www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 13:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: ...
PostPostano: 10 stu 2006 02:19 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
AngelMyst napisao:
Osobno, nemam niti jedan jedini karizmatski dar.... pričao sam jednom s dvoje ljudi koji su u katoličkom karizmatskom pokretu i koji imaju dar jezika... međutim, oni su zbog tih darova bili toliko oholi i puni sebe da mi je nakon pet minuta razgovora s njima bilo doslovno muka, jedva sam čekao da se maknem od njih... nisu imali skoro niti trunke ljubavi u sebi... a, ljubav je najveća karizma, karizma koja beskrajno nadilazi sve ostale karizme...

MT 7:20 Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati."
MT 7:21 "Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: 'Gospodine, Gospodine!', nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.
MT 7:22 Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?'
MT 7:23 Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao! Nosite se od mene, vi bezakonici!'"

MT 7:24 "Stoga, tko god sluša ove moje riječi i izvršava ih, bit će kao mudar čovjek koji sagradi kuću na stijeni.
MT 7:25 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću, ali ona ne pada. Jer - utemeljena je na stijeni."
MT 7:26 "Naprotiv, tko god sluša ove moje riječi, a ne vrši ih, bit će kao lud čovjek koji sagradi kuću na pijesku.
MT 7:27 Zapljušti kiša, navale bujice, duhnu vjetrovi i sruče se na tu kuću i ona se sruši. I bijaše to ruševina velika."
MT 7:28 Kad Isus završi ove svoje besjede, mnoštvo osta zaneseno njegovim naukom.
MT 7:29 Ta učio ih kao onaj koji ima vlast, a ne kao njihovi pismoznanci.

1 Kor 12:28 I neke postavi Bog u Crkvi: prvo za apostole, drugo za proroke, treće za učitelje; onda čudesa, onda dari liječenja;
zbrinjavanja, upravljanja, razni jezici.
1 Kor 12:29 Zar su svi apostoli? Zar svi proroci? Zar svi učitelji? Zar svi čudotvorci?
1 Kor 12:30 Zar svi imaju dare liječenja? Zar svi govore jezike? Zar svi tumače?
1 Kor 12:31 Čeznite za višim darima! A evo vam puta najizvrsnijega!
1 Kor 13:1 Kad bih sve jezike ljudske govorio i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči.
1 Kor 13:2 Kad bih imao dar prorokovanja i znao sva otajstva i sve spoznanje; i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao,
a ljubavi ne bih imao - ništa sam!
1 Kor 13:3 I kad bih razdao sav svoj imutak i kad bih predao tijelo svoje da se sažeže,
a ljubavi ne bih imao - ništa mi ne bi koristilo.
1 Kor 13:4 Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se;
1 Kor 13:5 nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo;
1 Kor 13:6 ne raduje se nepravdi, a raduje se istini;
1 Kor 13:7 sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
1 Kor 13:8 Ljubav nikad ne prestaje. Prorokovanja? Uminut će. Jezici? Umuknut će. Spoznanje? Uminut će.
1 Kor 13:9 Jer djelomično je naše spoznanje, i djelomično prorokovanje.
1 Kor 13:10 A kada dođe ono savršeno, uminut će ovo djelomično.
1 Kor 13:11 Kad bijah nejače, govorah kao nejače, mišljah kao nejače, rasuđivah kao nejače. A kad postadoh zreo čovjek, odbacih ono nejačko.
1 Kor 13:12 Doista, sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada - licem u lice! Sada spoznajem djelomično, a tada ću spoznati savršeno, kao što sam i spoznat!
1 Kor 13:13 A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav - to troje - ali najveća je među njima ljubav.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2006 02:38 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

fernando napisao:
ne sviđa mi se ovo nimalo,i mislim da je to nepotrebno,Bog će razumjeti one koji ga mole na bilo kojem jeziku, tako da ću se držati hrvatskog.

