www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 24 lip 2025 00:28

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2006 13:23 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 1 zahvala
andjelina1 napisao:
Citat:
..Božji resursi su neiscrpni..moraš iskati..bez srama..

.razlika je samo u tome..što su Božji odgovori i darovi..
.nama ponekad čudni..a u konačnosti..uvijek SAVRŠENI..

a ono što ljudi bezevez tamo alajlarrrralakrirrrraaaajalarrrlalarrr-aju..to ja mislim da nema veze sa jezicima ikakvim...

eto...nisam kompetentna ..jer nemam taj dar...al...tak nekak mislim

Imaš, imaš draga samo se sramiš svog dara jer ti se čini nesavršen.
Dar jezika je tvoj način tepanja Ocu, nešto kao malo dijete kad tepa gl, kl blu.bla dl.... Otac ga razumije, grli ljubi.
Ne boj se Anđelina biti luda pred drugima, tepaj Ocu svom nebeskom pa makar to bilo i alajlarrrralakrirrrraaaajalarrrlalarrr- u početku. Što više bideš koristila taj dar, s vremenom će postajati sve ljepši, pjevniji...

Prošle godine sam s molitv. zaj. išla u Krasno na duhovni seminar. Jedna od radionica je bila tumačenje jezika. Ranije sam mislila da su ljudi koji imaju taj dar posebni u Božjim očima. Dotad su u zajednici taj dar imali samo svećenik i laik koji nas vodi. Kad je započela molitva u jezicima, duhovnik reče da imamo darova tumačenja jezika i prozva mene da izađem pred oltar i tumačim njihove molitve u jezicima. Izašla sam gore, potpuno sigurna da je čovjek lud i smišljala sam kako da se izvučem iz toga. Pa, valjda ja znam imam li taj dar ili nemam! UNezvjereno sam buljila u ljude, a onda on reče jednoj osobi da započne moliti u jezicima a da ja tumačim.Skoro sam se onesvijestila od užasa. Sjetih se žarke molitve: Bože u pomoć mi priteci, Gospodine pohiti da mi pomogneš..
Zatvorila sam oči i počela slušati djevojku koja je molila u jezicima..Odjedanput vibracija njene duše dotaknu moju dušu i ja?( nisam to bila ja) počeh. Riječi su samo navirale, bila je to istinska čežnja duše za Gospodinom. Kad smo završile, pogledah po Crkvi, a ono svi plaču, dotaknulo ih do dna duše... Izlazili su i drugi, a moje? tumačenje je bivalo sve ljepše. Još su 4 osobe taj put dobile taj divni dar.. Osoba koja je meni tumačila molitvu u jezicima započe s recima iz psalma koji me najviše uznose; Samo je u Bogu mir, dušo moja.....točno je tako, uvijek to pjevam Gospodinu.
Eto draga Andjelina točno je Božji su resursi neiscrpni, samo trebaš iskati bez srama i ne plašiti se biti luda, za Krista.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2006 15:21 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Zahvaljeno je: 0 zahvala
smrzla sam se na ovo tvoje svjedočanstvo.... :grlim te:

ja se ne bih usudila,mislim nemam pojma....možda bih kao i ti..ali nevjerovatno...

čuj...nije da se ja sramim, niti da mislim da sam luda ako bih tako govorila,...pokušala sam...
ali ne osjećam ništa prema tome...
osjećam se ko klinci kad se igraju da govore strani jezik...

pa mi se čini da niej umjesno dalje glumatati...
sigurna sam da bih osjetila u srcu da imam taj dar...i da nebih bila indiferentna prema njemu...
ne znam...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2006 16:29 
Odsutan
Admin

Podijelio: 17 zahvala
Zahvaljeno je: 19 zahvala
Uvjeren sam da nam đavao redovito gurka sumnju jer njemu je u interesu da mi ne molimo. Što mislite, da će đavao ostati miran i reći: To vam je dar od Boga??

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 12 lip 2006 18:23 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

gle nemoj misliti da imam ikakav sud...
samo pitam sad...

molim se i tak i tak..pa čemu je toliko bitno da molim u jezicima

zašto to velim...

zato što sam pročitala a i vidjela da mnogi ljudi to jako žele jer na taj način kao su "odabrani", a i da ima mnogih zamki sotone s time...

e sad odbro...možda sam malo paranoična...

ali nebih htjela biti u toj grupi ljudi...
a stalno si mislim da ako Bog želi dat će mi to..ako ne...neće..

što se tiče darova...ne molim ni za jedan..iako bih voljela ih imati sve...
molim samo da Mu budem dobra i da mi olakša,da me oslobodi od napasti i kušnji....
a sve ostalo će biti ok...

