www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 26 lip 2025 19:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2007 21:05 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 46 zahvala
pa nismo dosli na ovaj forum da navjestamo prokletstvo i zlo?

http://www.glas-koncila.hr/rubrike_razg ... oj-ID=1028

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2007 21:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 46 zahvala
Izvinjavam se stavila sam pogresan link...oprosti.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 21 kol 2007 22:05 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Uvezi sa ovim topicom imam jedno jednostavno pitanje.

Što je zapravo križ (patnja, bolest, prerana smrt bližnjih…) Božji blagoslov (prema onom «koga Bog voli šalje mu stradanja") ili posljedica prokletstva??
Pobrkali su mi se svi lončići. :?: :?: :?:

Citat:
treba svjedočiti o Božjoj ljubavi i to Ogromnoj, Neizmjernoj Ljubavi, jer Bog to jeste,,,,,,

Jedino to i znamo o Bogu. Da je LJUBAV sama. Govoreći o Božjoj ljubavi NIKAD ne možemo pogriješiti, a po pitanjima kažnjavanja i inih stvari možemo.
BVB

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 02:21 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Citat , don Milivoj B.

''Vrlo često, u razgovorima, pojedine osobe koje dolaze tražiti oslobońenje od svojih
problema, postavljaju ova i slična pitanja: Zašto to Bog dopušta? Zašto dopušta da zao duh
ruši moju obitelj? Zašto dopušta takve tragedije u našoj obitelji? Zašto ova kušnja ili ovo zlo?
Na ova i slična pitanja nije moguće dati jedinstven odgovor. Postoji više razloga. Možemo ih podijeliti u tri vrste:
1. Kazna za grijehe,
2, Bog nas želi potaknuti na opraštanje,
3. Bog nas po tim kušnjama želi osposobiti da budemo stalno budni i jaki u vjeri i pouzdanju u njega.
''

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 02:26 
Odsutan

*Patientia* napisao:
Uvezi sa ovim topicom imam jedno jednostavno pitanje.

Što je zapravo križ (patnja, bolest, prerana smrt bližnjih…) Božji blagoslov (prema onom «koga Bog voli šalje mu stradanja") ili posljedica prokletstva??
Pobrkali su mi se svi lončići. :?: :?: :?:

Citat:
treba svjedočiti o Božjoj ljubavi i to Ogromnoj, Neizmjernoj Ljubavi, jer Bog to jeste,,,,,,

Jedino to i znamo o Bogu. Da je LJUBAV sama. Govoreći o Božjoj ljubavi NIKAD ne možemo pogriješiti, a po pitanjima kažnjavanja i inih stvari možemo.
BVB

Evo ti odgovora , citat, don Milivoj Bolobanić:

Naime, ništa se u svjetskim zbivanjima, kao ni u životu svakoga pojedinca, ne događa
slučajno, tj. bez Božjega dopuštenja. Sve je pod njegovim nadzorom: Ali ni vlas vam s glave
neće propasti (Lk 21,18).
A budući da nam je Bog dao slobodu, on dopušta zlo, ali ga nikada
ne želi.
No ako i dopusti zlo, on iz zla izvlači dobro, okreće ga na dobro. Sotona, budući da je
prvotno Božje stvorenje kao i svi ostali, makar je čisti duh, nikada ništa ne može bez Božjega
dopuštenja, koje mu Bog daje, ponekad da nas kazni, ponekad da iskuša našu vjernost Bogu,
po nekad da u nama razbudi istinsku vjeru koju smo izgubili svjetovnim životom.
Bog može
dopustiti Sotoni da nas napada i muči, ali nam uvijek daje sve milosti da mu se možemo
oprijeti. U svetome pismu Bog nam govori: Ako hoćeš, možeš držati zapovijedi, u tvojoj je
moći da budeš vjeran. (Sir 15,15). Na taj nam način daje da iz kušnje izvučemo za sebe
krjepost, odnosno da je vježbamo u poniznosti, strpljivosti, mrtvljenju...

