih ni ne treba htjeti stovati. Ako nema bogova, onda te vise nece biti, ali si zivio plemenit zivot koji ce zivjeti u sjecanju ljudi koje si volio.Hrvoje Hrki napisao:
za musavog:
ti si očito indoktriran i mlad , pa ne znaš sve u vezi Crkve
da znaš znao bi sljedeće:
- Crkva je osnivala prva sveučilišta i javne škole u europi ( svijetu)
evo npr. pavlini su kod nas osnovali već 1603. prvu javnu pučku školu
pavlini i isusvci su kod nas osnovali i prvo sveučilište također u 17. stoljeću
ti znaš da su skoro svi najveći znastvenici u srednjem vijeku bili katolici ( npr-newton, leibnitz, b.pascal itd da ne nabrajam sve ) , i da ih je iznjedrila znanost koja je bila vezana uz Crkvu i koje je Crkva podupirala....sam ruđer bošković da spomenem samo sa naših područja je bio isusovav - znači ne samo katolik , nego i svećenik
samo mi nemoj o 2-3 slučaja koji su bili pod istragom inkvizicije (galileo, đordano bruno isl.) jer mi je muka sa 2-3 iznimke blatiti cijelu Crkvu i njen odnos prema znanosti i znastvenicima...to je čisti stereotip i predrasuda
-živjeli su i prije ljudi dosta dugo ( 60-80 godina), recimo prosječno 70 godina...pogledaj malo životopise poznatih ljudi srednjeg vijeka , pa ćeš vidjeti da su svi dugo živjeli....kakvih 30-40 godina??...to ti je isto neka podvala , buba u uho koju su ti bacili mrzitelji Crkve
-osim toga , tehnološki napredak je neminovan u povijesti, sav razvoj ima veze sa razvojem proizvodnih snaga , sa tehnološkim revolucijama koje Crkva nikada nije sprečavala, a zašto bi, osim toga to i nije u njihovoj ingerenciji!
Hrki, oprostit cu ti (na uvredama) jer ne znas sto govoris

Pogledaj malo kako je nastalo sveuciliste u Bolognji, kolika je prosjecna zivotna dob u srednjem vijeku (70 nije ni danas), koje je sluzbeno vjeroispovjesti bio Isaac Newton (anglikanske jasno) i sto je zapravo vjerovao, tko je npr. Lucilio Vanini, sto je Index Librorum Prohibitorum, itd.
Mozemo eventualno pricat o nekoj drugoj temi, o ovom vise s tobom necu.
@Luki
A jel mogu i ja dobit pjesmu upozorenja umjesto zutog?