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 08:47 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Andjelina nisi paranoična, nego si oprezna i to je dobro. Cilj nase vjere nije moliti Boga daju mi ovaj dar, daj mi onaj dar... Uzalud nam svi darovi ako ne ljubimo one koji nas mrze, ako nemamo "sluha" za potrebe bliznjeg i ako se ne trudimo biti ponizni.
Svi su darovi Duha Svetoga jednko vazni. Nadamo se da oni koji me nisu razumjeli , uviđaju zasto je vazno i dar raspoznavanja jezika. Bog ne zeli da molimo nesto sto ne razumijemo. Kad su apostoli poceli govoriti govorili su tadasnjim jezicima, a danas se smatra ako je netko progovorio nekim drugim stranim zivim jezikom da je to znak opsjednuca.
Treba se pouzdati u Gospodina jer On nam daje predivne darove i dr jezika i dar tumacenja i svi ostali.
Ali meni osobno je najvazniji dar mudrosti. Kao sto je Salomon od svega izabrao mudrost i Bog mu je rekao da nema vece stvari koje moze traziti i sve ostalo mu dodao.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 11:16 
Odsutan

[
molim se i tak i tak..pa čemu je toliko bitno da molim u jezicima

zato što sam pročitala a i vidjela da mnogi ljudi to jako žele jer na taj način kao su "odabrani", a i da ima mnogih zamki sotone s time...

Anđe moja, pa nije imperativ vjerniku molitva u jezicima, slažem se potpuno s tobom.
Točno je i da se neki ljudi koji imaju taj dar osjećaju kao "odabrani" i to je mene dugo vremena držalo na oprezu.
Ali to ti dođe kao ona čuvena rečenica( i meni je dugo služila kao izgovor)- "Ma, šta ću ja ići u crkvu, kad vidim tamo one babe kak ližu oltar, a čim izađu iz crkve-odmah ogovaraju ili jedva čekaju da susjedu crkne krava.."
Skoro su svi u mojoj molitv. zaj. imali taj dar, a ja sam se odupirala, bilo mi je smiješno to tatarataratata ili nanananana.
Ali moram ti reći da sam uočila da se pojedine osobe( opsjednute, zaposjedute ili okužene) koje su dolazile na molitve otklinjanja, dok se molilo i pjevalo su bile relativno mirne, međutim kad se počelo jako moliti u jezicima- e onda je to postajao pravi horor.
Svećenik bi uvijek naglašavao tu dimenziju molitve u jezicima-da đavao ne podnosi te uzdisaje ljubavi prema Stvoritelju.
E, tu sam se predala i počela sam moliti za taj dar.
Dogodilo se za vrijeme našeg hodočašća Predragocjenoj krvi Kristovoj u Ludbregu, nakon što sam dotaknula pokaznicu s Krvlju Njegovom.....
Ni sama ne znam što se dogodilo, ali ja nisam molila nego sam počela pjevati u nekim visokim tonovima, za koje nisam ni znala da ih imam, kao Sandra Bagarić ha,ha . Bila sam za "oktavu viša" od ostalih i vidjela sam da svi gledaju... Razumom sam slavila Gospodina, a iz duše sam "jodlala" Neke je to potaknulo da počnu snažnije slaviti i zahvaljivati Gospodinu, grliti me... Kasnije mi je svećenik rekao da sam dobila dar pjevanja u jezicima. Ja i pjevanje-Bože mi oprosti...
Zar da sumnjam da to nije od Duha svetoga? Ne, nipošto, izgrađuje me taj dar, za mene je, osoban je i volim ga prakticirati u tišini kad želim slaviti i zahvaljivati Gospodinu. Znam što Mu pjeva duša moja.....
Draga, ako te mogu blago kršćanski ukoriti( i to je dar) nemoj biti indiferentna prema Darovima Duha savetoga. Moli za njih, traži ih- Darovi Duha svetoga su siguran znak krštenja u Duhu, znak da Duh sveti prebiva u tebi i vodi te. Sigurna sam, posebno za tebe-čitajući tvoje postove da imaš predivnih darova Duha svetoga-a posebno se kod tebe ističe Dar ljubavi za druge. A taj je najveličanstveniji!
HVALA Gospodinu na tebi, na svim drugim divnim ljudima s ovog foruma, koji pridonose duhu tolerancije, ljubavi, zajedništva, što je siguran znak da je ova web str. pomazana Duhom svetim.
BVB :arrow:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 13:38 
Odsutan
Počivao u miru Božjem
Počivao u miru Božjem