Potrebno je Fernando, da nije potrebno Bog ne bi davao te darove ljudima. Međutim, može se dogoditi zastranjenje. U kojem smislu. Evo, npr. Zamisli da otac kupi svome sinu novi kompjuter, i sada, dijete je toliko očarano darom ili poklonom, da idućih 6 mjeseci samo sjedi za kompom od jutra do mraka, a da potpuno zaboravi zahvaliti ocu na tom daru, da potpuno zaboravi na sve drugo... Inače, čuo sam se telefonski s jednim dečkom koji je isto u karizmaticima i naveo sam mu baš ovaj primjer, on se nasmijao i rekao, da - u pravu si, to se baš meni bilo dogodilo! :-) Nemam ništa protiv darova, čak naprotiv. Samo sam htio ljude koji ih imaju upozoriti na neke stranputice do kojih bi ih ti darovi mogli dovesti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 10 stu 2006 12:55 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Zahvaljeno je: 0 zahvala
dobro,sve je to ok i dobro je ko razumije to što govori,ali ja
ne mogu to razumjeti i osjećao bi se glupo da govorim nešto
lalal itd...

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 27 svi 2007 17:58 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 1 zahvala
Evo, otvaram ovu temu, jer smatram da je veliki interes ljudi za nju. Mnogi se lome oko dara jezika ili ne.
Ova tema nije namijenjena za pisanje onima koji žele pobiti postojanje tog dara. Ova tema je prvenstveno namijenjena onima koji žele dobiti dar jezika.
Uvjeren sam da mnogi ljudi, ovdje na forumu, posjeduju taj dar. Neki ga drže samo za sebe. Neki se lome da li je to uopće dar ili neki psiho jezik. Neki se lome da li je od Boga ili od zla. Neki smatraju da su grešni i da taj dar nije za njih.
Bog je namijenio ovaj dar za duhovnike, ali i za grešnike. Smatram da i ako ste u grijehu, ako ste bijedni i gladni. Ako se puno puta povrijedili Boga, Crkvu, braću i sestre, bez obzira na to sve - Bog će vam dati svog Duha, dat će vam ovaj dar, i na taj način pomoći vam da slavite Boga Oca, Boga Sina, Boga Duha Svetoga. Da slavite svetu crkvu katoličku. Da slavite Nebesku Majku. Sve to ne dolazi po našim zaslugama, jer smo nemoćni i bijedni, a nemožemo se sami spasiti, a uvjeren sam ni omiliti i udovoljiti Bogu, ako nam ne da svog Duha.
Sam Božji Duh u nama slavi Sveto Trojstvo.
Uvjeren sam da Bog šakom i kapom proljeva svog Duha po nama. On je tu, oko nas. Mi smo u moru Duha Svetoga. Mi smo spužva u moru Božje Ljubavi. U moru Duha Svetoga. Na nama je odluka - Želimo li pustiti da naša spužva bude protočna. Da naša Duša upija Božju Ljubav koju ne možemo izbjeći. Koja je svuda oko nas.
Otvorite se.
Mnogima je nezgodno reći da imaju dar jezika. Neki su doživjeli nezgodna iskustva s njim. Neki su ih zbog toga ismijali. Mnogi ga imaju, ali samo oni znaju za njega.
Neki sa svojim darom mogu moliti samo sami. Ne u skupini. Nekima je dan da slave Boga u grupi, u mnoštvu. Nekima je dan da propovijedaju.
On nije znak svetosti. I ne moraš biti svet i tako dobar da ga primiš. On je dar. Kao kad ti bijedniku daš novu gitaru i učiš ga svirati.
Primijetio sam da je mnogima potreban poticaj da krene pjesma.
U ovoj temi ćemo napraviti radionicu, kako bi se ražario taj dar. Neka oni koji imaju iskustva s tim darom daju poticaj drugima.
Nemojmo se sramiti.
Pokušajmo čak ići toliko daleko i napisati šta nam dođe. Makar to nelogično zvučalo.
Možeš napisti da ti je pala na pamet riječ, kao meni sada: UN KALABRO DALABRA SANTO
Eto, pišite što vam dolazi (riječi po ovom daru), pa pokušajmo ražariti taj dar.
Onaj tko je organizirao radionice za taj dar, neka se aktivira malo.
Također, oni koji imaju dar tumačenja jezika, neka se aktiviraju oko ove radionice i neka ražare taj dar, primijenjujući ga na ovoj temi.

