www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 00:00

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 16 lip 2006 22:49 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 0 zahvala
vikica napisao:
[
molim se i tak i tak..pa čemu je toliko bitno da molim u jezicima

zato što sam pročitala a i vidjela da mnogi ljudi to jako žele jer na taj način kao su "odabrani", a i da ima mnogih zamki sotone s time...

Anđe moja, pa nije imperativ vjerniku molitva u jezicima, slažem se potpuno s tobom.
Točno je i da se neki ljudi koji imaju taj dar osjećaju kao "odabrani" i to je mene dugo vremena držalo na oprezu.
Ali to ti dođe kao ona čuvena rečenica( i meni je dugo služila kao izgovor)- "Ma, šta ću ja ići u crkvu, kad vidim tamo one babe kak ližu oltar, a čim izađu iz crkve-odmah ogovaraju ili jedva čekaju da susjedu crkne krava.."
Skoro su svi u mojoj molitv. zaj. imali taj dar, a ja sam se odupirala, bilo mi je smiješno to tatarataratata ili nanananana.
Ali moram ti reći da sam uočila da se pojedine osobe( opsjednute, zaposjedute ili okužene) koje su dolazile na molitve otklinjanja, dok se molilo i pjevalo su bile relativno mirne, međutim kad se počelo jako moliti u jezicima- e onda je to postajao pravi horor.
Svećenik bi uvijek naglašavao tu dimenziju molitve u jezicima-da đavao ne podnosi te uzdisaje ljubavi prema Stvoritelju.
E, tu sam se predala i počela sam moliti za taj dar.
Dogodilo se za vrijeme našeg hodočašća Predragocjenoj krvi Kristovoj u Ludbregu, nakon što sam dotaknula pokaznicu s Krvlju Njegovom.....
Ni sama ne znam što se dogodilo, ali ja nisam molila nego sam počela pjevati u nekim visokim tonovima, za koje nisam ni znala da ih imam, kao Sandra Bagarić ha,ha . Bila sam za "oktavu viša" od ostalih i vidjela sam da svi gledaju... Razumom sam slavila Gospodina, a iz duše sam "jodlala" Neke je to potaknulo da počnu snažnije slaviti i zahvaljivati Gospodinu, grliti me... Kasnije mi je svećenik rekao da sam dobila dar pjevanja u jezicima. Ja i pjevanje-Bože mi oprosti...
Zar da sumnjam da to nije od Duha svetoga? Ne, nipošto, izgrađuje me taj dar, za mene je, osoban je i volim ga prakticirati u tišini kad želim slaviti i zahvaljivati Gospodinu. Znam što Mu pjeva duša moja.....
Draga, ako te mogu blago kršćanski ukoriti( i to je dar) nemoj biti indiferentna prema Darovima Duha savetoga. Moli za njih, traži ih- Darovi Duha svetoga su siguran znak krštenja u Duhu, znak da Duh sveti prebiva u tebi i vodi te. Sigurna sam, posebno za tebe-čitajući tvoje postove da imaš predivnih darova Duha svetoga-a posebno se kod tebe ističe Dar ljubavi za druge. A taj je najveličanstveniji!
HVALA Gospodinu na tebi, na svim drugim divnim ljudima s ovog foruma, koji pridonose duhu tolerancije, ljubavi, zajedništva, što je siguran znak da je ova web str. pomazana Duhom svetim.
BVB :arrow:

:idea:

Pa ako ja kažem da je taj dar za izgradnju pojedinca i da se zna dogoditi da se umjesto molitve izgovaraju hule i da treba biti oprezan - onda sam ja đavlu uz bok jer pozivam ljude da budu oprezni sa tim darom?

Osobno ne težim za tim darom... zar sam onda ponovno uz bok đavlu :shock:

Pojasni mi...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 16:00 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Zahvaljeno je: 1 zahvala
jana napisao:
vikica napisao:
[

zato što sam pročitala a i vidjela da mnogi ljudi to jako žele jer na taj način kao su "odabrani", a i da ima mnogih zamki sotone s time...

Draga Jano, ja ovo nisam rekla-ispravak krivog navoda-
To su Andjelinine riječi.