Zašto Bog, koji je beskrajno veći i moćniji od Sotone, ne spriječi njegovo djelovanje i zašto
ga ne zatvori u pakao? Bog nikada svojim stvorovima ne oduzima nezaslužene darove. Mi ih
sami možemo izgubiti. Tako ni milost, koju su nekoć izgubili nevjerni anđeli i zatim ljudi
zbog zloporabe slobodne volje. Prirodne nadarenosti ostaju sačuvane, unatoč grijehu. Bog
svojom tajanstvenom providnošću usmjerava zlo na dobro. I Sotona će jednoga dana morati
priznati kako je stalno služio Bogu. Napasti kojima đavao navodi čovjeka često služe da bi
čovjeka učinile opreznijim, revnijim u molitvi te ga približile Bogu. Bog dopušta da čovjek
padne kako bi čovjek spoznao svoju grješnosti i ništavnost, ali se čovjek ne smije na tome
zadržavati, nego se mora kajati, jer je uvrijedio neizmjernu ljubav i Dobrotu, mora zamrziti
grijeh, odreći ga se i boriti se; i tada milost Božja silazi na dušu i uzdiže je k sebi.

Sotona će, nesposoban činiti dobro, na sudnjem danu morati priznati kako je radio za Božju
slavu, kako je dao velik prilog za spas, a time i za proslavu mnogih svetaca, mučenika,
djevica i blaženih slavljenika u Nebu.
Tako u životu nekih osoba Bog može dopustiti djelovanje Zloga kako bi kod njih podigao
velike duhovne plodove, Zlo je tu imalo svoj cilj, ali Bog je zlo poništio kako bi se ostvario
Njegov cilj.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 02:51 
Odsutan

[quote="*Patientia*"]Uvezi sa ovim topicom imam jedno jednostavno pitanje.

Draga Patinetia, jako dobro pitanje, najbolje do sada? Vrlo razboritro si se upitala?
No, na ovo pitanje se ne može jednoobrazno odgovriti. Naime, u prethodnom postu ti je odgovoreno. Bog dopušta zlo (zašto? - imaš u prethodnom postu), ali zlo okreće u dobro ukoliko se obratimo i izvršavamo njegove zapovijedi. Uvijek oprašta, milostiv i bogat ljubavlju jest naš Bog, no krivca ne kažnjena ne ostavlja. Oprašta za grijeh onoga koji trai oprost i koji se kaje, a onaj koji se ne kaje i živi u svojoj oholosti misleći da nije grešnik, ne ostavlja nekažnjena, i kažnjava opačine otaca na djeci za nepokajane grijehe, jer nitko Bogu ne može ostati dužan.

Bog dopušta da čovjek
padne kako bi čovjek spoznao svoju grješnosti i ništavnost, ali se čovjek ne smije na tome
zadržavati, nego se mora kajati, jer je uvrijedio neizmjernu ljubav i Dobrotu, mora zamrziti
grijeh, odreći ga se i boriti se; i tada milost Božja silazi na dušu i uzdiže je k sebi.

Upravo nas Bog ponekad kažnjava (opominje) kako bi nas pozvao da ne odlutamo predaleko u grijehu te da se vratimo na ispravan put, pa takno njegova kazna (koja može biti posljedica prokletstva/grijeha) predtavlja i blagoslov za one koju prepoznaju da su u grijehu i koji ga se odreknu s namjerom da ga više ne čine. N ekažnjava nas Bog zato što se njemu kažnjava dabi on pokazao da je on Stvoritelj i neki snagator, On nas kažnjava jer nas neizmjerno voli i ne želi da postanemo zalutale ovčice. radi svoje ljubavi prema nama pokušava nas upozoriti da ne idemo krivim putevima grijeha. On nas voli. Nažalost , mnogi i nakon što ih Bog pozove preko drugih (npr. nenadana smrt malog djeteta, nesreća, bolest) ne reagiraju i ne primjećuju ništa sve dok ih jako jako ne udari, a onda krenu u plač i kajanje. Bog nema drugog načina da nas opomene. Naravno da bih svi željeli da nas Bog zasipa samo darovima, dobrim životom, blagodatima i ispravnostima, ali onda to ne bi bilo dobro. Sve se mora zaraditi i prema zasluzi, zato Božja kazna i blagoslovi imaju svoju svrhu. Uostalom, sve piše u Bibliji.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:04 
Odsutan

