www.tebe-trazim.com

Pusti samosažaljenje kameno, Duh Sveti će nastanit...srce tvoje ranjeno
Sada je 19 lip 2025 00:01

Vrijeme na UTC [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2008 07:13 
Odsutan
Korisnik s više od 100 postova

Podijelio: 3 zahvala
Zahvaljeno je: 6 zahvala
Činjenica da Bog postoji je ta što mi je darovao "osjećaje" Njegove ljubavi, Njegove milosti, Njegovog prisustva, Njegovog praštanja, što je promjenio i spasio moj život.
Razum i opipljive činjenice nisu dovoljne za to, samo vjerom možemo prihvatiti tu činjenicu.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2008 09:13 
Odsutan
Korisnik s preko 1000 postova

Podijelio: 0 zahvala
Zahvaljeno je: 4 zahvala
damir707 napisao:
Činjenica da Bog postoji je ta što mi je darovao "osjećaje" Njegove ljubavi, Njegove milosti, Njegovog prisustva, Njegovog praštanja, što je promjenio i spasio moj život.
Razum i opipljive činjenice nisu dovoljne za to, samo vjerom možemo prihvatiti tu činjenicu.

Upravo tako mili damire707. Osobno sam svjedok da sam bila ništa doli osoba koja se nazivala "vjernicom" i da odlazila na Mise....al nisam dopuštala sebi da se prepustim Gospodinu...pa tako se niti nisam osjećala ljubljenom.
Onda kada sam pala i kad me on podigao....nisam se mogla oduprijeti...pa sam se samo prepustila i da.....prvi put nakom toliko potrošenih godina......dopustila da me Gospodin daruje "osjećajem" Njegove ljubavi.......kako se samo u jednom trenu.....zbog tog što me ispunila Njegova ljubav....cijeli moj život, moj put okrenuo.
Da On Krist je živ i prisutan u silini ljubavi kojom nas ljubi, u svome milosrđu, u milosti, u jednostavnosti, u blagosti.
Ne tražimo opipljiva čuda....kad smo darovani čudom ljubavi Njegove i toliko smo Njegovi da nam je on darovao da možemo ljubiti Njega i braću, svijet oko sebe, biljke, životinje, zrak i vodu, sunce, nebo, mjesec, more, planine.....iskoristimo što nam je dano i LJUBIMO

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 30 ruj 2008 09:21 
Odsutan

Zahvaljeno je: 1 zahvala
Zozy i Damire...Bogu hvala da ste mu otvorili svoja srca,
otvoriti Bogu svoje srce i reci mu DA BOZE...ja te zelim
od sada i zauvjek VJERUJEM u Tebe i Tvoje postojanje...
U svima nama koji smo Mu povjerovali On zivi,On nas vodi,
On nas ljubi i daje nam ustrajnost i u teskim trenucima
nasega zivota...VJERA-LJUBAVi UFANJE..to troje znaci da je
Bog snama i u nama na svakome mjestu-Hvala Mu i Slava.

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 01 lis 2008 07:22 
Odsutan

Zahvaljeno je: 0 zahvala
Da jedna dobra priča..
ili ono isto sto je T.Ivančić pričao..
kaze kad je otisao u JNA tamo u vrijeme komunizma i ateizma..
i sad oni oficiri su svi znali da je svecenik..
i pita njega jedan kapetan;
I šta ti stvarno vjeruješ da postoji Bog..??
a kaze ovaj njemu;pa vjerujem..
-a jesi li ga kad vidio uživo??gdje je?..Ja ga ne vidim..:))
-Nisam..
...i nastavi;a druze kapetane Jel imate vi pamet??
kaze kapetan:Imam..
-a jeste li kad vidjeli svoju pamet uživo?..Gdje je? Ja ju ne vidim:))
i kaze tako nas dva malo razgovarali i eto tako ti je to:))

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 25 stu 2008 19:09 
Odsutan

Zahvaljeno je: 3 zahvala
NEK JE BOŽJI BLAGOSLOV SA SVIMA VAMA !

Ovo je točan izvještaj dr.Stowel-a jednog od najpoznatijeg učenjaka u SAD-u.
On piše: "Bio sam uvjereni ateist, bezbožac i smatrao sam da je Bog proizvod fantazije, izmišljotina entuzijasta, zanešenjaka.Pri našim znanstvenim poslovima ipak smo napravili neočekivano otkriće kod jednog istraživanja ljudskog mozga.Ustanovili smo da je mozak posebna radioodašiljačka postaja.Istraživali smo valove, ali nađosmo još više od toga.Otkrila se naime čitava skala valova, pri čemu su se valovi raspoznavali jedan od drugoga.Zanimalo nas je , da izvršimo pokus da vidimo što radi mozak kod umirućeg čovjeka.
Imali smo priliku izvesti promatranje na jednoj ženi vjernici,pri čemu ona o tome nije imala ni pojma, da smo u sobi pokraj nje postavili instrumente.Sa mnom bijahu četiri istaknuta znanstvenika i svi ateisti, a ja najuvjereniji od svih.Među našim aparatima nalazio se jedan,koji je mjerio jačinu misli.Taj aparat imao je kao proreznu točku stupanj 0 i jednu skalu do 500 stupnjeva na oba smjera.
Ranije jednom morali smo odašiljač najstarije američke radio stanice mjeriti za vrijeme odašiljanja-kazaljka je pokazivala 9 stupnjeva.
KAD SE PRIBLIŽAVAO ČAS SMRTI UMIRUĆE ŽENE poče ona zahvaljivati Bogu, molila je za Božji blagoslov i za oproštenje grijeha u ime Krvi Isusa Krista-ona se radovala što će naskoro prijeći u drugi svijet.
Mi učenjaci koji smo u susjednoj sobi sjedili bili smo tako ganuti od svega što smo čuli, da smo zaboravili naše instrumente.Počeli smo plakati-zvuk zvona na našem aparatu trgnuo nas je iz razmišljanja-kazaljka je pokazivala +500 stupnjeva-nismo mogli vjerovati svojim očima, popela bi se i više da je to aparat dopustio.
PRVI PUT U LJUDSKOJ POVIJESTI IZMJERENA JE JAČINA MOLITVE ČOVJEKA VJERNIKA. Sav moj ateistički stav bio je razbijen .

