www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 23:47

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:22 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
marija-nada vidim da te je povrijedilo Aurelius_01 i meni se čini da te je krivo shvatio...nemoj se obazirati na druge šta misle o tebi pogotovo preko foruma jer je preko njega teško pokazati sve osjećaje i misli...mozna je Aurelius_01 i on tako pogresno shvatio tvoje riječi...najvažnija je čovjekova iskrenost i ljubav prema Bogu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:25 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ne vrijeđam se ja tako lako ..........ja mislim da je on mlad da bi shvatio neke stvari......nije bit u prepisivanju....... lako je pisati i prepisivati kada ti je sve u životu kao podmazano......i ne vidiš oko sebe....a ljubav je vidjeti oko sebe ......druge........

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:39 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Mene samo jako vrijeđa kada mi ljudi vrijeđaju Gospodina Oca moga...
a za ovo ćemo lako.....ovdje na forumu najlakše je se nadmudrivati što ja nikako ne želim......ja sam samo otvorena jako.....
Pitanje je kako bi Aurelius npr. pomogao našoj Tinni,,,,i što bi se dogodilo da su mi ljudi govorili non stop o prokletstvu, dok sam bila bolesna....slušala sam non stop o Ljubavi Njegovoj Prevelikoj za mene....
a kasnije ide dalje sve što treba ići.......kajanje iz srca, traženje oprosta, promjena načina života, predanje sebe Očevoj volji i svih oko sebe.....
više ne radim ništa sama, za nikoga se više ne borim ja, molim Oca da se bori za me i sve oko mene, nisam više navezana za ništa ovozemaljsko......ništa mi ne predstavlja materijalno ako nemam Gospodina ispred sebe......

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:48 
Odsutan

braco i sestre mir Gospodina neka side na nas!

Zar nije najveci dokaz Njegove silne Ljubavi Kriz? Kad nas patnje uhvate sjetimo se koliko nas jadne ljubi...I jedno i drugo je istina! On nas jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaako ljubi i ja jadna i malo neumonio stvorenje stvarno mogu samo reci da je dokaz njegove ljubavi kad nam dopusti! da mozemo iz ljubavi za nase pretke i nase potomke patiti kao sto je On za nas sa tolikom ogromnom Ljbavlju patio i Kriz grlio, pa ni on nije bio kriv za nase grijehe! Neka Njemu bude Hvala i Slava!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:57 
Odsutan

Marijo Nado, ti si toliko patila vec u zivotu mozes vidjeti koliko te je On i tebe i tvoje ljubio..imas pravo..krivo je pricati o Krizu kao prokletstvu..Kriz nije prokletstvo nego Ljubav..to je nas Konopac prema Njemu..a odsustvo Boga u nasim pokeoljenjima je prokletstvo..kad Te on zove a mi se ne osrvcemo..On se javlja usvakoj generaciji..pitanje je ko ce se iz generacije javiti i reci: Evo me tu sam, ka sam tvoje orudje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 11:26 
Odsutan

Podijelio: 36 zahvala
Zahvaljeno je: 26 zahvala
gabrijel napisao:
Hrvoje Hrki napisao:
Nasmijesen napisao:
gabrijel napisao:
To je iz Staroga Zavjeta a za nas se odnose samo Novi Zavjet u kojemu vlada ljubav Boga prma nama.
Grijesi se ne prenose već se preosi narav čovjeka ako je netko agresivan, alkoholičar i tomu slično lako je moguće da i njegova djeca postanu takva a na njima je da se bore protiv tih poroka kroz molitvu.

Osobno mislim da je ovo greska. Nista se nece dokinut vec se samo dopunja. Molio bih kad bi ovo netko drugi bolje objasnio, ja nemam znanja ni volje trenutno. :?

slažem se
Riječ Božja je za sva vremena
iako i ja puno više čitam NZ , nego SZ , i nekako mi više leži, ne osudim se reći da je SZ dokinut , i da više ne vrijedi

naravno da je riječ Božja za sva vremena ali zašto ne zivimo onda po SZ kao što žive židovi...naš je životni put po NZ pa i Crkva je nastala po NZ Crkva je Tijelo Isusovo a Sv. Misa je najsavrsenija molitva nas ljudi prema Bogu

ako si malo pratio moje postove , uđi u moj profil pa malo istraži, vidjeti ćeš da ja najviše pišem o svetoj misi , euharistiji-svetoj pričesti , i ispovijedi ., sakramentima općenito , o BDMariji , o Međugorju