Podijelio: 152 zahvala
Zahvaljeno je: 118 zahvala
Ja mislim da ti Aurelius uopće mene ne kužiš.........ne možeš ni ti ni ja znati kada će Gospodin nekoga dotaknuti i izliječiti...kakva je čija volja i koliko mu je srce otvoreno..tko sam ja da govorim zašto je nekome ovako ili onako..zašto je bolestan......da si čitao moje postove u svjedočanstvima kada sam tek došla možda bi shvatio nešto, a možda i ne......teško je u tuđu kožu.....a najgore je nekoga osuđivati za nešto, ......što ovaj puta nisam rekla za tebe..tako da krivo ne shvatiš....ja samo govorim općenito..

Pitaš mene šta ja volim......istinu ili laž....kakvo ti je to pitanje.....kada bih voljela laž ne bih bila ovdje, ne bih voljela ..ne bih se molila....ne možeš ti Aurelius u moju dušu ući i vidjeti....a to što si me pitao isto je kao da si pitao da li vjerujem u Gospodina.kada bih voljela laž ne bih izašla iz depresija u kojima sam bila 10 godina, ni onda nisam voljela laž..drugi su me tukli i zlostavljali Aurelis..pa sam mislila cijelo vrijeme da nisam vrijedna života...da sam ja manja od drugih,,,da se moram drugima klanjati.....povrijedio si me Aurelisu tim pitanjem....ja sam ovdje u postovima puno toga ispričala i svi su mogli shvatiti što ja volim, a što ne.....BTB......

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:08 
Odsutan

[quote="Hrvoje Hrki"][quote="Nasmijesen"][quote="gabrijel"]To je iz Staroga Zavjeta a za nas se odnose samo Novi Zavjet u kojemu vlada ljubav Boga prma nama.
Grijesi se ne prenose već se preosi narav čovjeka ako je netko agresivan, alkoholičar i tomu slično lako je moguće da i njegova djeca postanu takva a na njima je da se bore protiv tih poroka kroz molitvu.[/quote]

Osobno mislim da je ovo greska. Nista se nece dokinut vec se samo dopunja. Molio bih kad bi ovo netko drugi bolje objasnio, ja nemam znanja ni volje trenutno. :?[/quote]

slažem se
Riječ Božja je za sva vremena
iako i ja puno više čitam NZ , nego SZ , i nekako mi više leži, ne osudim se reći da je SZ dokinut , i da više ne vrijedi[/quote]

naravno da je riječ Božja za sva vremena ali zašto ne zivimo onda po SZ kao što žive židovi...naš je životni put po NZ pa i Crkva je nastala po NZ Crkva je Tijelo Isusovo a Sv. Misa je najsavrsenija molitva nas ljudi prema Bogu

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:12 
Odsutan

I mali osnovnoškolci, srednjoškolci, pa i oni bez razreda škole, i oni koji neznaju čitati i pisati...oni koji se ne znaju lijepo i visokoobrazovano izražavati...Gospodinu našemu su jako dragi .....
Dovoljno Mu je reći.......Gospodine ja Te ljubim....Ja sam Tvoj ili Tvoja...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 22 kol 2007 10:21 
Odsutan

Moj prijedlog je da ova tema ode u Napete teme....
Ja se mogu s ovim suočiti ali ima ovdje žena koje ne mogu......
Aurelius ne shvaća.......
Ništa ja ne negiram......što je napisano,,,,,ali nije ni ljudski, ni po Božjem ljude plašiti...što mislim da Aurelius nesvjesno radi......

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 501 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 51  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]