Pa ako ja kažem da je taj dar za izgradnju pojedinca i da se zna dogoditi da se umjesto molitve izgovaraju hule i da treba biti oprezan - onda sam ja đavlu uz bok jer pozivam ljude da budu oprezni sa tim darom?

Pojasni mi...
[list=]

Sorry , osjećam da si nabrijana na mene, ne znam koji je razlog tome, različiti duhovi-što li; ali vrlo rado ću pojasniti.
Kao prvo ne sviđa mi se tvoja rečenica "ako ja kažem da je taj dar za izgradnju pojedinca"... , nisi otkrila toplu vodu - to je još rekao prvi papa sveti Petar, a ako si pomno čitala moj e prethodne postove, ja sam sama rekla da je taj dar moj osoban i da me izgrađuje...
Što se tiče tvojih eventualnih sumnji, pretpostavljam da dvojiš da li je i moja molitva u jezicima hula, prije svega ću ti reći da je moj sav život slavljenje Boga, sav moj duh je predan Bogu i moja duša samo Njemu pjeva i pripada.
Drugo, moju molitvu u jezicima su slušali i svećenici i Bogu posvećeni laici i tumačili ga. Nitko mi nije rekao da hulim na Boga, naprotiv rekoše da Gospodinu pjevam pjesme radosne i zahvalne.

Toliko o tome, a što se tiče tvog pitanja jesi li đavlu uz Bok ako upozoravaš ljude da budu oprezni s tim darom, pa naravno da nisi.
Djeluješ mi uvrijeđeno s tim pitanjem- odgovor znaš i sama ;
zašto si to uopće pitala?
Bila sam na mnogim seminarima, mol. grupama- gdje se molilo u jezicima, prorokovalo, tumačilo, počivalo u duhu i dr. i nikada nisam čula da je negdje neko hulio na Boga. Gluposti.
Tamo gdje je izloženo Presveto, gdje je Euharistija i svećenik- tamo nema hule, naprotiv tamo su ode i salve radosti u Bogu.
Jano moja, rekla sam i Anđeloni da taj dar nije imperativ za vjernika.
Kažeš da osobno ne težiš za tim darom, moram ti samo blago reći
- tvoj problem.
U Božjim očima sigurno nisi manje vrijedna od drugih zbog toga.
Meni osobno je žao da tako misliš, jer kao što kažeš to je za osobnu izgradnju, a ja dodajem -
da sve što nam pomaže na putu svetosti, a što nam Gospodin daruje,
uzmimo i pjevajmo Mu pjesme zahvalne.
Mir i dobro tebi :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 19:04 
Odsutan

jana napisao:
1. Pa ako ja kažem da je taj dar za izgradnju pojedinca i da se zna dogoditi da se umjesto molitve izgovaraju hule i da treba biti oprezan - onda sam ja đavlu uz bok jer pozivam ljude da budu oprezni sa tim darom?

2. Osobno ne težim za tim darom... zar sam onda ponovno uz bok đavlu :shock:

Voljela bih ti i ja nešto na ta pitanja reći.
1. Ako moliš Boga za taj dar, a sumnjaš da će ti ga dati đavo, onda nije problem u daru, već u tvojoj sumnji da će ti prije đavo ''odgovorit'' na molitvu nego bi to učinio dobri Bog. Bog je obećao Duha Svetoga onima koji ga mole i da neće dati zmiju ako ga tražimo kruha itd. Nadalje kao što kažeš budući da je taj dar na osobnu izgradnju, a ti ga ne primiš onda to nije da ti stojiš uz đavla, već dopuštaš đavlu kroz sumnju i strah da ti krade blagoslove.
2. Ako ne težiš vjerojatno nisi svjesna njegove potrebe. Negdje si prevarena i slagana kako to u biti i nije tako bitno. Najčešći izgovor za nerazumjevanje darova je ovaj: nije to bitno, bitna je ljubav! To zvuči možda duhovno, ali je jaaako daleko od istine! Jer ljubav nije baš tako apstraktna-ja volim i ništa s tim. Npr ako je tebi potrebno da bi nekome iskazala ljubav, dala zaštitu da budeš u dobroj fizičkoj kondiciji onda ćeš umjesto ležati na lovorikama i samo pisati ljubavne stihove ti ćeš i vježbati svoje tijelo, trčati, vježbati na spravama i sl. (takve stvari trebaju policiji, vatrogascima itd). Ako želiš pomoći čovjeku iz ljubavi kao doktor onda ćeš debelo zagrijati stolicu bar 5 godina i mnogo čega se odricati da bi provodio vrijeme uz knjigu. Bolesniku neće biti dovoljno da mu samo kažeš da ga voliš i pogladiš po glavi ako mu ne znaš i pružiti pomoć. Ni u duhovnom svijetu nije drugačije. Kako ćeš pomoći duhovno drugome ako si sam neizgrađen, neizvježban? Reći ćeš mu da ga voliš? Pa mislim da to nije baš pravo (potpuno) rješenje. Ljubav je i djelatna! Duhovno neizgrađena osoba ne može pomoći drugome kad joj samoj treba pomoć. U tome je fora. (Naravno ne mislim da su za duhovnu zrelost i izgrađenost bitni samo jezici. Više toga je bitno)