tako da ja itekako baštinim i živim NZ i sve doktrine i nauk KC :D
i Bogu hvala na tome
i na ovu temu pišem jer mislim da ima velike istine , barem po mnogim svećenicima , karizmaticima koje smo više puta navodili i citirali ovdje na TT
jA od nadležnih iz KC , nikada nisam čuo da su heretici ili da šire neki strah među katolike, neko krivovjerje ili zablude
oni , možda imaju neka saznanja što drugi svećenici nemaju
to su ljudi koji se bave otklinjanjem i oslobađanjem od zlih duhova
mnogi drugi svećenici se toga plaše i ne žele uopće u to ulaziti i dublje proučavati , a kamoli se time baviti :twisted:

ja znam da je Bog ljubav i da je Milosrđe
ali svi moramo znati i otvoreno reći da je Pravda i Pravedni Sudac
ne smijemo biti jednostrani i pričati samo o Ljubavi i Milosrđu ( osobno često činim devetnice krunice Božanskog Milosrđa) , a zanemariti pojam grijeha, kazne , posljednjeg suda
vjerujem da svi znate da su mnogi sveci tvrdili da je najveća pobjeda zloga kad ljude uvjeri da on ne postoji i da ne postoji kazna, već da je Bog SAMO ljubav i sve će nam biti oprošteno

prezauzeto vjerovati samo u Božje milosrđe je također OHOLOST i grijeh
pročitaj malo Veliki znak 1 i Veliki znak 2 ( ima na TT-U za downlodati i printati) gdje su od časnog svećenika Josipa Suknera lijepo kompilirana sva važnija ukazanja BDMarije, arkanđela Mihaela, viđenja poznatih svetaca i laika unutar KC, i gdje se iznosi tajni rat protiv KC , govori o budućnosti svijeta , o potrebi pokajanja i pokori ( FATIMA, AKITA , garabandal itd), o našoj posrednici BDMariji koja po Očevoj želji i nalogu dolazi na zemlju i tumači nam mnoge stvari ( npr. Međugorje), govori se o djelovanju masonerije protiv KC , o njihovoj želji da se ne govori u crkvama o grijehu i paklu , da se minorizira i ako može ukinu sakramenti ispovijedi-pokore i sveta pričest i masa drugih stvari
sve ta otkrića i činjenice za nježnije i plašljivije duše mogu biti strašne i šokantne , ali to je sve , na žalost , jedna velika istina , i borba duhova na zemlji je u kulminaciji i ne smijemo se uljuljati u progresističke terije koje razvodnjavaju ispravan , stari nauk KC , koji masonerija i progresisti žele korak po korak izmjeniti, zamutiti i proširiti mnoge zablude
te zablude se mahom odnose na ulogu i važnost BDMarije, na svete sakramente KC i sl.
zato , nema potrebe da ovdje netko misli da je nekome želja da nekoga straši ili tvrdi da Bog nije Ljubav , ali moramo znati da postoji i druga strana medalje
ja osobno na nikoga posebno nisam mislio kad sam općenito pisao na ovoj temi, niti mi je to napameti , jer vidim da svi smo dobre duše TT-a i da pišemo u dobroj vjeri i sa dobrim nakanama
ali , ne znamo svi sve stvari isto , nismo svi čitali baš sve knjige i članke vezane za našu vjeru isto i zato ne moramo svemu u POTPUNOSTI imati isto mišljenje
to svi međusobno trebamo uvažavati :D
meni je jedna ženska osoba na ovom forumu jako draga i vidim da je nadahnuta i puna Božjeg Duha ( moguće da je članica neke karizm. molitvene zajednice) i nikako mi nije namjera da ona osobno misli da je napadam isl, jer mi to nije namjera, a vjerujem ni namjera drugih koji argumentiraju na ovu temu :b41:

zato , neka Božja ljubav i mir Kristov bude sa svima nama , i neka nitko ne misli da se o ovoj temi piše strogo osobno, a ne načelno :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 14:33 
Odsutan

marija-nada napisao:
Ja mislim da ti Aurelius uopće mene ne kužiš.........ne možeš ni ti ni ja znati kada će Gospodin nekoga dotaknuti i izliječiti...kakva je čija volja i koliko mu je srce otvoreno..tko sam ja da govorim zašto je nekome ovako ili onako..zašto je bolestan......da si čitao moje postove u svjedočanstvima kada sam tek došla možda bi shvatio nešto, a možda i ne......teško je u tuđu kožu.....a najgore je nekoga osuđivati za nešto, ......što ovaj puta nisam rekla za tebe..tako da krivo ne shvatiš....ja samo govorim općenito..