Citat:
Ali moram ti reći da sam uočila da se pojedine osobe( opsjednute, zaposjedute ili okužene) koje su dolazile na molitve otklinjanja, dok se molilo i pjevalo su bile relativno mirne, međutim kad se počelo jako moliti u jezicima- e onda je to postajao pravi horor.
Svećenik bi uvijek naglašavao tu dimenziju molitve u jezicima-da đavao ne podnosi te uzdisaje ljubavi prema Stvoritelju.
E, tu sam se predala i počela sam moliti za taj dar.

da eto ovo mi već je logično...
vjerujem da je tako..pa mi to sad ima smisla...

jer do sad kad sam god bila na seminarima i karizmatskim..i dok su ljudi molili ujezicima..niej se ništa posebno događalo...
nemoj me krivo shvatiti...nije da ja sad očekujem deranja ili vrištanja....
nisam očekivala ništa...samo sam eto pokušala se snaći u svemu tome...
no kako velilm..
nikakvo posebno iskustvo..pa nisam tome ni predavala pažnju
ali kad veliš da je tako...kako si rekla...
sad mi postaje smislenije...
i prihvatiljivije

Citat:
Dogodilo se za vrijeme našeg hodočašća Predragocjenoj krvi Kristovoj u Ludbregu, nakon što sam dotaknula pokaznicu s Krvlju Njegovom.....
Ni sama ne znam što se dogodilo,

da li bi bila ljubazna, pa ovo malo pojasnila...
da li je doslovce nakon toga što si dotaknula te potaknulo na pjevanje ili ima ipak neki osjećaj prije toga...
ma baš ni ne znam kako bi te pitala..al tak nekako...

Citat:
Zar da sumnjam da to nije od Duha svetoga? Ne, nipošto, izgrađuje me taj dar, za mene je, osoban je i volim ga prakticirati u tišini kad želim slaviti i zahvaljivati Gospodinu. Znam što Mu pjeva duša moja.....

ne nikako..dapače...o tome i govorim..to je iz tebe krenulo i kao takvo te podiglo u slavi Boga....i ja mislim da je takvo stanje potpuno ispravno...
ali stanje ukojem mi se govori da ja mogu naučiti govoriti ujezicima mi se ne sviđa niti malo....
jako me podsjeća na transcedentalne meditacije i ostale "nauke"
ja ništa nisam naučila što je vezano s Bogom...ništa nisam prakticirala pa stekla naviku, u ničemu se nisam vježbala...
sve što je god došlo...došlo je ..poklonjeno je....

to mi dođe ko da s emogu naučiti biti umjetnik...
ili imama dar za crtanje ili nemam...
eto kako je tebi bilo...nemaš blage veze o pjevanju(tak sam shvatila) a potaknuta sibaš na pjevanje..i još su ljudi tooko tebe osjetili i grlili te...
dakle osjetili su privlačnost k tome...

a ja kad čujem neke ljude kako "govore" u jezicima ne čujem privlačnost...nego ništ...bezveze...
i eto već sam pomišljala svašta..no ta djevojka pokraj koje sam sjedila je to toliko divno govorila(i ako mi normalno ni to nije djelovalo smisleno..tj ništ nisam kužila)..da sam imala osjećaj da ću se rastopiti od miline..a činilo mi se ko da mi nedostaje tren pa da ju razumijem što govori...
i za nju vjerujem da ima taj dar...
i možda imaju i neki ljudi u zboru...ali nisam ih uspjela tako dobro razaznati...no eto reći ću...
iako respektiram smiljanovu snagu i trud...on po meni nema blage veze o govoru u jezicima....
e sad..to je ko kad sam čula neki dan..kako tip veli...da ljudi pokraj televizora koji liče na krumpire komentiraju misice kako su ružne....takja sad kometiram njega....
al...eto to je istina koju osjećam....
možda sam ja dijete koje se usudi reći da je car gol....
a možda sam samo ohola...
i neupućena..ali tako je...

Citat:
Draga, ako te mogu blago kršćanski ukoriti( i to je dar) nemoj biti indiferentna prema Darovima Duha savetoga. Moli za njih, traži ih- Darovi Duha svetoga su siguran znak krštenja u Duhu, znak da Duh sveti prebiva u tebi i vodi te.

obećajem da ćupokušati...samo eto svaki put sam si izgledala licemjerno dok sam pokušavala moliti za darove....možda je i to zamka sotone d ami ne dozvoli da dišem punim plućima...
jer eto i inače se baš ne osjećam dostojnom mnogo toga..pa možda je to sve u "paketu"...ne znam..al eto trudit ću se...
možda Bog odluči da bude tako...

btw..hvala na pojašnjenju....i tome što imaš razumijevanja :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 13 lip 2006 15:14 
Odsutan

[da li bi bila ljubazna, pa ovo malo pojasnila...
da li je doslovce nakon toga što si dotaknula te potaknulo na pjevanje ili ima ipak neki osjećaj prije toga...
ma baš ni ne znam kako bi te pitala..al tak nekako...