Nakon nekog vremena napravili smo pokus kod drugog umirućeg čovjeka,ovaj puta ateiste.Zamolili smo bolničarku da razgovara s tim bolesnikom.Kad je ateist sve psovao i preklinjao, kazaljka se spustila na --500 stupnjeva-na taj način bijaše jačina zlih misli i psovki izmjerena.
Tada se u meni probudilo saznanje da ,ako mi možemo izmjeriti snagu vjerovanja, molitve i dobrote, snagu zla,dođoh do uvjerenja da Bog naše misli čita i molitve ozbiljno uzima.
Sruši se moje ateističko stajalištejer nisam mogao osporavati očitu ISTINU,sada sam sretni kršćanin i vjerujem u Isusa Krista kao svoga Spasitelja." 12.lipnja 1953.

Sve Vas blagoslivljam,

ISUSE VOLIM TE....NAJSVETIJE JE IME TVOJE :grlim te:

Vrh
Citiraj  
 Naslov:
PostPostano: 26 stu 2008 06:21 
Odsutan

Podijelio: 92 zahvala
Zahvaljeno je: 123 zahvala
..ovo je dobro..
..treba to staviti ..pod temu Razno.. :lol:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 14 vel 2011 22:36 
Odsutan

Podijelio: 5 zahvala
Zahvaljeno je: 68 zahvala
Ima li još tko kakvih dokaza?? :b112:

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 15 vel 2011 19:31 
Odsutan
Registrirani korisnik
Registrirani korisnik

Za one osobe koje vjeruju u Boga nijedan dokaz nije potreban, za one osobe koje ne vjeruju u Boga nijedan dokaz nije moguć. (Franc Verfel)

Ateisti kažu da su Boga izmislili ljudi da bi im bilo lakše. Meni se čini obrnuto... da sami sebe uvjeravaju da Bog ne postoji jer onda nisu odgovorni za svoje postupke pred Njim. Jednom kad priznaju da Bog postoji, moraju prihvatiti i da su mu odgovorni i da im je potrebno njegovo oproštenje.

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 16 vel 2011 10:47 
Odsutan

Podijelio: 35 zahvala
Zahvaljeno je: 24 zahvala
Poceo citati knjigu Božji jezik autor Francis S. Collins

Jedan od najznacajnijih svjetskih znanstvenika iznosi dokaz u prilog postojanju Boga.

http://www.velecasnisudac.com/hr/clanak ... s-collinsa

Ne znam sto nam jos treba nakon ovog da čvrsto vjerujemo u Boga i da budemo presretni ?

Vrh
Citiraj  
PostPostano: 22 pro 2011 20:15 
Odsutan
Novoregistrirani korisnik

Admin napisao:
Na Sveučilištu u Chicagu svake se godine organizira izlet na kojem se debatira o vjeri. Jedne su godine pozvali dr. Paula Tillicha i on je dva i pol sata "dokazivao" da je Isusovo uskrsnuće lažno. Citirao je razne znanstvenike i teologe, te zaključio da je, pošto nema povijesnog uskrsnuća, vjerovnje Crkve krivo. Potom je zapitao ima li tko kakvih pitanja.

Nakon kojih tridesetak sekundi jedan je stari čovjek, ustao u pozadini. "Doktore Tillich, ja imam jedno pitanje", rekao je dok su svi uperili svoj pogled u njega. Posegnuo je rukom u svoju vrećicu i izvadio jabuku, te ju počeo jesti. "Doktore Tillich ... (njam, njam, njam) ... moje pitanje je jednostavno ... (njam, njam, njam) ... nikada nisam pročitao knjige koje ste vi pročitali ... (njam, njam, njam) ... i ne znam napamet biblijske stihove na originalnom grčkom ... (njam, njam, njam)." Dovršio je jabuku. "Sve što želim znati je - da li je ova jabuka što sam je pojeo bila kisela ili slatka?"

Dr. Tillich je zastao na trenutak, te potom odgovorio: "Ne mogu Vam odgovoriti na to pitanje, jer ju nisam kušao." Starac je bacio ogrizak jabuke u svoju izgužvanu papirnatu vrećicu, pogledao dr. Tillicha i mrno rekao: "Niste kušali niti mog Isusa." Preko tisuću prisutnih nije se moglo suzdržati. Gomila je počela pljeskati i podvikivati s radošću. Dr. Tillich je zahvalio svojim slušateljima te odmah otišao.

Da li si ti kušao Isusa?

"Kušajte i vidite kako dobar je Gospodin: blago čovjeku koji se njemu utječe" (Psalam 34,9)

Vrh
Citiraj  
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC [LJV]