Pitaš mene šta ja volim......istinu ili laž....kakvo ti je to pitanje.....kada bih voljela laž ne bih bila ovdje, ne bih voljela ..ne bih se molila....ne možeš ti Aurelius u moju dušu ući i vidjeti....a to što si me pitao isto je kao da si pitao da li vjerujem u Gospodina.kada bih voljela laž ne bih izašla iz depresija u kojima sam bila 10 godina, ni onda nisam voljela laž..drugi su me tukli i zlostavljali Aurelis..pa sam mislila cijelo vrijeme da nisam vrijedna života...da sam ja manja od drugih,,,da se moram drugima klanjati.....povrijedio si me Aurelisu tim pitanjem....ja sam ovdje u postovima puno toga ispričala i svi su mogli shvatiti što ja volim, a što ne.....BTB......

Draga marijo-Nado, ja sam obično biće ponizna i krotka srca, i stoga ti se prije svega ispričavam na svakoj riječi koja te je povrijedila. Oprosti.
Zbilja nemam namjeru nikoga uznemirti i zaplašiti, reklo je i ovdje par osoba kako je ovo vrlo 'škakljiva tema''i nije nimalo laka, te da bih mogla ljude preplašiti, vidim da je zbilja i uistinu tako. Ponekad je teško istinu prihvatiti i pogledati joj u oči. No, istina i dalje ostaje istina. Marijo, vjeruj mi da meni isto nije bilo lako o svemu ovome čuti, niti što piše u Bibliji a niti iz knjige don Milivoja Bolobanića. Ja sam potaknut svojom osobnom situacijom i boli pokrenuo ovu temu, jer su mi neke stvari napokon otvorile oči i srce, pa sam s tom namjerom i došao ovdje da kažem svima onima kojim ne ide i prate ih teškoće da malo bolje pogledaju i obrate se osobama koje im mogu pomoći.
Nisam stavio svoje svjedočanstvo jer je preteško, možda bih me ljudi onda drugačije doživljavali. Marijo draga, nemoj mislit da je meni lakše nego tebi , bilo ili da je to sada. Mislim da nije. Svi mi imamo svoje križeve. Ja nikome ovdje nisam rekao da ne zna što je život ,da je još mlad i da mu je sve servirano i da mu je podmazano....iz toga bih čovjek mogao svašta zaključiti...ali ja neću. Ja znam sebe, ali vidim i druge oko sebe. Možda bih mi bilo bolje da se više gledao sebe nego druge, zato mi i jest sada ovako. Ali neka, žao mi nije. To je bila volja Božja.

Žao mi je što to doživljavaš kao zastrašivanje, ali niti jednom riječju mi to nije bila namjera, taj strah se stvorio u vašim mislim i srcu jer sigurno nikome nije drago čuti ovakvo što. Nije ni meni bilo. Neki možda znaju o čemu ja pričam. Evo mene isključi pa pitaj Zlatka ili Mary33, oni će ti iskustveno posvjedočiti.
Većina riječi ili kako ti kažeš ''lako mi je prepisivati''.(.ne prepisujem već svagdje stavim da se radi o citatu) je od crkveni velikodostojnika tj.svećenika i to su njihove, a ne moje riječi, zato sam ti rekao kad si me prije napala , da pitas don Milivoja ako meni ne vjerujes, i ništa više. Dakle, citati nisu moji, to su oni napisali,a ti doživljavaš kao da je to moje pametovanje. Nema toga ovdje.

Što se tiče onoga ..voliš li laž ili istinu..to baš tako nisi trebala shvatiti...ne doslovce..već u kontekstu, tu zbilja ti neću ništa govoriti jer to sama moraš shvatiti, ali izjava sigurno nije osnova da bih se uvrijedila. Ja se ispričavam, povrijedilo to tebe ili ne, ne brini imam ja snage i ljubavi prema svakome da se ispričam pa i kad sam u pravu, pa tako i prema tebi.
Isto tako, kažeš ''kad bi voljela laž ne ih bila ovdje''...nije ''biti ovdje na ovom forumu '' nikakvo mjerilo istine ili laži...zbilja to ne želim komentirati. Forum je osnovan s dobrom namjerom, a sad pitanje laži ili istine leži u nama.