Kužim šta me hoćeš pitati, da potaknulo me je prije svakako, jer ja jako častim Predragocjenu Krv Isusovu, kad sam dotakla tu pokaznicu u kojoj je krv Njegova, u duhu sam bila ( proživljavala sam to) na Kalvariji podno križa, a Krv Njegova je kapala na mene i čistila me, žudila sam da Isus osjeti bar jedan bolni vapaj moje duše, moje ljubavi za Njega što je on tamo okrvavljen, izudaran, popljuvan---radi Ljubavi. I željela sam mu to viknuti, reći - Isuse, nisam dostojna da umreš zbog mene i mojih grijeha i eto umjesto toga ja počela pjevati " visoki c". I to je baš bilo lijepo, nisam mogla vjerovati da ja to pjevam, pogotovo što nemam baš neki glas..
Mislim da se tu radi o trenutku otvorenosti duše, sve dimenzije visina, dužina, širina, dubina -nisi ih svjesna- svjesna si samo te Ljubavi i želiš da taj tren nikad ne prestane- da se sjediniš s tom Ljubavlju... dar koji je iza toga došao je samo posljedica, više kao žal za onim trenutkom što prestade,...ode...
Ne znam jesam li ti sad bolje to pojasnila..teško je to riječima opisati, tako smo siromašni kad trebamo opisati Ljubav Njegovu....

[a ja kad čujem neke ljude kako "govore" u jezicima ne čujem privlačnost...nego ništ...bezveze...
i eto već sam pomišljala svašta..

Nisi otvorena prema tom daru i gotovo.
mislim da sam već rekla da sam lani dobila i dar tumačenja jezika, tumačila sam i "jezik" ljudima koji su molili tatatatatatata. Stvarno sam mislila da to nema veze sa darom, ali kad je moja duša dotaknula vibraciju duše koja je tako molila, vjeruj mi -bijaše to prekrasan pjev duše koja se bojala napuštenosti od Gospodina, samoće i smislenosti života.

iako respektiram smiljanovu snagu i trud...on po meni nema blage veze o govoru u jezicima....
Odgovor kao i gore.

emožda sam ja dijete koje se usudi reći da je car gol....
a možda sam samo ohola...
i neupućena..ali tako je...

Car je gol jer je stvarno bio gol. A dijete je iskreno.
molitva u jezicima je dar koji možeš željeti i dobiti, ali i ne moraš.
moraš bit baš kao to malo dijete, jednostavno i ponizno pred Isusom i tepati mu kao mala beba. Ili mu pjevati uspavanku...

No, ništa manji vjernik nisi ako ga nemaš. niti te Isus manje voli zbog toga.
Toliki pametniji od mene, počev od svetog Petra pa do ljudi ovdje na forumu rekoše da je to dar kojim izgrađuješ samog sebe. Slažem se...
ali ja nekako volim dobit što više Darova duha svetoga. volim se molit i preporučivat Duhu svetom.
Čula sam danas na Radio Mariji da je sveti Ante Padovanski, kojemu je danas blagdan, imao mnoštvo darova, a jedan od njih je bio uskrisivanje mrtvih. Poput Isusa. Kolika li je samo snaga Duha svetoga prebivala u njemu. Toliko,. poniznosti, siromaštva, čistoće, ljubavi za Gospodina i bližnje. Takav divan svetac..

a stvarno nisam nikad čula da je molio u jezicima...
Pusa ti i bb. :arrow:

Citat:
Draga, ako te mogu blago kršćanski ukoriti( i to je dar) nemoj biti indiferentna prema Darovima Duha savetoga. Moli za njih, traži ih- Darovi Duha svetoga su siguran znak krštenja u Duhu, znak da Duh sveti prebiva u tebi i vodi te.

obećajem da ćupokušati...samo eto svaki put sam si izgledala licemjerno dok sam pokušavala moliti za darove....možda je i to zamka sotone d ami ne dozvoli da dišem punim plućima...
jer eto i inače se baš ne osjećam dostojnom mnogo toga..pa možda je to sve u "paketu"...ne znam..al eto trudit ću se...
možda Bog odluči da bude tako...

btw..hvala na pojašnjenju....i tome što imaš razumijevanja :grlim te:[/quote]
Citat:

Vrh
Citiraj  
 Naslov: naomadeshi
PostPostano: 13 lip 2006 15:37 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

molitva u jezicima

Zadnja izmjena: loveyou; 09 srp 2006 23:21; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 14 lip 2006 08:08 
Odsutan

Divno!
Neka je vječno hvaljen i slavljen Bog!

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 523 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]