Zadnja izmjena: Aby; 17 lip 2006 19:30; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 21:01 
Odsutan

vikica napisao:
jana napisao:
vikica napisao:
[

Draga Jano, ja ovo nisam rekla-ispravak krivog navoda-
To su Andjelinine riječi.

Pojasni mi...
[list=]

Vikice... od svega što si napisala upalo mi u oko samo jedno-

Sorry , osjećam da si nabrijana na mene, ne znam koji je razlog tome, različiti duhovi-što li; ali vrlo rado ću pojasniti.

Sad kako bi ja trebala shvatit tvoja pojašnjenja rečenica koja nisi ni napisala već su andjelinine.Ono gore di si napisala da nisu tvoje je bilo sasvim dovoljno za moj duh.

Ali sad mi pojasni draga - kako možeš uopće napisat da je u mene neki drugi duh u odnosu na tvoga...Jesi sigurna?

Ono o huli nije izmislila jana - već svećenici koji imaju darove tumačenja jezika...

A što se tiče molitve u jezicima - navodiš prvoga Papu,koji je rekao -

Kad bih sve jezike ljudske govorio, i anđeoske, a ljubavi ne bih imao, bio bih mjed što ječi ili cimbal što zveči. (…)
Težite za ljubavlju, čeznite za darovima Duha, a največma da prorokujete. Jer, tko govori drugim jezikom, ne govori ljudima nego Bogu: nitko ga ne razumije, jer Duhom govori tajanstvene stvari. Tko pak prorokuje, ljudima govori: izgrađuje, bodri, tješi. (…)
A sada, braćo, kad bih došao k vama govoreći drugim jezicima, što bi vam koristilo, kad vam ne bih priopćio, bilo otkrivenje, bilo spoznanje, bilo proroštvo, bilo nauk? (…) Ako, dakle, ne znam značenje glasa, bit ću sugovorniku tuđinac, a sugovornik tuđinac meni. Tako i vi, budući da čeznete za darima Duha, nastojte njima obilovati radi izgrađivanja Crkve. (…) Hvala Bogu, ja govorim drugim jezicima većma nego svi vi. Ali draže mi je u Crkvi reći pet riječi svojom pameću, da i druge poučim, negoli deset tisuća riječi drugim jezikom. (…)
Što, dakle, braćo? Kad se skupite, te poneki ima hvalospjev, poneki ima nauk, ima otkrivenje, ima jezik, ima tumačenje - sve neka bude radi izgrađivanja. Ako tko govori drugim jezikom - dvojica, najviše trojica, i to jedan za drugim - jedan neka tumači; ako pak ne bi bilo tumača, neka šuti u Crkvi, neka govori sam sebi i Bogu. (…) jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira. (…) Zato, braćo moja, težite prorokovati i ne priječite da se govori drugim jezicima! A sve neka bude dostojno i uredno.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 21:08 
Odsutan

Aby napisao:
jana napisao:
1. Pa ako ja kažem da je taj dar za izgradnju pojedinca i da se zna dogoditi da se umjesto molitve izgovaraju hule i da treba biti oprezan - onda sam ja đavlu uz bok jer pozivam ljude da budu oprezni sa tim darom?