Druga stvar, nisam nikada rekao da si ti ovakva ili onakva, ti se samoinicijativno braniš i govoriš da svi znaju kakva si ti osoba, što si prošla i da imaš određene vrijednosti koja kao ja nemam..jer sam još citiram ''još mlad da bih shvatio neke stvari'' i ''lako ti je pisati i prepisivati kad ti je u životu sve podmazano''.....a draga i najdraža Marijo, to ti izjavljuješ sa takvom lakoćom, sigurnošću i nedostakom obzira, a ne znaš uopće kako mi je u životu ...začudila bih se...jesam mlad, ali sam možda prošao više nedaća i tragedija nego ti, kažem možda. Meni je iskreno žao što si se morala boriti sa depresijom i što si sve morala prolaziti, ali vjeruj mi nije ni meni bilo lako od 9.godine bez tate i skoro bez mame, da ne nabrajam sve. Ne želim se ništa iznositi, jer Bog mu još uvijek daje snage da se nosim sa poteškoćama koje su me snašle. Život moj je velika borba, velika. I daleko dogurah uz sve poteškoće, a ti možeš misiti šta hoćeš, da je meni lako i kako ti kažeš ''sve podmazano''. Prepoznajem da ti je duh ranjen bio ranjen pa mi to iz neke gorčine i s visine govoriš, ali i meni je bio i je, pa te mogu razumjeti. Neću ti zamjeriti ama baš ni na čemu. Meni je Bog dao razboritosti da razumijem ljude, njihove situacije i reakcije, tako da mi ne predstavlja problem ni ovi tvoji, kako da ih nazovem, izljevi / napadi na mene kao mladom i nerazumnom biću s podmazanim životom. Zbilja ne zamjeram ništa..kaže se ''Tvoja će te riječ opravdati, tvoja će te riječ osuditi.''

Isto tako, neka svi oproste koje je zastrašila ova tema, moja je namjera bila otvoriti oči i ukazati da pogrešnost za koju se možda mnogi nisu zapitali do sada, a počinili su ih njihovi preci. Onaj tko ima čisto i ponizno srce i dušu taj se ne mora bojati, a ostali nek se nose sa svojim djelima i nedjelima, Bog će suditi, što je najvažnije.
Budući da su me evo mnogi napali, kako ova tema treba biti premještanu zaachatane teme i kako je ovo unošenje straha, meni je žao što to moram reći, ako hoćete predložite administratoru da me isključi sa foruma ako vam je to drago. Mislim da nisam nikome naudio niti ništa loše rekao. Samo nemojte mi izvlačiti riječi iz konteksta i ponovo izokretati i optuživati. Ja se ne bojim nikoga nit ičega, osim Boga. On vidi šta mi je u srcu.
Nastojat ću se što manje izražavati na ovom forumu, pokušat ću pročitati nešto pametno jer ima ovdje i nadahnutih i produhvoljenig ljudi, iako smatram da su svi dobri. A ako Bog bude htio, neću više niti dolaziti ''unosti nemir''....možda je bolje tako.

Svakako administratorima i pokretaču ove stranice želim sve najbolje i upućujem pohvale zbog ideje, truda i ljubavi koju su uložili za dobrobit drugih. Neka Vas Bog blagoslovi i čuva.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 14:42 
Odsutan

marija-nada napisao:
Ne vrijeđam se ja tako lako ..........ja mislim da je on mlad da bi shvatio neke stvari......nije bit u prepisivanju....... lako je pisati i prepisivati kada ti je sve u životu kao podmazano......i ne vidiš oko sebe....a ljubav je vidjeti oko sebe ......druge........

Evo crno na bijelo - konradikcije - napisano . (sad reci da li je ovo istina što si napisala ili ne)

Ne vrijeđam se ja tako lako - a u prethodnom postu ''povrijedio si me AUrelius tim pitanjem''

a ovo ostalo su isto izjave s visine i s nedostakom obzira i promišljenosti.
Tko bih reako u ptliko malo teksta si rekla toliko puno.