Primite Duha Svetoga

Zadnja izmjena: vjeko; 28 svi 2007 12:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 10:29 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
MIR SAMARA ALEJA MARAN.
HUO TIE ALASAR.
MIE ARAK SIA.
HUMO TAALIA NA.
SIE MARENA ULAHAM.
JANU VED MARIA SAMPRE, SAMPRE TALEM.
MANI DA REA SI, SIEMPAHAR.
"TELEM RAM TIE HUTO
TELEM TAMSAR MISUU
TELEM HASAR"
MAI DEA MIOPSA DI.
HUONO ALLE TARAMPSA GA.
DAI ELAM MUONO TIO MISAR.
MISIN PETRA DIO VANAR.
MALIUM DIMSI AREA NOM.
RIA SE HUOMO, RIA SA NAMSAR.
"EGZE SPIRITUS TARAM, HIPŠUM.
MIE TAR MIRAN DA NUO TAMŠAR, DI NOE RAM"

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 11:41 
Odsutan

radionica za postizanje dara jezika?
radionica sluze za nesto gdje svojim trudom, svojim zalaganjem mozemo napredovati i nesto nauciti.
a dar? dar se daruje, mi ga dobivamo jer nas je netko zelio darovati. nebitno jesmo li ga zasluzili, pa cak i zeljeli.
a tek dar Duha Svetoga? ako pomislim da sam ja sama uspjela i mrvicu pridonijeti dobivanju dara, hocu li cu razalostiti onoga koji daruje? hocu li mu oduzeti slavu, ili pak obicno veselje zbog ...iznenadjenja...bilo kojim darom kojeg mi je namijenio?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 11:41 
Odsutan

Dajem svaku pohvalu za ovu temu:
Ne bojte se ljudi pisati o tome....
Pustite neka Sila Duha Svetoga djeluje u vama....
Otvorite svoja srca...širom
Tražite milost....

Neka se proslavi Ime Njegovo

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 11:49 
Odsutan

fiducija...
da je po zaslugama....neznam šta bi ko dobio......
to je Njegova ljubav i Njegova milost.....
nikakav trud,,,,,samo vjera....velika vjera mora biti u nama...jer dnevno svi sagriješimo jako puno......
Njegovu Slavu niko ne može ničim oduzeti, a niti umanjiti....
a veselje.....o radosti moja silna......jer On je s nama........
Zato, ne dvoumi se ...........
BTB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 12:09 
Odsutan

mare, oko cega mislis da dvoumim?
oko dobivanja darova zasigurno ne.
oko naslova same teme isto ne dvoumim, nego jednoumim :wink: kako nije najprikladniji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 28 svi 2007 12:30 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Podijelio: 1 zahvala
Je, možda je neprikladan. Isključivo sam ga napisao jer imam na umu da se u karizmatskim zajednicama održavaju događaji u kojima se pokušava ljudima razjasniti što je dar Duha Svetoga, kako da mu se otvore, itd. a to se naziva radionica. U ovoj temi isključivo mislim na otvaranje za primanje darova a ne na nešto što bi činili na silu. Dakle, ni mi nemožemo primiti rođendanski dar, ako ga ne želimo uzeti, a kamoli ako ne otvorimo vrata gostu ili prijatelju koji nam ga nosi.
U ovoj temi, želimo otvoriti vrata, Duhu Svetomu, i primiti njegove darove koji su oko nas, pred našim vratima. Duh Sveti nije onaj koji će nam nešto činiti na silu i koji će lupati šakom po našim vratima kako bi nam dao dar. Ukoliko mu ne otvorimo, pognut će glavu, razžalostiti se, a vjerojatno i otići.
Mnogi ljudi sumnjaju u dar, ako ga uopće imaju, pa mislim da će im ova tema doprinijeti, da ako je od Boga, da im pomognemo svojim iskustvom podiči njihovu vjeru, kako ne bi sumnjali
Mijenjamo naziv teme kako ne bi bilo zabune

Zadnja izmjena: vjeko; 28 svi 2007 12:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]