2. Osobno ne težim za tim darom... zar sam onda ponovno uz bok đavlu :shock:

Voljela bih ti i ja nešto na ta pitanja reći.
1. Ako moliš Boga za taj dar, a sumnjaš da će ti ga dati đavo, onda nije problem u daru, već u tvojoj sumnji da će ti prije đavo ''odgovorit'' na molitvu nego bi to učinio dobri Bog. Bog je obećao Duha Svetoga onima koji ga mole i da neće dati zmiju ako ga tražimo kruha itd. Nadalje kao što kažeš budući da je taj dar na osobnu izgradnju, a ti ga ne primiš onda to nije da ti stojiš uz đavla, već dopuštaš đavlu kroz sumnju i strah da ti krade blagoslove.
2. Ako ne težiš vjerojatno nisi svjesna njegove potrebe. Negdje si prevarena i slagana kako to u biti i nije tako bitno. Najčešći izgovor za nerazumjevanje darova je ovaj: nije to bitno, bitna je ljubav! To zvuči možda duhovno, ali je jaaako daleko od istine! Jer ljubav nije baš tako apstraktna-ja volim i ništa s tim. Npr ako je tebi potrebno da bi nekome iskazala ljubav, dala zaštitu da budeš u dobroj fizičkoj kondiciji onda ćeš umjesto ležati na lovorikama i samo pisati ljubavne stihove ti ćeš i vježbati svoje tijelo, trčati, vježbati na spravama i sl. (takve stvari trebaju policiji, vatrogascima itd). Ako želiš pomoći čovjeku iz ljubavi kao doktor onda ćeš debelo zagrijati stolicu bar 5 godina i mnogo čega se odricati da bi provodio vrijeme uz knjigu. Bolesniku neće biti dovoljno da mu samo kažeš da ga voliš i pogladiš po glavi ako mu ne znaš i pružiti pomoć. Ni u duhovnom svijetu nije drugačije. Kako ćeš pomoći duhovno drugome ako si sam neizgrađen, neizvježban? Reći ćeš mu da ga voliš? Pa mislim da to nije baš pravo (potpuno) rješenje. Ljubav je i djelatna! Duhovno neizgrađena osoba ne može pomoći drugome kad joj samoj treba pomoć. U tome je fora. (Naravno ne mislim da su za duhovnu zrelost i izgrađenost bitni samo jezici. Više toga je bitno)

Aby... ne čeznem za tim darom već za ljubavlju čeznem ,ali djelatnom ljubavlju prema čovjeku .

Taj dar - nisam o njemu niti razmišljala kao nečemu što bih imala kao potvrdu da sam uistinu na pravom putu...
i u pravom duhu.

A što se tiče hule...napisala sam i Vikici - nije to moja spika već onih koji su takvo što i slušali.Isto je i sa darom prorokovanja,i sa darom liječenja i izgonjenja zloduha...
Dakle...nije moje otkriče već mudrijih glava nego što je moja.

Sve provjeravati .

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 17 lip 2006 21:40 
Odsutan

jana napisao:
1. Aby... ne čeznem za tim darom već za ljubavlju čeznem ,ali djelatnom ljubavlju prema čovjeku .

2. Taj dar - nisam o njemu niti razmišljala kao nečemu što bih imala kao potvrdu da sam uistinu na pravom putu...
i u pravom duhu.

3. A što se tiče hule...napisala sam i Vikici - nije to moja spika već onih koji su takvo što i slušali.Isto je i sa darom prorokovanja,i sa darom liječenja i izgonjenja zloduha...
Dakle...nije moje otkriče već mudrijih glava nego što je moja.

Sve provjeravati .

1. Pa ne trebaš sad umirati od želje, ali ako je nešto na izgradnju zašto ne. Hoću reći ne trebaš niti imati negativan stav ako je nešto od Boga i pozitivno.

2. Daaaa, to što netko govori u jezicima apsolutno ništa ne govori o tome da je on ispravan i da je na pravom putu... možda je već odavno skrenuo, a Bog mu nije oduzeo dar. Potvrdu da li si na pravom putu ili ne ćeš naći u Riječi, a ne u jezicima. Slažem se!