Sorry, ovo je crno na bijelo, a ti se sad ljuti koliko hoćeš. Bog je i ljutnju stvorio s razlogom.BTB

''TVOJE ĆE TE RIJEČI OPRAVDATI, TVOJE ĆE TE RIJEČI OSUDITI''

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:16 
Odsutan

[quote="Hrvoje Hrki"][quote="gabrijel"][quote="Hrvoje Hrki"][quote="Nasmijesen"][quote="gabrijel"]To je iz Staroga Zavjeta a za nas se odnose samo Novi Zavjet u kojemu vlada ljubav Boga prma nama.
Grijesi se ne prenose već se preosi narav čovjeka ako je netko agresivan, alkoholičar i tomu slično lako je moguće da i njegova djeca postanu takva a na njima je da se bore protiv tih poroka kroz molitvu.[/quote]

Osobno mislim da je ovo greska. Nista se nece dokinut vec se samo dopunja. Molio bih kad bi ovo netko drugi bolje objasnio, ja nemam znanja ni volje trenutno. :?[/quote]

slažem se
Riječ Božja je za sva vremena
iako i ja puno više čitam NZ , nego SZ , i nekako mi više leži, ne osudim se reći da je SZ dokinut , i da više ne vrijedi[/quote]

naravno da je riječ Božja za sva vremena ali zašto ne zivimo onda po SZ kao što žive židovi...naš je životni put po NZ pa i Crkva je nastala po NZ Crkva je Tijelo Isusovo a Sv. Misa je najsavrsenija molitva nas ljudi prema Bogu[/quote]

ako si malo pratio moje postove , uđi u moj profil pa malo istraži, vidjeti ćeš da ja najviše pišem o svetoj misi , euharistiji-svetoj pričesti , i ispovijedi ., sakramentima općenito , o BDMariji , o Međugorju

tako da ja itekako baštinim i živim NZ i sve doktrine i nauk KC :D
i Bogu hvala na tome
i na ovu temu pišem jer mislim da ima velike istine , barem po mnogim svećenicima , karizmaticima koje smo više puta navodili i citirali ovdje na TT
jA od nadležnih iz KC , nikada nisam čuo da su heretici ili da šire neki strah među katolike, neko krivovjerje ili zablude
oni , možda imaju neka saznanja što drugi svećenici nemaju
to su ljudi koji se bave otklinjanjem i oslobađanjem od zlih duhova
mnogi drugi svećenici se toga plaše i ne žele uopće u to ulaziti i dublje proučavati , a kamoli se time baviti :twisted:

ja znam da je Bog ljubav i da je Milosrđe
ali svi moramo znati i otvoreno reći da je Pravda i Pravedni Sudac
ne smijemo biti jednostrani i pričati samo o Ljubavi i Milosrđu ( osobno često činim devetnice krunice Božanskog Milosrđa) , a zanemariti pojam grijeha, kazne , posljednjeg suda
vjerujem da svi znate da su mnogi sveci tvrdili da je najveća pobjeda zloga kad ljude uvjeri da on ne postoji i da ne postoji kazna, već da je Bog SAMO ljubav i sve će nam biti oprošteno

prezauzeto vjerovati samo u Božje milosrđe je također OHOLOST i grijeh
pročitaj malo Veliki znak 1 i Veliki znak 2 ( ima na TT-U za downlodati i printati) gdje su od časnog svećenika Josipa Suknera lijepo kompilirana sva važnija ukazanja BDMarije, arkanđela Mihaela, viđenja poznatih svetaca i laika unutar KC, i gdje se iznosi tajni rat protiv KC , govori o budućnosti svijeta , o potrebi pokajanja i pokori ( FATIMA, AKITA , garabandal itd), o našoj posrednici BDMariji koja po Očevoj želji i nalogu dolazi na zemlju i tumači nam mnoge stvari ( npr. Međugorje), govori se o djelovanju masonerije protiv KC , o njihovoj želji da se ne govori u crkvama o grijehu i paklu , da se minorizira i ako može ukinu sakramenti ispovijedi-pokore i sveta pričest i masa drugih stvari
sve ta otkrića i činjenice za nježnije i plašljivije duše mogu biti strašne i šokantne , ali to je sve , na žalost , jedna velika istina , i borba duhova na zemlji je u kulminaciji i ne smijemo se uljuljati u progresističke terije koje razvodnjavaju ispravan , stari nauk KC , koji masonerija i progresisti žele korak po korak izmjeniti, zamutiti i proširiti mnoge zablude
te zablude se mahom odnose na ulogu i važnost BDMarije, na svete sakramente KC i sl.
zato , nema potrebe da ovdje netko misli da je nekome želja da nekoga straši ili tvrdi da Bog nije Ljubav , ali moramo znati da postoji i druga strana medalje
ja osobno na nikoga posebno nisam mislio kad sam općenito pisao na ovoj temi, niti mi je to napameti , jer vidim da svi smo dobre duše TT-a i da pišemo u dobroj vjeri i sa dobrim nakanama
ali , ne znamo svi sve stvari isto , nismo svi čitali baš sve knjige i članke vezane za našu vjeru isto i zato ne moramo svemu u POTPUNOSTI imati isto mišljenje
to svi međusobno trebamo uvažavati :D
meni je jedna ženska osoba na ovom forumu jako draga i vidim da je nadahnuta i puna Božjeg Duha ( moguće da je članica neke karizm. molitvene zajednice) i nikako mi nije namjera da ona osobno misli da je napadam isl, jer mi to nije namjera, a vjerujem ni namjera drugih koji argumentiraju na ovu temu :b41:

zato , neka Božja ljubav i mir Kristov bude sa svima nama , i neka nitko ne misli da se o ovoj temi piše strogo osobno, a ne načelno :grlim te:[/quote]

ja sam govorio o kaznama Božijim za grijehe mojih djedova j aneodgovaram...ja samo mogu naslijedit njihov karakter...nisam nikad govorio da treba zataskavati govor o grisima...pre strašna je kazna Božija za čovjeka koji umre sa grijehom...i o kaznam treba govoriti otvoreno...previse je zla u dnašnjem svijetu ali ima i dobra još viš i ovaj forum je dokaz

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 15:16 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Citat:
Nastojat ću se što manje izražavati na ovom forumu, pokušat ću pročitati nešto pametno jer ima ovdje i nadahnutih i produhvoljenig ljudi, iako smatram da su svi dobri. A ako Bog bude htio, neću više niti dolaziti ''unosti nemir''....možda je bolje tako.

Dragi Aurelius, marija-nada,zlatko, hrvoje-hrki i ostali koji ste sudjelovali u ovoj temi; dala sam si truda i iščitala sve od početka i moram vam svima reći da sam Bogu zahvaljivala na svima vama i Duhu Svetom koji vas vodio, pa makar se činilo da ste i u različitostima- svi ste zapravo govorilo o jednome-potrebi molitve, prikazivanju misa, ispovjedi, pričesti i blagodati molitava i misa za umrle pretke- a to je najvažnije. Jer u našem Vjerovanju govorimo o općinstvu svetih-onih živih na zemlji i onih na nebu-pa tako i duša naših umrlih predaka za koje smo dužni moliti, jer znamo da za sebe kad umru ne mogu više ništa učiniti.
Aureliuse, divno pišeš, vodi te Duh Sveti na poseban način- to je moj doživljaj i molim te da ove zamke zloga koji se miješa i želi odvratiti od nužnosti molitve za pretke, uvlačeći tobože strah- odmah prezreš i baciš pod Kristov križ; smiriš se, odbaciš ove emocije koje sada imaš i ponudiš Isusu svoju malenost i spremnost na daljnje trpljenje, kojeg si ionako imao u životu. Po mome sudu, tvoje pisanje je učeno, teološko, iskustveno i meni jako leži i molim te ni ne pomišljaj zbog nekog lažnog osjećaja povrijeđenosti( marija-nada nije ta osoba koja bi drugoga ponižavala) odustajati od pisanja na TT-u. Isus te doveo ovamo i zar misliš da je Njegova volja da odustaneš... i to baš ovdje na ovoj temi...koja je užasno važna za naš duhovni život i spas duša.
Možda vi kao sudionici ove teme to ne vidite, ali netko koji je kao ja došao s putovanja u rodni kraj baš istražujući pretke i svoje porijeklo, obilazeći Crkve i Samostane u Bosni i otkrivajući strašno puno grozomornih grijeha svojih predaka; ne može a ne uvidjeti koliko se zlo perfidno ovdje pokušava uvući i zametnuti svađu i to baš preko onih koje Isus toliko ljubi i pomaza Duhom svojim.
mariji n-nadi- tvoja malenost i veličina u ljubavi prema Kristu- naprosto je zarazna, samo tako, ali i dopusti i drugima da budu učeni- jer to nije njihova učenost, kao što ni tvoje jednostavne riječi nisu tvoje-već Njegove-ali kad ih se čita-gore srca!
Divni ste, Božja ste divna djeca, potrebni ste nam, pišite nam, evo i mene ste trgnuli iz mojeg višemjesečnog "prebivanja u Bogu"... bio mi je samo On dovoljan; no vrijeme je da se opet počne okopavati u Božjem vinogradu.
Sve vas blagoslovio dobri Bog, Otac, Sin i Duh Sveti!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]