3. Da, đavo sve živo od Boga kopira, ali to nije razlog da se mi blokiramo za Božje!

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 19:42 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
[quote="jana"][quote="vikica"][quote="jana"][quote="vikica"][

Ali sad mi pojasni draga - kako možeš uopće napisat da je u mene neki drugi duh u odnosu na tvoga...Jesi sigurna?
Ono o huli nije izmislila jana - već svećenici koji imaju darove tumačenja jezika...

Draga Jano, vrlo rado ću ti pojasniti jer očito si krivo shvatila.
Imala sam zaista dojam da si nabrijana na mene jer je tvoj post meni izgledao kao da si "pala s neba" s tim pitanjem, ja oko toga nemam nikakvih dvojbi, mislim na darove Duha- konkretno je bilo riječi o daru molitve u jezicima. sve provjeravajte, kaže Petar , a ti citiraš, pa zar misliš da toCrkva ne provjerava ili svećenici na molitvenim zaj.?
Ja sam čula, kao i ti za te hule, ali osobno to nikada nisam doživjela, smatram da to se prije može čuti na kakvim sotonističkim seansama.
Ali u Crkvi, gdje je svećenik i Presveto- e to stvarno nisam čula.
Čula jesam i doživjela da pojedine osobe, opsjednute, zaposjednute ili okužene kod molitve otklinjanja, koju moli svećenik, dakle takve osobe znaju huliti na Boga, ali ne u jezicima... nego ... na čistom hrvatskom.
To se uglavnom događa kad Isus duboko dotakne dušu zaposjednute osobe, a đavao onda huli...

A sad o različitim duhovima, što te izgleda povrijedilo- jer nakon što sam nekoliko puta pročitala tu svoju kontroverznu rečenicu, sad tek shvaćam da si pomislila kako sam ja dobar duh, a ti zao.
Bože me sačuvaj, takve primisli!
učinilo mi se da si nabrijana jednostavno jer nisi otvorenog duha... za taj dar, to sam napisala i Andjelini.
Već sam i prije doživljavala neugodnosti od različitih ljudi, upravo zbog te moje otvorenosti prema darovima Duha svetoga. Bilo je i ljubomore, ogovaranja, ali mene to ne priječi da pišem i potičem ljude da se otvore tim divnim darovima. Naravno, sve provjeriti...
:arrow: U duhu te grlim i blagoslivljam u ime Oca i Sina i Duha svetoga.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 23:07 
Odsutan

Vikice...mogla bih ja sad tebi nabrajati romane o svojim raznoraznim darovima sa kojima se svakodnevno služim kako bih izgradila - zajednicu .
Ja kad se molim -ne nabrajam - a isto se molim u Duhu - kako znam- po plodovima...Isto tako znam da se Darovi očituju ne po našoj zasluzi ili po našoj vjeri - već po milosti.

knjige u kojima ja čitala o hulama pisali katolički svećenici koji su se susreli - nažalost- sa tim problemom.

Što se tiče ljubavi - kad se tim jezikom govori ? Za vrijeme Mise ili za vrijeme susreta nakon Mise ili prije Mise ...

Zašto se taj dar ne očituje za vrijeme Mise ?

Iskreno...sinoć sam poslušala dar jezika sa prevodom u kojem svećenik iz Tolise govori ,a cura prevodi! Ne mogu vjerovati - nemojte se sad iuvrijediti - Da ona prevodi rečenice u kojima je evidentno da svećenik izgovara riječi kao da ih sam Krist izgovara...Kakva je razlika između toga i onoga šta nam nudi Vassula od koje se i katolička Crkva ogradila?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 23:13 
Odsutan

Jel bi mi netko pojasnio Vassulu?
Jel to neka protestantkinja koje je imala objave?

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 18 lip 2006 23:35 
Odsutan

Mihael napisao:
Jel bi mi netko pojasnio Vassulu?
Jel to neka protestantkinja koje je imala objave?

Jel bi mi netko rekao o čemu se radi ili da idem spavati u neznanju?

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]